hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cate articole pe teme de radiotehnica sau radioamatorism ati publicat pana acum in reviste sau pe internet?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 9-ianuarie-2024 si s-a incheiat la 15-ianuarie-2024

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (3)  

  • Postat de Morel (4x1ad) la data de 2024-01-09 17:16:16 (ora Romaniei)
  • Ce pacat ca majoritatea forumurilor YO de pe Facebook si-au incetat activitatea in ultimii ani. Multa informatie tehnica utila si discutii tehnice interesante s-au dus pe apa Sambetei prin inchiderea arhivelor respective.

    73s de Morel 4X1AD ex YO4BE

  • Postat de Marius (yo6rk) la data de 2024-01-10 22:41:50 (ora Romaniei)
  • Facebook?
    FB nu este un forum, nu e un loc de discutie organizat!
    Adevarat ca e mai simplu decat pe forum-uri si site-uri de profil, dar nu mai ramane nimic in urma si aproape nimic nu se mai gaseste peste cativa ani, asta pentru ca pe FB nu se pot organiza subiectele, iar a cauta ceva peste ani acolo, e ca si cum ai cauta un fir de nisip in desert.
    Oamenilor le place FB ca nu sunt impuse niste reguli, altora le place sa fie "sefi"... asta indiferent de domeniu (nu neaparat radioamatorism).
    Vrem sa avem o arhiva cu informatie utila si peste ani? Trebuie sa folosim si sa "arhivam" pe platforme adecvate!

    73's!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2024-01-11 11:45:21 (ora Romaniei)
  • La momentul cand scriu cele de fata, 31 dintre cei care au raspuns (36,5%) au scris cel putin un articol pe teme de radioamatorism, deci sursa exista din belsug. Din pacate trebuie sa intaresc cele scrise de Marius YO6RK, este principalul motiv pentru care de peste trei ani nu am mai deschis FB, desi primesc periodic pe adresele "de rezerva" ca apar postari in contul meu. Am crezut la inceput ca FB este ceva serios, dar nu-si respecta nici macar propriile reguli. De exemplu, cea care ameninta cu desfiintarea paginilor create daca nu esti activ o anumita perioada.
    Pe de alta parte "sefii" care apar in fruntea unor teme de discutii cenzureaza tot ce nu le convine lor, nu asteapta opiniile altora, nu ma refer la radioamatorism, dar este in gradina FB.
    Am remarcat entuziasmul cu care Morel 4X1AD a participat la forumurile YO pe FB de cand s-au infiintat, dar "apa Sambetei" isi are izvorul in politica si stilul FB.
    Deocamdata radioamator.ro a dovedit prin longevitate si diversitatea ofertelor ca se bucura de cel mai mare interes, cu mult peste alte "social media", cu toata concurenta acestora din urma.
    Unde se regaseste in aceasta ecuatie FRR, acea autoritate nationala care organizeaza, indruma si coordoneaza activitatea radioamatorilor din YO dar nu este in stare sa intretina o platforma functionala de idei, pareri, discutii, ca sa nu mai vorbesc de revista? Este adevarat ca FRR se ocupa numai de partea sportiva a problemei, dar sa insemne asta ca radioamatorismul este apreciat din ce in ce mai putin un sport (cum era cu peste trei decenii in urma) si mult mai mult un hobby?
    73 de Tavi YO4BKM!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact