hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: V-ati schimbat vreodata indicativul de radioamator de emisie-receptie pe care l-ati primit la prima autorizare?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 18-aprilie-2022 si s-a incheiat la 26-aprilie-2022

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (12)  

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2022-04-19 08:19:57 (ora Romaniei)
  • Am schimbat o singura data numai cifra din motive de schimbare a resedintei. In 1969 eram YO4-3125/GL cand am plecat dupa terminarea facultatii prin repartitie la Pitesti unde am schimbat zona devenind totodata HAM ca YO7BKM, dupa care m-am mutat din nou cu serviciul la Galati si Braila (YO4BKM), revenind la cifra zonei initiale.
    73 de Tavi YO4BKM!

  • Postat de Marius (yo6rk) la data de 2022-04-19 09:38:21 (ora Romaniei)
  • Mi-ar fi placut ca yo8rku sa ramana acelasi, oriunde pe teritoriul YO, dar cu schimbarea domiciliului, am fost nevoit sa-l schimb...

    Toate cele bune!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Remus (yo2cnh) la data de 2022-04-19 13:06:01 (ora Romaniei)
  • Este un drept legal schimbarea indicativului comentariile sunt de prisos as putea sa fiu rautacios nu ar folosi la nimic in cea ce ma priveste indicativul meu cu bune si cu rele nu l-as schimba pentru nimic in lume schimbarea lui nu m-ar face mai bun decat sunt tot Remus ma cheama asa ca fratilor schimbati indicativele este dreptul vostru pentru mine ramaneti aceias prieteni dragi eu prefer sa schimb transceiverele HI.
    73 de Remus YO2CNH

  • Postat de Nic (yo4lhr) la data de 2022-04-19 17:34:01 (ora Romaniei)
  • Doar cifra. Din 7 în 4. LHR for ever

  • Postat de Csiki Mihail Adalbert Misi (yo6aei) la data de 2022-04-20 11:40:18 (ora Romaniei)
  • Am același părere ca și Remus. Mă consider foarte norocos, că am primit acest indicativ. Îmi place de când am aflat, și nu l-ași schimba pentru nimic în lume. E foarte bun, așa cum este. Dar permisiunea de a schimba consider bună, cine vrea, poate să-și schimbe.

  • Postat de Petrica (yo9rij) la data de 2022-04-21 12:13:31 (ora Romaniei)
  • Doar cifra! Din 8 in 9!
    De cand cu deschiderea ANCOM pentru a elibera indicative speciale pentru contest, nici motivatia cum ca "iau indicativ scurt pentru ca sunt avantajat in campionate" nu mai sta in picioare!
    Iar cine crede ca schimband indicativul este mai "important sau mai cu moț" doar are impresia! Hi!
    73! de YO9RIJ Petrica (RIJ FOREVER and UNIK)

  • Postat de LINGVAY Iosif (yo5avn) la data de 2022-04-21 21:56:33 (ora Romaniei)
  • Din iunie 1969 - YO5AVN - asa ramane !!!!!!!!!!!!!!

  • Postat de Florian (yo9gjx) la data de 2022-04-22 00:46:27 (ora Romaniei)
  • Am observat că pentru schimbarea indicativului sunt invocate în general două motive. Primul se referă la un indicativ dificil de copiat, pronunțat sau care chiar poate deveni sursă de amuzament. Exemplu:

    La starea civilă un individ se prezintă în audiență cu o cerere .
    - Domnule ași dori să-mi schimb numele.
    - Dar ce motiv aveți? întreabă nedumerit funcționarul.
    - Am un nume foarte urât ce provoacă ilaritate și sincer nu-mi place.
    - Dar cum vă numiți?
    - Căcat Vasile.
    - Întradevăr, spune acesta amuzat. Trebuie neapărat schimbat. Și care ați dori să fie noul nume?
    - Căcat Gheorghe.

    Al doilea motiv se referă la indicative lungi greu de utilizat mai ales în competiții. Exemplu:

    Un indian iroquez se prezintă în audiență la guvernatorul provinciei.
    - Domnule guvernator, vin în fața excelenței voastre cu cererea de a-mi schimba numele.
    - Pentru ce motiv?
    - E un nume lung care îmi crează probleme multe.
    - Dar cum vă numiți?
    - "Calul de foc ce merge fumegând și șuerând pe drumul de fier în roua dimineții"
    - Adevărat, spune guvernatorul amuzat, trebuie să-l schimbăm. Și cum vreți să vă numiți?
    - Tren.

    73 la Starea Civilă (ANCOM)


  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2022-04-22 11:42:18 (ora Romaniei)
  • Schimbarea indicativului poate fi motivata de cazuri de necesitate precum schimbarea zonei, dar pot apare si alte situatii. Cand eram in Pitesti in anii '80, seful radioclubului Liviu YO7AQE (acum SK), un pasionat de concursuri in CW, avea probleme din cauza ultimei litere deseori "scapata" de partener. A cerut si a obtinut modificarea indicativului.
    In afara de cazurile de necesitate, orice alt motiv de a schimba indicativul imi aminteste de vremurile vechi in care se puneau in miscare "pile" pentru numere cat mai mici la autoturismul personal.
    73 de Tavi YO4BKM!

  • Postat de Milan (yo8bdw) la data de 2022-04-22 12:13:11 (ora Romaniei)
  • Suntem in Postul Pastelui si totusi nu avem curajul sa marturisim ca apetenta pentru indicativ cu 2 litere apare in special datorita firii pacatoase a omului (trufie, impostura, etc...)incurajat si de mediul inconjurator.
    La noi a inceput de cand cu numerele scurte la autoturisme, la altii a avut alte origini si semnificatii.La inceput a fost vorba de a arata ca esti vechi in bransa (era normal ca primii radioamatori sa aiba indicative scurte dar tu nu mai erai printre descalecatori ) apoi ai vazut ca multi radioamatori celebrii (dar nu toti !) au indicative cu 2 litere si ti-ai zis sa te asemeni cu ei macar la lungimea indicativului.
    In unele tari atribuirea unui indicativ scurt a devenit un instrument de stimulare a performantei (nu prea auzi indicative cu 2 litere in JA,F,OK etc.), in alte tari sunt prea putini radioamatori astfel incat ca isi pot permite luxul sa dea indicativ cu 2 litere la aproape toti. Altii au tras si ceva foloase materiale adunand bani pentru cauze mai bune ( Vanity call ,in afara de bani e necesara si clasificarea licentei deci tot factor stimulativ).Desigur ca cei care si-au schimbat indicativele au argumentele lor , chiar solide dar undeva, undeva , in strafundul fiintei noastre ne place sa fim anuntati in banda cu indicative cat mau scurte (daca se poate si cu semnatura genetica) invers de cum erau anuntati nobilii la curtile monarhice.
    Succes tuturor si Paste fercit !

  • Postat de Dreve Mircea (yo5fyi) la data de 2022-04-25 10:34:37 (ora Romaniei)
  • Doar cifra din 3 in 5.Am indicativ "ciufut aproape mai toti il incurca...dar e al meu,ma reprezinta!

  • Postat de Cornel (yo4bxx) la data de 2022-04-27 23:25:21 (ora Romaniei)
  • YO4BXX este indicativul meu si niciodata nu l-as schimba. Suna bine si in CW si in SSB. Ma bucur de acest indicativ! Un Paste fericit tuturor!
    YO4BXX Cornel

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact