hamradioshop.ro
Articole > Comunicatii digitale Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Dude Star

Teodor Gradinariu YO6GT

Nu demult semnalam, intr-o lista de abonati radioamatori, aparitia unei aplicatii pentru modurile digitale de radioamatori, pentru Android, numita DROID STAR (http://www.dudetronics.com/index.php/droidstar) ce poate fi incarcata din magazinul de aplicatii android.

Aplicatia este oferita de AD8DP, care in varianta Android permite utilizarea modurilor digitale D-Star (numai la receptie), DMR, Fusion (C4FM), P25 si NXDN in mod RX/TX.

Daca sunteti obisnuiti cu modurile digitale enumerate mai sus, este foarte usor sa setati telefonul Dvs. pentru a deveni un terminal in aceste moduri digitale.

Limitarea la emisie in modul D-Star se pare ca este datorata limitarilor legate de identificarea si certificarea ca persoana care folosete aceste moduri digitale este intr-adevar radioamator (D-Star US TRUST).

Iata ca AD8DP, Doug, dezvolta un proiect ceva mai ambitios "DUDE Star Radio Project" (http://www.dudetronics.com/index.php/dude-star-radio-project), care contine harware si software pentru Linux si Windows si MacOSX.

Gasiti softul depus pe Github: la https://github.com/nostar/dudestar.

Daca vreti sa incepeti chiar azi, descarcati varianta pentru Windows, compilata, la adresa: https://github.com/nostar/dudestar/releases

Se pare ca noile moduri digitale se "democratizeaza" beneficiind de solutii relativ simple si putin costisitoare.

73,
Theo
YO6GT & F5VMH

Teodor Gradinariu YO6GT

Articol aparut la 3-2-2021

2296

Inapoi la inceputul articolului

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Dude Star"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact