hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cum apreciati interesul dumneavoastra pentru concursurile romanesti de radioamatori in ultimii 3 ani?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 29-noiembrie-2022 si s-a incheiat la 5-decembrie-2022

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (15)  

  • Postat de LINGVAY Iosif (yo5avn) la data de 2022-11-29 14:32:13 (ora Romaniei)
  • Acum doi ani am decis ca sa NU mai particip la concursurile patronate de FRR. Din cand in cand mai particip la concursurile la care organizatorul NU este afiliat la FRR. Deci - interesul a scazut semnificativ (drastic).

  • Postat de Simion Cristian (yo3lw) la data de 2022-12-01 16:44:35 (ora Romaniei)
  • Concluzia este că din cauza Dvs. a scăzut interesul pentru concursurile YO. Foarte interesant! Aştept continuarea :)

  • Postat de LINGVAY Iosif (yo5avn) la data de 2022-12-01 17:52:03 (ora Romaniei)
  • @YO3LW
    INTREBAREA: "Cum apreciati interesul dumneavoastra..." - deci raspunsul si comentariul MEU se refera STRICT la pozitia/aprecierea MEA personala. APrecierea mea poate sa fie identica sau sa difere fata de interesul GENERAL fata de concursurile romanesti.
    Nu inteleg de ce ma faceti raspunzator "tap ispasitor" pentru interesul general scazut pentru concursurile YO??????
    Se pare ca aprecierea mea conincide cu MAREA MAJORITATE a voturilor (liber exprimate) - ceea ce sugereaza faptul ca nu eu sunt "cauza" / responsabil pentru trendul general scazut!!!!
    Avand in vedere aceste considerente, umila mea parere este ca, cauzele interesului scazut (rusinos de scazut -37+45 fata de numai 9+28) trebuie cautat nu la participanti ci la ORGANIZATORI! Desi - ca sa fiu corect - in cazul YO-HFDX-C din 2022 am remarcat un trend pozitiv in interesul/atitudinea organizatorului (dupa principiul "mai bine mai tarziu decat niciodat").
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Tudor (yo8vet) la data de 2022-12-02 14:00:29 (ora Romaniei)
  • Deși am făcut primii pași în radioamatorism prin 1982, mi-am luat autorizația pentru emisie abia în 2020. Ca începător, m-au atras activități precum SOTA sau FT8, dar momentan parcă cel mai mult îmi plac concursurile din YO. Sunt printre puținele momente în care mă simt ca într-o comunitate adevărată, alături de alți pasionați ai acestui hobby.

  • Postat de Nic (yo4lhr) la data de 2022-12-03 11:50:08 (ora Romaniei)
  • De ani de zile nu mai particip la concursurile organizate in YO. Este alegerea mea. Operez exclusiv QRP, deci ar fi o pierdere de timp pentru mine. Mult succes si satisfactii celor care participa.

  • Postat de Petrica (yo9rij) la data de 2022-12-03 17:46:42 (ora Romaniei)
  • Interesul a crescut constant pentru concursurile la care organizator (incurcator) NU este (si) FRR.
    Poate este bine de precizat faptul ca FRR organizeaza competitii sportive si nu concursuri si din acest motiv nu are ce cauta in comitetul de organizare a unor concursuri de radioamatori. Este ca si cum FIFA organizeaza miuțe in curtea scolii!
    O situatie in care cred ca doar cauta sa isi motiveze existenta si nu ca ar participa cu ceva la organizare mai ales ca nu iti trebuie aprobare din partea FRR pentru a participa la un concurs de radioamatori!
    O alta situatie hilara o reprezinta calendarul competitional al FRR care este eronat intocmit intrucat contine date despre concursuri la care participarea este libera si nu supusa legii sportului! Oricum, lipsa de viziune se vede si in acest domeniu!
    Intrebarea este binevenita in contextul in care se mai face un pic de lumina in nebuloasa: Cine si de ce organizeaza concursuri si competitii de radioamatori?
    Succes tuturor participantilor!
    73! de YO9RIJ Petrica
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Silviu (yo8tk) la data de 2022-12-04 10:58:10 (ora Romaniei)
  • Pentru YO0RIJ.PET...Observ ca nu ratezi nici o ocazie da dai cu piciorul in activitatea FRR...dar totodata apelezi la serviciile FRR cum ca sa-ti citeasca la QTC marile tale realizari. Ce sa inteleg prin asta? Poate dai o explicatie? Asadar eu zic sa ramai pe centura radioamatorismului romanesc si sa organizezi miutele dupa reguli nesportive. Oricum raspunsul tau nu are legatura cu intrebarea sondajului. In intrebare nu apare titulatura FRR. Asa ca ciocul mic ca ei sunt la putere! Daca sunt concursuri organizate de FRR nu ai decat sa le eviti. Si atat! In rest, eu te sustin.

  • Postat de LINGVAY Iosif (yo5avn) la data de 2022-12-04 12:41:45 (ora Romaniei)
  • Intrebarea este:
    " Cum apreciati interesul dumneavoastra pentru concursurile romanesti de radioamatori in ultimii 3 ani?"
    Raspunsurile LIBER EXPRIMATE arata ca:53 votanti prezinta interes pentru concursurile romanesti (la care in marea lor majoritate FRR dupa principii "sportive" proprii) fata de 109 votanti care exprima dezinteresul fata de "concursurile romanesti" (majoritatea FRR-iste). Acest interes scazut (RUSINOS de scazut pentru FRR) in loc sa puna pe ganduri pozitive , constructive ilustrii reprezentanti ai FRR - vad ca acestea prefera sa treaca la ATAC, injurii, provocari etc. - intr-un limbaj suburban care nu are nimic comun cu radioamatorismul (fie sportiv , fie pur si simplu un hoby tehnico-aplicativ - in orce caz o PREOCUPARE NOBILA).
    Se pare ca NUMAI atata stie, NUMAI atat este ilustrul staff al "miscarii sportive frriste".
    Se pare ca NUMAI atata stiu ei - atat suporta educatia ("sportiva" ?????) pe care o au!!!!!
    COnsider ca expresii si opinii de tipul "ciocul mic ca ei sunt la putere! " NU au ce cauta nici intr-o "miscare sportiva" adevarata ("fair play") si nici pe acest site! Poate cineva vrea sa promoveze asa ceva in "Legea sportului FRRist" ??????????????

  • Postat de LINGVAY Iosif (yo5avn) la data de 2022-12-04 13:01:48 (ora Romaniei)
  • @N2YO
    Ciprian - in opinia mea NU este cazul ca, comentariul "inteligent si constructiv" a lui YO8TK sa fie stearsa!!!

    Este bine ca sa vada toata lumea care este profilul moral si intelectual al ilustrului reprezentant - membru CA ales al FRR.
    Poate la urmatoarele alegeri "electoratul" (admis la urne dupa regulile "sportive FRR-iste) va trage concluziile ce se impun si se va uita mai bine cui acorda votul.
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Silviu (yo8tk) la data de 2022-12-04 13:36:06 (ora Romaniei)
  • Postat de Petrica - YO9RIJ (yo9rij) la 2022-11-16 18:24:39 (ora Romaniei)
    Rating: 3

    @8TK...Proiectul este unul dedicat hobby-stilor, nu ai cum sa intelegi ce se intampla, asa ca..."ciocu mic" ... si citeste apasat Legea Sportului! 73! de YO9RIJ

    Asadar cei de la FRR nu au voie sa spuna CIOCU MIC? Expresia o fi rezervata cu drepturi de autor doar lui YO0RIJ?
    Si inca ceva ....d-nu Iosif ...eu nu sunt in CA al FRR.Ne mai informam..mai citim si dupa aia vorbim.
    Si ca incheiere parerea mea este ca radioamatorismul se face pe calea undelor radio ...nu aici!
    Doar opinii.

  • Postat de Petrica (yo9rij) la data de 2022-12-04 13:40:55 (ora Romaniei)
  • @TK ..la expresia "ciocu mic" dupa cum ai observat, am pus ghilimilele de rigoare pentru a te putea cita dintr-o postare anterioara!Esti persoana care a introdus pe site aceasta expresie triviala si te rog sa ti-o asumi!
    Te caracterizeaza in totalitate!
    73!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2022-12-04 15:04:08 (ora Romaniei)
  • Nimic nou in lumea asta. Campionate cu arbitrari efectuate fara respectarea regulamentului, loguri falsificate si recunoscute de autor in plenul sedintei CA al FRR, mofturi si pretentii intretinute prin vechi traditii din categoria "intarâte-i Drace!". Va invit sa cititi scurta prezentare (si lungile comentarii) din Opereta "Lasati-ma campion!", libretul de YO9HG, aflata chiar pe acest portal la https://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=482. Nu este nevoie de ureche muzicala.
    Bunicul spunea ca "Numai cine a mancat ardei stie cat ustura". Si, probabil, nu va mai manca asa ceva cat va mai trai.

    72 de Tavi YO4BKM!

  • Postat de LINGVAY Iosif (yo5avn) la data de 2022-12-04 17:22:13 (ora Romaniei)
  • @yo8TK
    "Si ca incheiere parerea mea este ca radioamatorismul se face pe calea undelor radio ...nu aici!"
    ==== ABSOLUT de ACORD, chiar cu completarea ca - inclusiv in concursuri de talie mondiala cum ar fi CQ WW DxC, CQ WPX (CW si / sau SSB), IARU (VHF si/sau UHF-VHF), CQ MIR etc. - la care NU am avut ocazia sa aud niciodata nici pe yo8tk nici pe yo4bkm - probabil pentru ca la concursurile serioase de radioamatori, pe langa cele radioamatoricesti (Tx/Rx, Ant, cunostinte de trafic radio etc.), chiar este "nevoie de ureche muzicala" (macar putina - cat de cat)
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2022-12-04 20:37:29 (ora Romaniei)
  • Bingo!
    Nici eu nu am vazut (stiu eu pe cine) la concursurile la care am participat, precum World Wide Digi DX Contest, CQ World Wide RTTY DX Contest etc in editiile din ultimii ani. Participarea mea a fost din placere, in conditii dictate de imprejurari. Cu mai multi ani in urma, cand nu aveam probleme cu corzile vocale, participam cu mare placere la cele in PH, din YO sau DX, in US sau UUS, acum am norocul ca exista modurile digitale.
    72 de Tavi YO4BKM!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de LINGVAY Iosif (yo5avn) la data de 2022-12-05 00:15:35 (ora Romaniei)
  • ..... chiar bingo ...... mai exista si CW - la care nu ai nevoie de corzi vocale.
    Personal prefer sa lucrez - mai ales in concursuri - in CW, doar cateodata in SSB (la care tutunul /raguseala ma cam incurca).
    In opinia mea concursurile in modurile digitale sunt mai mult pentru computere si mai putin pentru operatori - deci sunt mai putin "sportive".

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact