hamradioshop.ro
Articole > Activitati DX, trafic radio Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Tricolorul YO in Togo

Gabi Paisa YO8WW

In perioada 13-26 martie 2019 eterul radiaza de indicativul 5V7EI. Expeditia este formata din 14 radioamatori din Irlanda, Anglia, Franta , Germania si Romania si este organizata de EI DX GROUP. Mai multe informatii la adresa https://5v7ei.com/ Echipa s-a intalnit in Franta pe aeroprtul Charles du Gaulle. Nu cunosteam decat 2 persoane, cu Jeremy am petrecut o frumoasa aventura in insula Cham din Vietam in 2015, iar cu Dave am avut doar cateva schimburi de idei la Friedrichshafen in 2018. Dupa o escala in Niger pe aeroportul din Niamey, iata-ne in Togo.

Locatia este chiar pe malul oceanului Atlantic, la Hotelul Riviera, plaja Ramatou in orasul Lome, capitala Republicii Togo, o tara din Africa de vest, destul de mica, dar cu o populatie densa (133 locuitori/kmp, Romania are 83) situata in Golful Guienee.

Disponibilitatea a 5 transceivere ICOM 7300, a 4 amplificatoare (3 Acom 1010 si un Expert 1,3k) impreuna cu 8 antene au acoperit cu succes toate benzile de US si toate modurile, practic putem spune ca expeditia a fost un succes. Poate cu excetia celor cateva zile de furtuna, care a dat Africa peste cap. As aprecia ca foarte multe statii YO sunt in logul expeditiei 5V7EI, unele au venit cu semnale foarte bune. Propagarea dificila (cu momente in care nu se facea nici o legatura), furtunile nocturne care au pus antenele la pamant, zgomotul permanent facut de activitatea portuara care se afla la 500 m de noi, au trecut repede uitandu-ne la logul online de la https://clublog.org/charts/?c=5V7EI.

Intalnirea noastra se incheie pe 27 martie tot pe aeroportul Charles de Gaulle. Amintirile vor ramane.

Gabi Paisa YO8WW

Articol aparut la 24-3-2019

3985

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (5)  

  • Postat de Ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2019-03-25 08:46:11 (ora Romaniei)
  • Felicitari , Gabi pentru perseverenta cu care abordezi aceste expeditii "exotice". Felicitari si pentru stradania ta pentru a facilita statiilor YO cu dotare modesta de a contacta expeditia in cit mai multe benzi . Adevarat "ham spirit". 73 ! de yo8cln.

  • Postat de Lilian - YO3BL (yo3bl) la 2019-03-25 10:36:57 (ora Romaniei)
  • Gabi , sincere felicitari . Merci mult pentru QRP QSO-urile cw din 14 si 21 Mhz . Sper in timpul ramas si la 18/24/28 cw . 73 si numai bine .

  • Postat de Silviu - YO8TK (yo8tk) la 2019-03-25 12:04:21 (ora Romaniei)
  • Frumoasa si reusita activitatea de pe continentul negru.
    Ca sa vezi Gabi cum sint unii ca bucata de sticla slefuita pe mai multe fete .....si se dau nestemate.HI!!

  • Postat de Vali - YO2VG (yo2vg) la 2019-04-06 11:09:09 (ora Romaniei)
  • Expediția a fost un succes pentru benzile mai înalte. Pentru benzile inferioare a fost un dezastru total. Nu au știut când să lucreze pentru EU, USA și răsărit. Nu auzeau nimic în 160m....poate doar pe cei care au fost favorizați de YO8WW, care a fost operator în această bandă. Eu de 2 ori i-am lucrat și tot de 2 ori nu am fost trecut în log. Am țara confirmată de peste 10 ani, dar alții din YO care nu au fost trecuți în log, au fost astfel prejudiciați. E o rușine că un radioamator din YO se ține de astfel de cioace.....nu e destul că a prejudiciat, el și trupa lui, de atâtea ori concursurile cu miză organizate de FRR, că acum ne mai face de rușine și prin țări străine. Niciodată nu mi-a fost rușine că sunt român....dar YO8WW mă face să mă simt mic, mic de tot.....în perspectiva hamradioului YO.

  • Postat de Nicu - YO8BGE (yo8bge) la 2019-04-06 23:37:24 (ora Romaniei)
  • Club log - expeditii- 5V7EI - YO2LC are legatura in 160m. Punct.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Tricolorul YO in Togo "
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact