hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Arbitrarea echitabila a concursurilor UUS - sau cum sa nu arunci la cos 60% din legaturi

Eduard Banariu YO2LSP

In anul 2019, dupa o pauza de cativa ani, datorita intensificarii activitatii UHF in ultimii ani in YO, Asociatia QSO Banat Timisoara -YO2KQT a decis sa reia concursul BANAT UHF-SHF – concurs organizat in paralel cu IARI R1 UHF-SHF.

Am incercat sa facem un regulament echitabil pentru toti si scopul principal declarat a fost validarea unui numar cat mai mare de legaturi din logurile competitorilor. Pentru ca nu reinventam noi apa calda, am pornit pe calea cunoscuta si recomadata de IARU CT08_C5_Rec29 - VHF contest. Acesta spune ca pentru un rezultat acurat este necesar ca organizatorii concursurilor care se desfasoara in paralel sa faca schimb de loguri intre ei prin intermediul unui server pus la dispozitie de catre IARU. In acest scop, fiecare tara are un VHF Manager care se ocupa de acest aspect in relatia cu IARU.

Pentru YO , conform informatiilor de pe pagina de web IARU, managerul VHF este YO9XC. Pe de alta parte, conform informatiilor primite prin corespondenta avuta cu IARU, acesta ar fi YO9CNU. Nu am reusit sa contactam pe nici unul din ei prin email si atunci am apelat la conducerea FRR.

Ne-am adresat in primul rand lui Claudiu Ciorovan YO4FYQ, presedintele comisiei de UUS din FRR. Toate incercarile de a-l contacta au fost in zadar.. Skype, telefon sau email, a fost de negasit. Ne-am indreptat apoi catre YO3DIU si YO9FNP (ne-am adresat ierarhic HI). Nu s-a rezolvat nimic, doar niste promisiuni de a incerca si cam atat. Timpul trecea, participantii asteptau rezultatele asa ca am mai incercat inca odata. Am scris email-uri, am dat telefoane si intr-un final am fost sunat de Secretarul General al FRR - YO3CZW, care m-a luat la cearta: “ce tot insist atat cu logurile respective, ca nu sunt membru FRR”.

Pe de alta parte FRR reprezinta TOTI radiomatorii romani in fata IARU, nu doar pe membrii cluburilor afiliate. Nu pot decat sa constat ca FRR nu are nici o vointa de a trata subiectul VHF Manager.

In aceste conditii ne-am adresat presedintelui comisiei de UUS a IARU – IV3KKW, caruia i-am explicat situatia. Mi-a cerut un timp pentru a investiga situatia si a incerca sa ia legatura cu FRR. Si ei s-au lovit de acelasi zid al tacerii. Din fericire dupa 2 saptamani am avut surpriza placuta sa primesc un email de la ON4AVJ – Chairman IARU, responsabil de partea de UUS care m-a anuntat ca in urma discutiilor interne a fost luata decizia de a ne trimite log-urile necesare pentru arbitrare .

Astfel, dupa o “telenovela” de aproximativ 2 luni, am reusit sa publicam rezultatele, respectandu-ne angajamentul de a valida o proportie cat mai mare din legaturi. Mai exact peste 70% din punctele declarate (au fost 645.000 de puncte declarate, am putut asigura verificarea a 458.000 puncte – aproximativ 70% din ele )

FRR, National VHF Manager - nestiinta, rea vointa sau dezinteres ? Nu pot raspunde la asta.

IARU – a dovedit corectitudine si fairplay.

Schimbul de loguri a creat multe discutii si inca exista multi care se opun acestui lucru – se poate vedea in regulamentele concursurilor YO de UUS. O practica de 15 ani in Europa a fost ignorata constant in YO.

In newsletter-ul din 13 Iulie 2019 (https://www.iaru-r1.org/images/VHF/newsletters/Newsletter_83.pdf ) acelasi Jacques Verleijen, ON4AVJ dedica un articol pentru “IARU R1 VHF-UHF-MW Newsletter83 Contest logging exchanges”. In articol acesta recertifica aceasta practica inceputa acum 15 ani...

“Vrem o tara ca afara...” Pe cand in YO?

Eduard Banariu YO2LSP

Articol aparut la 4-12-2019

4093

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (43)  

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2019-12-05 09:41:28 (ora Romaniei)
  • In mod firesc FRR ar trebui sa ia in considerare recomandarile IARU cu atat mai mult cu cat, fiind o structura eminamente sportiva, trebuie sa asigure respectarea principiilor de fair-play din sport. Si iata ca IARU care, neavand preocupari pe linie sportiva, emite reglementari nu neaparat din spirit sportiv, ci din respect fata de toti membrii comunitatii pe care ii reprezinta fara sa afiseze acest lucru in mod ostentativ cum o face FRR. Un respect care este sublim, dar lipseste cu desavarsire la varful piramidei de la noi.
    In vechiul statut al FRR se preciza la art. 4 ca este "singura autorizată să organizeze şi să controleze activitatea de radioamatorism din România". In noul statut (valabil de la 1.1.2019) aceasta obligatie este mult diluata, art. 5 precizeaza ca "FRR organizeaza si/sau tuteleaza competitii de radioamatorism, de nivel national sau international, care au loc pe teritoriul Romaniei si care sunt cuprinse in calendarul competitional al acesteia". Deci, ce obligatie sa mai aibe fata de competitiile organizate de IARI R1 UHF-SHF? Iar demersurile zadarnice pe care YO2LSP le-a facut ierarhic la FRR sunt o dovada clara a aplicarii "corecte" a acestui articol 5. Am scris "corect" pentru ca asa apare pentru FRR, "de ce sa vina, dom'le, astia din afara cu logurile lor ca sa ne ia caimacul din fruntea listelor?".
    Ce ma surprinde este atitudinea lui Claudiu Ciorovan YO4FYQ, presedintele comisiei de UUS din FRR, pe care l-am cunoscut cu multi ani in urma ca pe un un radioamator si contestman foarte pasionat. Ori s-a intamplat ceva nefericit, ori pozitia sa l-a schimbat, este evident ca acum este altul. Mai surprinzatoare este atitudinea lui YO9FNP care, si el un foarte pasionat contestman, cu rezultate de exceptie, a uitat ce i s-a intamplat la finele lui 2012 si inceputul lui 2013 cand a fost "convins" sa paraseasca CA al FRR in urma unei tentative de a schimba sclerozatele regulamente si practici de concurs ale FRR. Si nu a fost singurul “rebel” din “puciul” savarsit atunci, au mai fost vreo 3-4 pe langa el, toti fiind in CA al FRR. Ce parere au acestia doi daca, pe vremea cand participau la competitiile organizate de "non FRR" si care le-au adus pozitii de frunte in clasamente, organizatorii le-ar fi anulat punctele facute cu partenerii din afara YO? Mai ales ca unul din ei, "cel mai ...cel" stie deja cum este "ca afara". Da pen' ce, dom'le? Sa nu inteleaga chiar nimic? Sa aibe o reactiune atat de puternica in sanul FRR? Cine va rupe pisica?
    72 de Tavi YO4BKM!

      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Constantin - YO7FWS (yo7fws) la 2019-12-05 11:24:31 (ora Romaniei)
  • Rabdare, inarmati-va cu multa rabdare si cu timpul toate se vor pune la punct. FRR se schimba, incet, dar se schimba. Ma refer la UUS. Anul acesta s-au organizat principalele concursuri dupa reguli stabilite de altii. S-a creat pagina de upload, s-a confirmat pe loc primirea fiselor de concurs, s-au publicat in termen rezultatele, s-au publicat si fisele de concurs in baza carora s-au stabilit rezultatele. Simtiti schimbarea? Incet - incet intram si noi in normalitate. Probabil anul viitor o sa avem si VHF Manager, si posibilitate de schimb de fise de concurs, atunci cind este nevoie, si probabil si multe altele. Schimbarea nu vine dintr-o data, se pun treburile la punct pe rind. Rabdare, inarmati-va cu rabdare si-n plus, hai sa-i sprijinim, deoarece o facem pentru noi toti.
    Legat de problemele mentionate in articol, ordinea fireasca era ca ma intii sa ma interesez care este mecanismul si daca pot sau cum pot sa aduc fisele de concurs de la IARU si apoi sa adaptez si organizez concursul. Probabil anul viitor o sa fie mai bine. 73!

  • Postat de Eduard - YO2LSP (yo2lsp) la 2019-12-05 11:34:56 (ora Romaniei)
  • Salut Costi,
    Vreau sa cred ca FRR se schimba si ca merge in directia buna. Dar pentru asta este important in primul rand sa existe un dialog si sa ai un partener de discutie. Lucru care nu l-am gasit. Mecanismul exista , ca sa il citez pe secretarul FRR " suntem profesionisti,nu amatori, stim cum merge cu schimbul de loguri si serverle din Polonia". Trebuia doar sa existe bunavointa si respectul de a trimite un raspuns la unul din email-urile trimise, sau telefoane sau mesaje pe skype...
    Dar imi pastrez optimismul ca si tine si astept sa vad un 2020 cu regulamente noi, VHF Manager national, si pe langa clasamente afisate in timp, sa vina si validarea lor.
    73!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2019-12-05 11:48:49 (ora Romaniei)
  • "Anul viitor o sa fie mai bine" !? Cum ? Nu se vor mai omologa rezultatele obtinute prin frauda ?
    Alte comentarii dupa 14 dec 2019 . 73 !

  • Postat de Lucian DAMIAN - YO8SSB (yo8ssb) la 2019-12-05 13:38:03 (ora Romaniei)
  • Acum 30 de ani, la Timisoara, radioamatorii si nu numai, strigau "Libertate !!!" acum...avem libertate...poate este indicat sa cautam si pace, nu doar dreptate...In 2020, cu rabdare intram si noi in normalitate!

    73 de YO8SSB!

    p.s - Felicitari ptr. rezultatele din: CM IARU 50Mhz, CM IARU HF, IARU VHF,UHF,SHF.. CQ WW, CQ WPX, echipe noi in concursuri, tineri care vin din spate si dau dovada de multa "dibacie" (YR8D op YO8XBA, YO8XAM sub 20 de ani). Exemple sunt multe, dar trebuie sa avem ochi si pentru ele.
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Eduard - YO2LSP (yo2lsp) la 2019-12-05 14:42:02 (ora Romaniei)
  • @YO8SSB: Libertate fara dreptate, in pace.
    Nu e genul meu.Adica hai sa inchidem ochii la rea vointa, ca sa fie pace...
    Ai enumerat o suma de concursuri prestigioase, unde alaturi de tine tin sa felicit echipele pentru performanta lor. Sunt arbitrate corect si in concordanta cu recomandarile IARU (ma refer la UUS). Oare de ce clasamentele lor arata altceva fata de clasamentele concursurilor YO desfasurate in paralel...? E o intrebare retorica. :)
    Pentru YO DX HF s-a lansat o dezbatere publica pentru noul regulament. Oare vom avea asa ceva si pentru CI UUS YO?
    Oricum sunt sunt un optimist incurabil si chiar astept 2020 sa vad daca schimbarile chiar apar. mai ales ca nu mai avem mult de asteptat HI.:)
    73!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Mitrut Marius - YO3CZW (yo3czw) la 2019-12-05 17:45:16 (ora Romaniei)
  • Dear Sir

    In Romania a new leadership at the FRR level was elected.
    For vhf our representative is YO4FYQ now!

    Mr. CIOROVAN CLAUDIU

    yo4fyq@yahoo.com

    Mr. Burducea Ovidiu Vaile YO9XC who appears on the IARU site at VHF manager ceases his activity and please remove him from the list and replace him, if possible, with our new manager for VHF.

    Hello,

    Thanks for the info, I updated the Excell file with VHF managers, and it will be published in the next version of the VHF handbook.

    73

    Jacques ON4AVJ

    Chairman VHF&Up Committee IARU-R1

  • Postat de Eduard - YO2LSP (yo2lsp) la 2019-12-05 19:00:07 (ora Romaniei)
  • Mai bine mai tarziu decat niciodata HI.
    Felicitari lui Claudiu pentru titlul de sportivul anului in UUS si a noii functii de VHF Manager YO. Am toata speranta ca la editia din 2020 vom avea tot suportul lui pentru accesul la loguri.

  • Postat de Daniel - VE7LCG (ve7lcg) la 2019-12-05 23:17:05 (ora Romaniei)
  • M-am linistit; am vazut ca pana si un articol de opinie, bine scris, primeste click-uri negative. Nu numai articolele mele tehnice, pentru care am muncit multe ore sa scriu, sa fac scheme pe calculator, sa postez pe youtube dovada ca functioneaza, ci si articole scurte si la obiect primesc click-uri negative. Sunt surprins de atata negativitate referitor la acest articol. Nu am o opinie despre faptele descrise in articol, ci doar spun ca articolul este bine scris si autorul ar trebui incurajat pentru asta.

    Oameni buni, click-urile de bine sau de rau le dati pentru munca autorului, daca a scris bine articolul sau nu. Clickurile nu se dau daca va place sau nu omul care a scris, si comentariile sunt pentru a va exprima acordul cu continutul (nu cu forma!) articolului. Putin respect pentru munca celor care scriu, ca altfel nu va mai scrie nimeni articole, si nu mai aveti la ce sa dati clickuri.

  • Postat de Raicov Slavoliub-Bata - YO2LAM (yo2lam) la 2019-12-06 08:26:54 (ora Romaniei)
  • Emi, felicitari pentru articol. Din punctul meu de vedere, ai atins punctele esentiale, vom vedea cu ce rezultat. Eu personal sunt sceptic, din pacate.
    73, Bata, YO2LAM

  • Postat de Constantin - YO7FWS (yo7fws) la 2019-12-06 12:11:51 (ora Romaniei)
  • Salut Eduard,
    Intrebare: pentru care motiv nu faci publice fisele de concurs? Fara fise de concurs nu exista transparenta. Rezultatele si erorile care au dus la aceste rezultate trebuiesc confirmate de fisele de concurs. 73!

  • Postat de Eduard - YO2LSP (yo2lsp) la 2019-12-06 12:23:22 (ora Romaniei)
  • Salut Costi. Sunt publice. Fiecare indicativ are link... dai click si se deschide fisa de concurs.
    73!

  • Postat de Constantin - YO7FWS (yo7fws) la 2019-12-06 12:50:29 (ora Romaniei)
  • Eduard, la clik se deschide fisa cu erori generata de programul de arbitrare. Eu ma refer la fisa in formatul EDI.

  • Postat de Eduard - YO2LSP (yo2lsp) la 2019-12-06 14:12:08 (ora Romaniei)
  • Fisierele .edi nu sunt publice din cauza General Data Protection Regulation- GPDR, si anul asta nu am cerut acceptul oficial de la participanti sa le publicam logurile. - asta in cazul celor trimise direct la noi. In plus mai avem cazul celor 900+ loguri primite de la IARU, care pot fi folosite strict pentru arbitrare, nu avem acord de publicare.Acestea au fost listate cu indicativ.
    Toate informatiile despre QSO se regasesc in fisa de erori. In cazul orcarei reclamatii, vom pune la dispozitie punctual logurile necesare.

  • Postat de Voros Zoli - YO2EA (yo2ea) la 2019-12-06 14:38:07 (ora Romaniei)
  • Legat de intrebarea lui YO4BKM, in opinia mea raspunsul este clar: pisica a fost rupta! YO2LSP a demonstrat ca se poate arbitra corect un concurs UUS fara sprijinul FRR! Altfel spus "Bruselu" (a se citi IARU) va fi intotdeauna de partea corectitudinii si acuratetii rezultatelor obtinute la concursurile internationale.
    Pentru cei care nu stiu, nu exista functia de "FRR VHF Manager" ci doar de "YO VHF Manager". In consecinta noul manager va fi nevoit sa faca schimb de loguri cu omologii sai indiferent daca concursul respectiv este organizat de FRR sau de un club privat neafiliat la FRR!

    Putem spera ca incepand cu 2020 devenim si noi normali? Participantii din YO vor avea parte de arbitraje corecte-transparente-complete, la fel cum se intampla in toate tarile UE? Raspunsul la aceasta intrebare va fi dat in foarte mare masura de prestatia noului YO VHF Manager!
    73!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Constantin - YO7FWS (yo7fws) la 2019-12-06 14:57:35 (ora Romaniei)
  • Eduard, tu n-ai prea citit recomandarile IARU. Uite o traducere facuta de catre Dan YO9CWY, pe pagina noastra Calendarul competitiilor in UUS la Regulament in cazul concursurilor IARU. Mai pe direct, aici: http://concursuri.uus.ro/Regulamente/Regulament_Concursuri_2018.pdf sau in limba engleza aici: https://www.iaru-r1.org/images/VHF/File_Repository/Contest_Rules_2018.pdf

  • Postat de Mitrut Marius - YO3CZW (yo3czw) la 2019-12-06 15:22:04 (ora Romaniei)
  • IARU-R1 VHF Handbook
    ERASD Sayed Abdel Samie SU1SA kh_sayed@yahoo.com.
    Egypt
    EDR Ivan Stauning, OZ7IS tel : +45 43 523314
    DENMARK oz7is@edr.dk
    ERAU Mart Tagasaar, ES2NJ mobile: +372 51 07808
    Estonia es2nj@erau.ee
    FRR Burducea Ovidiu Vasile YO9XC frr@hamradio.ro,
    Romania yo9xc@yahoo.com
    HRS Petar Milicic, 9A6A 9a6a@hamradio.hr
    Republic of Croatia GSM: 00385912006432
    Ce diferenţă este între un radioamator care achita taxa IARU şi ceilalţi?
    FRR nu YO
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Eduard - YO2LSP (yo2lsp) la 2019-12-06 15:34:17 (ora Romaniei)
  • Tocmai ca le-am citit :) Sper ca am intuit bine la ce te referi.
    •Este de acord ca verificarea incrucisata sa poata fi facuta publica, cu exceptia datelor personale de pe randurile PAdr1, PAdr2, RName, RAdr1, RAdr2, RPoCo, RCity, RCoun si RHBBS. - nu am facut aceasta prelucrare a edi-urilor si nici nu intentinez sa o fac hi.
    •Accepta toate deciziile organizatorului concursului ca fiind finale.
    In plus la link-ul respectiv este un regulament de concurs, nu o recomandare :). E un bun exemplu de regulament, din care o sa pot imbunatati regulemntul la editia din 2020.
    Ma bucur ca citesti recomandarile IARU si sper ca ele sa se reflecte si in noul regulament de la Maraton UUS, mai ales ca acum exista si YO VHF Manager.
    73!

      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2019-12-06 15:36:07 (ora Romaniei)
  • TNX Zoli, YO2EA, dar nu-mi pare ca s-a rezolvat miezul problemei. Sau nu prin autoritatea care reprezinta YO la IARU ci prin niste demersuri pe care le consider, cel putin, anormale.
    De cca un deceniu cunosc nemijlocit problemele ridicate de neaplicarea recomandarii IARU CT08_C5_Rec29 - VHF contest deoarece m-am implicat in acordarea de asistenta tehnica la arbitrarea unor astfel de competitii si am remarcat o incalceala de care nu stiu sa spun, daca este din nepricepere sau din intentie. In FRR nu este clar daca VHF-managerul este totuna cu presedintele comisiei de UUS din FRR sau altcineva. Stiu bine ca YO5OCZ, caruia ii acordam asistenta tehnica la arbitrare acum 4-5 ani in urma si raspundea de UUS in CA al FRR, a avut probleme cu colectarea logurilor din strainatate, fara sa fie sprijinit de nimeni din FRR. Ba a si fost chemat la ordine cand a facut arbitrarile "la vedere". Probleme la fel de grele a intampinat – si intampina - YO2BPZ cu Memorialul YO7VS pe 50 si 144 MHz, care se desfasura in paralel cu IARU pe aceleasi benzi, ce sprijin ar fi putut primi cand nici nu face parte din CA al FRR? Si tot astfel de probleme a avut si YO7AQF, din CA al FRR, cu mult inaintea lui YO5OCZ.
    Din ce citesc mai sus se vede ca managerul YO al VHF ar fi fost YO9XC, dar de cand si pana cand si care era legatura sa cu UUS? Din articolul lui YO2LSP inteleg ca situatia din YO nu era actualizata la IARU nici cu cel mult acum o luna si jumatate in urma, cand a expirat termenul de trimitere log la BANAT UHF-SHF si mai inteleg cum YO3CZW s-a suparat la acel moment ca se insista pe respectarea recomandarii IARU. Apare insa, la comentarii, un mesaj al lui YO3CZW care reproduce un schimb de mesaje cu ON4AVJ dar, pentru o corecta informare, lipseste data la care s-a facut acest schimb, este important! Si la fel de importanta trebuie sa fie precizarea FRR daca in relatia sa cu IARU reprezinta interesele tuturor radioamatorilor din YO, sau numai a celor cu firman de la FRR. S-ar putea invoca un argument financiar, cei legitimati la FRR platesc si o taxa de reprezentare la IARU. Numai ca eu cunosc situatia din alte tari europene unde mai putin de jumatate din radioamatori sunt membri ai autoritatii care ii reprezinta pe langa IARU, dar logurile lor ruleaza pe serverul IARU pentru schimburi intre organizatorii diferitelor entitati.
    Schimband subiectul, m-am uitat si eu pe rezultatele de la BANAT UHF-SHF si nu gasesc nimic anormal sau incorect, acest format de evaluare-arbitrare este folosit de multi organizatori, cel putin eu asa am intalnit.
    Pentru o corecta informare arat aici ca programul de arbitrare nu genereaza erori, el respecta regulamentul concursului si evidentiaza erorile savarsite de concurrent. Iar lista cu desfasuratorul QSO-urilor care se completeaza cu punctajul acordat la arbitrare si cu motivarea erorilor urmareste exact datele din logul EDI, concurentii nu au decat sa confrunte logul in format EDI pe care l-au trimis cu desfasuratorul fisei de arbitrare-evaluare.
    72 de Tavi YO4BKM!

  • Postat de Constantin - YO7FWS (yo7fws) la 2019-12-06 16:02:36 (ora Romaniei)
  • Eduard, colegul nostru S57LM la minutul 2057 are o legatura punctata cu YO2LLZ. In fisa de concurs a lui YO2LLZ la minutul 2056, legatura lui cu S57LM este anulata pentru ca nu are COMPLECTAT corect locatorul. Intrebare: este corect ca o legatura radio sa fie buna pe jumatate? Cunostem noi cine a gresit, ca sa il sanctionam? Poate S57LM a incurcat cind a transmis locatorul sau poate YO2LLZ nu l-a receptionat corect. Ambele statii pot avea o vina. Cum identificam noi a cui este vina ca sa punctam corect legatura?
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2019-12-06 17:14:29 (ora Romaniei)
  • YO7FWS, permite-mi sa lamuresc eu cazul aratat mai sus, cunosc toate tainele formatului EDI dar si regulamentul de concurs. Incep cu redarea art. 12 din sursa indicata si tradusa de Dan YO9CWY:
    "Legatura pretinsa a fi realizata va fi nevalidata pentru orice eroare inregistrata in log de catre participant.
    Cand exista dovezi clare ca eroarea se datoreste informatiilor gresit inregistrate de catre statia care transmite (ex. date gresite: data/ora sau indicativ), astfel de log nu trebuie folosit in scop de arbitraj.
    Decizia finala a arbitrajului trebuie sa fie responsabilitatea organizatorului concursului, a carui decizie va fi finala."
    Iata cum au stat lucrurile:
    Liniile cu QSO-uri din formatul EDI nu contin ca date transmise propriul locator sau propriul indicativ, acestea contin doar raportarea RS(T) si numarul legaturii transmise, iar ca date receptionate contin indicativul partenerului, raportarea RS(T) data de partener, numarul legaturii de la partener, locatorul partenerului transmis de acesta, urmate de alte date care sunt generate de editorul de log si nu sunt supuse evaluarii decat pentru multiplicator etc. Locatorul propriu fiecarui participant apare doar in preambulul logului la eticheta PWWLo:, ca si indicativul propriu la eticheta PCall:. Spre deosebire de EDI, in editorul CABRILLO pe linia cu QSO-uri se trec indicativul propriu si al partenerului, controlul complet propriu si al partenerului, de aceea confruntarea se face comparand in oglinda liniile de la cei doi corespondenti, ele contin aceleasi informatii in pozitii diferite, ca intr-o oglinda.
    Daca la o confruntare de loguri EDI un participant este dezavantajat ca locatorul receptionat de el nu este cel al partenerului, eroarea poate fi a oricui, fie cel depunctat a scris gresit locatorul, fie partenerul a transmis gresit, dar acest lucru nu se poate sti din moment ce la QSO nu apare si ce locator a transmis fiecare din cei doi, apare doar locatorul primit. Deci este posibil ca la unul din cei doi linia cu QSO-ul sa fie corecta, la celalalt sa fie incorecta, aceste linii nu se confrunta in oglinda. La logurile CABRILLO unde liniile de QSO sunt in oglinda se anuleaza punctajul la fiecare cand oglinda nu este perfecta. Si, conform regulamentelor, "Legatura pretinsa a fi realizata va fi nevalidata pentru orice eroare inregistrata in log de catre participant." Observi diferenta? In regulamentele concursurilor care folosesc log CABRILLO o astfel de eroare ar fi dus la diferente intre liniile evaluate in oglinda si s-ar fi anulat punctajul la cei doi. Aici nu se mai poate aplica aceeasi regula.
    Dar, dupa cate cred eu ca trebuie sa stea lucrurile, fiecare participant la un concurs se angajeaza sa concureze cunoscand regulamentul si, prin participarea sa, insemana ca si l-a insusit sau, cel putin, ca il accepta. Pot apare situatii in care nu intelege unele aspecte, dar de aceea exista cluburi, sa se poata lamuri astfel de lucruri si sa se invete din greselile altora. Si o precizare: la orice confruntare, greselile fac parte din concurs.
    GL & 73 de Tavi YO4BKM!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Constantin - YO7FWS (yo7fws) la 2019-12-06 17:38:47 (ora Romaniei)
  • De la IARU...
    Definitia unui QSO valid:
     O legatura valida este atunci cand ambii operatori:
     s-au identificat reciproc
     au receptionat controalele schimbate, si
     au primit confirmarea corectitudinii identificarii si a receptiei controalelor schimbate

  • Postat de Eduard - YO2LSP (yo2lsp) la 2019-12-06 21:39:19 (ora Romaniei)
  • @YO3CZW -Iaru iti contrazice teoria prin faptul ca mi-a dat acces la loguri, in conditiile in care m-au intrebat si eu am confirmat ca nu fac parte dintr-un club afiliat FRR (adica nu platesc cotizatie la IARU).
    @Y07FWS - intotdeauna voi merge pe prezumtia de nevinovatie - adica nimeni nu transmite in mod intentionat un locator gresit doar ca sa "faulteze" pe cineva. Merg pe ideea lui Tavi, dar ca sa nu dezbatem la nesfarsit, cred ca cel mai bine lasam IARU sa decida. Adica asteptam afisarea rezultatelor si vedem la cine si ce legatura a validat (mi-am notat logurile si legatura, promit sa revin imediat dupa afisare).
    73!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Eduard - YO2LSP (yo2lsp) la 2019-12-06 22:29:03 (ora Romaniei)
  • But our IARU-R1 robot will not only evaluate the 3 IARU contests, but also serve as an exchange of contest logs for all sub regional contests and maybe other contests, if they are compliant with de EDI format. So our interim meeting in Vienna 2019 decided that from now on the IARU-R1 server will be the place for exchanging logs. This means that all contest files will be checked if they are compatible with the EDI standard and that contest evaluation will be a lot easier for the VHF contest managers. Therefore we encourage all VHF contest managers to upload their local EDI files to our IARU-R1 server. Also the individual contester can upload his log! This is also a way to promote VHF contesting! If you should have any problem to upload individual or in bulk(VHF managers) please contact us!
    Vad ca se vorbeste de compatibilitati de fisiere, nu de apartenente hi.
    Dar poate ar trebui lamurita problema chiar cu ei , la final ne indeamna daca avem nelamuriri sa ii contactam. Poate noul VHF Manager poate face asta.

  • Postat de Constantin - YO7FWS (yo7fws) la 2019-12-06 23:18:15 (ora Romaniei)
  • Eduard, nu am afirmat nimic de 'faultare'. Vezi ca incurci dicutiile. Dar, da, daca legaturile sint bune si pe jumatate, se poate practica ceea ce ai decris mai sus si in plus, nu se poate dovedi.
    De aceea IARU, a descris in ce consta o legatura valida in traducerea de mai sus (IARU-R1 VHF Handbook V8.02 pg. 38)
    Atentie, regulamentul tradus de YO9CWY este al concursurilor IARU si da, nu este o recomandare. Nu cred ca IARU foloseste doua masuri: recomanda una si ei aplica altceva. Asa ca raspunsul tau nu se pune. Si-n plus scrie in regulamentul vostru: La arbitare se vor aplica regulile generale pentru concursurile IARU REGION 1 VHF / UHF / SHF.
    Sint multe greseli in rezultatele afisate de voi. Stundiaza ce inseamna dubla, cum se puncteaza si cum se marcheaza. Verificati inclusiv softul deoarece la legaturile duble, imperecheaza si puncteaza gresit perechile de legaturi. Restudiaza incaodata punctual PROPRIUL REGULAMENT si verifica daca l-ati respectat intocmai. Restudiaza regulamentul IARU si verifica daca l-ati respectat si pe acesta.
    Legat de articol, este sub asteptarile mele. 'Arbitrarea echitabila a concursurilor UUS - sau cum sa nu arunci la cos 60% din legaturi'. In ce consta arbitrarea echitabila? Cum adica sa nu arunci la cos 60% din legaturi? Inteleg ca ai adus dinafara 900 de fise de concurs. De ce? De ce este mai bine cu ele si de ce nu fara ele? Care este impactul pozitiv al acestor fise? Cine sint beneficiarii si cum se manifesta pe zone ale tarii? Ce dezavantaje prezinta aceasta actiune? Cum ti s-a parut sa sa faci parte din echipa organizatoare? O statistica si etc, etc
    Inchei: probabil anul viitor o sa fie mai bine. 73!

  • Postat de Eduard - YO2LSP (yo2lsp) la 2019-12-07 08:58:53 (ora Romaniei)
  • @Costi. Imi pare rau daca calitatile mele de scriitor nu se ridica la nivelul asteparilor tale. Despre arbitraj imi mentin optiunea de a comenta dupa aparitia rezultatelor de la IARU.
    Scopul acestui articol nu era o analiza asupra unui concurs organizat de noi. Scopul lui era de a arata cum merg lucrurile in YO atunci cand incerci sa schimbi ceva, sa faci ceva diferit. Articolul nu ar fi aparut daca nu as fi perceput ostilitate si rea vointa din partea unor persoane citate aici.
    De ce am adus 900+loguri din afara ? Pentru a valida peste 70% din punctele declarate de catre cei care au ales sa trimita log la concursul nostru. Daca as fi mers pe sistemul de arbitraj “clasic” arbitrez cu ce primesc, as fi validat poate 35%-40% din munca lor…, iar diferenta de 60% as fi aruncat-o la gunoi.
    Imi pare rau ca nu sunt inca la nivelul IARU sa fiu capabil sa reconstitui logurile lipsa si sa asigur un procent mai mare. Dar imi asum asta, sunt doar un amator. poate la anul...
    Cine va castiga un concurs de UUS? Ca si in vehicle tratate de razboi cel care detine “terenul mai inalt “ hi. Specific radiomatorismului mai ai nevoie de niste lucruri: urechi mai ascutite, un pic de CW , o antena mai lunga etc. Un astfel de radioamator va reusi ipotetic sa acumuleze 1.000.000 pct . In sistemul actual de arbitraj al concursurilor YO, va fi norocos daca ii vor fi validate 25-35 % din punctele acumulate. Un radioprofesionit, va sta linistit acasa, va lucra cu dedicatie o lista de 40-50 de indicative (care stiu ca trimit log), mai lucreaza cate ceva , iar dupa sta 3-4 ore si scrie email-uri pentru a solicita loguri (asta daca nu are deja scripturi care sa faca asta automat , ca e profesionit hi) si la final va castiga detasat. Asta se asigura la ora actuala. Iar ca organizator, acesta are datoria de a valida un procent cat mai mare din QSO-urile declarate de un concurent! E o forma de respect fata de efortul depus de el.
    Cine isi doreste enclavizarea concursurilor YO (declarate internationale!!!!), lucratul cu dedicatie , concursul de scris email-uri si loteria logurilor care vin sau nu, atunci sistemul actual este minunat.
    Cine crede in DX Code of Conduct (si aici apare prezumtia de nevinovatie), trafic radio de placere, si confruntarea amicala , pe baza punctelor muncite (trafic radio, nu in scris email-uri) isi doreste o schimbare. Eu personal sunt in adoua categorie .
    Chiar la idea celor de la UUS.ro, am inceput sa adun oamenii pasionati de UUS si sa inceram la anul sa ne intalnim undeva in mijlocul tarii, unde se pot dezbate toate aceste idei. Esti binevenit! Imediat dupa ce o sa avem data si locatia stabilita, ma voi ocupa sa invit si reprezentantii nostrii in fata IARU (Presedinte FRR, Secretar, National VHF Managerul etc) . Sper ca FRR sa renunte la rigiditatea de a discuta doar cu cluburile. Si nu sunt doar “neafiliati” acolo, sunt si multi membrii FRR. E o chestie pur consultativa, si la final vocea “poporului” ar trebui sa conteze hi. Acolo vor fi doar PASIONATI de UUS, indiferent de apartenenta!Iar output-ul sa fie ceva CONSTRUCTIV .
    Eu personal recunosc ca nu detin adevarul absolut si ca sunt supus greselii. Imi asum asta. Sunt doar un amator. Radioamator.
    Inchei: pentru un 2020 mai bun!
    73!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2019-12-07 10:09:24 (ora Romaniei)
  • Problemele punctuale, legate de nemultumirile personale privind un anumit concurs, se rezolva intre cel nemultumit si organizatorii concursului, conform procedurilor prevazute in regulamentul concursului, insusit si acceptat inclusiv de cel nemultumit, din momentul in care s-a hotarat sa participe. Nu exista alta instanta in acest sens, cu atat mai putin radioamator.ro.
    In cele de fata este vorba de cu totul altceva, care vizeaza fundamentul participarilor radioamatorilor YO la toate concursurile cu participare straina sau care se desfasoara paralel cu alte competitii straine. Si se poate emite presupunerea ca devierea de la astfel de probleme fundamentale, apeland chiar la aspecte emotionale, gen “capra vecinului”, nu ar putea fi intamplatoare, avand ca efect trenarea unei stari de fapt care afecteaza pe toti cei pasionati si de buna credinta.
    Ce s-ar fi intamplat daca organizatorul BANAT UHF-SHF nu s-ar fi implicat - fara sa fie sprijinit de autoritatea nationala si cu eforturi neapreciate inca - sa "recupereze" cca 60 % din logurile straine? Asta ar fi insemnat ca cel din capul listei la 432 MHz SO, respective 9A5M, sa aibe validate doar cca 59 de QSO-uri din cele 148 efectuate. Sau, la aceeasi categorie, statia YO cu cel mai bun rezultat, YO2LLZ sa aibe validate doar cca 33 de QSO's din cele 84 efectuate. Exemplele pot continua. Nu doare pe nimeni aceasta batjocorire a pasiunii, efortului, daruirii fata de un crez asumat din inima de catre confrati de preocupari? Doare pe cei direct implicati, dar unde este solidaritatea? Sa nu existe decat mercantilism in ce facem noi? Nu cred, poate ca exista ceva mai multa indiferenta. De care profita cine are altfel de interese, alta explicatie nu gasesc.
    Si ar mai fi un aspect, pe care il cunosc nemijlocit din asistenta acordata ani la rand la Memorial YO7VS: tot mai putine loguri straine sunt trimise direct pe adresa organizatorului si, din acest motiv, adaugand si lipsa de interes a FRR fata de serverele IARU, tot mai putini straini apar in clasamentele YO, aducand o nota descalificanta radioamatorismului YO. Ne place acest lucru?
    72 de Tavi YO4BKM!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2019-12-07 10:51:51 (ora Romaniei)
  • Cred ca azi "ma cam mananca pielea", dar imi asum aceasta (in)dispozitie.
    Am cercetat http://www.iaru.org/member-societies.html cat si noul statut al FRR valabil de la 01.01.2019. Am gasit la IARU urmatoarele:
    ROMANIA Federatia Romana de Radioamatorism [FRR]
    Location: Str. Nicolae Filipescu, Nr. 53-55, Sect 2, Bucharest
    Address: P.O. Box 22-50, RO-014780 Bucharest
    Tel: +40 (21) 3155575
    Fax: +40 (21) 3155575
    Email: f.....@hamradio.ro , yo3...@gmail.com
    Web: http://www.hamradio.ro
    President: Rabina (SIC!) Dan Lucian, YO9FNP
    Secretary: Mitrut Marius, YO3CZW
    IARU liaison: Secretary
    Last updated: 12-Apr-2019
    Nota bene: retineti cine face legatura cu IARU, este important.
    In statutul FRR am gasit urmatoarele in ce priveste relatiile cu autoritatile de oriunde ar fi ele:
    Art. 69, atributiile presedintelui:
    -lit. c) reprezinta Federatia Romana de Radioamatorism in relatiile cu autoritatile publice, cu forurile similare din alte tari, cu Uniunea Internationala de Radioamatorism, precum si cu alte persoane fizice sau juridice din tara sau din strainatate, in limita mandatului acordat de Consiliul de Administratie.
    La art. 71 secretarul general are alte atributii destul de pitoresti as putea spune, astfel:
    -lit. f) primeste, rezolva si semneaza (SIC!) corespondenta adresata Federatiei Romane de Radioamatorism si informeaza Consiliul de Administratie asupra principalelor probleme aparute in derularea activitatii.
    -lit. h) reprezinta legatura functionala cu compartimentele de specialitate din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, in scopul rezolvarii operative a problemelor tehnico-administrative, financiare, de relatii internationale, precum si a altor aspecte din activitatea Federatiei Romane de Radioamatorism
    Cum face SG ca, la litera f, sa semneze corespondenta adresata Federatiei? Adica scrie el insusi corespondenta adresata Federatiei? In cazul acesta lucrurile ar trebui sa mearga snur, fara contradictii! Dar nu merg.
    Asadar, presedintele FRR primeste mandat din partea CA pentru a lua legatura cu IARU, iar SG nu are limitari in privinta relatiilor sale destul de vag definite.
    Deoarece statutul FRR nu "dezleaga" pe nimeni altcineva sa colaboreze oficial cu IARU si nici nu se cunoaste vreo delegare data de presedinte ori vreun mandat dat de CA catre alta persoana, cum ar fi presedintele comisiei de UUS, risca YO4FYQ sa fie "tras" pe sub furcile caudine pentru erezie, cum s-a mai intamplat si cu altul dinaintea lui? Mai ales cand demersurile lui YO4FYQ ar putea fi in interesul tuturor radioamatorilor YO?
    Cred ca aceste cai incalcite ale celui (sau celor) de sus nu sunt lasate asa din greseala, mai ales dupa ce astfel de nepotriviri se mai si arata public.
    72 de Tavi YO4BKM!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Mugurel - YO8RHM (yo8rhm) la 2019-12-08 10:11:07 (ora Romaniei)
  • Pentru mine lucrurile sunt simple, atat timp cat din cateva mii de puncte la finalul arbitrarii voi regasi doar 300, datorita faptului ca nu se face schimb de loguri, imi rezerv dreptul de a trimite logul doar catre concursurile care-mi vor recunoaste efortul depus. Deranjanrt este lipsa de comunicare a presedintelui comisiei de UUS care vad ca si-a delegat un membru al comisiei ca purtator de cuvant.
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Eduard - YO2LSP (yo2lsp) la 2019-12-09 17:08:36 (ora Romaniei)
  • @Mugurel. Nu cred ca a delegat pe nimeni, stai linistit. YO7FWS isi sustine propriile idei si credinte si respect asta. Fiecare are dreptul la opinia lui.
    In schimb Claudiu detine o functie la o institutie publica. Se trateaza un subiect de interes pentru mai multi radiomatori (afiliati sau nu), si nu comunica un punct de vedere asupra subiectului. Poate sa aibe ceva peronal cu mine hi,am vazut ca si la dezbaterea regulamentului de la CI UUS YO ma ignora hi, dar functia tot il "obliga" la o pozitie publica... Parerea mea.
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Mitrut Marius - YO3CZW (yo3czw) la 2019-12-09 17:43:20 (ora Romaniei)
  • Art.4 Federaţia Română de Radioamatorism este persoană juridică de drept privat, de
    utilitate publică, autonomă, neguvernamentală, apolitică şi fără scop lucrativ.
    Personalitatea juridică a fost dobândită conform legilor ȋn vigoare.

  • Postat de Eduard - YO2LSP (yo2lsp) la 2019-12-09 17:47:43 (ora Romaniei)
  • Cuvantul ala "de utilitate publica" ar trebui sa justifice un raspuns.Asta si faptul ca fondurile FRR provin in mare parte de la bugetul de stat (impozitele noastre).
    Dar, e un punct de vederedin partea FRR,am obtinut o reactie. Multumesc.
    Las pe fiecare sa interpreteze ce mesaj se transmite .
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Mitrut Marius - YO3CZW (yo3czw) la 2019-12-09 18:12:32 (ora Romaniei)
  • Art.101.1 Sursele de finanţare provin din:
    a) sume destinate finanţării programelor sportive proprii înscrise în contractele încheiate cu organele administraţiei publice centrale şi/sau locale;
    b) venituri obţinute din activităţi realizate în legătură cu scopul şi obiectul de activitate al Federaţiei Române de Radioamatorism;
    c) cotizaţii, taxe, contribuţii, penalităţi obtinute potrivit prevederilor prezentului statut, regulamentelor şi normelor proprii;
    d) donaţii şi sponsorizări;
    e) alte venituri, în condiţiile legii;
    f) sume rămase din exerciţiul financiar precedent.

  • Postat de Eduard - YO2LSP (yo2lsp) la 2019-12-09 19:15:13 (ora Romaniei)
  • a) sume destinate finanţării programelor sportive proprii înscrise în contractele încheiate cu organele administraţiei publice centrale şi/sau locale; - adica ce spuneam -bugetul de stat (impozite).
    Sincer mi se pare o joaca de copii asta cu raspunsul prin copy/paste si citate. E asa de greu de pronuntat si asumat un punct de vedere?
    O sa citez si eu din planul de management al Presedintelui FRR:
    "1.2.Radioamatorismul ca sport de masă, respectiv hobbyEste mai mult decât evident căbaza radioamatorismului de performanțănu poate fi alta decât radioamatorismul de masă, practicatîntr-o forma sau alta de toți radioamatorii autorizați de ANCOM și care practicăradioamatorismul în oricare din formele sale, fărăa urmări în vreun mod participarea în competiții, obținerea de titluri de campion sau diverse clasificări sportive.Statisticile ne aratăfaptul cădintr-un total de cca 5100 de radioamatori români autorizați de ANCOM la momentul actual, mai puțin de 10% sunt legitimați la cluburi afiliate Federației Române de Radioamatorism.
    In condițiile în care F.R.R. este organizația reprezentativăa radioamatorilor YO atât în plan intern dar și in fața organizațiilor de profil internaționale, considerăm căeste necesar ca Federația Românăde Radioamatorism trebuie săse intoarcădin nou cu fața către marea masăa radioamatorilor româniși sănu se mai preocupe exclusiv de radioamatorismul sportiv de performanțăașa cum s-a întamplat în ultimii ani" (citat din https://yo5kuc.ro/wp-content/uploads/2019/03/YO9FNP-Plan-management.pdf)

    Daca asa intelegeti sa aplicati un astfel de plan, si acesta este modul in care FRR "să se intoarcă din nou cu fața către marea masăa radioamatorilor români" tin sa va anunt ca sunteti in o directie gresita.
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Mircea - YO9HZN (yo9hzn) la 2019-12-09 21:03:05 (ora Romaniei)
  • Din pacate in ultimii 2-3 ani am lipsit complet din peisajul UUS si cu indicativul propriu si cu cel de echipa (YO9KPJ)din cauza programului extrem de incarcat si din cauza ignorantei "organizatorilor" YO de concursuri UKW. Spun ignoranta deoarece in urma cu 3 ani am expus punctul de vedere personal la o intalnire radioamatoriceasca, ramas fara rezultat, ba chiar combatut cu "daca tot lucreaza in concursul nostru sa trimita si log-ul". Lafel si in urma cu 2 ani pe forumul uus.ro, cand responsabilul FRR pentru UUS (cineva din YO4) a bagat capul in nisip precum strutul atunci cand am venit cu raspunsul responsabilului cu log-uri din 9A (9A2HM)care se arata dispus sa trimita toate log-urile primite la 9A Activity, imediat dupa expirarea termenului de 7 zile pentru expediere (regula lor) catre organizatorul unui potential concurs YO, alipit la 9A Activity, concurs ulterior denumit Maraton YO VHF/UHF. Cum , evident, logurile primite de orgnizatorul din 9A (cu preponderenta 9A, HA, S5, YU, S5, OE, OK, I, etc) nu avantajeaza statiile din YO4, probabil nu avea rost sa se foloseasca de disponibilitatea celor din Croatia. Ca idee, 9A Activity exista inca din 2007. Cat despre "daca tot lucreaza in concursul nostru sa trimita si log-ul", tin sa le amintesc responsabililor ca nici Maraton YO VHF/UHF, nici Campionatul International UUS al YO nu se desfasoara la date la care nu au loc alte concursuri internationale UUS, ci au aparut "in paralel" cu alte concursuri. In era informatiei nu doare pe nimeni mana sa accepte primirea unor log-uri pentru a mari acuratetea punctajului final. Desigur, doar trimiterea log-ului catre organizator ar trebui sa reprezinte "cererea" pentru primirea unui loc in clasament.
    Inchei comentariul cu ceea ce mi-a raspuns Victor Marinov (LZ1NY) VHF Manager in LZ in 2015 la 2 intrebari adresate prin Noiembie acelasi an: 1- Did anyone from YO Federation (FRR) asked you to give any logs for crosschecking?
    2- Did anyone from YO Federation (FRR) sent YO stations logs for crosschecking?

    Raspuns: Dear Adrian!

    "NO log" is the worst assessment of the work of the contester...and of
    the contest manager.

    Answers to both questions are NO.

    73!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2019-12-09 21:32:52 (ora Romaniei)
  • Probabil ca YO3CZW descopera abia acum articolele din statutul FRR si ni le face si noua cunoscute, in portii mici. Ar fi trebuit sa arate si cand a dobandit FRR calitatea de utilitate publica deoarece aceasta nu trebuie doar declarata intr-un statut ci trebuie dobandita prin Hotarare de Guvern si se publica in Monitorul Oficial, dupa cum se arata la https://legestart.ro/cum-se-obtine-statutul-de-organizatie-de-utilitate-publica/
    Pentru a obtine aceasta calitate este nevoie sa se depuna la Secretariatul General al Guvernului o sumedenie de acte, inclusiv statutul, dupa care se efectueaza niste cercetari apoi se emite Hotararea de Guvern si se publica in Monitorul Oficial. Calitatea de utilitate publica confera multe drepturi, dar atrage si obligatii pe masura, sunt aratate in link-ul de mai sus.
    Daca exista o astfel de calitate de utilitate publica, este bine sa fie evidentiata la vedere, poate va atrage mai multi radioamatori in FRR indeplinind nazuinta lui YO9FNP aratata mai sus.
    Eu, unul, astept precizari, rabdare am, dar nu este suficient.
    73 de Tavi YO4BKM!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Mitrut Marius - YO3CZW (yo3czw) la 2019-12-09 21:54:43 (ora Romaniei)
  • Federaţiile nu sunt de utilitate publică conform OG 26/2000. Ele sunt de utilitate publică conform legii sportului.

  • Postat de Rusan Ioan - YO2URS (yo2urs) la 2019-12-09 21:56:31 (ora Romaniei)
  • Pentru ca n-am gasit de unde sa iau copy-paste (sunt scanate)...
    Dar...citez din statutul FRR adpotat in AG 21 Aprilie 2018
    Art 13:
    Federatia Romana de Radioamatorism are ca scop organizarea si dezvoltarea practicarii radioamatorismulului, in domeniile: unde scurte, unde ultrascurte (in benzile alocate radioamatorilor de catre autoritatea de reglementare din Romania), telegrafie viteza, radio orientare, creatie tehica, prin structurile afiliate de pe INTREG TERITORIUL TARII. Prin intermediul acestora are in vedere implementarea unui sistem organizat de selectie, pregatire si participare in competitii, in vederea dezvoltarii acitivitatilor de performanta si obtinerii unor rezultate sportive de prestigiu pe plan NATIONAL SI INTERNATIONAL.
    Am era si articolul 14...dar las pt lectura (sau recitire) si persoanele responsabile.

    Doar asa, ca sa ne aducem aminte scopul FRR-ului..si ce asteptari avem de la el.

    AH...si propunerea de management:
    la articolul 1. Avem:
    Conform scopului stipulat la articolul 13 din Statutul aprobat în 2018 și intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2019, Federația Românăde Radioamatorism are ca scop “organizarea și dezvoltarea practicării radioamatorismului, în domeniile: unde scurte, unde ultrascurte, telegrafie viteză, radio-orientare, creație tehnică, prin structurile afiliate de pe intreg teritoriul țării”.
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Eduard - YO2LSP (yo2lsp) la 2019-12-09 22:44:31 (ora Romaniei)
  • La final sa recunoastem progresul FRR. Au admis posibilitatea schimbului de loguri si au numit in mod oficial un NATIONAL VHF Manager. Acum e doar o chestie de vointa daca vor arbitraje acurate conform recomandarilor IARU https://www.rsq-info.net/wp-content/upl ... ations.pdf) :
    "Recommendation CT08_C5_Rec29(Paper CT08_C5_29 Contest Logs Exchange) National VHF Managers or properly nominated Contest Committees should send the electronic contest log data entries from IARU R1 contests to a special web page to allow an exchange of logs for more accurate national evaluation".
    Cu accent pe MORE ACCURATE NATIONAL EVALUATION.
    , sau vom discuta acelasi topic si in anii urmatori (asa cum in trecut a fost 4BKM /9HZM si probabil cu cate un "agitator" in fiecare an sau generatie).
    Numirea National VHF Manager-ului - un pas mic pentru normalitate , un pas urias pentru FRR.
    73!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Constantin - YO7FWS (yo7fws) la 2019-12-09 22:48:51 (ora Romaniei)
  • Bun, acum ca s-a rezolvat problema logurilor, hai sa dam o mina de ajutor aici, ca sa nu va enervati degeaba mai tirziu, hi! 73!
    http://www.hamradio.ro/phpbb/viewtopic.php?f=6&t=32

  • Postat de Eduard - YO2LSP (yo2lsp) la 2019-12-09 23:02:55 (ora Romaniei)
  • Pai am scris... dar sunt "transparent" hi

  • Postat de Constantin - YO7FWS (yo7fws) la 2019-12-09 23:07:38 (ora Romaniei)
  • Eu am scris si mi-a disparut postul...cred ca este o problema cu http si https la logare. La http nu ma lasa antivirusul sa ma loghez. Am mers pe https, m-am logat, am scris, am citit si mai tirziu numai era, hi!

  • Postat de Eduard - YO2LSP (yo2lsp) la 2019-12-09 23:11:45 (ora Romaniei)
  • Postul e acolo bine mersi :). E transparent pentru initiator :).

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Arbitrarea echitabila a concursurilor UUS - sau cum sa nu arunci la cos 60% din legaturi"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact