hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ati realizat vreodata legaturi digitale in modul de lucru JT65?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 17-mai-2021 si s-a incheiat la 25-mai-2021

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (7)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2021-05-18 14:05:18 (ora Romaniei)
  • Cei care agreaza acest mod de lucru, in perceptia mea aleg modul de lucru cel mai facil si usor pentru a ajunge la indicative exotice ravnite. In ce a ce ma priveste - nu agreez. Este modul de lucru "ne uman", cu texte standarde, prefabricate, in rest nu asa de mult abilitatile proprii sunt determinante ci calculatoarele, softurile. Nu contest insa eficacitatea o leaca "gratuita", fara efort din propriile tale resurse si capacitati umane, intelectuale. . Nu ma consider "mazochist", dar pefer modurile care pun la incercare propriile tale abilitati naturale, care insasi este o provocare si mai palpitante. In comparatie - si contactele cu un telefon celular pot deveni plictisitoare, sunt destinate convorbirilor simple si cate-o data pentru barfe masculine, femenine sau a celor "calzi"....hi. J. Taylor initial a inventat pentru legaturi profesionale apoi a daruit "radioamatorilor" dornici de de emotii ieftine. Cine insa practica - eu nu condamn - asta e "damblaua" lor cum pentru mine CW in 160m!...hi. 73 tuturor.
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Marius (yo6rk) la data de 2021-05-18 14:49:58 (ora Romaniei)
  • Pana la urma, intrebarea nu este despre moduri digitale vs cele clasice, ci doar despre JT65.
    Recunosc ca nu am incercat pana acum, si nu cred ca voi incerca; imi plac scurtele, iar transele sunt prea lungi parca.
    In definitiv... fiecare cu gustul lui, dar mai ales dupa posibilitati! (cazul meu, fara antena adecvata - ceva digitale si mai rar voce ma mai scot si pe mine in eter cu o sarma aruncata).

  • Postat de Silviu (yo8tk) la data de 2021-05-18 16:43:51 (ora Romaniei)
  • Prmele mele legaturi EME in 2M, au fost in JT65B.
    Emotii ieftine!
    Si totusi...cunosc multi ham-radio care se impaca bine cu modurile de lucru digitale dar si cu telegrafia.Probabil si-au pierdut abilitatile de CW si au devenit dornici de emotii ieftine. Hi! Niciodata nu va fi 5AJR=K1JT!Niciodata!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2021-05-18 20:52:32 (ora Romaniei)
  • Daca ar fi sa se ia in considerare calitatile naturale ar trebui sa ne limitam la cine striga mai tare (telecomunicatii prin unde ... acustice) sau cine vede mai departe (telecomunicatii prin semnalizare optica). Asa ca orice mod de lucru in rediocomunicatii nu are nicio legatura cu abilitatile naturale ale operatorului, mai curand cu amabilitatile sale naturale sau cu abilitatile dobandite in urma unei serii de factori subiectivi care nu trebuie sa impinga la fetisuri sau sa duca in fanatism, oamenii nu sunt toti la fel si nici nu trebuie sa fie asa.
    Personal am lucrat in multe moduri, inclusiv in CW, dar nu cu aceeasi placere in toate.
    Nu am folosit JT65 desi face parte din zestrea software. Am lucrat in schimb in JT9 in cadrul unui concurs unde a fost impus, dar a trebuit sa reduc puterea la 8---10 W desi in digitale lucrez fara probleme cu 20 W (FT 450-D). In JT9, cu cele 60 de scunde de emisie cu unda continua, dupa cca 10 legaturi ventilatorul statiei nu se mai oprea nici in pauzele de ascultare. Asa ca, salvat de imprejurari obiective, am putut evita o mare doza de emotii ieftine, poate ocupam locul I.
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Stefan Stefan (yo3cbz) la data de 2021-05-20 19:29:58 (ora Romaniei)
  • Salut Miki,
    Modul de lucru "neuman"asa cum il consideri cere multa munca fizica si intelectuala,ce sa mai vorbim de eforturi financiare.Succese si oricand si o legatura in CW , chiar daca este pe EME! 73!

  • Postat de Constantin (yo7fws) la data de 2021-05-21 11:58:37 (ora Romaniei)
  • JT65, modurile digitale, inseamna evolutie.
    Textele standard prefabricate sint de cind lumea in CW si SSB. Sint statii care spun pe banda rulanta: 59 73!
    Cel mai important este, digital sau clasic, sa facem ceea ce ne place sa ne simtim bine. 73!

  • Postat de Dani (yo8rqp) la data de 2021-05-22 08:26:41 (ora Romaniei)
  • Pe mulți dintre cei care strâmbau din nas când auzeau de FT8- FT4 vă văd QRV în digitale acum. Nu-i așa că v-a prins și pe voi? Bucurați-vă, este un pas înainte!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact