hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ati facut vreodata legaturi in reteaua RoLink?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 23-ianuarie-2024 si s-a incheiat la 30-ianuarie-2024

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (4)  

  • Postat de Miron (yo3iti) la data de 2024-01-23 18:50:03 (ora Romaniei)
  • E amuzant procentajul celor care răspund "nu mă interesează" la absolut toate sondajele de pe acest site. Ar trebui să înțelegem că pe majoritatea nu o interesează aproape nici un aspect al radioamatorismului ? Sau e o manifestare de tip "mă numesc Dorel și mă doare-n ... " ? Tare.
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Vintila mihai (yo3hui) la data de 2024-01-24 18:16:29 (ora Romaniei)
  • Mai exista reteaua Rolink ? sau doar propietatea cuiva instarit!Sa fim seriosi,fiecare si-a impartit ciolanul,la fel ca in politica,nu exista seriozitate,poate mai multe retele,mai intelege cineva ceva de acolo : ))))

  • Postat de Cezar (yo3fhm) la data de 2024-01-25 01:00:50 (ora Romaniei)
  • Pentru YO3HUI si altora cu aceleasi "convingeri":
    1) Da, reteaua RoLink exista.
    Doar ca acum...exista 2 retele RoLink:
    a) http://www.rolink-net.ro/
    b) https://www.439100.ro/
    - In prima, YO3GWM si YO4ISC care au fost motoarele principale, au lasat mai mult timona acum in mainile experte ale lui YO8RXT (care era oricum implicat si inainte), iar eu si cu Mihai YO3HAM, fara a face parte din echipa standard, gazduim nodul RoLink-net ptr. Bucuresti - in cadrul Facultatii de Electronica si Telecomunicatii (campus Leu, Bucuresti).
    - In cea de a doua, au ramas implicati Catalin YO7GQZ si cei care s-au alaturat ulterior.

    Nici una dintre retelele RoLink nu sunt proprietatea unor nababi instariti; echipamentele au fost procurate prin truda membrilor celor doua echipe si sunt intretinute pe cheltuieli proprii, fara contributii exterioare (sau prin cheltuieli comune cu cei interesati sa intretina un nod RoLink).

    De asemenea, nici una dintre retelele RoLink nu au vreo legatura cu nimic din sfera politica sau de afaceri.

    Seriozitate exista, dar trebuie ca cine vrea sa inteleaga despre ce e vorba, sa *citeasca* cu atentie ce s-a scris pe site-ul fiecareia dintre cele doua retele mai sus mentionate.

    Altfel, sa arunci cu vorbe e foarte simplu! Mai greu e cu practica. Si evident, cu "convingerile" celor care se considera "conservatori". Adica a celor care au impresia ca daca semnalul radio este trecut prin alte sisteme care nu parcurg exclusiv un canal de comunicatii RF, atunci nu se mai onoreaza notiunea de radioamatorism. He he! Sa fie sanatosi, e convingerea lor, n-au decat.
    Domeniul telecomunicatiilor e vast, iar daca am fi stat ancorati doar in zona nodurilor RF, acum nu mai discutau multi doar prin simpla folosire a unor portabile de tip Baofeng!

    Ah, si referitor la statisticile voturilor.
    Pai, sunt prea putin relevante. Trafic in retea exista, doar ca nu exista prea multi radioamatori care sa se preocupe de intrebarile supuse la vot. Radioamator.ro e un portal, dar nu agregheaza integral comunitatea de radioamatori YO, asadar e normal sa existe o astfel de relativitate.

    Ii sfatuiesc pe cei care stau pe tusa si imprastie vorbe doar de dragul de a o face, sa puna mana si sa incerce sa faca macar ce au facut membrii celor doua retele RoLink la inceputurile acestora. Daca nu au vointa de a o face sau nu sunt in stare, e mai bine sa fie rezervati in opinii.

    Sau, ca sa amintesc un celebru citat biblic:
    se considera cineva fără de păcat, ca sa aiba dreptul de a ridica primul piatra ?!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Cristel (yo4isc) la data de 2024-01-25 20:53:28 (ora Romaniei)
  • Pentru YO3HUI

    https://360advertising.ro/semnele-de-punctuatie/
      Comentariu modificat de autor.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact