hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Friedrichshafen HamFest 2017

Adrian Ciuperca KO8SCA/YO8SCA

Anual, in luna iulie, timp de 3 zile, in orasul german Friedrichshafen are loc cea mai mare conventie si expozitie de radioamatori din Europa; si, dupa unele statistici a doua ca marime din lume.

Friedrichshafen este un oras in sudul Germaniei (statul Baden-Württemberg) cu o populatie de aprox. 60K de locuitori, asezat pe malul lacului Constance (in limba germana Bodensee).

Orasul Friedrichshafen este cunoscut in Germania ca un punct central unde se organizeaza expozitii din toate domeniile posibile. Calendarul de evenimente a-l complexului de expozitii din Friedrichshafen este extrem de bogat, cu expozitii noi si diverse la fiecare cateva zile.

Anul acesta expozitia are loc in perioada 14-16 iulie, 2017. Detalii legate de expozitie sunt prezente pe website-ul: http://www.hamradio-friedrichshafen.de/ham-en/


Hala centrala a expozitiei


Friedrichshafen welcome sign


Zidul de QSL-uri este prezent anual la Friedrichshafen. Vizitatorii expozitiei sunt incurajati sa-si lipeasca QSL-ul pe acest perete imens.

In hala centrala a expozitiei, firmele de echipamente cunoscute in lumea radioamatorilor, au standuri impunatoare:


Elecraft


FlexRadio


Yaesu


Icom

Dar si firmele mai mici au ocazia sa-si expuna produsele si sa interactioneze direct cu vizitatorii:


Spiderbeam


MicroHam

Cluburi si federatii de radioamatori din multe tari ale lumii sunt prezente de asemenea la expozitie: Germania, Romania, USA, Marea Britanie, Elvetia, Italia, Cape Verde, Djibuti, Quatar, Japonia, Tailanda si multe altele.


Grupul DX Tokyo 610


D4C - Monteverde Contest Team Club (nota: eu nu sunt parte din acest grup)


YO3KAA: Federatia Romana de Radioamatorism


YO9KYO - Asociatia Radioclubul Romaniei


YO3IPA - Asociatia de Radioamatori a Politiei

Elementul central al expozitiei este WRTC 2018. WRTC este echivalentul olimpiadei radioamatorilor care se desfasoara la fiecare 4 ani.

In anul 2014 WRTC a avut loc in SUA, in zona orasului Boston (http://www.wrtc2014.org/). In anul 2018, competitia se va desfasura in Germania, in zona Berlinului.

Mai multe detalii despre WRTC 2018 se pot afla de pe website-ul competitiei: http://www.wrtc2018.de


Tipul de antena Spiderbeam si cort ce se vor folosi la WRTC in 2018


Doua hale imense, sunt dedicate radioamatorilor ce vor sa-si vanda produsele proprii


Unele produse sunt de tehnologie inalta


Altele din secolul trecut


Unele produse sunt vandute prin licitatie


Tombola zilnica este un moment asteptat cu nerabdare de toti participantii. Premiul cel mare: un final de 500W donat de firma americana Elecraft (KPA500).


Anul viitor, expozitia va avea loc in perioada 1-3 iunie 2018

Adrian Ciuperca KO8SCA/YO8SCA

Articol aparut la 15-7-2017

5952

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (7)  

  • Postat de Codreanu - YO9JNX (yo9jnx) la 2017-07-16 02:01:18 (ora Romaniei)
  • Foarte frumos articolul si bine detaliat. Am fost placut impresionat de poza cu QSL-urile...JH7MQD Yamagata, Japonia...ma bucurat sa vad ca Akira este bine si sanatos. Intr-o noapte de noiembrie candva prin 2013, am stat cateva ore bune la discutii. Ehh, alte vremuri in banda de 40m...
    Felicitari pentru articol Adrian si pentru activitatea depusa in acest sport. 73 Alin

  • Postat de Sorin - YO2MSB (yo2msb) la 2017-07-17 17:30:47 (ora Romaniei)
  • Anul acesta am observat un flux important de vizitatori din afara Europei, mai ales din zona tarilor arabe care au fost prezente cu mai multe standuri ale asociatiilor nationale in hala A1 destinata firmelor si asociatiilor nationale si internationale.
    Pe de alta parte, multe dintre asociatiile nationale cu traditie din Europa NU au participat (SP, SM, OH, etc.).
    In ceea ce priveste profilul firmelor care expun in hala A1 am observat o crestere semnificativa pentru sectorul comunicatiilor digitale DMR/C4FM/etc. In rest, produsele analogice clasice - nimic spectaculos. Cele doua transceivere noi de la FlexRadio (6400 & 6600) m-au dezamagit prin dimensiunile uriase chiar si prin comparatie cu MB1 de la SunSDR.
    Programul conferintelor a fost bogat si diversificat pe gustul fiecaruia, profitand poate de deschiderea unei noi zone de sali de conferinte.
    Din pacate numarul vizitatorilor pare a fi mai mic decat anul trecut, dar poate este doar o parere personala bazata pe estimarea vizuala.
    Talciocul a fost bine populat cu o gama larga de produse si pentru prima data dupa multi ani s-au putut achizitiona chiar si transceivere SH la preturi decente, oferta de anul asta a fost semnificativa.
    Camping-ul din vecinatatea targului a fost mai plin ca niciodata, iar incepand de anul viitor exista perspectiva posibilitatii inchirierii unor rulote. Din pacate preturile la rulote NU sunt atractive.
    La modul general, o editie reusita si o organizare pe masura. Un exemplu bun de urmat.

  • Postat de Lucian Damian - YO8SSB (yo8ssb) la 2017-07-19 11:23:33 (ora Romaniei)
  • Salutare Ciprian,
    Felicitari pentru articol, a fost o mare placere pentru mine sa te cunosc in Germania. Succes in tot ceea ce faci si sper sa schimbam un control cat mai curand din 9M0.

    73 de YO8SSB!

  • Postat de Daniel Vuescu - YO2LDE la 2017-07-19 21:15:07 (ora Romaniei)
  • Cu multe regrete ca nu am reusit sa te intalnesc Adrian in ziua de sambata cand am fost prezent la HAM RADIO. Din pacate m-am intalnic doar cu cativa colegi din YO desi as fi vrut sa ma intalnesc cu toti cei prezenti acolo.
    Una peste alta o editie reusita, cu preturi si decente dar si exagerate la echipamentele SH si cu destul de multe noutati.
    Adrian, poate imi dai mai multe detalii despre activitatea viitoare din 9M0.
    Sanatate la toti si sa auzim numai de bine...
    73's de DL2LDE / YO2LDE

  • Postat de Marcel - YO4ATW la 2017-07-30 15:56:59 (ora Romaniei)
  • Multumim de interesantele informatii. Mai multe fotografoo de la acest eveniment gasiti aici:

    https://photos.google.com/share/AF1QipNrXViTaBFGjVArpX_Lut4EppR0nU8L_UAdnh_AqjvqltVOkPj0uAsDhJX4ITkCjQ?key=QVdzNk9vZWhodU8tbXZQaUZra3gza2dHZmREQk9B

  • Postat de Marcel - YO4ATW la 2017-07-30 15:58:16 (ora Romaniei)
  • ...fotohrafii....

    Scuze.

  • Postat de Adrian Ciuperca - KO8SCA la 2017-09-19 17:04:19 (ora Romaniei)
  • YO4JNX: Idea cu panoul de QSL-uri din cate am inteles ca a aparut prima data la Friedrichshafen. Acum am vazut-o si la Dayton. E o metoda interesanta de a gasi indicative cunoscute sau prieteni apropiati.

    YO2MSB: Intradevar, am fost impresionat si eu de prezenta mare a cluburilor din Asia si Africa. O prezenta mult mai mare comparativ cu Dayton. Am petercut multe ore la prezentarile despre technologia SDR, in special cele legate de Red Pitaya SDR. Technologia SDR reprezinta viitorul.

    YO8SSB: Poate schimbam un control in primele 2 saptamani din Octombrie, 2017 din Insula Christmas (VK9XI) si Insula Cocos Keeling (VK9CI). Pentru Insula Spratly (9M0W), in Martie 2018, inca asteptam licenta.

    YO2LDE: Si mie imi pare rau ca nu ne-am intalnit la Friedrichshafen. Am petrecut o buna parte a zilei de Sambata la prezentarile din salile de conferinte. Poate facem insa un QSO (sau mai multe) din DXpeditiile mele viitoare. Eu o sa lucrez probabil in CW, din VK9XI/VK9CI.

    YO4ATW: Multumim pentru postarea de fotografii aditionale de la Friedrichshafen 2017!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Friedrichshafen HamFest 2017"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact