hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Schimbari majore in regulamentul de la YO DX HF Contest

Ciprian Sufitchi YO3FWC

A aparut acum cateva ore pe site-ul FRR si pe site-ul dedicat concursului noul regulament al Campionatului național de unde scurte multiband al României YO DX HF Contest. Anuntul dat de FRR este foarte laconic si poarta titlul: "Schimbari minore in regulamentul YODX HF". Am parcurs regulamentul punct cu punct si am descoperit schimbari majore, si ce este mai important, in bine.

In evidenta au iesit in primul rand scopul si obiectivele concursului:

"Creşterea nivelului de competitivitate şi performanţă între radioamatorii români în contextul unei competiţii deschise participarii internaţionale. Promovarea radioamatorismului românesc la nivel internaţional."

Iata cum era inainte:

"Ridicarea pregatirii sportive a radioamatorilor din Romania in conditiile participarii radioamatorilor de pe tot globul".

Diferenta este una majora. Scopul este acum mai bine definit, a disparut "pregatirea sportiva", ceea ce da mesajul subliminal ca toti radioamatorii YO sunt invitati sa participe in aceeasi masura ca si membrii FRR, dar mai ales articuleaza cel de-al doilea obiectiv major, anume acela de promovare a radioamatorismului YO la nivel international.

Au aparut noi categorii de participare. Acestea sunt:
E1. SO- staţii operate de radioamatorii cu vârsta de cel mult 18 ani împliniți în anul concursului (categorie OPEN)
F1. SO-AB-Mixt-LP (categorie OPEN)
G1. SO-AB-Mixt-HP (categorie OPEN)
I1. MO-AB-Mixt (se acceptă maximum 2 operatori) – categorie OPEN

Astfel radioamatorii nemembri FRR au ocazia sa participe la categorii care erau rezervate pana acum doar celor cu legitimatie sportiva cu viza la zi. Dintre aceste categorii se remarca mai ales I1, la care pot participa echipe de 2 operatori care nu sunt neaparat membri ai vreunui club afiliat la FRR. Vechiul regulament nu oferea nicio alternativa celor care doreau sa participe la o categorie multioperator, dar nu erau membri ai FRR.

Problema pe care organizatorul va trebui sa o rezolve post-contest este clasificarea participantilor la categoriile corecte, pentru ca fisierul Cabrillo atasat nu mai este suficient sa determine in mod unic categoria de participare. Este necesar ca fiecare participant la categoriile E, E1, F, F1, G, G1, I, I1 sa specifice in email (in cazul in care transmite electronic logul) la care din categorii doreste sa-si vada rezultatul. Nu trebuie asumat, de pilda, ca daca un membru FRR lucreaza la SO-AB-Mixt-HP, acesta doreste neaparat sa se afle in clasamentul categoriei G, poate ca acesta doreste sa apara la G1 (open). Cred ca organizatorul ar trebui sa anunte foarte clar inainte de concurs ca participantii YO trebuie sa specifice in mod expres categoria de participare, pentru a evita intarzieri in publicarea clasamentelor si plasarea la categorii eronate.

O serie de modificari importante se gasesc si la capitolul "Reguli generale". Cateva exemple:

b) Toate emiţătoarele şi receptoarele trebuie să se afle pe o rază de 250m în jurul locaţiei autorizate. Antenele trebuie sa fie conectate fizic la emiţătoare şi receptoare prin linii de transmisie RF.

Regulamentul vechi nu avea o asemenea prevedere, ceea ce deschidea o portita pentru unele smecherii tentante pentru radioamatorii mai ghidusi. Legat de acest punct apare si clarificarea despre utilizarea punctelor de lucru in sistem remote:

c) Este interzisă conectarea mai multor puncte de lucru (a locaţiilor/staţiilor) via internet sau alte tipuri de “networking” dacă acestea nu se află în raza de 250m din jurul locaţiei autorizate.
d) Operarea de la distanţă (remote) este permisă doar dacă toate emiţătoarele, receptoarele şi antenele staţiei se află fizic în aceeaşi locaţie (raza de 250m). Staţia operată de la distanţă trebuie să respecte toate regulile de autorizare, limitele autorizaţiei operatorului/operatorilor şi limitările categoriei de participare.

De asemenea, apare specificat clar ca utilizarea receptoarelor aflate la distanta mare nu este permisa, ceea ce are sens:

e) Receptoarele comandate de la distanţă (websdr si alte asemenea sisteme), amplasate în afara razei de 250m din jurul locaţiei autorizate nu sunt premise.

Pe aceeasi tema, se reglementeaza si utilizarea sistemelor tip Skimmer:

k) Folosirea reţelelor publice RBN/Skimmer (Reverse Beacon Network) este permisă pentru toate categoriile. Dacă se foloseşte un sistem de Skimmer local (sau orice alt sistem similar) acesta trebuie instalat pe raza celor 250m din jurul locatiei autorizate.

Pana acum regulamentul cel vechi spunea doar atat: "Este interzisa folosirea unor SOFT-uri gen CW - SKIMMER"

In fine, o clarificare necesara apare pentru "regula celor 10 minute". Aceasta continua sa fie in vigoare si afecteaza atat radioamatorii individuali cat si echipele, dar regula este insotita de un exemplu clar din care rezulta modul in care este aplicata. Pana acum fiecare participant intelegea "regula celor 10 minute" asa cum ii convenea, ceea ce uneori nu coincidea cu regulile softului de arbitraj.

EX.: primul QSO este logat in 20m CW la minutul 01, operatorul nu poate să schimbe banda sau modul până la minutul 11, dacă în această perioadă, de la minutul 01 la minutul 11, găseşte un nou multiplicator într-o altă bandă sau mod acesta îl poate lucra, apoi trebuie să revină la banda şi modul de bază (20m CW în acest exemplu)unde ramâne până la minutul 11.

Poate mai sunt si alte diferente fata de regulamentul anterior. Comentariile pe aceasta tema sunt binevenite.

Din nefericire regulamentul a fost modificat si publicat la doar o saptamana inainte de concurs, ceea ce nu cred ca da ragazul necesar radioamatorilor YO sa fructifice noile prevederi, pentru a-si planifica participarea. Pentru mine este neclar ce a determinat aceasta interventie, neauzind pe nimeni din conducerea FRR sa fie nemultumit de vechiul regulament, dar mai ales de ce s-a facut modificarea in ultimul moment.

Ciprian Sufitchi YO3FWC

Articol aparut la 23-8-2015

6238

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (31)  

  • Postat de Ovidiu - YO2DFA la 2015-08-23 10:51:36 (ora Romaniei)
  • Mulțumim pentru operativitate și aprecieri!
    Trebuie specificat faptul că regula celor 10 minute nu se aplică la stațiile individuale din afara YO! Sper să vă răzgândiți și să ne onorați cu prezența! 73 pentru toți Ovidiu - YO2DFA

  • Postat de Ciprian - YO3FWC la 2015-08-23 10:59:25 (ora Romaniei)
  • Statiile DX pot in continuare folosi sisteme SO2R, regulamentul pentru acestea nu s-a modificat. Vineri am activat reclama la qrz.com care duce la regulamentul pentru participantii straini de la yodx.ro, iar eu o sa incerc sa lucrez in concurs, desi aveam alte planuri pentru urmatorul weekend.

  • Postat de Ciprian - YO3FWC la 2015-08-23 17:28:41 (ora Romaniei)
  • Un radioamator m-a contactat si mi-a atras atentia ca interpretarea mea ca operatiunile remote in acest concurs nu sunt permise decat daca operatorii conectati la distanta se afla pe o raza de cel mult 250 de metri fata de statia radio, este gresita. Are dreptate. Am retras paragraful cu pricina din articol.

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2015-08-24 08:40:38 (ora Romaniei)
  • Modificarile in sine vin sa amelioreze diferentierile intre cei cu legitimatii (FRR) si cei care sunt "in afara". E salutara dar vin foarte tarziu, inaintea contestului cu cateva zile ce a ce nu e regulamentar. Am tot cantarit si am ajuns la parere ce o masura de "urgenta" daca este pozitiva si reparatorie am putea sa nu comentam aplicarea lui mai ales ca nu vizeaza participantii din afara YO. E un memento ca CA al FRR recunoaste ca a fost incapabil de a privi in viitor dar in acealas timp cu toate ca are un comportament izolationist se pare ca (cel putin in acest caz) are intentii pozitive. O fi un semn bun de schimbare? O incredere pierduta greu se reface, depinde de consecventa.

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2015-08-24 09:54:37 (ora Romaniei)
  • Schimbari esentiale in regulament cu o saptamina inainte de concurs ! Din nou no comment ! 73 ! de yo8cln.

  • Postat de Dan Rabinca - YO9FNP la 2015-08-24 11:40:00 (ora Romaniei)
  • Imi pregatesc pregatirea in YODX HF de anul acesta si sunt putin incurcat de noua explicatie data regulii de 10 minute, asa ca daca Ovidiu YO2DFA mi-ar putea da o explicatie, ca manager al concursului, cred ca ar putea fi de folos tuturor participantilor.

    Textul regulamentului prevede ca pot schimba banda/modul de lucru ori de cate ori lucrez un multiplicator nou pe o alta banda/mod de lucru. Din noua explicatie data "regulii de 10 minute" inteleg ca intr-un interval de 10 minute pot face UN SINGUR "salt" intr-o alta banda/mod de lucru. Intrebarea mea: in intervalul de 10 minute in care sunt obligat sa “stationez” intr-o banda/mod de lucru, cate “salturi” pot face in alta banda/mod pentru a lucru un multiplicator nou?
    Parerea mea: in perspectiva unui viitor regulament, luati va rog in calcul anularea regulii de 10 minute de la categoriile Single Operator, pentru a incuraja operarea SO2R, din ce in ce mai utilizata de statiile performante SO.

    A doua problema: nu se spune nimic despre punctarea legaturilor (pentru statiile YO) cu indicativele care nu trimit log. Din cate stiu, abordarea este diferita pentru statiile straine, in sensul ca acestea se puncteaza, insa nu si pentru statiile YO. Astfel, paradoxal, desi YODX se vrea a fi un concurs DX, prin regulament se DESCURAJEAZA lucrul cu DX-uri, prin nepunctarea legaturilor cu statiile care nu trimit log. Spre exemplu: in momentul in care se deschide propagarea spre NA, observ ca primesc de la statiile americane controale 001, 002, etc si stiu ca exista sanse reduse ca acestia sa trimita log, renunt a mai lucra aceste DX-uri, intorc antena spre UA si lucrez statii rusesti care imi vor confirma legatura aproape sigur.
    Intrebarea mea: pentru editia de anul acesta, pentru statiile YO se puncteaza sau nu QSO-urile cu statiile care nu trimit log?
    Multumesc aniticipat pentru raspunsuri,
    73, Dan YO9FNP

  • Postat de Pit - YO3JW la 2015-08-24 16:49:45 (ora Romaniei)
  • Dan, iata ce scrie in regulament:
    "Cu excepţie când se lucrează un multiplicator nou"
    Daca in cele 10 minute ai posibilitatea de a face un multiplicator nou de 10 ori, el trebuie sa fie diferit de cel anterior, si sunt valabile in acest caz toate 10!
    Iti dai seama ca acest lucru nu se poate intampla la inceputul concursului, cand in "running" majoritatea sunt noi.
    Cat priveste acordarea de puncte de la statiile fara log, daca ma intrebi pe mine, aici este si o problema de strategie de abordare a concursului.

  • Postat de Dan Rabinca - YO9FNP la 2015-08-24 17:07:46 (ora Romaniei)
  • Pit,
    Pana acum asa am interpretat si eu regula celor 10 minute in concursul YODX: lucrez multiplicator in alta banda/alt mod, atunci nu mai iau in calcul cele 10 minute. Numai ca din exemplul atasat recent la regulament se intelege ca dupa ce am lucrat multiplicatorul "revin in banda/modul de lucru si astept pana la minutul 11", fara posibilitatea de a face un alt QSY pentru un alt multiplicator... Mi se pare neclar si parca exemplul contrazice textul din regulament. Poate Ovidiu YO2DFA ne da mai multe lamuriri.
    In legatura cu punctarea legaturilor cu statiile care nu trimit loc, este evident ca o strategie de participare in concurs nu poate fi facuta decat avand in vedere aceasta informatie, pentru a emite pretentii la un loc bun in clasament.
    In rest, numai de bine!
    73 de YO9FNP / YR9F

  • Postat de Pit - YO3JW la 2015-08-24 17:39:04 (ora Romaniei)
  • Tot din regulament citire...
    " Nu există limită privind numărul de multiplicatori care pot fi lucraţi în intervalul celor 10 minute."
    Ce rezulta din restul textului este ca nu poti ramane in alta banda pana nu trec cele 10 minute de lucru in banda unde incep minutele, sau calupul de 10 minute

  • Postat de Ovidiu - YO2DFA la 2015-08-24 19:26:32 (ora Romaniei)
  • Fiind foarte QRL la JOB, accesey mai rar acest forum. În cele ce urmează încerc să răspund problemelor ridicate:
    Modificarile de ultima ora facute in regulamentul intern al concursului vin in primul rand in spijinul deschiderii participarii tuturor radioamatorilor YO, indiferent de afiliere. Chiar daca sunt facute cu o saptamana inaintea desfasurarii, concurentii indiferent de categorie nu sunt nevoiti sa faca schimbari (de setup, soft, etc.) care ar afecta performantele acestora sau ar duce chiar la imposibilitatea de a participa. S-au adaugat cateva puncte si explicatii in cadrul regulilor generale care au ca scop clarificarea unor chestiuni care s-au aflat in discutie in ultimii ani. Timpul fiind foarte scurt nu a permis schimbarea regulii celor “10 minute pe banda si mod”, cu siguranta acesta prevedere o sa fie adusa la zi in editia viitoare.
    Regulamentul intern nu este perfect dar avem in vedere pentru editia viitore schimbarile care ar putea aduce inbunatatiri.

    Cateva chestiuni tehnice:
    Legat de numarul de multiplicatori care poate sa fie lucrat in perioada celor 10 minute, acesta nu este limitat. Termenul “un nou multiplicator” este un termen care nu se refera la marime/cantitate/numar. Daca ar fi fost asa exprimarea ar fi sunat “doar un singur multiplicator”. Perioada celor 10 minute începe cu primul QSO logat pe o bandă si mod, in urma logarii QSO-ului aceasta devine banda si modul de baza (unde se poate lucra orice statie), daca in perioada celor 10 minute operatorul gaseste multiplicatoare in alte benzi sau moduri el le poate lucra (ATENTIE : fara a avea un al doilea semnal) dar nu poate ramane acolo sa lucreze alte statii (care nu sunt multiplicator) si nu poate lansa apel, trebuie sa se intoarca in banda si modul de baza pana cand cele 10 minute se epuizeaza sau apare un nou multiplicator in alta banda sau mod.
    Lucrul SO2R se poate face si in contextual actual al regulamentului, regula celor 10 minute pe banda si mod nu impiedica folosirea acestei tehnici.
    EX.: YO3A face RUN cu statia A in 14MHZ CW si cu statia B catuta multiplicatori in 21MHZ CW sau SSB, totul este sa respecte regula de 10 minute pe banda si mod (vezi EX. in regulament) si bineinteles sa nu emita simultan. In desfasurarea concursului pot aparea o serie intreaga de variante de lucru in care tehnica SO2R poate fi folosita.
    Punctarea legaturilor in cazul YO se face doar daca exista logurile corespondentilor. Dupa cum spuneam nu s-au luat masuri pe ultima suta de metrii care ar fi avut un impact negativ asupra desfasurarii concursului. Pentru editia viitoare se analizeaza totate variantele care ar duce la o desfasurare mai buna a competitiei la nivel intern.
    Toti radioamatorii pot sa participle in acest concurs alegand categoria pe care o considera potrivita si unde pot performa mai bine1
    73 YO2DFA

  • Postat de Zoli - YO2LZA la 2015-08-24 22:15:38 (ora Romaniei)
  • Am convingerea ca daca nu ar fi scris Ciprian N2YO articolul prin care-si anunta (motiva) absenta de la YOHF DX 2015, NU S-AR FI SCHIMBAT NIMIC in Regulament. Felicitari & multumiri Ciprian, pentru ca iti pasa!!

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2015-08-25 00:46:54 (ora Romaniei)
  • Ovidiu - eu as intreba, din lista de mai jos unde este categoria SOSB Mixt H1? Despre care se scrie la acordarea premiilor. Inteleg ca "H" se refera la categoria afiliati FRR, iar H1 Open? Copy paste:
    b. Pentru staţii din Romania:

    A. SO-AB-CW-LP (categorie OPEN)

    B. SO-AB-CW-HP (categorie OPEN)

    C. SO-AB-SSB-LP (categorie OPEN)

    D. SO-AB-SSB-HP (categorie OPEN)

    E. SO- staţii operate de radioamatorii cu vârsta de cel mult 18 ani împliniți în anul concursului (radioamatori legitimaţi la FRR)

    E1. SO- staţii operate de radioamatorii cu vârsta de cel mult 18 ani împliniți în anul concursului (categorie OPEN)

    F. SO-AB-Mixt-LP (radioamatori legitimaţi la FRR)

    F1. SO-AB-Mixt-LP (categorie OPEN)

    G. SO-AB-Mixt-HP (radioamatori legitimaţi la FRR)

    G1 SO-AB-Mixt-HP (categorie OPEN)

    H. SO-SB-Mixt (3,5; 7; 14; 21; 28 MHz, indiferent puterea) (categorie OPEN)

    I. MO-AB-Mixt (se acceptă maximum 2 operatori, legitimaţi la acelaşi club) (radioamatori legitimaţi la FRR)

    I1 MO-AB-Mixt (se acceptă maximum 2 operatori ) – categorie OPEN

  • Postat de Ioan Mircea Radutiu - YO3AOE la 2015-08-25 09:11:37 (ora Romaniei)
  • Cipriane,daca se poate,corecteaza si primul cuvint din titlu.73!,Nelu

  • Postat de Ciprian - YO3FWC la 2015-08-25 09:32:15 (ora Romaniei)
  • Am corectat, scuze. Multumesc pentru atentionare.

  • Postat de Lingvay Iosif - YO5AVN la 2015-08-25 10:00:55 (ora Romaniei)
  • Ma uit si ma minunez! Pe "oficiosul" FRR in sfarsit, cu o saptamana inainte de cea mai reprezentativa competitie, candva de talie mondiala, YO DX Contest, a aparut o stire cu "schimbari minore"... in regulament - care de fapt sunt, asa cum a remarcat si Ciprian : "majore".

    Din anuntul de pe "oficiosul" FRR = NU rezulta nimic din ceea ce priveste caracterul "official" al acestei variante de regulament - respective cand, de catre cine si cu ce numar a fost adoptat/adoptat! - ceea ce sugereaza faptul ca de fapt este vorba de o contributie originala a unei singure persone aparut in urma a numeroase critici aparute la adresa regulamentului de concurs = fara a fi trecut prin macar sedinta CA a FRR , sa nu mai vorbim prin asa cum ar fi normal prin AG al FRR.

    Deci asta este FRR - atata stiu membrii CA ai FRR - fiecare face si drege dupa cum ii trasneste mintea!

    In ceea ce priveste noua varianta: - personal consider ca este mult prea "stufoasa". Pe de o parte se intra in specificari si detalii extreme, deseori inutile = pe de alta parte categoriile de participare sunt foarte multe: - cel putin in ceea ce priveste participantii YO = 17 categorii! - ceea ce diminueaza foarte mult valoarea fiecarui trofeu/titlu (parca vad ca o sa fie mai multe categorii cu mai putin de 10 participant - poate chiar si fara nici un participant = ce valoare mai are un loc 1 in asemenea conditii???? = da, poate este bun pentru "sportivii cotizanti ai FRR" la care astfel cotizatia se recompenseaza cu cate o diploma!!! De aici ma duce gandul la puzdoarea de "universitati" private, adevarate "supermarket-uri de diplome" aparute in Romania in ultimii 25 de ani.

    De fapt, problema este de fond si a aparut in momentul in care YO DX C a fost declarant "Campionatul național de unde scurte multiband al României" o aberatie birocratica fata de ceea ce a fost, a fost conceput si cum se practica international in domeniu HAM RADIO = "Campionatul international in US a Romaniei" (similar celorlalte competitii similar organizate de: HB9; HA; tarile scandinave; LZ etc., etc.).

    Se pare ca din aceasta "rebotezare" au aparut problemele si incoerentele. Daca se respecta "scopul" : "Promovarea radioamatorismului românesc la nivel internaţional." - atunci este YO DX C si nu "campionat national" - cu toate specificitatile aferente ale unui campionat national si a unui campionat international. La nici o alta organizatie de HAM RADIO nu se regaseste acest "amestec - ghiveci"!

    Daca este concurs international, normal este ca regulamentul sa fie publicat si in macar o limba de circulatie international. Daca se va intampla acest lucru. Regulamentul fiind unic atat pentru YO cat si pentru participantii straini = va dati seama ce vor intelege operatorii straini din cele 17 categorii de participare????? Facem si pentru ei categorii "open" si categorii numai pentru afiliatii la ARRL, DARC etc???????? STUPID !!!

    Una cu una, fac doua: propun revenirea la origini, dupa cum a fost (aceleasi categorii de participare pentru statii straine si statii YO, dar cu clasamente separate= YO si statii straine - eventual pe continente) si cum este de fapt la concursurile similare organizate de JA; LZ; HA; SAC; ARRL etc.

    NU uitati - lucrurile simple si naturale, valabil si pentruregulamentele de concurs sunt scurt si concis formulate sunt cele mai eficiente si mobilizatoare.

    Daca e sa fac o comparative, asa cum este acum (Camp. national "multiband" - dar concurs international) acest concurs seaman leit cu un produs "nenatural" modificat genetic - cu toate riscurile si implicatiile aferente. Eu prefer sa traiesc si sa raman natural = pur si simplu radioamator YO, adica Joska - YO5AVN.

  • Postat de Pit - YO3JW la 2015-08-25 10:48:41 (ora Romaniei)
  • Poate ma repet! Unde ai fost Joska?
    Chiar iti simteam lipsa! Sa sti ca pe cel din Patagonia o sa-l intereseze ce clasamente se fac pentru cei din YO! Hai sa fim seriosi! Nu ar fi bine sa ramai Joska-YO5AVN !
    Daca nu participi, poate apare feciorul! Pentru a reprezenta, totusi, familia....
    Scuza-ma Joska, dar am alte asteptari de la tine!
    Sunt de acord insa cu tine ca aceste modificari ar fi trebuit sa apara de mult...nu in ultimile secunde!

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2015-08-25 15:17:38 (ora Romaniei)
  • Daca am inceput sa devenim agresivi.... Cine face diplomele pt. frr ? De curiorizate. 73 ! de yo8cln.

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2015-08-25 17:00:04 (ora Romaniei)
  • Eu sper sa particip si dupa ....voi vedea unde ma pot incadra in acest concurs national ( HI )!
    Sper ca propagarea in superioare sa fie buna !
    Succes celor care se incumeta sa paticipe !
    73 !

  • Postat de Lingvay Iosif - YO5AVN la 2015-08-25 17:48:13 (ora Romaniei)
  • Vad ca, in lipsa de argumente logice, aliniate cu regulamentele altor concursuri international yo3jw bate campii. Se preocupa in mod deosebit de soarta mea si a fiului meu - chiar incearca sa ne faca program.

    Tin sa ii atrag atentia ca suntem majori si in stare sa ne purtam singuri de grija si ceea ce facem sa facem de placer si responsabil. Nu avem nevoie de grija lui. Cert e ca in ceea ce ma priveste, SPRE DEOSEBIRE DE EL, se pare ca m-am ingrijit sa las un urmas performant pentru HAM RADIO YO - si asta intr-o perioada cand tineretul manifesta un interes din ce in ce mai scazut pentru acest hobby tehnico-aplicativ.

    Pentru Ghita YO8CLN ... poi cine este maistru tipograf si are nevoie de cate o comanda "bugetara" ????? Cine tine fesul celor de la FRR - inclusive cu acest concurs cu 17 categorii de participare numai la sectiunea YO - adica 17 x minim 3 diplome pentru primii 3 clasati = 51 tiparituri dintr-un foc????? Nu este clar???? Poate multi nu stiu - este vorba de tzutzerul CA FRR, sustinatorul vehement al impostorilor si incompetentilor din CA al FRR = adica chiar YO3JW !!!! - la care dupa cum se vede "interesul joaca fesul"!

    Am primit invitatie speciala de participare la concurs de la Ciprian - multumesc frumos de atentie si preocupare. Din pacate anul acesta NU = in cunostinta fostului regulament hotarasem atat eu cat si YO5LD (baiatul meu) sa nu participam. Regulamentul s-a schimbat = in ultima clipa= sorry - facusem deja alt program. Sa speram ca pentru 2016 se vor scoate si celelalte aberatii (mai sus enumerate) din acest regulament si atunci vom participa cu tot dragul.

    73&GL,
    Joska YO5AVN

  • Postat de Ciprian - YO3FWC la 2015-08-26 07:40:19 (ora Romaniei)
  • Fred K3ZO nu are nevoie de introducere. Cred ca putini sunt radioamatorii YO care nu au avut o legatura cu K3ZO pe unde scurte. De la el am primit acum 20 de ani primul QSL american. Iata ce mi-a spus recent despre YO DX HF Contest:

    "It was great to chat with you at NR4M's and thanks for publicizing this contest. It has a great format and I have participated for many years to the extent possible. It's true that this year it conflicts with the Fowlfest but I will be in there whenever I can.
    And good luck to you. I hope you take the worldwide trophy!
    73, Fred, K3ZO"

    Fowlfest este o intalnire locala a radioamatorilor care va avea loc sambata 29 august.

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2015-08-26 10:08:01 (ora Romaniei)
  • Ori cum o iei - exceptand bunele intentii la schimbarea regulamentului YODX HF, ceva tot nu e in regula fiind restrictionate unele optiuni. De ex. daca radioamatorul (aici ma refer la cei cu legitimatii)doreste sa participe in cat. SOSB, chiar si mixt, este fortat sa incadreze in "Open" fiind ca aici "nu se da nimic" adica nu intra in apreciere. Sunt multi care nu au sisteme de antene etc. pentru multiband, regulamentul insa nu-i da nici o sansa, doar pentru o participare simbolica! Joska YO5AVN aici are dreptate. "Ca la noi - la nimenea". In pofida a celor mai bune intentii - Ovidiu.... "I am sory", trebuia sa cantariti din timp si profund - cel mai bine ar fi ABANDONAREA si reluarea metodica, pragmatica si in special al bunului simt! "DIXIT".

  • Postat de Pit - YO3JW la 2015-08-26 12:34:09 (ora Romaniei)
  • Pentru YO8CLN
    Diplomele FRR, cele care se obtin pentru lucrul in benzi, sunt elibetare in numele FRR si sunt expediate de YO3JW. In ultimul an au cateva diplome solicitate
    Diplomele de concurs personalizate au fost facut de la A -Z de mine contra cost.
    Diplomele IARU-90 si ITU-150 sunt facute de mine de la A-Z de mine Se elibereaza gratuit
    Diplomele de la La multi ani YO, Memorial YO3APG sunt facute de mine de la A-Z si sunt gratuite in format electronic
    Un nou model de diploma de uz general a fost dat federatiei pentru folosire. Le veti primi scrise de mana la diferitele competitii din calendarul FRR. Diplomele se tiparesc la o tipografie care nu-mi apartine.
    Toate sunt facute in timpul meu liber pe baza de voluntariat.
    Prietenul meu Joska poate sa se laude ca face ceva pentru federatie?
    Astea fiind zise, invit pe cei care vor sa faca ceva pentru federatie sa ridice mana!
    Cati vor fi??

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2015-08-26 12:43:49 (ora Romaniei)
  • In momentul in care conducerea frr va demonstra ca face ceva pentru dezvoltarea radioamatorismului YO , voi fi primul (am mai fost) care va ridica mina !
    73 ! de yo8cln.

  • Postat de Lingvay Iosif - YO5AVN la 2015-08-26 13:19:59 (ora Romaniei)
  • Pit scie multe, dar ocoleste esentialul - nu este relevant cat costa anumite diplome la eliberare - CONTEAZA CU CAT LE ACHIZITIONEAZA FRR de la yo3jw. Acest lucru este ocolit/mascat.
    Pentru actualul FRR - cu compozitia actuala a CA consider ca NU este cazul sa fac ceva! Asta ar insemna sa recunosc competentele si reprezentativitatea lor! Nu am si NU voi sustine niciodata impostorii, incompetentii, corupatorii de minore - cam asta este componenta actualmente a CA FRR !!! Pit nu are decat sa-i sprijine - "cei ce se aseamana, se aduna"!
    73&GL
    Joska
    YO5AVN

  • Postat de Pit - YO3JW la 2015-08-26 15:55:52 (ora Romaniei)
  • Pe prietenul meu Joska il cunosc de multa vreme. Cel putin, fata de mine, ar trebui sa evite folosirea cuvantul "impostor". El, cel care este fara de pacate!
    Cu asta am terminat!

  • Postat de Ciprian - YO3FWC la 2015-08-26 19:36:25 (ora Romaniei)
  • Haideti sa re revenim la topicul articolului.
    Crainicul emisiunii QTC a FRR de miercuri seara a citit la foc automat regulamentului concursului consumand mai multe minute din timpul de emisie pentru alte informatii, cum ar fi diploma Traian Brătescu. Eu unul as fi asteptat ca acest QTC sa fie mai degraba o editie speciala dedicata YO DX HF Contest, cand ascultatorii ar fi aflat detalii despre noul regulament, in care noi categorii de participare au fost introduse. Radioamatorii asteapta in continuare instructiuni despre modul in care trebuie sa comunice categoria aleasa, fisierul Cabrillo nefiind suficient pentru noile categorii. Ar mai fi fost de asteptat ca la QTC sa se faca un ultim apel catre statiile din judetele care nu au fost reprezentate la editia de anul trecut sa faca un efort suplimentar sa participe. Acestea sunt BV, CL, IL, MH si OT. Intamplarea face ca prima statie care a raspuns la apelul YO3KAA dupa emisiunea QTC a fost YO6KAF din Brasov, dar in afara schimbului obisnuit de amabilitatati (59, cum e vremea, multumim pentru informatii), operatorul statiei YO6KAF nu a fost atentionat ca multiplicatorul BV a fost inexistent la edtia YO DX HF Contest din 2014.

  • Postat de Dan Rabinca - YO9FNP la 2015-08-26 22:21:36 (ora Romaniei)
  • Nu voi rata editia de anul acesta a YODX HF, asa cum nu am facut-o nici in ultimii ani. Voi incerca sa profit de putinul timp liber pe care jobul mi-l mai permite pentru a ma bucura de pasiunea mea de peste 25 de ani. Pentru mine radioamatorism inseamna timp petrecut in fata statiei si nu discutii pe forumuri sau tot felul de actiuni sterile. De-abia astept sa ma bucur de pile-up, sa simt mirosul de tuburi incinse, sa aud din nou in casti semnalele CW, sa ma intrec cu prietenii mei pe cqcontest.net pentru ca dupa concurs sa discutam despre cum a fost propagarea sau ce multiplicatori rari am lucrat. Nu ma intereseaza cine organizeaza concursul, cine il arbitreaza, daca voi fi acceptat sau nu in clasament, sau pe ce loc voi iesi. Este adevarat, regulamentul poate fi mult imbunatatit si simplificat pentru a face concursul si mai atractiv. Dar asta este o alta discutie. Pana atunci: CQ CONTEST! 73 de YO9FNP / YR9F

  • Postat de Ovidiu - YO2DFA la 2015-08-27 16:42:55 (ora Romaniei)
  • Revin, spunând că sunt foarte QRL la JOB! Nu pot citi zilnic postările!
    Datorită discuţiilor neprincipiale privind diplomele, doresc să precizez:
    Începând cu ediţia 2009. de când mă ocup eu de YO DX CONTEST, diplomele de concurs au fost tipărite gratuit de MATRA SISTEMS, iar de la disparişia prematură a domnului MATRA, diplomele s-au tipărit pe plan local în Reşiţa cu sprijinul câtorva radioamatori YO!
    73 Ovidiu - YO2DFA

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2015-08-28 16:46:58 (ora Romaniei)
  • Pai - DA Ovidiu. Regretatul Ilie Matra YO3BBW ar fi meritat mai multa atentie. A lasat dupa el multe regreta privind disparitia prematura. A fost un Om cu o inima MARE si asa va ramane cel putin in amintirile mele. 73 de Miki

  • Postat de Petrica STOLNICU - YO9RIJ la 2015-08-29 12:53:15 (ora Romaniei)
  • In speranta ca in anul 2016 sa avem un regulament mai bun si o componenta a "organizatorului" mai buna,propun sa ne auzim in concurs. In acest moment am finalizat cam 90% din pregatiri. Sper ca toate sa mearga bine si sa ne bucuram de YO DX HF Contest, organizat de FRR, DAR singurul concurs al tuturor radioamatorilor YO! Succes! 73!

  • Postat de Ovidiu - YO2DFA la 2015-08-29 13:27:00 (ora Romaniei)
  • Mulțumim lui Ciprian pentru invitații și reclamă!
    Urez mult succes tuturor participanților YO, exYO și străini!
    73 Ovidiu - YO2DFA

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Schimbari majore in regulamentul de la YO DX HF Contest"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact