hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Intentionati sa participati in Campionatul mondial HF IARU in urmatorul weekend (9-10 iulie 2022)?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 5-iulie-2022 si s-a incheiat la 12-iulie-2022

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (11)  

  • Postat de Cristian (yo3fwl) la data de 2022-07-05 09:29:34 (ora Romaniei)
  • "Intrebare: Intentionati sa participati in Campionatul mondial HF IARU in urmatorul weekend (9-10 iulie 2021)?" intrebare doar pentru calatorii in timp banuiesc...

  • Postat de Ciprian Sufitchi (n2yo) la data de 2022-07-05 10:30:56 (ora Romaniei)
  • @YO3FWL - Foarte bun comentariul. Intrebarea nu era insa pentru calatorii in timp, cum ati crezut dumneavoastra, ci anul fusese introdus gresit. Multumesc pentru observatie. Am corectat.
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Cristian (yo3fwl) la data de 2022-07-05 11:44:56 (ora Romaniei)
  • @N2YO am inteles :) da` nu am rezistat :D

  • Postat de Csiki Mihail Adalbert Misi (yo6aei) la data de 2022-07-05 19:20:58 (ora Romaniei)
  • Mi-ar plăcea, să fac 10-20 QSO. Dar pregătirea este anevoioasă, dacă pot solicita un coleg mai bun la inimă, să mă ajute să programez macrourile, și să reglez stația. Ar fi și să mai montez o antenă pentru 10 metrii, dar singur nu pot rezolva nimic. Pe scurt, dorință este, dar nu-i putință...

  • Postat de Petrica (yo9rij) la data de 2022-07-08 08:46:06 (ora Romaniei)
  • Să particip la un Campionatul mondial HF IARU organizat de acel IARU care s-a transformat in "arma geopolitica", incalcand grosolan toate principiile existentiale ale radioamatorismului... In nici un caz!
    Succes tuturor la un campionat mondial...care NU este MONDIAL! 73!de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Emil Lupu (yo5puv) la data de 2022-07-08 20:54:14 (ora Romaniei)
  • @yo9rij: Cum s-a transformat IARU în armă geopolitică si ce principii ale radioamatorismului a încălcat? Si de ce campionatul nu este mondial?
    I-au exclus pe ruși? Nu am găsit nicăieri menționat asta...

  • Postat de Stefan (yo7nsp ) la data de 2022-07-08 23:41:33 (ora Romaniei)
  • Succes tuturor participanților. 73 de YO7NSP Ștefan Drobeta !!!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2022-07-09 11:52:24 (ora Romaniei)
  • YO9RIJ scrie mai sus despre IARU ca incalca "... grosolan toate principiile existentiale ale radioamatorismului...". O afirmatie fara macar un exemplu este o afirmatie gratuita si, in acest caz, periculoasa. Credeam ca suntem in veacul in care logica domina pasiunile.
    IARU are o constitutie si un statut (https://www.iaru-r1.org/reference/iaru-constitution/), IARU Regiunea 1 are la fel (https://www.iaru-r1.org/wp-content/uploads/2021/05/Region-1-Constitution-and-Bylaws-May-2021-1.pdf) in care nu am gasit nici macar o aluzie la "arma geopolitica". Sa fi deviat atat de mult de la propriile constitutii?
    Pe de alta parte, daca IARU a devenit o arma geopolitica ar trebui cautat, in primul rand daca acest lucru este permis de ITU deoarece, in statutul IARU, art. 1 alin. 2 se arata "... within the framework of regulations established by the International Telecommunication Union ...". Constututia ITU se afla la https://www.itu.int/en/council/Documents/basic-texts/Constitution-E.pdf.
    Nu se impun explicatii cand se afirma ca ITU (fontata la Paris in 1865, din 1947 devine o agentie specializata a ONU), IARU (fondata in 1925 la Paris), IARU Region1, membrii nationali ai IARU, asadar organizatii cu vechime incalca, citez, "... grosolan toate principiile existentiale ale radioamatorismului..."?
    72 de Tavi YO4BKM!

  • Postat de Petrica (yo9rij) la data de 2022-07-11 08:48:27 (ora Romaniei)
  • Pentru acei colegi care "nu vad padurea din dosul copacilor"!
    ...Societati nationale reprezentative a IARU, nu demult timp, au fost deacord., la unison, cu excluderea sau limitarea participarii la concursurile de radioamatori, ale radioamatorilor din Rusia, Bielorusia, etc.. (https://cqwpx.com/blog/cq-to-limit-contest-participation-by-stations-in-russia-belarus-and-donbas-region-due-to-russian-invasion-of-ukraine/)...pentru ce motiv? Toti cei care au fost deacord cu excluderea de participare a respectivelor DXCC...sunt membrii marcanti ai IARU (Unii spun ca IARU nu ar exista daca nu ar avea sprijinul ARRL si RSGB!). Unde are stipulat in constitutie, IARU si societatile care o compun, aceste atributiuni? (NICAIERI!)
    Si aici imi aduc aminte ca principiile care guverneaza radioamatorismul se invart in jurul a ceea ce presupune a fi apolitic, fara diferente de gen, religie, orientare profesionala, etc..(wikipedia ...Radioamator este un membru al unei comunități de persoane care împărtășesc un hobby comun, acela de a comunica liber, prin intermediul undelor radio, utilizând echipamente de emisie recepție. Diferența față de ceilalți utilizatori de comunicații radio este faptul că activitatea se desfășoara fără o remunerare, în afara cadrului profesional.).
    Am afirmat ca IARU a devenit o arma tocmai pentru ca, accepta (prin intermediul societatilor componente) aceste actiuni fara sa ii fie cerute de catre ITU, CEPT etc si care cu atat mai mult nu se regasesc ca si atributii in constitutia sa!
    Decizii luate in afara cadrului legal (Constitutie) si fara sa ii fie solicitata de catre forurile care o guverneaza (...), discretionar (...) reprezinta o asociere perioculoasa ce scoate radioamatorismul din sfera principiilor care il guverneaza si il plaseaza in sfera grupurilor de influenta geopolitica.
    In rest...spor la competitii - acum e mai simplu de luat locul 1, avand in vedere ca doi dintre competitorii redutabili, sunt descalificati din start! - Ce buni suntem, Nu?
    "Frumos e vopsit gardul-inauntru-i leopardul"!
    PS! Nu sunt un fun al razboiului si a invadatorilor! Sunt satul de acestea pana peste cap! 73! de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Emil Lupu (yo5puv) la data de 2022-07-11 16:40:29 (ora Romaniei)
  • IARU e una, societatile componente (e.g. RSGB -care intr-adevar i-a exclus pe rusi din competitiile sale) sunt alta. Am lucrat in concursul IARU si am lucrat cu statii rusesti, inclusiv cu R7HQ (in 20m) si cu R4HQ (in 15m). Inainte de a posta informatii contradictorii ar trebui sa va documentati mai bine. Nu faceti decat sa induceti si pe altii in eroare. Aici era vorba strict de Campionatul Mondial HF IARU, nu de alte competitii sau organizatii.

  • Postat de Petrica (yo9rij) la data de 2022-07-11 18:10:07 (ora Romaniei)
  • @ yo5puv ... de ce e alta? RSGB nu urmeaza politica IARU?
    Din cate bine stiu, o parte din cei ce compun conducerea IARU sunt membrii ai RSGB.
    Daca IARU nu este exponentul legal al societatilor care il formeaza atunci am terminat discutia!
    Succes in toate!
    73!
      Comentariu modificat de autor.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact