hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

CENTENAR

Adrian Stoicescu YO5BFJ

Asa cum am promis, asociatia noastra va pune in practica un nou proiect privind sarbatorirea Centenarului Marii Uniri, proiect ajustat la posibilitatile noastre umane si materiale.

Acest proiect consta in marcarea a sase evenimente semnificative pentru intregirea Romaniei, trei dintre acestea avand legatura directa cu Alba Iulia. Indicativul YR100U va fi in eter cu ocazia Zilei Unirii Principatelor (24 ianuarie), a zilei Unirii Basarabiei si Bucovinei (27 martie), a Zilei Independentei (9 mai), Zilei Incoronarii Regelui Ferdinand ca rege al Romaniei Mari (15 octombrie), zilei de 1 Noiembrie-Intrarea lui Mihai Viteazul in Alba Iulia (1600) si evident Zilei Nationale (1 decembrie).

Alte indicative speciale vor fi activate numai în anumite perioade aniversare astfel:
-cu prilejul zilei unirii Basarabiei si Bucovinei cu Romania (23 martie) va fi activat indicativul YR100BA;
-cu prilejul Zilei Incoronarii (15 octombrie) va fi activat indicativul YR0REX;
-cu prilejul zilei de 1 noiembrie va fi activat indicativul YR0MB, Mihai Viteazul fiind primul unificator al Tarii Romanesti, Transilvaniei si Moldovei, chiar si pentru o scurtă perioadă.

Perioadele in care vor active aceste indicative vor fi prezentate pe QRZ.com la pagina YR100U.

Desigur, la prima vedere acesta noua actiune a noastra seamana cu incercarea anterioara de a coagula miscarea radioamatoriceasca din Romania intr-un proiect unitar, macar pentru anul 2018.

Dupa cum veti vedea insa ceea ce vom face acum se bazeaza pe alte coordonate, cu resurse mai putine dar cu mai multa pasiune si efort din partea participantilor.

In primul rand , indicativul YR100U va fi activat in mod special de membrii asociatiei noastre, dar daca sunt si alti doritori noi suntem deschisi oricarei colaborari, fara obligatii materiale din partea acestora. Aceasta invitatie este adresata chiar si radioamatorilor romani din DIASPORA si altor radioamatori vorbitori de limba romana, daca acestia pot opera acest indicativ in conformitate cu regulile din tara in care se afla. Exemplu : DL/YR100U. Contact : ajralba@yahoo.com. Logurile vor fi obligatoriu in format Cabrillo sau ADIF si vor fi trimise la aceeasi adresa pentru a fi introduse mai rapid in bazele de date. Aici ne va ajuta N2YO si probabil pentru YR100U baza de date va fi gazduita de Radioamator.ro.

In al doilea rand indicativul YR0REX va fi activat de radioamatorii clujeni, care s-au oferit prin vocea lui YO5OHO, sa organizeze si sa desfasoare toata activitatea pentru evenimentul respectiv. In acest caz cine vrea sa activeze se va adresa lui YO5OHO pentru detalii.

In al treilea rand Indicativul YR0MB va fi activat de radioamatorii din Gorj, YO7CDB fiind de acord sa organizeze si sa desfasoare activitatile conform planului pe care il vor face impreuna. Daca sunt si alti doritori se vor adresa lui YO7CDB.

Si in al patrulea rand, dar nu si ultimul, indicativul YR100BA va fi activat de radioamatorii din Bucovina, YO8SSB fiind responsabilul care va organiza si desfasura aceasta activitate.

In final adresam rugamintea radioamatorilor care si-au oferit colaborarea individuala sau in grup la primul proiect, sa ne anunte daca doresc ca indicativele lor personale sa acorde cate un QSO pentru diploma CENTENAR , ele vor fi nominalizate pe pagina QRZ.com/ YR100U.

Fiecare eveniment va fi gandit si realizat de cei amintiti mai sus si va fi ca entitate separata, iar legatura dintre acestea urmeaza sa o stabilim ulterior. Ideal ar fi ca fiecare indicativ sa aiba un “log search” si un generator automat de diploma , sa fie abonat la “E-qsl” pentru a reduce din cheltuielile de tiparire si expediere a qsl-urilor ( cu LotW e mai greu) si de asemenea trebuie sa gasim o solutie pentru ca si diploma suprema sa fie generata tot automat.

Sistemul de diplome il gandim in urmatoarea varianta: fiecare eveniment va avea o singura diploma fiind necesare 5 QSO-uri, iar cine realizeaza 100 de QSO-uri cu toate indicativele speciale si cele nominalizate, de-a lungul anului 2018, va putea solicita in final diploma CENTENAR, care va fi, sa zicem, de rang superior. La evenimentele la care sunt active doua indicative diploma evenimentului respectiv este conditionata de realizarea de legaturi radio cu fiecare din cele doua indicative, indiferent de statia sau operatorul care il foloseste, banda sau modul de lucru.

Exemplu: 2 qso cu YR100U si 3 qso cu YR100BA.

Diplomele vor fi electronice- free, sau tiparite cost: 15 lei (3 Eu).

Privind partea materiala nu ne putem pronunta inca. Nu am facut calcule pentru ca nu cunoastem amploarea actiunii. Incercam si speram sa reusim o colaborare cu Consiliul Judetean Alba, cu operatori economici din judet si cu alte entitati care ne-ar putea sprijini material, nu excludem insa nici sprijinul financiar al comunitatii de radioamatori, avand in vedere ca in actiunea anterioara au fost multi radioamatori care au facut sau au dorit sa faca donatii la vremea respectiva.

Asteptam cu interes comentarii la această nouă propunere, observații, propuneri sau oferte de colaborare cu responsabilii arătați mai sus. După ce vom testa astfel pulsul comunității noastre se va definitiva programul manifestarii, inclusiv detalii legate de orele de trafic, frecvențe, moduri de lucru, toate acestea si in functie de disponibilitatile fiecarui responsabil. Toate informatiile vor fi făcute public in timp util pe diferite canale media, inclusiv pe acest forum care capteaza interesul celor mai multi radioamatori.

La multi ani!

Adrian Stoicescu YO5BFJ

Articol aparut la 4-1-2018

4241

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (6)  

  • Postat de Cristian - YO3GIV la 2018-01-05 10:44:52 (ora Romaniei)
  • Traiasaca Romania Mare !

  • Postat de Lucian DAMIAN - YO8SSB (yo8ssb) la 2018-01-05 21:05:28 (ora Romaniei)
  • Felicitari pentru initiativa! Imi face mare placere sa fiu inclus in acest proiect. Cei care doresc sa-mi fie alaturi in martie cu YR100BA, ii rog sa imi trimita un mail. yo8ssb1@gmail.com

    Multumesc mult!

    73 de YO8SSB!


  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2018-01-08 09:24:48 (ora Romaniei)
  • Pacat ca primul proiect a esuat ! Am subscris la el din start pt. ca am considerat ca desfasurarea acestui eveniment revine Alba Iuliei pt. ca acolo s-a consfintit actul unirii acum 100 de ani. Nu a fost sa fie (din nou) As Dorna DX Grup va sustine evenimentul legat de unirea Bucovinei cu patria mama (atentie la data la care s-a infaptuit). Detaliile le va trasmite Lucian yo8ssb. 73 ! de yo8cln

  • Postat de Adrian - YO5BFJ (yo5bfj) la 2018-01-08 09:54:07 (ora Romaniei)
  • Adevarat. Scuze ! Data corecta este 27 martie !

  • Postat de Lucian DAMIAN - YO8SSB (yo8ssb) la 2018-01-08 11:57:23 (ora Romaniei)
  • Unirea Bucovinei cu România reprezintă o serie de evenimente politice care au culminat cu votarea în unanimitate de către Congresul General al Bucovinei, pe data de 15/28 noiembrie 1918, a unirii fostului Ducat al Bucovinei cu Regatul României.

    Pe 27 martie, Sfatul Țării a votat prin vot nominal deschis în favoarea Unirii cu România, declarația Sfatului Țării menționând că: "Republica Democratică Moldovenească (Basarabia), în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Marea Neagră și vechile granițe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută și mai bine de ani din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-și hotărască soarta lor, de azi înainte și pentru totdeauna SE UNEȘTE CU MAMA SA, ROMÂNIA".

    Istorie de net HI! Sursa de info: Wikipedia!

  • Postat de i mihaescu - YO3CO la 2018-01-12 12:34:54 (ora Romaniei)
  • Felicitari ptr initiativa

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "CENTENAR"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact