hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Dayton Hamvention 2016 vazut de N2YO

Ciprian Sufitchi N2YO

Targul radioamatoricesc Dayton Hamvention 2016 s-a desfasurat in acest an in perioada 20-22 mai. Evenimentul atrage anual zeci de mii de radioamatori de pe intreg cuprinsul planetei, iar numarul de activitati care se tin in perimetrul arenei Hara si in imprejurimi este coplesitor. In fiecare an (aproape) am incercat sa profit de oportunitatea pe care o am sa particip la acest eveniment, iar la intoarcere sa impartasesc din experienta mea prin articole publicate pe acest site. Acesta a fost si planul in acest an.

Ca si in anii anteriori, am decis sa calatoresc cu masina, avand in vedere ca distanta nu este prea mare (cam 500 km de acasa de la mine). Drumul a fost placut, cu putine intreruperi, vremea fiind ideala pentru condus. De-a lungul traseului am observat un numar neobisnuit de mare de masini de radioamatori (cu numere de inmatriculare continand indicativul), mergand in aceeasi directie. Acesta era un semn bun ca numarul de participanti va fi consistent. Am ajuns la Dayton in seara de joi 19 mai.

Dayton e pe aproape
Dayton e pe aproape!

Cazarea am ales sa fie, ca si anul trecut, la un camin studentesc al Universitatii Dayton. Conditiile au fost si in acest an foarte bune. Am inchiriat impreuna cu alti trei radioamatori (N3JT, N3AM si K6RB) un apartament cu trei dormitoare. Pentru trei nopti fiecare a platit aproximativ 80 de dolari, ceea ce este mai mult decat rezonabil, cazarea fiind fara repros.

Dayton Hamvention s-a deschis oficial in ziua de vineri 20 mai, la ora 09:00 EST.

Arena Hara, locul in care se organizeaza in fiecare an Dayton Hamvention
Arena Hara, locul in care se organizeaza in fiecare an Dayton Hamvention

La intrarea in Hamvention
La intrarea in Hamvention

Ecusonul oficial
Ecusonul oficial

Vedere panoramica din interiorul arenei Hara
Vedere panoramica din interiorul arenei Hara

La standul Kenwood nu a am vazut nimic spectaculos. Singura noutate a constituit-o un transceiver portabil 144/220/430 MHz care este atat de nou incat nu are nici macar o denumire. Pe foaia de prezentare apare mentiune "Tentative". Cert este ca aparatul arata destul de sexy. Stie APRS, stie D-STAR (!), are modul GPS inclus, un display color TFT de rezolutie foarte buna, se conecteaza bluetooth, are memorie externa microSD, conectori USB etc. Nu se stie cand se lanseaza oficial si evident nu se stie cat va costa.

Noul transceiver portabil 144/220/430 MHz de la Kenwood
Noul transceiver portabil 144/220/430 MHz de la Kenwood

Yaesu. Ca in fiecare an atractia #1 la standul Yaesu a fost distributia gratuita de sepci. Am si eu o colectie intreaga de la aproximativ 10 participari la Dayton pana in acest moment.

Yaesu - Coada la sepci
Coada la distributia gratuita de sepci marca Yaesu

Yaesu a prezentat doua produse noi in acest an: un transceiver mobil HF si un transceiver mobil VHF. Tranceiverul HF se numeste FT-891, lucreaza in domeniul 160-6 metri, are panou frontal detasabil, analizor de spectru, 3 kHz roofing filter si 100 W output. Pretul nu a fost inca stabilit. Am scanat de pe brosura originala pagina cu parametrii si o puteti consulta aici.

FT-891
FT-891

Transceiverul mobil VHF are codul FTM-3100R, lucreaza numai in banda de 2 metri, livreaza 65 W in 3 trepte de putere si este proiectat pentru maxima robustete. Receptia este de la 136 la 174 MHz. Pretul ar fi undeva pe la $150.

FTM-3100R
FTM-3100R

Ca de obicei standul ICOM a fost dintre cele mai aglomerate, firma punand pe display toata linia de transceivere HF si D-STAR, multe dintre ele in functiune si capabile de QSO-uri. ICOM a transmis si o sumedenie de evenimente de la Hamvention live pe internet atat de la standul propriu, cat si din alte locuri. Atractia in acest an a fost desigur noul transceiver IC-7300. ICOM nu foloseste termenul SDR pentru a nu da o falsa senzatie celor care il cumpara ca vor avea facilitati specifice unui astfel de transceiver ci prefera sa utilizeze expresia "direct RF sampling". Din cate am inteles aparatul s-a vandut masiv la Dayton.

IC-7300
IC-7300

Alte transceivere HF ICOM
Alte transceivere HF ICOM

Standul ICOM, vedere generala
Standul ICOM, vedere generala

Electraft a lansat noul transceiver HF portabil KX2. Acesta este atat de mic incat incape chiar si intr-un buzunar (mai mare). Ca si fratele sau mai mare (KX3), are un design similar, cheia de manipulare fiind instalata sub panoul frontal. Poate functiona si de la acumulatori Li-Ion (optional). Lucreaza in benzile de la 80 la 10 metri, iar puterea de iesire este de 10 W (max). Pentru cei care cunosc transceiverul KX3, iata mai jos un tabel comparativ:

Tabel comparativ KX2 vs KX3
Tabel comparativ KX2 vs KX3

Pretul lui KX2 este de $750 (cu $200 mai ieftin fata de KX3), la care se adauga diversele optiuni dorite. Iata si lista de preturi. Din cate am observat, angajatii de la Electraft nu mai pridideau cu comezile.

Noul transceiver KX2
Noul transceiver KX2

Transceiverele Electraft se vand foarte bine la Dayton
Transceiverele Electraft se vand foarte bine la Dayton

La standul FlexRadio Systems nu au fost noutati in acest an, cu exceptia amplificatorului liniar Power Genius XL, care nu este produs de Flex, ci de Ranko 4O3A, insa este "FlexRadio compatiable". Din cate am inteles, Flex are exclusivitate la distributia in SUA, dar e posibil sa ma insel. Transceiverul livreaza 1500 W, acopera spectrul 1,8-54 MHz (70 MHz in Europa), este complet automatizat, se controleaza usor remote de pe internet, nu este prea greu (12 kg) si este capabil de operare in mod SO2R. Sincer, arata cam neobisnuit pentru un amplificator liniar, aducandu-mi aminte de magnetofonul Majak de pe vremuri :)

Power Genius XLPower Genius XL, la standul Flex

Mesele de la FlexRadio au fost in permanenta aglomerate cu radioamatori dornici sa incerce sa vada cum functioneaza transceiverele din linia Flex-6000 impreuna cu interfata Maestro. Am gasit unele similitudini cu Apple stores, ticsite cu tineri curiosi sa pipaie noile telefoane si tablete.

Aglomeratie la FlexRadio
Aglomeratie la FlexRadio

Apache Labs a avut un stand foarte asemanator cu cel de anul trecut, oferind aceeasi gama de transceivere SDR din linia ANAN, foarte apreciate pe piata. In acest an un singur produs nou a fost prezentat, anume ANAN-100B, un transceiver HF/50 MHz cu 100 W out. Din explicatiile pe care le-am primit, se pare ca acest echipament este o combinatie intre liniile ANAN-100 si ANAN-10, fiind orientat pentru cei care vor un pret minimizat, insa doresc 100 W output. Din cate am inteles, ANAN-100B are doar doua receptoare, spre deosebire de ANAN-100 cu 4 receptoare, iar ANAN-100D cu 7 receptoare. Pretul la Hamvention a fost $1695. Lista de preturi pentru intreaga linie de produse ANAN se gaseste aici.

Firma Expert Electronics (se pare ruseasca) a prezentat o varianta imbunatatita la SunSDR-2, care se cheama "Pro". Acest transceiver SDR lucreaza in toate benzile HF de la 1,8 la 28 MHz, si 50 MHz (15 W max output), plus banda de 144 MHz cu max 7 W output. Din cate am citit, SunSDR-2 are recenzii tehnice foarte bune. Pretul pentru Dayton a fost $1619. Un alt transceiver SDR de la standul Expert Electronic a fost MB-1, capabil a lucra de la 1,8 la 54 MHz cu 100 W si in banda de 144 MHz cu max 50 W. Pretul anuntat a fost $5000.

SunSDR-2 Pro
SunSDR-2 Pro

MB-1
MB-1

Firma ITB (Italian Technology Broadcasting) din Italia a venit cu doua amplificatoare liniare performate. Cel pentru unde scurte (HF 2000) este echipat cu tranzistoare Mosfet Freescale si livreaza 2 KW in domeniul 1,8 - 50 MHz. Cel pentru unde ultrascurte (ATLAS 1000) lucreaza intr-o singura banda (50 MHz, 144 MHz, 432 MHz), fiind configurat din constructie pentru una dintre acestea trei. Puterea maxima este 1 KW la un input de 100 W.

HF 2000 si ATLAS 1000
HF 2000 si ATLAS 1000

Firma Wireless Holdings a venit cu cateva noutati la Dayton. Printre acestea se numara un mic "dongle" numit DV4mini care se conecteaza la portul USB al calculatorului si la o antena, transformand un PC intr-un hotspot pentru tote modurile vocale digitale, printre care C4FM, D-STAR si DMR. Contine un microcontroler pe 32 de biti, un transceiver pe banda de 70 de cm si un modulator/demodulator GMSK si 4FSK. Se alimenteaza de la portul USB al calculatorului. Din cate imi amintesc, costa cu putin peste $100.

DV4mini
DV4mini

Un transceiver anuntat cu putin timp inainte de Dayton Hamvention a fost DV4Mobile, care este capabil sa opereze in toate modurile digitale vocale (C4FM, D-STAR, DMRPlus, dPMR, P25 si altele) pe trei benzi de radioamatori: 144, 222 si 432 MHz. Intrebat despre pret, Kurt OE1KBC a raspuns ca acesta nu a fost inca stabilit, urmand sa fie undeva in plaja $900-$1200. Transceiverul va fi prezentat si la targul de la Friedrichshafen, insa nu va fi comercializat nici acolo.

DV4Mobile (New Radio)
DV4Mobile (New Radio)

OE1KBC prezentand DV4Mobile
OE1KBC prezentand DV4Mobile

Portable Rotation este o mica firma de care nu auzisem pana acum, cu sediul in California, care produce echipamente asa-zis portabile pentru rotirea de antene. Produsul care mi-a atras atentia a fost un rotor azimut/elevatie pentru rotirea de antene de satelit. Acesta se livreaza cu toate cele necesare pentru o instalare rapida, care se poate conecta la imediat la un calculator si la antenele directive (neincluse in kit). Driverele pentru acest sistem sunt deja incluse in programe populare destinate controlarii orientarii antenelor, asa cum este PsRotator, un program creat de Codrut YO3DMU. Acest rotor pare o alternativa foarte buna si mai ieftina la popularul Yaesu G-5500. Optional rotorului i se poate atasa un mic stick USB care contine un receptor GPS si seteaza automat locatia curenta. Pretul la Hamvention era undeva in jur de $650. Mai multe informatii la http://www.portablerotation.com

AZ/EL Portable Rotor System
AZ/EL Portable Rotor System

Rotorul AZ/EL cu doua antene instalate in scop demonstrativ
Rotorul AZ/EL cu doua antene instalate in scop demonstrativ

Si daca veni vorba de sateliti de radioamatori, cativa tineri entuziasti s-au apucat sa puna la punct o retea (SatNOGS) care sa culega centralizat date de la satelitii LEO (de orbita joasa) si care sunt transmise in benzile de radioamatori VHF/UHF. Aceste date sunt in marea lor majoritate informatii de telemetrie, dar si rezultate ale unor experimente realizate de-a lungul zborului orbital. Pentru cei care nu au niciun fel de echipament in dotare SatNOGS pune la dispozitie documentatii si surse ieftine pentru procurarea materialelor. Rotorul propus de SatNGOS poate fi realizat cu usurinta cu ajutorul unei imprimante 3D. In afara rotorului, antenele se confectioneaza din tuburi PVC si elemente de aluminiu, receptorul este RTL-SDR, iar comenzile si conectarea la internet se realizeaza cu un sistem Raspberry Pi. Cei care au deja un rotor si antene isi pot conecta intregul ansamblu la un Raspberry Pi, programul scris in Python facand restul operatiunilor (orientarea antenei, culegerea, demodularea, decodarea informatiei, transmiterea spre server. Reteaua care tine in functiune SatNOGS este formata din voluntari, iar informatiile culese au caracter public si pot fi consultate de oricine. Mai multe informatii la https://satnogs.org.

Standul SatNOGS
Standul SatNOGS si Corey Shields KB9JHU explicand cum functioneaza proiectul

Dintre standurile cluburilor si asociatiilor s-a distins ca in fiecare an ARRL (American Radio Relay League), armata de radioamatori in tricouri colorate in albatru deschis prezentand aspecte din activitatea organizatiei, punand la dispozitie o multime de carti editate de ARRL, verificand QSL-uri pentru programul de diplome DXCC, facand masuratori cu aparatura etalonata pentru cei interesati, organizand examene si multe altele.

Standul de carti ARRL inundat de vizitatori
Standul de carti ARRL indundat de vizitatori

Standul dedicat sprijinului legislativ pe care ARRL il ofera radioamatorilor americani
Standul dedicat sprijinului legislativ pe care ARRL il ofera radioamatorilor americani

Standul ARRL dedicat educatiei si tehnologiei
Standul ARRL dedicat educatiei si tehnologiei

Verificarea QSL-urilor pentru diplome DXCC
Verificarea QSL-urilor pentru diplome DXCC

Alte standuri ale unor asociatii nationale si internationale pe care le-am remarcat au fost: IARU, Qatar Amateur Radio Society, DARC, RSGB, JARL.

Standul IARU
Standul IARU

Standul Qatar Amateur Radio Society
Standul Qatar Amateur Radio Society

Standul DARC
Standul DARC

Standul RSGB
Standul RSGB

Standul JARL
Standul JARL

Acum cinci ani am avut ocazia sa iau un interviu la Dayton pentru Radioamator.ro astronautului american Doug Wheelock, radioamator cu indicativul KF5BOC si care a realizat o multime de legaturi cu alti radioamatori cand s-a aflat la bordul Statiei Spatiale. Am fost surprins cu placere sa-l reintalnesc din nou pe Doug la Hamvention 2016 acordand autografe admiratorilor. N-am rezistat si am solicitat si eu unul...

Doug Wheelock KF5BOC acordand un autograf
Doug Wheelock KF5BOC acordand un autograf

Doug Wheelock KF5BOC: poza cu autograf
Doug Wheelock KF5BOC: poza cu autograf

La talciocul de la Hamvention nu am avut timp sa vad prea multe, dar ofertele au fost cam aceleasi ca in fiecare an: aparatura second hand si de colectie, firme care comercializau aparatura noua la preturi reduse, sute de tejghele cu cele mai diverse componente, antene, piloni, tot ce se poate imagina. Vremea a fost acceptabila. Au fost cateva averse de ploaie care au pus la incercare multimea din talcioc, dar se putea si mai rau. Eu personal mi-am cumparat niste segmente de aluminiu pentru un pilon, cabluri, conectoare, diverse maruntisuri.

Imagine tipica de la talcioc
Imagine tipica de la talcioc

Prin talcoic ai ocazia sa intalnesti tot felul de personaje
Prin talcoic ai ocazia sa intalnesti tot felul de personaje

Un scotian la Dayton
Un scotian la Dayton

Buna dispozitie pretutindeni la talcioc
Buna dispozitie pretutindeni la talcioc

Forumurile de la Hamvention au fost consistente si variate in subiecte, insa in acest an nu am reusit sa vad nicio prezentare, fiind prins cu alte activitati.

La AMSAT/TAPR banquet invitat special a fost Michelle Thompson W5NYV care a vorbit despre solutiile tehnice pe care radioamatorii trebuie sa le gaseasca pentru a putea utiliza noul satelit geostationar Phase 4B pentru radioamatori preconizat a se lansa in curand. Printre acestea se numara un transceiver SDR capabil sa comunice pe 5 si 10 GHz atat voce, cat si date. Obiectivul este de a pune la punct un echipament care sa aiba un cost pentru radioamatori mai mic decat $1000.

Michelle Thompson W5NYV la AMSAT/TAPR banquet
Michelle Thompson W5NYV la AMSAT/TAPR banquet

La Contesting Dinner a fost atins un nou record de participanti: 500, aceasta fiind si capacitatea maxima a salii in care se desfasoara an de an receptia. Pentru prima data numarul solicitantilor a fost mai mare decat numarul de bilete. La anul se anticipeaza ca locurile se vor vinde ca painea calda, Contesting Dinner urmand sa sarbatoreasca 25 de ani de la prima editie. In acest an au fost selectati pentru CQ Contest Hall of Fame Richard Strand KL7RA (SK) si Tod Olson K0TO. S-au tras la sorti o multime de premii (door prizes), dar premiul cel mare, un ICOM 7600 a fost oferit prin tragere la sorti abia la sfarsitul evenimentului.

Aglomeratie la bar, inainte de eveniment
Aglomeratie la bar, inainte de eveniment

Contesting Dinner 2016
Contesting Dinner 2016

Tod Olson K0TO
Tod Olson K0TO

Fiul lui Richard Strand KL7RA acceptand in numele tatalui sau trofeul CQ Contest Hall of Fame
Fiul lui Richard Strand KL7RA acceptand in numele tatalui sau trofeul CQ Contest Hall of Fame

Fericitul castigator al unui IC-7600
Fericitul castigator al unui IC-7600

Alte poze dupa eveniment:

De la stanga: Ciprian N2YO, Mark KD4D, Dave K3LP si Marty K2PLF
De la stanga: Ciprian N2YO, Mark KD4D, Dave K3LP si Marty K2PLF

Dima RA9USU, un cunoscut contestman si DXpeditionar, fericit ca a apucat sa-si cumpere un IC-7300
Dima RA9USU, un cunoscut contestman si DXpeditionar, fericit ca a apucat sa-si cumpere un IC-7300

Ca de obicei, dupa Contesting Dinner urmeaza concursul anual CW Pileup Competition, organizat de Kansas City DX Club la Dayton Crowne Plaza Hotel, apartamentul 525. Concurentii asculta o inregistrare din trafic timp de 5 minute si incearca sa copieze corect cat mai multe indicative. Va asigur, este foarte dificil. Castigatorul din acest an a fost, se pare, VE3DZ.

Autografe ale celor care au participat la CW Pileup Competition
Autografe ale celor care au participat la CW Pileup Competition

In sala de concurs, de la stanga: Tom N4HAI, Ciprian N2YO, Mark KD4D
In sala de concurs, de la stanga: Tom N4HAI, Ciprian N2YO, Mark KD4D

Interviurile pe care le-am luat in acest an au fost cu:

  • Michael Kalter W8CI pe tema modului de organizare a evenimenului Hamvention in fiecare an
  • Steve Bookout NR4M despre activitatea sa competitionala si mai ales despre statia sa Multi-Multi din Locust Grove, VA
  • Joe Taylor K1JT, laureat al premiului Nobel pentru fizica in 1993 si autor al unor protocoale de comunicatii pentru semnale slabe (JT65, WSPR etc) - despre intreaga sa activitate. K1JT a fost ales la Hamvention "radioamatorul anului".

Interviurile vor fi prezentate in articole separate.

N2YO si Michael Kalter W8CI
N2YO si Michael Kalter W8CI

N2YO si Steve Bookout NR4M
N2YO si Steve Bookout NR4M

N2YO si Joe Taylor K1JT
N2YO si Joe Taylor K1JT

Am plecat inapoi spre casa in dimineata de duminica 22 mai, nu inainte de a petrece cateva ore vizitand fascinantul muzeu al aviatiei US Air Force din Dayton.

A fost o experienta frumoasa si cu certitudine ma voi reintoarce la Dayton in 2017. Din pacate in acest an la Hamvention nu am vazut niciun radioamator YO si nici macar un alt radioamator american sau canadian vorbitor de limba romana.

Ciprian Sufitchi N2YO

Articol aparut la 27-5-2016

6385

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (14)  

  • Postat de Lucian DAMIAN - YO8SSB (yo8ssb) la 2016-05-27 09:38:53 (ora Romaniei)
  • Felicitari Ciprian! Multe noutati, lume multa si buna! Prin intermediul tau, am fost si noi prezenti acolo :) !

    73 de YO8SSB!

  • Postat de Marian - - YO7MR la 2016-05-27 10:00:48 (ora Romaniei)
  • - Salut voios de radioamator si multumim foarte frumos pentru articol si informare despre toate cele, util noua celor din lumea veche. In alta de idei, dragul nostru CIPRIAN, vreau sa-ti fac un compliment sincer si adevarat : in toate fotografiile tale,alaturi de alti radioamatori necunoscuti noua, straini de neamul nostru romanesc, pe chipul tau si-n ochii tai se observa o lumina palcuta si calda precum si o energie deosebita - pozitiva, care nu se mai regaseste la alti colegi radioamatori si aceasta nu este din cauza varstei tale sau a colegilor din poze ci datorita originii tale, locului unde te-ai nascut si format, consider ca te-ai incarcat cu energie benefica pentru toata viata. Iti doresc tie si familiei tale, Sanatate, Noroc si Succes in toate. Cu drag si prietenie, te rog sa primesti cordiale salutari, de la Coloana recunostintei fara de sfarsit !

  • Postat de Morel - 4X1AD (4x1ad) la 2016-05-27 10:20:27 (ora Romaniei)
  • Multumiri Ciprian pentru reportaj. Ca de obicei, ai reusit sa aduci pe paginile radioamator.ro o parte din atmosfera minunata de la cel mai mare targ radioamatoricesc. Abia astept sa citesc interviul cu K1JT.


    73 de Morel, 4X1AD ex.YO4BE

  • Postat de Dan Oltean - YO6BLM (yo6blm) la 2016-05-27 10:25:28 (ora Romaniei)
  • Multumim pentru frumoasa prezentare a evenimentului. Felicitari Ciprian! Asteptam si alte informatii.
    73! de YO6BLM - Dan

  • Postat de Sandy - YO3ND (yo3nd) la 2016-05-27 10:48:52 (ora Romaniei)
  • Ma bucur ca am fost din nou la Dayton,de data asta prin prezentarea facuta de tine,Ciprian !Ai reusit sa prezinti atat de bine atmosfera de acolo,prin poze si comentarii,am retrait cu emotie clipele petrecute acolo.Iti multumim pentru efortul tau,pentru modul eficient si elegant in care ai prezentat evenimentul.73" Sandy

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2016-05-27 12:37:27 (ora Romaniei)
  • Lecturand cu setea de rigoare reportajul lui Ciprian ma simt in pic naucit de atmosfera prezentata la Dayton. Am hotarat ca nu mor pana nu vad cu ochii mei acest "Mecca" al radioamatorilor. Multumesc Ciprian. 73 de Miki

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2016-05-27 23:00:04 (ora Romaniei)
  • Ai fi putut sa mergi si sa taci. Dar se vede cum mereu te gandesti la noi, cei de acasa. Iti multumim draga Ciprian ! Tie si familiei tale, care accepta sacrificiile de timp pe care le faci. 73s ! Mircea = yo4si.

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2016-05-29 14:47:49 (ora Romaniei)
  • Fascinant! Si ce bine este ca cineva se gandeste sa arate macar un fragment din aceasta lume, fragment excelent realizat. Cu toate ca saunt coplesit de ce se ofera pe acolo, am o intrebare: in afara de componente hard, au existat si oferte soft pentru uzul radioamatorilor? GL & 73!

  • Postat de Costel - YO8BND la 2016-05-29 18:17:21 (ora Romaniei)
  • Felicitari pt. articol, vorba colegilor parca am fost si eu acolo alaturi de prezentarea ta, Si noi avem 'Mecca'noastra in Europa, la Friederchshafen,in Dl,dar distanta mare si la propriu si la figurat fata de Dayton.....(o hala de prezentare firme si asociatii si....5 hale second-hand...dar mi-a placut si la noi, duce a yo....hi, stima, Costel, yo8bnd,

  • Postat de Costa - YO4FRF la 2016-05-30 22:25:39 (ora Romaniei)
  • Multumim pentru articol.
    A mers la suflet :)

    73!!!

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2016-05-31 10:45:14 (ora Romaniei)
  • Superb, multumim ptr info ....dupa ce am citit articolul parca am fost acolo :)

  • Postat de Morel - 4X1AD (4x1ad) la 2016-06-01 19:52:48 (ora Romaniei)
  • http://www.arrl.org/news/dayton-hamvention-general-chairman-believes-2016-attendance-was-up-slightly

  • Postat de Cornel - YO4BXX la 2016-06-02 22:28:46 (ora Romaniei)
  • Fain articolul. Multumesc mult. L-am citit si recitit. Am avut un pic zenzatia ca sunt si eu pe acolo... Se vede ca ai un suflet de aur scriind si postand pentru noi cei din YO. Felicitari!
    YO4BXX Cornel

  • Postat de VIOREL SMARANDACHE - YO4GM la 2016-06-13 12:17:15 (ora Romaniei)
  • Multumesc pentru toate imaginile si comentariile acesorii si ma gandesc daca ai putea sa ansamblezi intr-o lucrare comuna si celelalte prezentari anterioare. Editata si distribuita spre popularizare radiocluburilor din Romania
    Cu toata simpatia si consideratia pentru tot ce ai facut si faci pentru noi, 73"s Viorel-YO4GM

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Dayton Hamvention 2016 vazut de N2YO"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact