hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

"RESUSCITARE" FRR – E POSIBIL?

Nicolae Iuiiu Nemeth YO5AJR

Cuvantul "resuscitare" inspira dorinta da a readuce ceva sau pe cineva la un regim normal de functionare sau activitate anterior starii de degradare morala si functionala. Inseamna ca punem speranta in revenire la normal. In ultima perioada spatiul virtual dar si in contactele directe ale radioamatorilor din tara abunda de nemultumiri exprimate individual fata de functionarea defectuoasa si uneori chiar imorala al conducerii FRR. Insusi faptul ca aceste critici, observatii, nemultumiri sunt urmarite asiduu de catre cei vizati, acestia ignora cu desavarsire vocea multimii. Pentru ei adevarul democratic exprimat de secole - "Vox populi, vox Dei" este inexistent ascunzand dupa prevederile "blestemate" al unui Statut demult perimat potrivit caruia "nu se iau in considerare parerile 'individuale', ci doar cele colective, prinse in procese verbale la sedinte si adunari, apoi stampilate si inregistrate" – de parca colectivele nu ar fi entitati formate din indivizi, de parca in sec. XXI nu ar exista internet, spatiul virtual de comunicare.

Pentru a da glas celor multi, cativa am incercat sa lansam o "Petitie" (pe "hamradio.ro" a fost numita "scrisoare deschisa") in care punctual am ridicat in mod concentrat cel putin 25% din nemultumirile reale adunate din ultimii 2 ani. Gratie internetului, continutul "petitiei" a fost discutat cu radioamatorii din multe judete si chiar coroborat cu doleantele fiecaruia. Dupa multe ezitari, multi, aproape in totalitate au fost de acord cu cele prezentate, dar cand am ajuns sa cerem si asumarea si aderarea prin semnatura multi s-au retras invocand proverbul "blestemat" - "capul aplecat sabia nu taie", mostenit din vremurile de ocupatie otomana. Ca nu primesc bani pentru concursuri, ca pierd locatia radioclubului etc. Aceasta "Petitie" la care au ramas ferm aderati doar cei din Comisia de Disciplina a FRR, o parte din radioamatorii din Satu Mare prin YO5OHC, antrenor la C.S. YO5KAW, cei de la Dorna Group si cei de la Constanta prin Cornelius – YO4DW, a fost trimisa la FRR cu regulamentarul 20 de zile inaintea sedintei Adundarii generale din 21 martie 2015 cu rugamintea expresa sa fie inclusa in ordinea de zi a AG. In paralel cu acest demers, a mai fost expediata aceasta Petitie si cabinetului MTS, doamnei G. Szabo. In acelasi timp a mai aparut si o "Scrisoare deschisa" la adresa FRR si la adresa delegatilor la AG al FRR de catre Ciprian – N2YO, membru de onoare al FRR. Aceste documente au fost ignorate cu desavarsire si contrar prevederilor statutului FRR, nu au fost prezentate si discutate la AG.

Si acum – cititorule – pune intrebarea fireasca. DE CE? Raspunsul e simplu. Nu aveau argumente de a demola prin discutii deschise si sincere cele semnalate in cei 10 pagini, prin incalcarea flagranta a prevederilor statutului cel perimat.

In lumina acestor evenimente se pune intrebarea – FRR mai are dreptul moral de a se erijeze ca reprezentant al radioamatorismului roman? Se pune intrebarea – Ne mai convine faptul ca aceasta organizatie – FRR care are radacini in istoria radioamatorismului roman sa murdareasca memoria celor care nu mai sunt printre noi si care au reprezentat cu cinste sufixul YO? Prin autodistrugerea FRR dispare radioamatorismul in Romania? Oare mai este posibila o "resuscitare" a FRR? Sunt intrebari relativ grele la care cred ca fiecare dintre noi, cei care au inima deschisa vor gasi raspunsurile chiar daca ele vor fi dureroase. Si mai este ceva – lipsa de combativitate, apatia generala, miserupismul si tacerea resemnata condamna FRR la imposibilitate de resuscitare in mod definitiv.

Epilog. De la lansarea "Petitiei" au trecut mai mult de 30 zile fara nicio reactie din partea celor vizati, ceea ce demonstreaza ca in continuare se afunda in mocirla ignorantei marsaluind ferm spre autodistrugerea FRR.

28 aprilie 2015

Nicolae Iuiiu Nemeth YO5AJR

Articol aparut la 30-4-2015

5166

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (6)  

  • Postat de Ciprian - YO3FWC la 2015-04-30 09:32:03 (ora Romaniei)
  • Motivul pentru care scrisoarea mea deschisa, la care YO5AJR face referire in articol, nu a fost discutata in sedinta Adunarii generale nu e deocamdata foarte clar. Potrivit angajamentului pe care si l-a luat Consiliul de administratie, numai temele trimise cu 20 de zile inaintea sedintei, publicate pe site-ul FRR si discutate in sedintele organizatiilor afiliate ar fi trebuit sa fie dezbatute la sedinta Adunarii generale, ori tocmai acestea nu au fost supuse discutiilor. Domnul Marius Mitrut YO3CZW, secretar general al FRR mi-a dat asigurari acum fix 30 de zile ca voi primi o explicatie oficiala din care sa rezulte motivul pentru care delegatii la Adunarea generala nu au avut ocazia sa-si exprime punctul de vedere, desi acestia erau abilitati de membrii cluburilor si pregatiti pentru dezbatere. Se pare ca scrisoarea deschisa nu a fost discutata pentru ca a lipsit din sala reprezentantul asociatiei YO HD Antena DX Grup, care ar fi putut sa ridice problema scrisorii (explicatie furnizata de YO3CZW). Greu de crezut totusi ca prezidiul Adunarii generale nu era la curent cu subiectele aprobate pentru ordinea de zi de la capitolul Diverse, care fusesera publicate cu mult timp inainte si distribuite membrilor FRR pentru analiza. Nu era necesara prezenta sau interventia reprezentantului clubului care a propus subiectul de discutie. Conducatorul lucrarilor sedintei din 21 martie trebuia sa deschida discutia, achitandu-se astfel de obligatia pe care si-a asumat-o prin angajament.

  • Postat de Nicu Crisan - YO5OUC la 2015-04-30 11:34:06 (ora Romaniei)
  • Jocul este o forma umana de socializare si pozitionare, prin urmarea si respectarea de reguli. Jocul prin reguli ca forma de manifestare rationala este opus formei de joaca, ce este o manifestare irationala bazata pe incalcaraea si nerespectarea regulilor. Joaca este specifica celor mediocrii sau copiilor ce au o scuza fiind inca verzi. Daca nu devine joc, joaca determina repede scaderea interesului. Aceasta reactie este normala, semnul indiscutabil al maturizarii-YO sau al trecerii de la mediocritate la performanta. Vocea care striga "Regele este gol". D-na G. Szabo, ca sportiv de performanta, cred ca, a inteles perfect esenta acestei petitii.

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2015-04-30 14:54:56 (ora Romaniei)
  • Nu stiu daca acest articol va scoate sau nu din apatie radioamatorii YO dar ce a ce este cert, din partea CA al FRR, al YO3CZW Marius (prin raspunsul pueril si imoral privind motivarea ne discutarii scrisoarei lui Ciprian cat si a "Petitiei"trimise in timp legal) refuzul ilegal a demersurilor justificate si in spiritul in tocmai al regulilor asumate, afisarea cinismului de cea mai joasa speta din parte SG si a Presedintelui FRR dovedeste culpa lor fara echivoc, fapt ce cere imputarea imediata si transparenta din partea comunitatii....daca mai exista comunitate! Ca un remember - la data de 08.05.2015 este planificat sedinta CA al FRR - oare se va desfasura in continuare sub semnul celor trei maimuta? Vom vedea.

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2015-05-02 08:34:42 (ora Romaniei)
  • Raspunsul meu , din pacate, este nu ! Desi am zis ca nu mai comentez in legatura cu frr (pt. mine nu mai exista)nu pot sa nu i-mi amintesc episodul de mare speranta pt. mine (ce naiv !) din mai 2012 cind CA al frr s-a reunit la Frasin (judetul Suceava). O echipa tinara (majoritatea sub 40 de ani) care promitea enorm. Desi am fost invitat sa particip la CA , am preferat sa ramin "afara" avind deplina incredere in noua echipa ! Dar intr-o pauza a venit Stefania YO9... ,am un lapsus, plingind ca acolo se striga , inclusiv la ea (o domnisoara), dupa care a veni Adrian , care spunea ca i-si da demisia... si asa mai departe ( nu i-mi mai invirt cutitul in rana). Ascult la qtc, (sper ca nu incalc nicio prevedere a frr) cu ce ton imperativ se adreseaza redactorul (nu ii mai zic "omul muncii" desi ia indemnizatie din banii nostri) la orice intrebare adresata. O fi el unul dintre inventatorii radioamatorismului din YO ? In concluzie pt. mine frr nu mai exista!
    Starea ei este similara cu cea a unui bolnav de cancer in stare avansata, cind medicul spune " du-l acasa sa nu moara aici" . Dureros dar... 73 ! de yo8cln.

  • Postat de Cristian - YO8BPS la 2015-05-05 04:35:31 (ora Romaniei)
  • Vizitez mereu paginile -radioamator.ro- si la fel ca multi radioamatori ( din YO sau alte meleaguri )citesc si incerc sa inteleg de ce se intimpla astfel de situatii jenante pentru membrii CA si mai ales de ce ei continua sa ignore tot ce se discuta in toate radioacluburile si locurile unde se aduna radioamatorii YO ?!?? Daca aceste comentarii si idei ar pune in pericol activitatea unor persoane si ar produce pagube cuiva ( materiale sau umane ) atunci s-ar putea intelege aceasta atitudine de ignorare a unor idei si opinii care vor putea imbunatatii activitatea raioamatorilor YO si care in timp vor impulsiona o participare substantiala a membrilor la concursuri si alte activitati. Internetul a devenit mijlocul cel mai rapid si eficace de comunicare pentru milioane de persoane si sint sigur ca si cei din CA au acces ( si folosesc ) acest mediu informativ , deci NU pot nega ce se petrece in jurul lor ... Mult noroc tuturor , Cristian !

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2015-05-05 12:26:59 (ora Romaniei)
  • Dupa parerea mea Cristian, actuala conducere (e vb. de 2- 3 oameni) sufera de lipsa totala a mentalitatii adevarate de radioamator. De ex. Presedintele intr- un interviu la Pecica la intrebarea unui reporter cum ca domnia sa ar participa la un simpozion organizat intr-o tara vecina? - acesta a raspuns ca - da daca primeste invitatie, cu toata placere! Pai cum e asta? Esti radioamator, te poti duce la ori ce simpozion in lume si fara invitatie, de ce astepti tamaiere? De ce traiesti intr-o perceptie denaturata a marinimii functiei? Din pacate am avut un Vasile care a fost la foarte multe intalniri si in strainatate fara "invitatii speciale", doar ca radioamator si era extrem de apreciata modestia sa. Din pacate Vasile ne a obisnuit cu apropierea umana, cunostea dupa nume si indicativ cred ca 90% pe radioamatorii YO si nu numai. A pus inima in tot ce a ce facea fara afisare de functii, era modest si se dizolva repede in ori ce imprejurare. SG, Marius a ajuns la functie prin simplul motiv ca altu nu a fost. Domnul YO3IRC (pe care nu prea aude nimeni nici-o data in banda) a fost ales pe considerente ca prin contactele sale cu VIP - uri poate aduce foloase in activitatea de radioamatori. Ce folos daca nu se implica direct si radioamatorismul o vede doar din "inaltimea" functiei sale si nu din apropiere umana? Nu contest de lipsa de bunavointa, contest lipsa de inima in ce a ce face intr-un mod rece si strict institutionalizat. Le doare "Petitia", le doare "Scrisoarea deschisa" al lui Ciprian, le dor comentariile dar nu au curaj sa discutam deschis si transparent, punctual. Gresim noi cei multi sau gresesc ei? Cel mai mare pacat ca folosesc si cinismul - de ex. la Ciprian N2YO, cand acesta a intrebat pe Mitrut ca de ce nu au bagat in seama "Scrisoarea deschisa" adresata CA si participantilor la AG din 21 Martie acesta a raspuns cu cinism de prost gust - "Pai nu a fost nimeni prezent din sala din clubul din care faci parte"! De parca nu FRR a atribuit titlul de "Membru onorific al FRR" lui Ciprian! Din pacate boala se agraveaza iar eu am obosit sa mai strig ca Moise in pustiu si in curand voi spune - "Adio Arme!" Dumnezeu cu mila. 73 de yo5ajr

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul ""RESUSCITARE" FRR – E POSIBIL?"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact