hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Daca ati avea posibilitatea sa va imbunatatiti echipamentul de radioamator printr-o achizitie, ce anume ati prefera?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 19-aprilie-2021 si s-a incheiat la 27-aprilie-2021

Intrebarea acestei saptamani a fost propusa de Dody - N2GM

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (6)  

  • Postat de Carol (yo5axf) la data de 2021-04-20 14:20:17 (ora Romaniei)
  • Am votat pentru un transceiver nou. Da, ar cam fi cazul să trec la un nivel superior. În ultimii 9 ani am lucrat cu YAESU FT-897D, un transceiver ultracompact cu multiple posibilități care mi-a dat câteva satisfacții peste așteptări (vezi YO5AXF - Callsign Lookup by QRZ Ham Radio ). Problema mea este că nu am condiții pentru amplasarea unor antene performante. Oare are rost să mă dotez cu o „sculă bengoasă” și să lucrez în continuare cu antene modeste tip OCF dipole sau vertical multiband?

  • Postat de Robert Dima (yo8shu) la data de 2021-04-20 14:38:46 (ora Romaniei)
  • Deoarece imi este dificil sa construiesc un trx ca "de fabrica", am ales varianta de a achiziționa un nou trx, antene... e o pasiune și o placere sa construiesc, nu înțeleg rostul datului de bani pentru ele. Și nu uitați " orice sarma poate fi o antena extraordinara, însă practica ne demonstrează exact inversul". 73 de YO8SHU

  • Postat de Morel (4x1ad) la data de 2021-04-20 17:02:14 (ora Romaniei)
  • Buna intrebare. Am votat “o antena mai performanta” si cred ca aceasta este valabila pentru toti cei care doresc sa fie cat mai competitivi in concursurile majore sau vanatoarea de DX-uri. Toate componentele unei statii au importanta lor anumita deoarece taria oricarui lant depinde de veriga cea mai slaba. Insa ponderea investitiilor in sistemul de antene trebuie sa fie de departe cea mai importanta. Un transceiver cu performante moderate/modeste poate da rezultate surprinzatoare cand este folosit cu o antena buna. Din pacate, reciproca nu este valabila. Nu exista radioamatorism de performanta fara antene adecvate.
    Chiar si in conditii vitrege de locatie, performanta de radiatie a antenelor poate fi imbunatatita cat de cat, cu conditia sa dispunem de bagajul de cunostinte necesar. Acesta se poate acumula din handbook-urile serioase, verificate in timp. Plus experienta practica. Trilogia “Radiotehnica” a colegului nostru Florin, YO8CRZ, trebuie sa faca parte (in opinia mea) din biblioteca oricarui radioamator YO. Abundenta de materiale de pe internet necesita o filtrare foarte serioasa deoarece cantitatea de bazaconii tehnice diseminate fara discernamant este enorma.
    73 de Morel, 4X1AD ex.YO4BE.
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2021-04-22 10:55:30 (ora Romaniei)
  • In mod cert - prima este imbunatatirea antenelor, in special cele de RX. De ex. IC 7300 devenit atat de popular dar nu are periferice pentru antene RX, fapt pentru care nu as cumpara, de si se poate rezolva asta. Depinde pentru ce faci "imbunatatirile". Esti contestman, vanator de DX. digitalisme etc. sau doar QSO - uri pentru contacte "round table de duminica" doar cu prietenii in SSB pentru schimburi de "retete culinare".
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2021-04-22 18:00:43 (ora Romaniei)
  • O antena... “of”ul meu vesnic :))

  • Postat de Liviu (yo6qcd) la data de 2021-04-23 16:08:26 (ora Romaniei)
  • Incontestabil, o antena buna, nu neaparat mare sau scumpa, de preferat monobanda, face pe putin 2/3 din performantele statiei, indiferent de banda sau de modul de lucru. Sigur, la extrem e bun si gardul gradinii, dar un de alimentare de calitate, un sistem de adaptare adecvat si un pic de inaltime care duc la o antena buna vor furniza ani multi de satisfactii.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact