hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: De cat timp sunteti radioamator? Numarati anii de la primirea primei autorizatii, de receptor sau emitator.
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 27-aprilie-2020 si s-a incheiat la 4-mai-2020

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (4)  

  • Postat de Petru (yo8cdq) la data de 2020-04-28 14:17:06 (ora Romaniei)
  • Prima mea autorizare a fost in anul 1968

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2020-04-28 18:40:40 (ora Romaniei)
  • In anul 1956 primele receptii in AM pe 40m cu un receptor Stassfurt...
    In 1958 trecut examen de radioamator receptor, primit autorizatia in Martie 1960... (cam atat a durat "studierea" dosarului).
    In 27 Ianuarie 1961 primul QSO cu indicativul YO6EX.
    2020 - 1956 = 64, (ani)...


      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2020-04-29 08:46:44 (ora Romaniei)
  • Jos pălăria ăn fața venerabililor! Abia la 10 ani după YO6EX am primit și eu prima autorizație YO4-3125/GL, eram student în ultimul an la „politehnică”. Tot după așteptare, dar de numai câteva luni. Apoi, câțiva ani mai târziu, după repartizarea mea la Pitești, după armată și alte evenimente de familie am devenit YO7BKM până în 1990. Dar îmi amintesc de la clubul gălățean ce condiții erau atunci, sute de confirmări ca SWL pentru a avea dreptul să dai examen de HAM, apoi mii de confirmări într-o categorie ca să ai dereptul să dai examen pentru o categorie superioară. Sau obligația, pentru HAM-i, să trimită lunar la autoritatea centrală copie după log, se pare că a dispărut prin 1970, eu nu am mai apucat-o. Sau existența a trei categori de radioamator, respectiv receptor (SWL precum azi), de emisie-recepție (HAM de azi) și ... radioamator constructor, doar în virtutea acesteia aveai voie să construiești, fără să poți face și trafic, toate se acordau prin examen. Sau obligația să fii membru al FRR (prin cluburile sale) ca să poți deveni radioamtor. Trăind până la 18 ani la țară nu am avut această șansă decât ca student, deși ca „chibiț” bricolam de pe la 14 ani după cartea de căpătâi „Ghidul radioamatorului constructor” de Mihai Tanciu și Ghorghe Racz.
    Sănătate și filtre bune în orice împrejurare!
    73 de Tavi YO4BKM!

  • Postat de Dan (yo6ez) la data de 2020-05-03 21:48:38 (ora Romaniei)
  • Prima aautorizatie - 1 iunie 1955
    Parca a fost...ieri HI!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact