hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Dayton Hamvention 2015 vazut de N2YO

Partea I

Ciprian Sufitchi N2YO

Anul acesta marele targ de radioamatori de la Dayton, in statul Ohio, a avut loc in perioada 15-17 mai. Va invit la un exercitiu de imaginatie, sa ma urmati in rederularea activitatilor la care am participat.

Trebuie sa marturisesc ca nu eram prea hotarat daca sa merg in acest an la Dayton sau nu. Planul original fusese sa il astept la aeroport in Washington DC pe Andy YO3JR si de acolo sa plecam impreuna cu masina, dar Andy nu a mai putut face aceasta deplasare, asa ca nu mai aveam suficienta motivatie. M-am razgandit insa cand cu doar putine zile inainte de eveniment amicul Jim N3JT mi-a spus ca exista un pat liber in apartamentul inchiriat impreuna cu Rob N6RB si John N3AM. Asa ca ne-am dat cu totii intalnire in Dayton pentru seara zilei de 14 mai la restaurantul Spaghetti Warehouse.

Eu am fost singurul dintre cei patru care a venit cu masina, ceilalti preferand avionul. Mie efortul de a conduce 8 ore nu mi se pare prea obositor. In plus, imi place sa vad locuri noi si interesante, iar in Dayton sa am independenta deplasarii de la un eveniment la altul. Drumul a fost excelent, lipsit de evenimente de trafic, iar vremea ideala, o zi calda de primavara, fara vant sau ploaie.

La restaurant am ajuns la timp, in jurul orei 18. Aveam sa aflu ca acesta este locul traditional de intalnire al membrilor clubului CW Ops, un club al iubitorilor telegrafiei in care sunt inscrisi si cativa radioamatori YO, printre care si eu. Organizatorul intalnirii de la Spaghetti Warehouse a fost Bill KC4D pe care il cunosteam bine din concursurile de la NR4M. Bill a rezervat o intreaga sala de restaurant, care reproducea interiorul unui tramvai.

Dupa masa de seara m-am deplasat sa-mi iau camera in primire. Apartamentul inchiriat face parte din complexul de cladiri in care sunt cazati studentii de la Dayton University. Pentru ca la data cand are loc targul de la Dayton studentii sunt in vacanta, conducerea universitatii a decis ca decat sa stea goale, apartamentele pot sa faca niste bani, asa ca le-au scos la inchiriat. Targul oficial (Hamvention) se afla pret de vreo 30 de minute cu masina, iar hotelul Crowne Plaza, unde se produc cele mai importante activitati de seara, se gaseste la circa 10 minute distanta. Pretul este si el atractiv, pentru toate cele 3 nopti fiecare dintre noi a platit cam 80 de dolari. Apartamentul are doua dormitoare cu cate doua paturi, o sufragerie si o baie. Exista si acces la internet wi-fi. Arhisuficient pentru o escapada radioamatoriceasca. Solutia este ideala si o sugerez si altor radioamatori YO care au in plan sa viziteze anul viitor Daytonul.

Seara zilei de 14 mai s-a incheiat cu activitati de socializare pe holurile hotelului Crowne Plaza ticsite de radioamatori, cei mai multi dintre acestia "studenti" sau "profesori" la CTU (Contest University), activitate care avusese loc in cursul diminetii si dupa-amiezei. Am intalnit foarte multi amici, multi fiind coechipieri la concursurile la care am participat in Statele Unite.

La ora 22, conform planului, i-am luat un interviu lui Tim Duffy, K3LR, un radioamator cunoscut multora din marile concursuri internationale. Tim a fost ales in 2015 "Radioamatorul anului" la Dayton. In palmares se afla si alegerea sa in "CQ Contest Hall of Fame" (2006), aceasta fiind si cea mai intalta recunoastere de care se poate bucura un pasionat de concursuri radio. Interviul va fi publicat intr-un articol separat.

Tim Duffy, K3LR

La evenimentul Contest Super Suite cantitati impresionante de pizza si aripioare de pui (hot wings) au fost puse la dispozitia radioamatorilor de catre K8CC, K3WW, K3LR si clubul SMC (Society of Midwest Contesters).

Contest Super Suite

Scott KA9FOX

In poza de mai sus sper sa il recunoasteti pe Scott KA9FOX, un mare contestman, dar si un guru al site-urilor web. El detine si administreaza http://QTH.com, precum si populara sectiune de mica publicitate http://swap.qth.com/. Alte site-uri intretinute de KA9FOX sunt http://www.contestdinner.com/, http://www.contestuniversity.com/ si altele. Scott ofera si servicii de hosting pentru radioamatori, la preturi rezonabile. Mii de radioamatori au paginile web gazduite de serverele de la QTH.com.

Seara de joi s-a incheiat cu pizza, bere si multa palavrageala, dupa cum cred ca rezulta si din pozele urmatoare:

De la stanga: Rob N6RB, Jim N3JT, Steve NR4M, John N3AM
De la stanga: Rob N6RB, Jim N3JT, Steve NR4M, John N3AM

Contest Super Suite

Contest Super Suite


De la stanga: Ciprian N2YO si Ward W0AX, care urma sa fie ales in "CQ Contest Hall of Fame" peste numai doua zile

La apartament m-am intors la ore mici, si dupa o zi atat de plina de evenimente am adormit instantaneu. Noi activitati erau planificate pentru ziua de vineri, 15 mai, cand la ora 9 urma sa aiba loc deschiderea oficiala a targului de la Dayton.

Album foto

Continuare

Ciprian Sufitchi N2YO

Articol aparut la 20-5-2015

5855

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (3)  

  • Postat de Morel - 4X1AD (4x1ad) la 2015-05-20 13:51:33 (ora Romaniei)
  • Astept cu interes si partile urmatoare, in special interviul cu Tim.


    73 de Morel, 4X1AD ex.YO4BE

  • Postat de Nicu - YO5OUC la 2015-05-21 20:38:06 (ora Romaniei)
  • Locuri frumoase, lume buna si o amintire de neuitat. Asteptam continuarea...

  • Postat de Florin - YO9GVP la 2015-05-21 23:49:36 (ora Romaniei)
  • Interesant articolul si asteptam continuarea,numai bine draga Ciprian.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Dayton Hamvention 2015 vazut de N2YO"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact