hamradioshop.ro
Articole > Intamplari adevarate Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Silent key

Stelica nu mai e printre noi

Adrian Sinitaru YO3APJ

Ne-a parasit pentru totdeauna YO9AFG, Stancu Stan, din Campina, in urma unei afectiuni cardiace. Noi ii spuneam Stelica. Era nascut pe 30 iulie 1935. A fost un om modest, cu o infirmitate din copilarie (mana stanga amputata), dar a fost foarte pasionat de radioamatorism, in adevaratul sens al cuvantului.

Cu o singura mana a reusit sa faca ce altii nu au facut cu doua. L-am vazut indoind si gaurind table, bobinand transformatoare, construind emitatoare, receptoare, surse de alimentare, aparatura de control, montand antene. De multe ori s-a urcat pe acoperisul inclinat, acoperit cu tigla, al blocului cu 4 nivele, in care locuia, pentru a-si fixa antena. O data i-a scapat patentul si a coborat pana la streasina, pentru a-l recupera. Eu ametesc numai cand ma gandesc la acest lucru. Aparatele pe care le-a construit, si-ar gasi un loc de cinste in orice expozitie pentru radioamatori. A fost unul dintre cei mai activi radioamatori din Campina, din ultimii ani. A lucrat si chiar a castigat concursuri in US si UUS. A facut trafic DX, a obtinut diplome, a experimentat modurile digitale. Nu stiu cati dintre radioamatorii romani s-ar putea lauda cu atatea performante, judecand prin comparatie cu posibiltatile materiale si fizice pe care le avea Stelica.

Înzestrat cu mult bun simt si o pedanterie înascuta, nu s-a neglijat niciodata.
Stelica era un om pe care te puteai baza oricând. Era gata sa ajute pe oricine.

Cu infirmitatea sa, a muncit pîna la vârsta pensionarii. Si-a facut cu prisosinta datoria. Nu si-a afisat niciodata nemultumirile si viata nu l-a scutit de ele. A constituit un model de comportament în societate. Cu vocea sa calma si baritonala a raspuns nenumaratelor apeluri prin centrala telefonica de la spitalul municipal si la serviciul de urgenta al salvarii. Cu aceeasi voce raspundea si apelurilor noastre, pe repetoare sau pe frecventa locala. Ne va lipsi mult de acum inainte. Lasa în urma o sotie, o fiica si o mare familie de radioamatori îndurerata.

Dumnezeu sa-l odihneasca.

Adrian Sinitaru YO3APJ

Articol aparut la 8-3-2004

8766

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (2)  

  • Postat de Alex YO9HP - la 2005-03-09 01:16:09 (ora Romaniei)
  • Am facut o vizita la Radioclubul din Campina la jumatatea lui Ianuarie-2005. Nu stiam ca va fi ultima intalnire cu Stelica - YO9AFG. Nici nu as putut sa-mi imaginez ca cele 2 fotografii de mai sus vor fi ultimele fotografii ale lui YO9AFG. Era sobru si ponderat, asa cum l-am cunoscut dintotdeauna. Prin modul cum opera in banda, rabdator, niciodata agresiv, cred ca ar putea fi un exemplu pentru tinerii (si chiar mai vechii) radioamatori YO.
    Odihneasca-se in pace!

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2010-03-05 17:37:17 (ora Romaniei)
  • Dupa comentariile de mai sus,se pare ca Stelica nu a avut PRIETENI !Poate in cartea de onoare a acestui om ,care poate se afla la locuinta dansului,sant mai multe cuvinte !Eu mi-l amintesc de la vechiul RdClub Prahova din centru cand Geo Campeanu era STAPAN si taia si spanzura!
    ODIHNEASCA-SE IN PACE !Familia sa pastreze trofeele !Vasile

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Stelica nu mai e printre noi"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact