hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

LUMEA NOASTRA SCHIMBATOARE

Iuliu Nicolae Nemeth YO5AJR

Asa a fost de zeci de milioane de ani, inca de la "supa primordiala" si asa va fi pana la existenta noastra pe Terra. Intre timp omenirea a ajuns la un grad inalt in comunicatii, interactionari, in care viata a devenit mai trepidanta, schimbarile majore ridica probleme din ce in ce mai complexe in capacitatile noastre de adaptare cu noile schimbari majore.

Noi – cei care am avut o mostenire mai buna a sistemului imunitar si am depasit 80 de ani, dispunem de termeni de comparatie dobanditi pe o perioada poate prea lunga, devenind insa mai vulnerabili in gandire si chiar sanatate pe baza psiho-somatica. Este inutil sa ne simtim mereu frustrati de mentalitatile degradate in care de ex. profitul este ridicat la rang de Dumnezeu.

In radioamatorism "fair play" - ul a devenit un slogan demodat, cautand cu inventivitate incalcarea regulamentelor de contest, declarand QRP cand in realitate uzezi de KW–i, folosind SDR–uri pentru multiplicatoare, depasind in "remote" chiar si acei 100 de km admisi de regulamente – si pentru ce? Doar pentru o stralucire nemeritata a unei diplome tot nemeritate?

Acum – aceasta pandemie care pentru mult timp schimba viata colectivitatilor de radioamatori, radiocluburi, intalniri. Vine IARU Contest, cum va fi cu echipajele? Este necesara reconsiderarea organizarii fara incalcarea regulilor impuse de oficialitati din sanatate. Poate – aceasta nenorocire ne faca mai buni. Oricum pasiunile carismatice nu vor pieri, poate vom fi chiar mai uniti daca nu din vointa proprie – impus chiar de un fel de selectie naturala.

Va doresc tuturor sanatate, 73 de YO5AJR Miki

Iuliu Nicolae Nemeth YO5AJR

Articol aparut la 26-3-2020

1880

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (2)  

  • Postat de Sandy - YO3ND (yo3nd) la 2020-03-26 18:47:26 (ora Romaniei)


  • Mare dreptate ai Miki !

  • Postat de Cristi - YO8CT (yo8ct) la 2020-03-27 09:13:51 (ora Romaniei)
  • Ca de obicei Tataia Miky ne-a impartasit gandurile sale de o profunzime deosebita provenite din meditatia unui om trecut prin multe incercari in viata sa de pana acum ... !

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "LUMEA NOASTRA SCHIMBATOARE"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact