hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari         Tipariti

Simpozionul "Toamna Radioamatorilor" Buzau - 2017

Nini Vasilescu YO3CCC

In perioada 24 - 25 noiembrie 2017 se va desfasura la Fundatia pentru Tineret Buzau, Hotel Sport B-90, Simpozionul de Comunicari Stiintifice "TOAMNA RADIOAMATORILOR" - EDITIA a XVI-a organizat de Federatia Romana de Radioamatorism si Clubul Sportiv "Univers B-90" YO9KXC.

Programul Simpozionului a fost urmatorul:

VINERI 24.11.2017
1. Pana la ora 19.00 - Primirea participantilor la Hotel Sport B-90 Buzau
2. Ora 19.00 - Cina la restaurantul Hotelului Sport B-90 Buzau

SAMBATA 26.11.2016
Orele 08.00-11.30 - Inscrierea participantilor in Registrul de Onoare al radioclubului; Targ radioamatoricesc (Talcioc: Vanzari -
Cumparari)
Orele 11.30-13.30 - Prezentarea expunerilor participantilor
Orele 13.30 - Masa de pranz la restaurantul Hotelului Sport B-90 Buzau

Imediat ce am citit pe Radioamator.ro anuntul de mai sus, l-am contactat pe prietenul meu Lucica YO3IWZ ca sa punem impreuna, din timp, toate amanuntele plecarii, la acest eveniment al radioamatorilor. Noi stabilisem mai de mult ca vom pleca impreuna, dar ramasese ca dupa stabilirea datei de catre organizator, sa mai discutam ce-si-cum. Dupa ce am plecat de acasa si eram in metrou, l-am sunat pe Lucica si i-am spus ca sunt pe drum, catre gara. Am mers la gara mai devreme cu o ora, ca sa nu am surprize la casa de bilete, tinand cont ca este vineri si multa lume pleaca din Bucuresti. Spre bucuria mea nu am stat mai mult de 10 minute. La putin timp a venit si Lucica la gara, am stat vreo jumatate de ora pana au tras trenul la peron.

Am luat un tren care a plecat din Gara de Nord din Bucuresti la ora 12:05 si urma sa ajunga la Buzau la ora 14:01, dar a ajuns cu o intarziere de un sfert de ora. Cand am iesit din gara din Buzau i-am spus lui Lucica ca avem doua alternative: sa luam un autobuz sau sa mergem pe jos si sa facem miscare. Eram convins ca o sa aleaga a doua varianta, ceea ce s-a si intamplat. Pentru ca stiam traseul, dupa aproximativ 35 de minute am ajuns la Hotelul Sport B90. Aici, ca de obicei, l-am gasit pe Ovidiu YO9XC, organizatorul intalnirii. Am achitat cazarea si mancarea, am luat cheia de la receptie, am mers sa ne lasam bagajele in camera, dupa care ne-am retras in restaurantul de sub hotel. M-am interesat la Ovidiu YO9XC cam cati radioamatori au venit, a luat notitele, le-a citit cu glas tare si am fost foarte multumit de raspunsul primit: sunt 30 de oaspeti la care se vor mai adauga inca vreo 20 de persoane din Buzau. M-am bucurat tare mult ca vom fi atat de multe persoane la cina pe care urma sa o luam impreuna. Pentru ca atmosfera era super-placuta, am petrecut pana tarziu in noapte la un “pahar de vorba”. Hi!

Sambata ne-am sculat cu noaptea in cap pentru a lua micul dejun si o cafea pentru a ne trezi. Imediat dupa, am mers sa vedem talciocul si pe ceilalti participanti la intalnire, care au sosit in aceea dimineata. M-am intalnit cu o multime de prieteni din tara, dar si din Bucuresti, cu care altfel nu am cum sa ma vad. A urmat poza de grup, dupa care ne-am retras cu totii in sala de sub hotel unde au avut loc discutii, acordarea de diplome etc. Ovidiu YO9XC ne-a povestit peripetiile petrecute in Africa, in Republica Burundi, unde a activat indicativul 9U4M. A urmat masa de pranz, la finalul careia Bazil YO8CKR ne-a servit cu niste preparate aduse de el din nordul Moldovei; bune rau. Si uite asa, cu parere de rau, a trebuit sa ne luam la revedere si sa plecam catre gara. Si la plecare, de la hotel pana la gara am mers tot pe jos. Ca de obicei, la plecare am luat niste covrigi pentru acasa.

Acum, astept urmatoare intalnire din luna decembrie de la Campina.

Un album cu fotografii din 24 noiembrie poate fi vazut aici.

Un album cu fotografii din 25 noiembrie poate fi vazut aici.

Nini Vasilescu YO3CCC

Articol aparut la 29-11-2017

4784

Inapoi la inceputul articolului

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

La acest articol nu se (mai) primesc comentarii.

Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact