hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce fel de locatie radio posedati?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 2-noiembrie-2021 si s-a incheiat la 9-noiembrie-2021

Intrebarea a fost sugerata de Morel 4X1AD

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (2)  

  • Postat de Silviu GheÈ›e (yo9hrb) la data de 2021-11-02 18:53:10 (ora Romaniei)
  • Am locuit la bloc, n-am reusit decat un inverted V, de la balconul de la et. 2. Cum-necum, am lucrat si cu aia. Cand am cumparat terenul pentru casa, dimensiunile si amplasarea au fost dictate de pasiunea pentru radio. In varful dealului, la 500m altitudine, la tara, fara zgomote industriale. Am facut casa, m-am mutat si... tot batranul inverted V e de baza. Vreau sa-mi construiesc ceva directiv, dar am tot timpul din lume. Noi sa fim sanatosi.
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2021-11-06 08:44:35 (ora Romaniei)
  • Am lucrat in conditii de bloc de la autorizare (1969) pana in 2005 cand am cumparat o resedinta de vacanta la tara. La bloc (etaj 2/7, inconjurat pe trei laturi cu P+10 sau P+9, singura deschidere spre vest) am folosit LW (42 m) de la fereastra pana la acoperisul unui bloc de 4 etaje de peste drum, LW era orientat cu capatul mai ridicat spre vest. A functionat pana in 2002 (lucrat toate contienntele) cand nu am mai avut acces la aticul blocului de peste drum si am continuat cu o sarma de 10 m aruncata intr-un copac din apropiere, se putea lucra Europa.
    La tara sunt inconjurat de dealuri inalte, singura deschidere este spre sud (pe "firul" raului Buzau), nicio sansa pe UUS din fix, greu si cu US, dar am avantajul unei linisti "ca la facerea lumii". Ca antene folosesc Windom pentru toate benzile orientat est-vest, triple-leg pe 14 MHz, J-Pole pe 50 MHz, am lucrat si de aici toate continentele.
    Din pacate, intre octombrie-aprilie "iernez" la oras si fac un QRT lung. Nici sarma de 10 m nu mai poate fi folosita, unde era copacul in care o aruncam pe vremuri s-au inaltat 2 blocuri P+7 care inchid si ultima portita spre vest.
    73 de Tavi YO4BKM!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact