hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ati fost implicat vreodata in radiogoniometria de amator (vanatoare de vulpi)?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 18-august-2020 si s-a incheiat la 24-august-2020

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (4)  

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2020-08-18 22:18:35 (ora Romaniei)
  • Era de mult, prin anii '70. La Pitesti se desfasurau in padurea Trivale cele doua etape din "Cupa Munteniei" pe 80 m la RGA care era in programul competitional al FRR. "Vulpile" erau ale clubului, cu tuburi si manipulate de operatori din club, cu ochii pe cronometru, toate erau pornite deodata la comanda data prin radiotelefon. Participam ca oficial, "arbitru de vulpe", adesea "la sosire" deoarece aveam un mic calculator de buzunar programabil (adus din DL, memora programul pe o cartela magnetica) cu care calculam pe loc timpul realizat si-l treceam pe talonul de participare si in foaia de arbitraj. Participare excelenta, cele mai puternice echipe veneau din Cluj, Targoviste, Galati. Mai tin minte pe "nea Lucica" de la Targoviste, din concurenti mi-l amintesc pe actualul YO9TW sau pe Lacramioara care, la varsta juniorilor mici, a facut parte din echipa galatenilor care a castigat cupa intr-unul din ani, spre marea dezamagire a clujenilor care veneau in pole position.
    Si-mi mai amintesc ca arbitrarea se platea, nu doar formal ci destul de substantial, ce incasam fiecare ii puneam gramada si ii lichidam la "Cornul Vanatorului" sau la "Argesul".
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Petru (yo8cdq) la data de 2020-08-19 21:11:04 (ora Romaniei)
  • Concursurile de RGA se organizau de catre Radioclubul Judetean Iasi YO8KAE si se tineau in padurile de la marginea orasului. Pe atunci se lucra manual, adica operai o statie si transmisia se facea manual. Am participat si eu cand eram tanar si am fost " vulpe ". Zonele Ciric sau Bucium la "platou" erau cautatea deoarece intruneau conditiile impuse de egulamentul RGA.

  • Postat de Csiki Mihail (yo6aei) la data de 2020-08-20 23:19:36 (ora Romaniei)
  • In vara anului 1967, seful Radioclubului Regional
    YO6GJ, m-a chemat ,impreuna cu alti cativa radioamatori la un instructaj ,privind arbitrajul concursurilor RGA .Erau cateva statii R=20,iar pe UKW autooscilatoare cu 6N3P.Concursul a fost organizat la Toplita,in Statiunea Bradul.

  • Postat de Ciprian Sufitchi (n2yo) la data de 2020-08-23 19:31:20 (ora Romaniei)
  • Din partea lui YO9HG care are probleme tehnice cu accesul la postare:

    "Da, competiție organizată în orașul Gh. Gheorghiu-Dej, (Onești) organizată de Federație (YO3JP) în colaborare cu Radioclubul Bacău. Eu am manipulat la una din vulpi, alți colegi erau YO8GN (Gelu Mihalache) și YO8ME (Nea Nicki Murărescu). (Un articol cu fotografii a apărut și în revista „Sport și Tehnică”. "

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact