hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Intentionati sa participati in concursul international CQWW, etapa de fonie, care se va desfasura in perioada 28-29 octombrie?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 22-octombrie-2006 si s-a incheiat la 29-octombrie-2006

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (18)  

  • Postat de HAM-YO la data de 2006-10-28 19:05:44 (ora Romaniei)
  • NU, numai ca nu voi participa la acest concurs, mai mult, NU VOI PARTICIPA LA NICIUNUL.Imi plac foarte mult constructiile si "taclalele" in banda, in rest ... "apa de ploaie".

  • Postat de ANTI - CONTEST la data de 2006-10-28 08:28:30 (ora Romaniei)
  • Cu toate ca am dotarile necesare, antene,QRO si transceiver de clasa, nu ma atrag concursurile, nici cel putin din curiozitate ...

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2006-10-28 15:15:21 (ora Romaniei)
  • Contestman YO** ? Cu asa indicativ vei lucra in concurs ? Macar bunul simt de a-ti semna opiniile ar fi binevenit. Si cine ce treaba are daca din comoditate sau pur si simplu lipsa de chef, nu particip la concursuri ? Daca imi place sa lipesc sirme si sa fac qso-uri obisnuite, nu pot altii sa participe la concursuri ? Era o vorba cu nasul si cu oala care fierbe. Cind vuplea nu ajunge la struguri nu are curaj sa-si dea numele si indicativul !

  • Postat de pro_CQWW la data de 2006-10-28 05:58:56 (ora Romaniei)
  • Nu particip deoarece nu am liniar si antene aferente compatibile cu altzi YO care castiga default sectiunea yo la orice concursuri...prietenii stiu care sunt.
    Nu particip deoarece sunt sunt in weekend;
    Nu particip fiindca CONCURSUL NU MA REPREZINTA PE MINE PRIN DOTARE APARATURA si altele: nu sunt nici DX nu am nici QSL manager de scos banii cu aceasta ocazie, nu mi-am amplasat echipamentul prin Oceania sau aiurea...
    De ce sa particip? - numai ca sa fac QSO - uri? Sau ca sa m-ai fac un DX care lipseste de la colectie si caruia trebuie sa-i trimit green cupon pentru confirmare...? Sa reprezint YO alaturi de cei care deja au pregatit un PA cu mult peste legislatia YO si care au acceptul "tacit" sa ne reprezinte.

    Nu..multumesc...nu am antene si nici transformatoare de sudura pentru PA de YO reprezentativi..

  • Postat de Sergiu la data de 2006-10-27 20:56:46 (ora Romaniei)
  • Nu am sa particip la niciun concurs,mi se pare ca dau caramizi din mana in mana ...

  • Postat de Contestman la data de 2006-10-27 20:48:32 (ora Romaniei)
  • Pentru 2IM si 2DNO; Interesante opinii....este mult mai comod sa stai toata ziua in 80m sau pe canalele fm la "bla, bla, bla"! Cand vulpea nu ajunge la struguri....

  • Postat de marius la data de 2006-10-26 19:48:15 (ora Romaniei)
  • inca nu am votat,sincer as vrea sa particip dar serviciul... am sacrificat ssb pt cw,sper sa merite!? ascult banda in fiecare zi(cond. de mobil)si deja sesizez o febrilitate crescuta in benzi,indicative rare au inceput sa apara-incalzesc atmosfera!HI...acum citiva ani cineva(YO7DAA)ma indemna sa particip,eram "licentiat"de doar doua luni,nu aveam habar de concursuri,de CT ...de cabrillo nici atit,dar nu am regretat nici o secunda acea participare si azi imi aduc aminte cu placere de acele doua zile...deci parerea mea-incercati,sigur se merita ;motivele sunt multiple nu le enumar eu,o fac altii(pe care ii felicit )mult mai bine,deci tuturor participantilor SUCCES. 73 de yo7hhi
    PS.atunci doru mi-a dat sa citesc articolul lui YO9HP,nu mai tin minte nr revistei dar cred ca ar trebui reeditat

  • Postat de Tica la data de 2006-10-22 21:08:49 (ora Romaniei)
  • Am votat NU, deoarece nu-si merita pierderea de timp.

  • Postat de Lilian la data de 2006-10-23 18:03:57 (ora Romaniei)
  • Evident particip .Daca nu participi in WW - nu cred ca esti radioamator . Bafta tuturor si qso-uri interesante.

  • Postat de Mihai la data de 2006-10-24 10:06:04 (ora Romaniei)
  • Pierdere de timp?? Este cel mai important concurs SSB al anului, pe plan international. Si criteriu de calificare la WRTC. Este momentul din an in care granzii radioamatorismului mondial isi incordeaza muschii in competitie directa. Si momentul in care au loc DXpeditii in cele mai exotice locuri. De aceea este interesant de participat chiar si pentru cei care nu sint contestmani, pentru ca in intervalul a 48 ore poti lucra DXCC... cu bataie cum se spune. 73!

  • Postat de Jegher Gheorghe la data de 2006-10-24 13:45:10 (ora Romaniei)
  • Insperanta ca propagarea ne va ajuta,o sa particip si eu.De altfel cum sa fii radioamator daca nu lucrezi?

  • Postat de Feri la data de 2006-10-24 15:35:05 (ora Romaniei)
  • "Daca nu participi in WW - nu cred ca esti radioamator"
    "De altfel cum sa fii radioamator daca nu lucrezi?"

    :-((


  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2006-10-24 23:52:23 (ora Romaniei)
  • Cred ca participarea la concursuri e doar una din ramurile hobby-ului nostru. "Sistemul" meu de antene nu ma incurajeaza sa intru intr-un concurs. Mi se pare o prostie sa ma bag in concurs doar de flori de mar, stiind de la inceput ca n-am nici o sansa. Prefer sa vinez cite un satelit, macar pe cei de FM, sa schimb cite o poza in sstv sau chiar sa ascult ce se mai palavrageste in vhf-uhf. Asta inseamna ca nu sint radioamator ? Nu tin minte ca eliberarea certificatului si a autorizatiei sa fi fost conditionata de participarea la concursuri. Sau poate imi place sa mesteresc la transvertere, liniare sau amplificatoare de receptie. Sa nu ma faca nici asta demn de titlul de radioamator ? Poate nu sint radioamator-sportiv-de-performanta! Asta da. Poate nu sint in stare sau n-am chef. In definitiv e vorba despre un hobby, o pasiune pe care si-o desfasoara fiecare dupa cum il taie capul. Nu cred ca are cineva dreptul sa ne judece daca sintem sau nu radioamatori in functie de domeniile acestui hobby in care activam su nu.

  • Postat de Alex (yo9hp) la data de 2006-10-25 00:17:48 (ora Romaniei)
  • Sloganul "cine nu lucreaza in CQ-WW, inseamna ca nu exista" nu trebuie luat "ad literam".
    Totusi el exprima un adevar. Concursurile CQ-WW reprezinta o sarbatoare a radioamatorismului de unde scurte, sunt evenimentul anului pentru contest-mani (si nu numai), asa ca majoritatea radioamatorilor le trateaza cu respectul cuvenit.
    Nu exista concurs in care participantii mici sa ii incurce pe cei mari. Din contra, tocmai participarea masiva a radioamatorilor incepatori sau cu dotare tehnica modesta, da frumusete concursului. Nu ar avea nici un farmec sa participe in concurs doar 100 de statii bine dotate, care probabil ar epuiza traficul standard in doar 12 ore.
    Sunt in drum spre Oman, nu stiu daca voi avea timp sa ridic antenele pana Sambata, dar macar cu un Inverted-V improvizat, imi va face placere sa ofer un multiplicator (sau chiar doua) celor interesati. Succes tuturor! Alex A45WD (YO9HP)

  • Postat de Marian - YO7CEG - la data de 2006-10-25 20:57:46 (ora Romaniei)
  • Sigur ca DA. dar daca cineva considera Concursurile Pierdere de Timp, atunci Palavragelile cum pot fi catalogate, Castig de Timp !? Indiferent de optiunile fiecaruia, ca-i plac sau nu concursurile, acestea reprezinta o mare provocare atat de echipamente dar mai ales de operatori. Se testeaza tot, este palpitant si fascinant dar foarte obositor, insa foarte eficient din toate punctele de vedere, al activitatii radio. Timpul, cred ca se scurge la fel ptr. toata lumea, depinde doar cum decide fiecare sa si-l petreaca...! Tuturor, va doresc Satisfactii si Impliniri !

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2006-10-26 01:30:49 (ora Romaniei)
  • Sunt de acord cu ambele “tabere”. Nu toti au spirit competitiv si combativ. Cei cu spirut competitiv….mai…sportiv - concorsurile o iau ca un fel de provocare in care pot masura propriile capacitati de resurse fizice, morale, psihice dar si nivelul tehnic. In ce a ce ma priveste consider ca nu am dreptul sa critic pe nimeni daca participa sau nu la conteste. Eu de exemlu prefer si iubesc concursurile in CW si din aceasta cauza nu particip la SSB, dar de ascultat voi asculta. Doresc succes participantilor.
    73 de Miki YO5AJR

  • Postat de Mihai la data de 2006-10-26 12:25:15 (ora Romaniei)
  • Frumusetea acestui hobby este ca se gaseste cite ceva interesant pentru fiecare. Pentru unii competitia, pentru altii vinatoarea de DX-uri, pentru altii o conversatie linistita. Dar... ar trebui ca si cei care cred ca nu li se potriveste competitia, sa incerce acest concurs. Regulamentul este foarte simplu, practic nu exista control de receptionat (59 si zona fiind fixe pe durata concursului), sansa de a lucra tari noi este foarte mare. Plus ca exista sansa de a asculta la lucru pe cei mai mari dinter cei mari. Eu stau de multe ori in concursurile mari minute in sir ascultind traficul indicativelor celebre, si incercind sa invat metode de trafic eficient de la ei. Este o cale de perfectionare care foloseste nu numai in competitii ci si in traficul general. Si daca tot stai si aculti, ai putea sa si chemi, chiar cu 25W si antene modeste. Statiile mari au urechi ascutite si va garantez ca se vor bucura de un indicativ nou in log. Plus ca anumite categorii, cum ar fi low power sau QRP monoband in benzile mai putin aglomerate, se pot cistiga pe YO cu doar putine legaturi. Si urmeaza cu posta in circa 10 luni un certificat frumos si indicativul personal cu litere ingrosate in CQ Magazine. Cred ca este o satisfactie pentru oricine. Eu unul pastrez si acum primul certificat, obtinut in WPX CW in 1984 la categoria 80m QRP, 69 de legaturi in 3 ore, facute cu un receptor cu conversie directa cu TAA661 si cu un emitator de 4W cu BD139 in final, cheie de la armata si o antena insirata intre etajele 3 ale doua blocuri invecinate, cu priza de pamint la calorifer. Nu stiu daca se poate mai modest de atit. Diploma e pe loc de cinste pe peretele de la YR7M alaturi de locuri fruntase pe plan mondial. E pretioasa pentru ca e prima... 73!

  • Postat de Francisc Grünberg la data de 2006-10-26 13:00:25 (ora Romaniei)
  • Pentru Mihai, YO3CTK: mai modest nu stiu daca se poate, dar destul de modesta a fost si dotarea mea in 1982 si 1983: un HW8 de la Heathkit, 1 (un) watt out, cu un GU29 in coada, 35 de wati la iesire, antena verticala. Rezultate: locuri I pe YO in WPX CW 1982 cu vreo 600 de legaturi la categoria SOMB, 285.890 puncte, (depasind mai multe statii YO cu puteri mari), in CQ MIR 1982, in HA-DX Contest 1983, in SAC CW 1983,in HELVETIA Contest 1983. Si chiar daca intr-un concurs nu pot fi cu totii castigatori, "important e sa participi". (Pierre de Coubertin)

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact