hamradioshop.ro
Articole > Umor pe teme ham radio Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Sa zambim nitel

Despre radioamatorism

George Pataki WB2AQC


1. In cazul in care cablul tau nu a fost inca taiat este caci vecinul nu a aflat cine interfereaza cu televizorul sau.
2. Daca vecinul zice ca interferezi cu televizorul lui, spune-i ca el interfereaza cu radioul tau.
3. Daca vecinul intreaba de ce vorbesti atat de mult la radio, spune-i ca dai instructiuni agentilor secreti din lumea intreaga.
4. Daca vecinul intreaba de ce iti trebuie atatea sarme in curte, spune-i ca ele protejeaza cartierul de trasnete.
5. Daca un vecin iti bate in usa si striga ca-i ruinezi receptia la TV, pretinde ca te-a sculat din somn si ca esti foarte bolnav.
6. Daca un vecin te acuza ca ii ruinezi receptia TV, prefa ca esti surprins si ofensat si ca nu ai operat de 6 luni.
7. Daca sotia te intreaba cat ai platit pentru noul transceiver, spune-i ca l-ai castigat la tombola.
8. Daca sotia te intreaba de ce nu tunzi iarba in fata casei in loc sa vorbesti la radio, spune-i ca ai o misiune secreta sa salvezi lumea pentru democratie.
9. Daca sotia intreaba de ce ai inlocuit fotografia mamei ei de pe perete cu QSL-uri, spune-i ca poza acea ti-e atat de draga ca ai depus-o la banca pentru protectie.
10. Daca sotia te-a parasit caci erai prea mult la radio, cheama "CQ YL, CQ YL" cu siguranta ca vei gasi alta mai buna.
11. Daca ai lucrat o statie DX de 6 ori, el mereu ti-a promis QSL, tu i-ai trimis de fiecare data dar nu ai primit nimic, poate a venit timpul sa te indoiesti de cinstea lui.
12. Daca nu auzi nici o statiune pe banda, poate nu e propagare sau poate nu mai ai antena.
13. Daca un amator DX iti cere mai multi bani pentru QSL decat e necesar pentru posta, poate amatorul a devenit profesionist.
14. Daca nu crezi in cinstea unui DX, trimite-i o jumatate de bancnota si spune-i cand vei primi QSLul, vei trimite si cealalta jumatate.
15. Daca nu ai putut sa lucrezi un DX rar care iti trebuia, trimite-i un QSL necompletat sa vada ce a pierdut. Poate si el iti va trimite QSL-ul sau sa-ti arate tu ce ai pierdut.
16. Daca o statie DX lucreaza "split" si tu il chemi mereu pe frecventa lui considera atunci sa-ti schimbi numele in "lid" caci toata lumea te cheama deja asa.
17. Daca o statie DX nu iti raspunde, imiteaza accentul lui si el va crede ca esti din tribul lui.
18. Daca o statie DX nu iti raspunde, cheama-l cu o voce subtiata, el va crede ca esti un "young lady" si iti va raspunde imediat.
19. Daca nu poti strabate printr-un "pileup" atunci baga 3 kilowatti si striga "QRP, QRP."
20. Daca un DX nu iti raspunde striga: "ia-ma te rog, eu sunt o minoritate oprimata!"
21. Daca esti intr-o DXpeditie si lucrezi masele de amatori iar unul iti cere sa te muti cu el pe o alta banda, spune-i sa schimbe frecventa si sa te astepte acolo.
22. Daca esti intr-o DXpeditie si lucrezi dupa numar de district dar unul te cheama mereu in afara ordinei, raspunde-i, dar cand iti trimite QSL, returneaza-l marcat "Nu este in log."
23. Daca chemi "CQ DX" si unul din apropiere iti raspunde, roaga-l sa te cheme pe "long path." Probabil nu te mai deranjeaza.
24. Daca ai trimis unui DX un QSL cu niste "green stamps" iar el ti-a raspuns prin birou, pune un blestem Voodoo pe capul lui.
25. Daca ai lucrat o tara noua, ai primit QSL-ul dar biroul DXCC nu l-a acceptat caci nu a fost o operatie facuta de favoritul lor Marty Lane, pune un bluestem tiganesc pe tot biroul.
26. Daca Romeo zice ca opereaza de pe luna si iti trimite un QSL, trimite-l la DXCC, ei au acceptat si alte fantezii de a lui.
27. Daca luminile din casa palpaie cand operezi atunci probabil ai ajuns la limita legala.
28. La un hamfest in Las Vegas, un YL intalneste un OM; se indragostesc si se casatoresc, totul rapid. O prietena intreaba noua sotie: "Cum se chiama sotul tau, de unde este?" "Stai o clipa - raspunde ea - am QSL-ul lui undeva aici in poseta."

George Pataki WB2AQC

Articol aparut la 2-1-2005

9003

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (1)  

  • Postat de Obancea - la 2005-05-18 05:03:54 (ora Romaniei)
  • Parerea mea despre Radioamatorism este una foarte buna si sincer imi place si mie cea ce faceti.In curind voi incepe si eu cursurile pentru a face parte din familia voastra.Va doresc mult succes si numai bine!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Despre radioamatorism"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact