hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

UN REPORTAJ DIN PRIMA LINIE

Iuliu Nicolae Nemeth YO5AJR

A sosit si data AG al FRR – 8 aprilie 2019. Nimeni din colegii mei nu a dorit participarea, asa ca m-am “sacrificat” - poate ultima data. Mai mult din dorinta sa ma intalnesc cu colegi, sa vad Capitala despre care mama mea nascuta in 1897, traind in Capitala pana prin 1927, povestea ca despre “Micul Paris”.

Dupa aproape 14 ore de hurducatura CFR in sfarsit Gara de Nord. Era devreme, dimineata ora 6, asa ca am hotarat sa ma duc pe jos pana la MTS din str. ”Vasile Conta”. Setez iphone–ul ca GPS, sa ma duca pe cel mai scurt traseu. Am trecut pe strazi mici, mici, inguste, admiram arhitectura veche a cladirilor dar care, vai in cel hal sant. Crapate, darapanate, goale, fara viata in care doar sobolanii mai traiesc. O priveliste dezolanta si trista. Unde a disparut stralucirea Bucurestului de alta data? Pe Bd. “Magheru” chiar vizavi de hotelul “Lido” pe trotuar fapturi omenesti culcate pe carpe dormeau sub intrarile nefolosite. Cineva m-a linistit - “pai asa este si in New York in Bronx”.

Mai beau o ciocolata calda la un “Non Stop” apoi incet-incet soseau si alti delegati. Intram in MTS, sala se umple, incepe... Mai intai Presedintele Totu, YO3HOT constata ca AG nu este statutara ne fiind prezenti 2/3 din cei afiliati la FRR. Mai simplu – duceti-va cu totii acasa! Am aflat ca chiar din sala de sedinta mergeau SMS–uri lansate de la “agenturi” in tara ca nu se va mai tine AG.

Cerem sa ni se spuna cati dintre cei 51 membri afiliati au platit cotizatia, (plata cotizatiei conform Statutului da dreptul la participare!) si cati s-au retras. Nemultumire in randul conducerii dar pana la urma - “Vox Populi – Vox Dei” si se trece la purecat. Pana la urma reiese ca din 51 membri din evidenta inscrisilor doar 30 sau 31 au dreptul la participare. De ex. “YOHD Antena” cu o luna de zile inainte a prezentat retragerea din FRR si totusi a fost inca pe lista membrilor. Este una 2/3 din 51 si alta situatie 2/3 din 30 sau 31. E clar ca a fost pregatita o “manareala”.

In sfarsit – AG devine statutara. Ajungem la prezentarea pretendentilor pe functii. Aici din nou un episod jenant care in ochii mei a descalificat pe YO3HOT. Din tribuna prezinta o tirada in care trage clopotul de alarma “boborului” prezent ca YO9FNP, pretendent la functia de Presedinte al FRR este membru fondator al Asociatiei Radioclubul Romaniei (ARR) cu functie de conducere acolo. Prin urmare, sa bagam bine de seama ca daca ajunge Presedinte FRR cu dreptul de ordonator de credite, poate distruge definitiv FRR pentru ca asa cum se dusmanesc EURAO si IARU, asa se dusmanesc si FRR cu ARR! Halucinant. A facut din YO9FNP – Dan, “Calul Troian” care odata intrus in cetatea darapanata a FRR, garanteaza distrugerea acesteia chiar din interior.

A iesit Dan la pupitru sa raspunda invinuirilor dar s-a aflat YO6MP sa puna intrebari menite sa-l compromita. Intamplarea face insa ca intrebarile vizau chiar problemele legislative economice in care Dan este mai mult decat expert – a fost jenanta si ridicola interventia lui YO6MP.

Nu am mai putut sa ma abtin asa ca in stilul meu “catifelat” am intervenit in apararea bunului simt, spre satisfactia majoritatii din sala. De aici incolo lucrarile au intrat in normalitate, votari. Un balotaj a fost doar intre cei trei pretendenti la functia de Presedinte al Comisiei de UUS. Pana la urma a iesit invingator YO4FYQ – Claudiu. O garnitura tanara, dinamica. Dorim succes si transparenta, comunicare.

“Om trai si-om vedea”.

Iuliu Nicolae Nemeth YO5AJR

Articol aparut la 9-4-2019

3373

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (10)  

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2019-04-09 11:13:27 (ora Romaniei)
  • TNX Miki - YO5AJR, excelent reportaj de razboi!
    Un lucru imbucurator, am intrat in randul marilor capitale ale lumii! Dar numai pentru cei nenorocoti de soarta.
    Sa speram ca in domeniul nostru vom avea o soarta mai buna.
    Din cele relatate de Miki imi vin in cap niste intrebari:
    Cum se face ca presedintele FRR ameninta cu torpilarea FRR din interior, cu aceleasi motivari ca YO3JW? Daca YO3JW o face in nume propriu, presedintele FRR nu ar fi trebuit sa faca afirmatii gratuite, fara sa arate si niste dovezi, oricat de firave. Chiar daca este cuprins, firesc, de resentimente din motive diverse, il rog sa mediteze asupra unui aspect luat in considerare de cand lumea chiar de cei aflati in aceeasi pozitie: ce este mai important in caz de pericol, barca ori echipajul?
    Cum se face ca o autoritate publica, deci cu obligatii si responsabilitati clare legate de modul in care trebuie sa se prezinte public (in primul rand cinstit si transparent), raporteaza in plina AG o situatie exagerat falsa care favoriza anularea alegerilor? De fapt, cum se face ca pe hamradio.ro figureaza (http://www.hamradio.ro/cluburi) si azi situatia din 2014 cu 62 de membri (adica dublu!)? Noua conducere va avea mult de munca cu evidentele, neglijate (oare?) de cei care se speriau de torpilare, cand de fapt chiar ei umbla cu torpila. Falsifica evidenta pentru ca, recunoscand reducerea numarului membrilor afiliati, isi pierd si firava credibilitate de pana acum.
    Si inchei exact ca Miki: “Om trai si-om vedea”.
    72!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2019-04-09 11:48:17 (ora Romaniei)
  • Mny tnx, Miki ! Este a patra descriere pe care o ascult (toate identice ). 73 !

  • Postat de Dreve Mircea - YO5FYI (yo5fyi) la 2019-04-09 11:59:47 (ora Romaniei)
  • TNX Miki - YO5AJR,ne-ai mai "luminat" si pe noi,cei care suntem interesati de soarta radioamatorismului din YO. Si vorba ceea,cum "speranta moare ultima"speram in mai bine! 73.

  • Postat de Horia Hardalau - YO8HMH (yo8hmh) la 2019-04-09 13:19:04 (ora Romaniei)
  • Se pare ca nu am scapat de vechile obiceiuri .... Este pacat ca sufera si alti Radioamatori de pe urma acestor "discutii".... Dar traim in Romania iar pofta de "Ciolan" e mare. Ma bucur ca nu m-am inscris in FRR.... S-auzim de bine! 73's!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Dimitriu Vladimir - YO4EK (yo4ek) la 2019-04-10 18:18:28 (ora Romaniei)
  • Bravo Claudiu ! YO4EK 73

  • Postat de Petrica - YO9RIJ (yo9rij) la 2019-04-10 20:34:07 (ora Romaniei)
  • Radioamatorismul YO merita si zile mai bune! Se pare ca acestea au venit! Dupa ani de prigoneala si scuipaturi o echipa noua ce are o viziune un pic diferita vine sa faca radioamatorismul care incepe cu HAMSPIRIT si FAIR PLAY pe toate nivelurile! Miki, acum se pune intrebarea: Oare despre faptul ca existau doua tabere, una in interiorul FRR si alta in afara ei, fobia mai are suport real? Dupa cum constat cele doua tabere erau de fapt in interior!
    Oricum ar fi iesit, invit pe totii sustinatorii ambelor tabere sa isi tempereze iesirile pentru ca radioamatorismul nu este locul de spalat rufe sau promovat serii noi de injuraturi! Succes noii echipe!
      Comentariu modificat de admin.

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2019-04-10 22:44:43 (ora Romaniei)
  • Da - este loc pentru toata lumea in universul ham - ilor. Dupa o AG care a inceput cu nabadai, continuand cu inducerea in mentalul delegatilor viitorul catastrofal daca dau curs la alegerea noului conducere. O tentativa de manipulare grosolana si descalificanta din partea fostului Presedinte pe care am respectat si pentru iubirea (Oare??) cerului Patriei. Poate ca si Dan, YO9FNP are "pacatele lui - nu sunt eu duhovnicul lui precum am fost o vreme colegului nostru Nifon, pana spiritele rele au sfatuit sa se indeparteze de mine...hi, dar admir curajul lui Dan, si faptul ca in loc de ham - i versati ca YO3APJ, a preferat pe Cristi YO3LW, cu experiente mai putine dar sufletist, si altii. Un "antepostator" scria de ciolan! Pai ce ciolan mai frate ma exista la FRR? Demult s-au ros ciolanele, ramanand poate doar un mic oscior iar noua garnitura aleasa se pare ca sant "vegani". Tabere - fobii, scuipaturi? Da - au fost si poate vor mai fi intre indivizi cu lipsa de cultura, inteligenta, rabdare, dar....pana la urma "fie care pasare pe limba lui piere". Noua garnitura are mult de lucru incepand cu reaudecerea COMUNICARII cu noi dar nu de pe piedestalul "majestatii lor". Au nevoie si de ajutorul nostru a tuturora.
    Apropo - Pe fostul Presedinte (Vice) YO3IRC am intrebat cand vom auzi in banda? Mi a spus ca este terorizat de un broadcast de putere si nu poate face trafic. Oare in Bucuresti nu se gaseste cineva sa ajuta eventual cu un filtru preselector? Sa ajutam sa se bucure de acest hobby minunat pe care inca nu a gustat cu adevarat.
    73 de Miki

  • Postat de Ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2019-04-11 09:08:50 (ora Romaniei)
  • Am ramas placut surprins , ieri , cind in timpul qtc-ului FRR , a intervenit Dan yo9fnp , noul presedinte al FRR , cu completari deosebit de interesante ! Poate exemplul personal ne va mobiliza sa participam si noi la dezvoltarea in continuare a radioamatorismului YO.

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2019-04-11 10:22:45 (ora Romaniei)
  • E primavara Ghita. Natura ia din nou vesmantul de sarbatoare. Sa ne bucuram de ea, intr- hora imaginara a solidaritatii de la frumoasa Bucovina la litoral, la Dunare, la Muntii Apuseni, Maramures si meleagurile lui Brancus. 73 de Miki

  • Postat de Maior Alexandru - YO5PQJ (yo5pqj) la 2019-04-16 13:39:11 (ora Romaniei)
  • Daca pana acum nu ma numaram printre doritorii de a face parte din FRR din motive mai mult sau mai putin subiective si am inceput umilii pasi in ale radioamatorismului cu cei de la ARR, carora le si multumesc pe aceasta cale, pot spune ca mi-am schimbat opinia personala, mai ales ca cunosc personal oamenii din conducerea FRR de acum. P.S. sunt dintre cei mai vechi membri ARR dar niciodata, la nici o intalnire sau eveniment sustinut de ei, nu sa incercat in vreun fel denigrarea FRR sau crearea de disensiuni intre cele doua foruri, ba chiar dimpotriva. Felicitari conducerii FRR si sa auzim de bine! 73 de yo5pqj Alex

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "UN REPORTAJ DIN PRIMA LINIE"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact