hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cum va influenta intrarea Romaniei in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007 activitatea de radioamator din Romania? Explicati la comentarii.
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 1-octombrie-2006 si s-a incheiat la 8-octombrie-2006

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (13)  

  • Postat de Lari la data de 2006-10-01 09:18:58 (ora Romaniei)
  • TOTUL DEPINDE DE NOI CA MOD DE PERCEPTIE si nivelul de dezvoltare al tarii,individual NU putem face nimic.

    PS-Ciprian,90 % din mesajele scrise aici,NU PLEACA,ai probleme la site.
    CU STIMA,Lari.

  • Postat de Sandu la data de 2006-10-01 11:57:25 (ora Romaniei)
  • Cu siguranta,ce trebuie sa se intample se va intampla,iar totul depinde de adaptarea la noile reguli,legi etc. vom trai si vom vedea (romanul este descurcaret tot timpul).

  • Postat de Liviu la data de 2006-10-01 09:33:09 (ora Romaniei)
  • Va salut domnilor !
    Inainte de a vota aici , va rog sa va interesati de restrictiile mai mult sau mai putin subiective in cea ce priveste radioamatorismul din statele UE, si apoi votati..
    Sunt convins a dupa info , optimistii or sa-si schimbe punctul de vedere radical ! Oricum prea multe nu vom avea ce face ..
    Numai bine va doresc...Liviu

  • Postat de YOyo la data de 2006-10-01 14:10:54 (ora Romaniei)
  • Care ar fi acele restrictii!

  • Postat de Ovidiu Ratiu la data de 2006-10-01 15:38:41 (ora Romaniei)
  • Asa cum spunea si Liviu, odata cu intrarea in vigoare a normelor UE cu privire la amplasarea in zonele urbane a antenelor si pilonilor, cred ca aderarea o va influenta in negativa.In germania sunt norme foarte stricte de amplasare a antenelor. Intr-un QSO intre DF2BO proprietarul cunoscutei firme de antene Optibeam si corespondentul sau din SUA, DF2BO spunea ca unde are QTH-ul, nu poate sa-si instaleze o antena beam, nu pentru ca nu ar avea posibilitatea ci datorita legislatiei si era nevoit sa lucreze cu o antena inverted V. O influenta pozitiva cred ca va avea integrarea noastra in UE in 2007 asupra comertului electronic sau mai bine spus asupra taxelor postale pe care la platim la colete daca nu suntem membrii UE si cumparam dintr-un stat membru. Ex: am facut o simulare de cumparare a 30m de cablu panglica 450 ohmi de la WIMO din germania. Costul bucatii de cablu era in jur de 32 euro iar transportul costa 36 euro!
    Tot ce sper este ca avantajele pe care o sa le avem ca tara membra UE sa fie mai mari ca dezavantajele care decurg din aderare.
    73! tuturor de YO2LSK Ovidiu

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2006-10-01 19:00:28 (ora Romaniei)
  • Iar nu pot alege una din variantele de raspuns oferite. Cred ca din pdv comercial influenta va fi pozitiva. Adica se vor putea aduce echipamente la preturi mai convenabile. Asta va face si aparatura existenta deja in tara sa se vinda la preturi mai apropiate de realitate, nu cum stie romanul, sa traga sapte piei de pe cumparator. Din pdv al constructiilor, cred ca ne vom lenevi, cita vreme vom putea cumpara "de-a gata". Cit priveste atirnarea antenelor in conditii de bloc, cred ca doar pe termen lung si la nivel de capete patrate ale vecinilor influenta europeana va fi defavorabila noua. Numai zvonurile de tip "radiatiile fac rau la cap" ne pot pune piedici, nu cred ca legislatia va fi mai "catolica" decit cea germana. Influentele nu vor fi 100%, asa ca nu cred ca e cazul sa ne speriem ca ni se vor baga pe git legi nemtesti necrutatoare. Sintem in Romania, ce naiba ! Nu vom ajunge nemti nici peste inca 20 de ani brucanieni. In final, "norocul" nostru ca aparatura ce va veni mai usor din vest nu va afecta vinzarile de transceivere Tehnoton, Electronica sau IEMI !

  • Postat de Marian - YO7CEG - la data de 2006-10-01 22:10:56 (ora Romaniei)
  • de circa 4-5 ani, la Capitolul Reglemetari Radioamatoricesti, Autorizatii, etc. stam chiar mai bine ca ei ! la Altele , Nu. Altfel, la noi este mai multa Intelegere si Bunavointa, sa-i spunem Toleranta...asta este o Calitate a noastra ! dar depinde si contextul. Referitor la aplicarea unor Exigente si Normative, de orice fel ar fi, poate unele vor fi bune, altele nu, nu orice, se potriveste... multi Europeni, se declara multumiti in RO, chiar daca nu toate sunt cum ar trebui, exista si multe avantaje, mi-au confirmat-o respectivii, dar evident, nu se bate toba...si confirma ca si la ei sunt destule altele...dar sunt rezervati, firesc. Despre preturi, am mai spus-o, EUropa este scumpa, repet, faceti achizitii din USA, Air Mail from USA, este mai Ieftin ca EU-surface ! In rest, Sa fim Optimisti si Increzatori in NOI, sa ne Pregatim, sa ne Straduim sa fim mai Buni , in Toate ! sa Auzim ( de ) Bine !

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2006-10-02 15:57:15 (ora Romaniei)
  • Influenta va fi ceva asemanatore ca aceea care va fi si asupra vacii in timpul mulsului dupa aderare, HI!.Problemele sint aici la noi si nimeni nu va veni sa le rezolve, nici chiar cei din UE.In orice caz va dau un sfat:"ciocu mic", ca daca nu veti fi fripti(ceva in genul fotbalului: jucatori eliminati, 11 metri, etc). Cine nu pricepe sa compare claimed scor-urile si rezultatele de la camp. UUs 2006. 73! de yo8cln ex yo5cln.(din pacate)

  • Postat de Traian la data de 2006-10-04 19:55:28 (ora Romaniei)
  • Hai ca ma pufneste risul de chestia cu interzisul antenelor. Bai fratilor treziti-va. Sinteti in Rominia. Nici copii vostri nu vor prinde acele vremuri. Astia care s-au luptat cu cei care si-au pus centrale de bloc si pina la urma au pierdut, voi credeti ca-i intereseaza de citeva sute de radioamatori? Ca la un moment dat si daca te roaga administratorul de bloc sa-ti pui beam, tot nu-ti pui.. de puturos.

  • Postat de stirbu gheorghe la data de 2006-10-04 20:58:48 (ora Romaniei)
  • O data cu Noua Ordine Mondiala(globalizarea)cu etapa I- UE, programata in 2010 ,se va trece obligatoriu la o alta legislatie de acces a publicului la electronica ;in primul rand toata aparatura "civila" va fi miniaturizata la nivelul pieselor dintr-un cel mai mic celular existent azi pe piata.In acest fel accesul va fi limitat drastic la interventii in aparate spre linistea autoritatilor si a firmelor ce controleaza tehnologic lumea.

  • Postat de Gabi la data de 2006-10-04 21:46:33 (ora Romaniei)
  • test de numar...pt ca am prtimit eroare la autentificarea mesajului...
    4900

  • Postat de Gabi la data de 2006-10-04 21:58:03 (ora Romaniei)
  • RASPUNS LA INTREBARE: in nici un fel.
    Poate o sa dispara QRM -ul facut de retzelele de internet din blocuri cu fire saritoare.
    Altfel...propagarea este aceeasi - proasta si a m-ai aparut si Z34 fara sa-si puna intrebari de integrare...

    In general...traficul de radioamoator nu este ingradit decat de propagare.
    Cu stima,
    Gabi

  • Postat de Antal la data de 2006-10-07 22:42:18 (ora Romaniei)
  • Greu de spus in ce mod ne va influenta aderarea. Pe termen scurt probabil deloc. Scadere a pretului de procurare a aparaturii o vom simti numai uneori, ca nu facem zilnic achizitii. Poate mai des ii va avantaja pe constructori, care vor putea sa-si procure mai usor si mai ieftin unele piese, scule. Dar pentru preturi cu adevarat accesibile, nu la Uniunea Europeana trebuia sa aderam, ci la o alta uniune. Spunea cineva intr-un ziar de prin '90 ca ar trebui sa le declaram razboi americanilor. Ar veni, ne-ar cuceri, dupa care am deveni al 51-lea stat al SUA si totul ar fi fost bine si frumos. HI!
    In schimb eventualele restrictii privitoare la amplasarea antenelor le vom resimti zilnic. Dar asemenea restrictii este posibil sa vina oricum in timp, indiferent ca suntem sau nu membrii UE.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact