hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Care este puterea maxima de iesire pe care o poate emite statia dumneavoastra de radioamator in benzile de unde scurte (1,8...29 MHz)?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 3-octombrie-2022 si s-a incheiat la 10-octombrie-2022

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (4)  

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2022-10-04 09:22:07 (ora Romaniei)
  • Nu am avut decat echipamente cu pana la 100 W. Dar, desi antenele se acodeaza la SWR=1 pe toate benzile, in modurile clasice nu "incarc" mai mult de 85 W. In modurile digitale nu m-a lamurit nimeni care poate fi puterea maxima pe moduri de lucru (unda continua cu durata de la 7,5 s in FT4 la 60 s in JT65 sau JT9), nici macar fabricantul echipamentului (FT-450 D) si nu "incarc" peste 23-25 W. Cu toate acestea, intr-un concurs in JT9 am facut QRT dupa primele 10 legturi deoarece ventilatorul statiei nu se mai oprea nici in pauzele de ascultare, desi redusesem puterea la 10W.
    73 de Tavi YO4BKM!

  • Postat de Csiki Mihail Adalbert Misi (yo6aei) la data de 2022-10-04 19:50:08 (ora Romaniei)
  • Am folosit toate nivelele uzuale de putere, la început 25 Wati, apoi am marit la 70 - 80 Wați. Primul meu transceiver era un QRP de 10 Wați. Dar după câteva mii de QSO am facut un PA de cca 1 kWat. Cu "digi mode" am obținut un număr foarte mare de componente (din FT-7 S). A urmat un Kenwood TS 450, apoi un FT100 D, cu care mai fac câteva QSO, dar nu mai pot să deranjez vecinii, aproape de loc. Vă doresc multă sănătate, 73! și numai bine.

  • Postat de Florin (yo8sde) la data de 2022-10-05 09:58:14 (ora Romaniei)
  • In opinia mea, cred ca ar fi ajutat daca variantele de raspuns nu s-ar fi suprapus.
    Spre exemplu, pentru o statie Yaesu FT857 cu cei 100W promisi si varianta 2 dar si varianta 3, cuprind aceasta valoare.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2022-10-06 10:20:48 (ora Romaniei)
  • Nu "caut nod in papura", admit chiar ca poate fi neimportant dar, cel putin din motive de exactitate, capetele intervalelor de putere ar fi trebuit sa fie mai clar definite. Iar banda de 1,8 MHz apartine, conventional, undelor medii, tin minte ca 4X1AD a mai aratat asta aici, cu ceva timp in urma.
    73 de Tavi YO4BKM!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact