hamradioshop.ro
Articole > Activitati DX, trafic radio Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

YO DX HF Contest - Ediția 2021

Ciprian Sufițchi N2YO

Încă un an a trecut pe nesimțite și iată-ne din nou la doar câteva zile înainte de popularul concurs românesc de 24 de ore pe unde scurte YO DX HF Contest. Cei mai mulți dintre dumneavoastră sunteți la curent cu data desfașurării în 2021, anume 28-29 august, startul fiind dat la ora 12:00 UTC (sau 15:00 ora locală). Însa cred că există și radioamatori care nu știu de existența acestui concurs, precum și alții care au decis să nu participe.

În câteva cuvinte, este vorba de un concurs cu o vârstă venerabilă. Prima ediție s-a desfășurat în anul 1954. O istorie a clasamentelor la YO DX HF Contest poate fi consultată la această adresă. De-a lungul celor 24 de ore, benzile de unde scurte sunt înțesate de o sumedenie de indicative cu prefixe YO, YP, YQ, YR care popularizează județul din care se face transmisia și totodată promovează activitatea radioamatorismului românesc.

Regulamentul este foarte flexibil la alegerea categoriei de participare. Puteti lucra pe toate benzile, sau numai pe una singura, la alegere. Puteți folosi putere mare sau doar 100 W. Puteți alege să operați în telegrafie, sau în telefonie, sau chiar mixt. Puteți să operați individual, sau colectiv - mai mulți operatori. Aveți sub 18 ani sau maxim 3 ani de la prima autorizare? Puteți alege în acest caz o categorie specială "youngster and novice".

Concursul permite și chiar încurajează folosirea sistemelor de anunțare a indicativelor auzite în eter gen DX Cluster sau Skimmer. De asemenea, prin eliminarea regulii celor 10 minute, operatorii pot trece de pe o bandă pe alta în orice moment, ceea ce deschide posibilitatea traficului în sistem SO2R. În trecut folosirea indicativelor speciale românești (YP, YQ, YR) nu era permisă în acest concurs, însă această regulă restrictivă a fost eliminată.

Cu privire la benzile pe care se poate opera, acestea sunt cele 6 clasice, de la 160 la 10 metri. Este deocamdată neclar statutul benzii de 160 de metri. Această bandă a fost introdusă pentru prima oară cu titlu experimental la ediția 2020, după care ar fi fost de așteptat ca FRR să anunțe rezultatele acestui experiment și să justifice adăugarea benzii de 160 de metri. În lipsa unor alte precizări, banda de 160 de metri va fi operabilă și în acest an.

Este foarte important să se înțeleagă faptul că există două concursuri care se desfășoară simultan: "YO DX HF Contest" și "Campionatul Național de Unde Scurte Multiband". Ambele au același organizator, anume Federația Română de Radioamatorism, însă Federația potrivit îndatoririlor statutare este mai mult preocupată de Campionatul Național și de aspectele sportive ale acestuia, cum ar fi întocmirea clasamentelor separate, în care vor fi incluși doar sportivii legitimați la o structură afiliată FRR, decernarea titlurilor de campioni naționali, medalierea acestora la Gala Campionilor etc. Popularizarea internă și internațională a concursului, activarea tuturor județelor YO, intreținerea unor pagini web dedicate acestui concurs și bogate în informații nu se află printre prioritățile FRR, deși unul dintre scopurile și obiectivele concursului este "promovarea radioamatorismului românesc la nivel internațional".

Din câte știu, o parte dintre radioamatorii YO, potențiali participanți in YO DX HF Contest, sunt nemulțumiți de activitatea Federației Române de Radioamatorism și preferă să boicoteze acest eveniment, alegând sa nu participe. Eu aș transmite acestor radioamatori încurajarea de a lăsa la o parte orice supărare și a deschide stația chiar si numai pentru câteva ore pentru a pune un nou indicativ YO si un posibil nou multiplicator în eter. Dacă nu în Campionatul Național de Unde Scurte Multiband, dar în YO DX HF Contest ar trebui sa participăm cu toții, necondiționat.

Mă gândesc ca pentru creșterea numărului de participanți poate o idee bună ar fi ca organizatorul concursului YO DX HF Contest sa fie (formal) altul decât Federația Română de Radioamatorism. De pildă YO DX Club sau chiar Radioamator.ro. Ambele concursuri, YO DX HF Contest și Campionatul Național de Unde Scurte Multiband ar urma să aibă același regulament, logurile sa fie expediate la aceeași adresă, singura diferență fiind aceea că rezultatele finale vor fi publicate separat de către cei doi organizatori.

O posibilă problemă la ediția din acest an va fi desfășurarea in paralel a concursului FT4/8 WW-Digi organizat de către radioamatorii din Slovenia. Creșterea explozivă a numarului de radioamatori pasionați de FT8 in ultimii 2-3 ani are potențialul de a muta o serie de participanți tradiționali din YO DX HF Contest în WW-Digi. Deja această tendință a fost evidentă la ediția de anul trecut. În acest an organizatorii au îmbunătățit site-ul web (care acum arată foarte similar cu site-urile WW legitime organizate de revista CQ Magazine), au tradus regulamentul în mai multe limbi de circulație internațională (inclusiv limba română) și au popularizat mai mult existența acestui concurs. Din conversațiile purtate pe reflectorul contest-clubului PVRC (la care sunt și eu membru) rezultă ca un număr mare de radioamatori americani intenționează sa intre în WW-Digi (al cărui nume induce falsa afiliere cu concursurile din linia CQ WW DX) și probabil mai puțin sau deloc in YO DX HF Contest.


N2YO în YO DX HF Contest 2020 bucuros că un nou județ multiplicator a fost pus în log

Mulți poate își mai amintesc, YO DX HF Contest se desfășura acum mai bine de 20 de ani în primul weekend din august. Această tradiție a fost curmată de interferența cu un alt concurs paralel din acel weekend care a apărut în anul 1994 sub titlul pretențios "European HF Championship", organizat tot de radioamatorii din Slovenia. Se pare că alegerea unor titulaturi grandioase este una dintre strategiile acestui organizator. După câțiva ani de interferențe și confuzii cu participanții din European HF Championship FRR a decis mutarea concursului in ultimul weekend al lunii august (în anul 2001 dacă nu mă inșel). De atunci conflictele pe care YO DX HF Contest le-a avut cu alte concursuri au fost minore.

Același organizator, Slovenia Contest Club organiza în ultimul weekend al lunii august concursul "SCC RTTY Contest" fără să influențeze semnificativ concursul românesc. Insă datorită deteriorării interesului pentru modul RTTY în favoarea modului FT8, SCC a găsit oportunitatea să tranziteze concursul SCC RTTY Contest într-un concurs FT8 care poartă brandul WW (World Wide) și seduce astfel participanții să opereze FT4/8 în acest weekend.

Vom vedea după concurs care a fost influența concursului WW-Digi asupra YO DX HF Contest. Este foarte posibil ca numărul de participanți în concursul românesc să fie foarte afectat, și este de așteptat ca în anul viitor impactul să fie chiar mai mare. Există deci posibilitatea ca radioamatorii din Slovenia să alunge din nou concursul românesc din acest ultim weekend al lui august la o altă dată care va fi discutată într-un alt articol, în una din săptămânile viitoare.

Până atunci, succes celor ce participă la YO DX HF Contest 2021! Sper să lucrez de aici, de pe coasta de est a Statelor Unite, cât mai multe stații românești și cât mai multe județe (poate chiar pe toate).

Regulamentul oficial al concursului poate fi citit la această adresă.

Ciprian Sufițchi N2YO

Articol aparut la 24-8-2021

3561

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (17)  

  • Postat de Petrica - YO9RIJ (yo9rij) la 2021-08-25 08:20:42 (ora Romaniei)
  • Timpul zboara iar problemele raman nerezolvate mereu! Cam de aici trebuie plecat! Se doreste o rezolvare a ceea ce este evident un impediment in asigurarea unei participari decente? Faptul ca problemele de gen treneaza de ani buni eu imi permit sa afirm ca nu intereseaza pe nimeni din cei responsabili intrucat ceea ce se intampla acum este suficient pentru atingerea obiectivelor propuse de MTS! Altfel am avea discutii constructive si solutii pentru orice situatie nou aparuta! Propuneri mai bune sau mai putin bune au fost facute mereu dar... pe cine intereseaza?
    Evident ca nu se va schimba nimic iar cei cativa care mai spera ca lucruri bune sa se intample in acest concurs al "tuturor radioamatorilor YO" nu sunt decat niste visatori numai buni de populat clasamentul FRR! Si de aceasta data membrii echipei YP0HQ/YP0K vor sustine participarea in YO DX HF. Cu multe luni in urma am inceput sa facem lobby pentru a atrage participanti si am invitat pe cei mai multi dintre operatorii titrati prin emailuri adresate direct dar... mai trebuie sa ne ajutam si noi, ori noi nu vrem sau nu suntem capabili sa ne ajutam! Hi! 73! si Succes tuturor!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN (yo5avn) la 2021-08-25 17:45:52 (ora Romaniei)
  • Problema cea mai mare este neseriozitatea organizatorului FRR - care ignora participantii daca nu face parte din "clica" (lingaii) lor.
    In editia 2021 amparticipat a 30-a oara. Chiar m-amclasat pelocul 1 (intai) la SO MB CW = pana la aceasta data - 25.08.2021. NU am primit nici macar o bucata de hartie prin care munca sirezultatulmeu sa fie recunoscut. Si atunci de ce sa mai particip???? M-amhotarat - atata vreme cat FRRsi organizatorii IGNORA si desconsidera participantii - NU mai lucrez si NU trimitlog la concursurile organizate de FRR! Un fel de "black list"

  • Postat de Miron - YO3ITI (yo3iti) la 2021-08-25 18:38:25 (ora Romaniei)
  • Scoaterea acestor evenimente de sub tutela FRR ar fi cea mai inteligentă acțiune. Și singura soluție pentru a asigura supraviețuirea lor, dacă nu cumva ar da chiar un impuls dezvoltării lor pe viitor. Din păcate această organizație s-a dovedit incapabilă se gestioneze orice aspect legat de radioamatorismul în România, inclusiv promovare sau asigurarea unei imagini profesioniste în interiorul sau exteriorul țării. În schimb, mesajele patriotarde nu lipsesc. Mă întreb care mai este legitimitatea FRR în ceea ce privește reprezentarea YO la IARU și dacă nu cumva comunitatea radioamatorilor din România nu ar trebui să înștiințeze IARU în ceea ce privește catastrofa acestui hobby de interes public, național și individual, în România. Pe de altă parte, nu e mai puțin adevărat că orice popor/ comunitate are conducătorii pe care îi merită. Deci... În rest, nefiind un colecționar de diplome, mă bucur că nu am pasiunea "contesting"-ului pe plaiuri mioritice. Sunt de făcut alte lucruri mai interesante. ;)
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN (yo5avn) la 2021-08-25 19:19:05 (ora Romaniei)
  • "Mă gândesc ca pentru creșterea numărului de participanți poate o idee bună ar fi ca organizatorul concursului YO DX HF Contest sa fie (formal) altul decât Federația Română de Radioamatorism. De pildă YO DX Club sau chiar Radioamator.ro. Ambele concursuri, YO DX HF Contest și Campionatul Național de Unde Scurte Multiband ar urma să aibă același regulament, logurile sa fie expediate la aceeași adresă, singura diferență fiind aceea că rezultatele finale vor fi publicate separat de către cei doi organizatori."

    - este o idee care merita dezvoltata!
    In ultimul deceniu FRR = prin functionarii publici si prin "alesii" responsabili au demonstrat INCAPACITATEA de a organiza si gestiona rezonabil competitii internationale de profil.
    Varianta organizarii "in comun" / "formal" nu o vad plauzibila!!!!Tocmai din cauza stafului (salariati publici & "alesi") cu incompetenta, delasare uneori de rea credinta = demonstrata!
    Mare pacat sa nu avem macar doua competitii internationale ( US + UUS) reprezentative = adevarat radioamatoricesc = fara caracteristici si aluate de tip "struto-camila" (.... sportivo-ham radio...) - clasamente, categorii separate etc. Daca "sportivii" vor sa se declare "campioni de cerc restrans" nu au decat sa-si faca competitiile proprii in care sa se intreaca intre ei dupa dupa regurile lor === dar sa lase in pace pe ceilalti care vor sa faca performanta REALA dupa regurile uzuale,unanimacceptate pe plan mondial. La nici un concurs international eu nu am vazut ca participantii din acelasi tara, chiar daca este TARA organizatoare = sa fie impartit in caprarii de "sportivi" si "altii - neafiliati"

  • Postat de Gabriel - YO8RXP (yo8rxp) la 2021-08-25 22:59:53 (ora Romaniei)
  • Acu' stau si ma intreb..chiar trebuie sa fim sportivi, chiar trebuie sa afisam diplome pe geamul masinii, chiar trebuie sa facem radio contest de dragul FRR sau pentru ca sa moara capra vecinului ??? Eu unul am ajuns la 107 kg pentru ca nu sunt sportiv chiar daca pana acum 3 ani am participat la competitii de inot pentru case de copii. Noi oamenii trebuie sa definim ce insemna competitia, noi cu propria imagine de dimineatza din oglinda cand avem fata botita si plina de riduri, noi care calcam pedala in trafic cand scapam de jdemii de camioane si carute pe europeana, noi, tu, eu, voi. Oare de ce participam in competitii ? hmmmm ? Pentru guvern , pentru FRR , pentru vecini ? pentru a demonstra patriotismul sau pentru a satisface propriul ego ? Eu unul pentru a imi satisface propriul EGO voi participa in YODX.
    Daca vreau diploma voi scoate la imprimanta un design mult mai bun decat orice poate produce FRR pe care o salut cu o expresie romana "Noi cei care vom muri te salutam !!"
    Lasciate ogni speranza, voi ch’intrate

  • Postat de Alex - YO9HP (yo9hp) la 2021-08-26 12:41:28 (ora Romaniei)
  • Cel mai patriotard mesaj il transmite propagarea. Indicele de flux solar a atins valoarea 84, ceea ce ar putea insemna ca, in weekend, “ne-iubitorii” modurilor FT8/FT4, sa aiba ocazia de a se bucura de raspuns la apeluri, chiar si in benzile de 21 si 28 Mhz. 73, Alex YO9HP

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2021-08-27 17:12:34 (ora Romaniei)
  • IARU nu s-a infiintat ca structura sportiva, dar a trebuit sa accepte ca radioamatorii din multe tari sa fie reprezentati de structuri sportive deoarece erau singurele forme de organizare la nivel national permise de guvernele dintr-o mare parte a lumii in acele vremuri.
    Acum IARU are si el problemele sale, au aparut organizatii paralele in aceleasi zone ale globului, greu de crezut ca IARU va incerca sa se debaraseze de FRR pentru ca YO sa fie reprezentat international numai in EURAO. daca se poate face ceva, asta sta numai in puterea si vointa noastra.
    O competitie la nivel national sau international a oricarei tari trebuie sa fie organizata de o autoritate a acelei tari care sa reprezinte pe toti radioamatorii. YO DX Club este, conform statutului sau, un club in structura FRR dupa cum apare la https://www.radioamator.ro/yodxclub/regulament.php
    Asa cum este facut statutul actual al FRR, orice incercare de a schimba ceva este, practic, imposibila datorita art. 126, 127 si 133 din statut si a modului cum FRR a realizat in cateva minute cvorumul la ULTIMA sa AG.
    Banc vechi: Cu peste 30 de ani in urma, un membru de partid este chemat sa dea socoteala de ce a lipsit la ULTIMA sedinta de partid. El asculta uimit imputarea si se jura ca "daca stiam ca este ULTIMA, sa fiu al naibii daca nu faceam orice si veneam, sa vad si asta".

      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Stefan - YO7NSP (yo7nsp ) la 2021-08-28 03:34:49 (ora Romaniei)
  • GL 73 de YO7NSP Stefan

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2021-08-28 07:50:47 (ora Romaniei)
  • @YO4BKM , de pe net:
    “Am fost director la o mare intreprindere socialista. Cafeaua de dimineata era pregatita de o secretara sexy, mergeam la serviciu cu Dacia neagra.
    Odata am fost intrebat daca fabrica nu contribuie cu 10 mii de lei pentru inmormintarea unui tovaras din Comitetul Central. Am spus ca cu atitia bani as inmorminta intregul Comitet. Din acest moment am devenit director la o intreprindere mai mica.
    Cafeaua zilnica era pregatita de o secretara mai in virsta, la serviciu mergeam cu furgoneta fabricii. Odata am fost apostrofat ca nu am fost la ultima sedinta de partid. Am raspuns ca daca stiam ca e ultima m-as fi dus sigur. Din acest moment am lucrat ca maistru.
    La serviciu mergeam cu masina proprie si eu faceam cafeaua de dimineata. In atelier aveam pe perete poza lui Ceausescu si al Lolobrigidei. Odata mi-au spus ca de ce nu dau jos poza curvei de pe perete. Am luat poza lui Ceausescu. Din acest moment am lucrat zilier la sapat santuri.
    Mergeam la lucru cu bicicleta si duceam cafeaua de acasa in termos. Odata in timp ce sapam santul au venit si mi-au spus sa-mi ascund bicicleta deoarece va trece pe acolo o delegatie de partid de la Bucuresti Am raspuns sa nu-si faca probleme deoarece bicicleta este inchisa cu un lacat…din acest moment am ramas fara lucru…
    …o vreme am fost somer pina la schimbarea orinduirii…
    M-am reabilitat, am intrat in politica, am intrat in partid. Cafeaua imi este servita de o secretara sexy, la serviciu merg cu un Audi cu sofer personal. In rest imi tin gura si din cind in cind ridic mina sa votez. Imi creste nivelul de trai si acoperirea cheltuielilor. Restul nu conteaza .. “

      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2021-08-28 14:10:32 (ora Romaniei)
  • @YO3GH, din trecute vremuri:
    Un reporter face o documentare intr-un penitenciar si intreaba pe un detinut de ce este acolo, primeste explicatia de mai jos:
    -Stateam la o coada lunga la alimente, mergea incet si am strigat ce simteam atunci: "mor de foame", m-au arestat.
    Un alt detinut explica:
    Stateam si eu tot la acea coada, am vazut ce a patit unul din noi si atunci am strigat "sunt satul pana-n gat", m-au luat si pe mine.
    Al treilea detinut explica si el:
    Stateam si eu la acea coada, am vazut ce au patit ceilalti doi, mi s-a facut lehamite, m-am dus la un chiosc de ziare si am intrebat "mai e o Romanie Libera?", m-au luat si pe mine.

    O fi si azi la fel? Sau, cam la fel?

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2021-08-28 20:43:55 (ora Romaniei)
  • Daaa :)

  • Postat de Gabriel - YO8RXP (yo8rxp) la 2021-08-29 10:30:48 (ora Romaniei)
  • In attn. FRR
    Magicul vostru log robot a ramas iar fara benzina ca si anul trecut.
    Foarte tare, parca o faceti deliberat.
    29 August 2021 ora 07:30 utc.

  • Postat de Ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2021-08-29 15:23:37 (ora Romaniei)
  • Nu fi suparat Ovidiu ! Este oprita cutiuta !
    Poate porneste miine . 73 !

  • Postat de Alex - YO9HP (yo9hp) la 2021-08-31 11:01:45 (ora Romaniei)
  • Editia 2021 a concursului YODXHF s-a incheiat si profit de articolul lui N2YO, pentru a va impartasi cateva impresii.
    Consider ca, din punct de vedere al participarii, concursul a fost reusit. Este adevarat ca nu am putut evita concurenta din partea WW-DIGI si, in plus, am fost “hartuiti” de perturbatiile solare (Sambata indicele K a atins valoarea 5, ceea ce s-a tradus prin benzi perturbate de zgomot), precum si de furtuni si descarcari electrice. Dar un concurs de anvergura medie, in care se realizeaza 1200-2000 QSO, este reusit.
    Benzile de 15m si 10m, care la alte editii erau cvasi-inchise, de data aceasta au fost deschise catre Europa si partial pentru legaturi intercontinentale.
    Benzile de 160m si 80m au fost afectate de vremea instabila si de descarcarile electrice, care s-au manifestat in toata tara. Chiar si fara vremea instabila, banda de 160m este o alegere neinspirata a organizatorului. Au fost prezentate si anul trecut argumente solide pentru renuntarea la aceasta banda: numar relativ mic de statii active, zgomot atmosferic puternic in lunile de vara, avantajarea statiilor aflate in vecinatatea YO (LZ, HA) si dezavantajarea statiilor aflate la distante medii sau mari etc. Rog organizatorul sa isi asume aceasta decizie.
    Asa cum s-a intamplat la ultimele 5-6 editii, traficul de concurs s-a redus semnificativ intre orele 03-06 ora locala, cee ce mi-a permis sa iau o pauza de 3 ore.
    In acest moment nu mai sunt un adept al modificarii datei de desfasurare. Chiar si cu concurenta WW-DIGI, realizarea a peste 1000 QSO arata ca exista interes pentru YODXHF.
    Daca tot vorbim de organizator, imi permit sa exprim nemultumirea pentru modul cum FRR a promovat acest concurs cu indelungata traditie si respectat de multi radioamatori din tara si strainatate. Pagina de internet a FRR impresioneaza prin dezorganizare, prin lipsa de logica in afisarea informatiilor, prin neprofesionalism. Chiar daca am reusit sa gasesc regulamentul in Limba Romana, la accesarea linkului mentionat in regulament (www.yodx.ro) ajung din nou la pagina FRR. Am constatat ca robotul de confirmare a primirii logurilor nu functioneaza, dar informatia poate fi gasita doar accesand regulamentul in Limba Engleza, care nu se gaseste in pagina de internet a FRR. Am verificat rezultatele din 2020 ale YODXHF. Prima categorie afisata este CHECKLOG !!! Ma intreb daca managerul concursului stie ce sa ceara programului de verificare/arbitrare. Ar putea sa se inspire din modul cum aratau rezultatele YODXHF in anii de manageriat FRR din perioada lui YO3JP sau YO3APG.
    Invit radioamatorii YO, interesati de YODXHF, sa contribuie la imbunatatirea regulamentului concursului. N2YO are deja cateva propuneri interesante mentionate mai sus.
    Multumesc celor care au participat la YODXHF-2021.

    73, Alex YO9HP

    Band CW Qs Ph Qs Mults
    160: 44 1 20
    80: 194 10 38
    40: 371 11 50
    20: 450 137 59
    15: 238 48 47
    10: 112 5 34
    Total: 1409 212 248
    Total Score: 1,788,576

      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Gabriel - YO8RXP (yo8rxp) la 2021-08-31 13:50:11 (ora Romaniei)
  • Citez pe 9hp "Ma intreb daca managerul concursului stie ce sa ceara programului de verificare/arbitrare"
    Completare :
    Ma intreb daca managerul stie sa ceara ajutor radioamatorilor punct.
    In orgoliul si incapatanarea lor, FRR refuza ajutorul chiar si cand cineva le ofera acest lucru voluntar. Website, log robot, scripturi, automatizari, he he cate se pot face cu bunavointa si transparenta. Se pot face postari automate pe retele sociale cu reclama la contest, se pot aduna foarte multe statii din YO, se poate face ca "sa fie bine ca sa nu fie rau ".
    Nu trebuie decat un simplu "Te rog ajutor" , cu privirea dreapta si nu cu caciula in mana. De anul trecut si pana acum a trecut 1 an (ce faina expresie) , faceam si mama softului si teste Q/A dar imparatia a zis Nu si Nu a ramas. Felicitari FRR.
    Sper sa se divida yodx de campionatul vostru de sportivi sa vedem ce participanti mai raman pe listele voastre catre MTS.
    73, Gabriel

    Band CW Qs Ph Qs Mults
    160:
    80:
    40: 613 0 50
    20:
    15:
    10:
    Total: 613 0 50 Total Score 132,200

  • Postat de Miron - YO3ITI (yo3iti) la 2021-09-02 17:57:35 (ora Romaniei)
  • "Ma intreb daca managerul stie sa ceara ajutor radioamatorilor punct. ..." de YO8RXP.
    Tare bine spus.
    73

  • Postat de Gabriel - YO8RXP (yo8rxp) la 2021-10-10 21:25:41 (ora Romaniei)
  • Da, chiar a trecut pe "Nesimtite"
    Si tot pe nesimtite va trece si urmatorul.
    Se pare ca "Pe Nesimtite" va fi integrat si in viitorul calendar. Cred ca voi cumpara domeniul penesimtite.ro pentru al oferi gratuit celor interesati.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "YO DX HF Contest - Ediția 2021"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact