hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce fel de radioamator va considerati, pe baza cunostintelor acumulate?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 15-martie-2021 si s-a incheiat la 22-martie-2021

Intrebarea acestei saptamani a fost propusa de Morel 4X1AD

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (8)  

  • Postat de Miron (yo3iti) la data de 2021-03-16 16:58:46 (ora Romaniei)
  • Sunt curios dacă a auzit cineva de sindromul impostorului. Întrebarea nu e pusă cu răutate.
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2021-03-17 10:53:44 (ora Romaniei)
  • "Sindromul impostorului" o gasim cu preponderenta in lumea politicului :))) Aceasta "investigatie" insa te pune in fata unei oglinda in care privesti pe tine. Aici insa poate ca apare "sindromul" potrivit caruia fie care individ are parerea cea mai buna despre el insasi. (sa ma ierte exceptiile cu pretentii) Radioamatorismul ca pasiune se compune dintr-o paleta larga de preocupari. Unii sunt constructori, altii sunt preocupati de DX, altii cu conteste, SSB, CW, digitale, studiul propagarii, antene si cate si mai cate. In ce excelezi oare? In ce a ce ne place si in acest domeniu poti ajunge (daca te uiti in oglinda dreapta, nu curbata) la ori care calitate din cele 5 aici enumerate. Important este ca ce a ce faci sa faci cu pasiune, fara orgolii, fara sub sau auto supra apreciere, cu modestie, cu carizma si respectul fata de altii. In totalitatea preocuparilor este imposibil sa te autoapreciezi ca "expert, mediu sau avansat". Avem nevoie unul de altul in tocmai pentru aceasta idee a pasiunii. 73 de Miki

  • Postat de Dan (yo3ibw) la data de 2021-03-17 11:23:37 (ora Romaniei)
  • Cata modestie, cea mai votata optiune este "Avansat" :))

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2021-03-17 12:06:26 (ora Romaniei)
  • Probabil unii confunda raspunsul cu clasa de autorizare ANCOM, adica "AVANSAT". Adica poti lucra cu 400 de W out :)))) Iar cei cu "notificare" pot lucra cu 1 Kw out....adica "sunt baietas". :)))) Eroare!!!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Marian Aradoaei (yo3diu) la data de 2021-03-18 15:30:09 (ora Romaniei)
  • Eu ma consider un radioamator de nivel mediu, chiar daca cunostintele mele tehnice sunt poate de avansat, cunostintele de operator lasa de dorit.
    Asa ca am bifat mediu.

  • Postat de Vasile (yo5fmt) la data de 2021-03-19 21:38:23 (ora Romaniei)
  • Poate era bine o mica restrangere a ariei (electronica, operare). Fiindca cunosc radioamatori care sunt experti in electronica, cunosc radiamatori operatori care pot fi catalogati experti, dar inca nu am intalnit nici un radioamator care sa fie expert in ansamblu! La cat de cuprinzatoare este pasiunea noastra ar fi si greu sa excelezi in toate!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Petru (yo8cdq) la data de 2021-03-20 11:16:08 (ora Romaniei)
  • O fi radioamatorismul un hobby, dar in spatele acestui hobby se ascunde multa truda, mult efort,multa experienta. Aceasta experienta nu se capata intr-un an, doi. Desigur, cum spune si intrebarea " dupa cunostintele acumulate ", ne duce cu gandul la certificatul de avansat, dar cat de avansat poti sa fii?. Ca sa le stii pe toate ar trebui sa te incadrezi la rubrica " expert in toate ", ceea ce este imposibil. Personal i-mi este greu sa aleg o categorie dar pot sa spun cu certitudine ca din 1968 (prima autorizare ) si pana acum, am acumulat destula experienta.

  • Postat de Miron (yo3iti) la data de 2021-03-21 11:10:40 (ora Romaniei)
  • Salut, Miki. Cred că vorbim despre două lucruri diferite. Sindromul impostorului (și opusul său, efectul numit "Dunning-Kruger") se referă la cu totul altceva și nu au legătură (neapărat) cu politica. Ambele sunt comportamente pe care le întâlnești la enorm de mulți oameni. Primul este un tipar psihologic în care un individ își neagă aptitudinile în ciuda confirmării publice că ele există realmente; efectul Dunning-Kruger e tocmai pe dos, reprezintă o eroare de apreciere în care persoane incompetente apreciază eronat competența lor ca fiind mult mai mare decât în realitate. "Acest comportament se datorează incapacității persoanelor respective de a-și recunoaște nivelul lor, tocmai din cauza lipsei lor de cunoștințe în domeniu...". Dacă ești un pic atent la ce se petrece în jur, ai să vezi cât de mulți intră în această categorie din urmă. :)

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact