hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: In cadrul activitatii dv. de radioamator pe care dintre diplomele (trofeele) de mai jos le preferati si colectionati?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 6-noiembrie-2006 si s-a incheiat la 12-noiembrie-2006

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (7)  

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2006-11-06 15:53:32 (ora Romaniei)
  • Iar a ramas o varianta neoferita. Eu pastrez toate diplomele, (care din pacate nu-s prea multe,hi) indiferent de modul in care le-am dobindit (concurs sau qso-uri). Nu am varianta potrivita unde sa votez.

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2006-11-06 19:03:10 (ora Romaniei)
  • Intrebarea se referea la diplomele/trofeele pe care le *preferati* nu *pastrati*. Probabil veti reveni cu argumentul ca le preferati pe toate sau mai degraba ca nu aveti preferinte. In acest caz cea mai potrivita este ultima optiune. "Nu colectionez diplome (trofee)" nu presupune faptul ca nu le pastrati, ci mai degraba ca le adunati intr-un dosar fara sa le tineti inventarul.

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2006-11-06 20:09:21 (ora Romaniei)
  • Prea subtila nuanta ! E adevarat, nu "colectionez" diplomele pentru ca nu am asa o cantitate si varietate incit sa le mai si sortez pe domenii. Poate daca as avea sute sau mii, as avea si un domeniu preferat. Dar parca nici ultima varianta de vot nu as alege-o. "Nu colectionez diplome (trofee)" suna mai mult a "nu ma intereseaza si le arunc dupa ce le primesc". Sub forma asta, intrebarea s-ar potrivi mai repede la QSL-uri.

  • Postat de Gabi la data de 2006-11-06 20:58:18 (ora Romaniei)
  • Daca aveam posibilitatea, votam variantele 1 si 3 si 4 cu mentiunea ca trebuie sa le OBTIN inainte de a le "colectiona". Am m-ai multe diplome obtinute si pe care le pastrez...asa cum pastrez si toate QSL-urile primite, inclusiv de pe vremea cand eram YO3-2056/B. Obtinerea unor diplome implica realizarea unor anumite conditii si IN PLUS, taxe de cumparare diploma (varianta 1 si 4).
    Varianta 3 - concursuri - depinde si de eforturile si rezultatele obtinute intr-o perioada "restrictionata" de timp. In concluzie, desi indeplinesc conditiile pentru multe diplome, nu pot sa le colectionez fiindca nu vreau sa le platesc. Sunt "automultumit" de rezultatele mele. Poate am o mentalitate gresita...Cu stima, Gabi


  • Postat de Costi la data de 2006-11-08 08:35:55 (ora Romaniei)
  • Diferenta intre a prefera si a colectiona ar fi evidenta...Colectia diplomelor face parte din hoby, nefiind stabilita o ierahie; dxmeni,contestmeni,etc. Diplomele, fie ele fascinante sau obscure nu se obtin dupa o politica universala ci dupa niste reguli locale, uneori greu de aflat, prin urmare greu de obtinut. Cele mai cunoscute diplome presupun si niste costuri care uneori de vin prohibitive pentru cei care nu au suficiente IRC-uri sau celebrele green cards. Personal nu cred in numarul mare de diplome colectionate ci in renumele lor. Fara indoiala primele diplome obtinute imediat dupa obtinerea autorizatiei au importanta sentimentala pentru fiecare radioamator fie ca sunt locale, regionale sau din intreaga lume. Nu am auzit in trafic prea multe discutii legate de diplome, cu siguranta insa DX-erii, nu tin cont de costuri si ajung sa adune un numar impresionant de diplome.
    Personal am in colectie sub 20 diplome. Din pacate unele prin transport au ajuns indoite, chiar rupte. Diploma primita pe vremea cand eram YO2-1047/TM din partea PA, in urma participarii ca SWL la un contest ma bucura si acum!
    73,s tuturor si putere sa observe ca ar avea conditiile indeplinite pentru atatea diplome, fie in US, UUS, etc.

  • Postat de Mircea Badoiu la data de 2006-11-10 20:32:28 (ora Romaniei)
  • Am preferat diplomele/trofeele din concursuri. Sustin prezenta in competitii, care spune totul ; operator de marca, aparatura fiabila, rezistenta fizica si nu numai, QSO-uri Dx, etc. Daca esti in top ai si diploma ca dovada. 73!!

  • Postat de Dan la data de 2006-11-11 11:15:22 (ora Romaniei)
  • Apreciez in mod deosebit diplomele acordate in concursuri, in numar limitat si pe baza unor rezultate. Consider la fel de valoaroase diplomele legate de evenimente deosebit de importante sau care certifica realizarea unor performante remarcabile.
    Nu sunt de acord cu COMERTUL sau AUTO-ACORDAREA de diplome, doar pentru a aparea intr-un anume Clasament. Ar fi interesant, daca in Clasamentul diplomelor YO ar mai aparea 2 coloane: Diplome diferite si Acordate de propriul club.
    Sa luam in calcul ca un club care acorda 10 diplome, intr-un an poate elibera: 10 Diplome x 3 benzi x 3 moduri x 3 clase = 270 de diplome
    (este un minim, pentru ca am contat doar pe 3 moduri si numai pe 3 benzi). Astfel, din Decembrie 2006, pana in Ianuarie 2008 (interval de 1 an si 2 luni) se pot acumula 710 Diplome !!!!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact