hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cate repetoare de radioamatori sunt relativ usor accesibile din zona in care locuiti?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 16-iulie-2006 si s-a incheiat la 23-iulie-2006

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (13)  

  • Postat de Vali la data de 2006-07-17 09:26:06 (ora Romaniei)
  • E foarte utila folosirea repetoarelor. Totusi foarte multi hami au uitat cu desavarsire pentru ce este bun un repetor, astfel ca auzi des vorbindu-se despre retete de muraturi pana la politica. Repetorul de pe Semenic este dovada cea mai elocventa in acest sens. Ce auzi aici face de rusine intreg Banatul. Si cand te gandesti ca de multe ori repetorul iese afara si pe ecolink.Sa stie toti unde a ajuns radioamatorismul la noi !

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2006-07-19 08:10:00 (ora Romaniei)
  • Vali, da te rog un exemplu de repetor, din YO sau aiurea, unde se poarta qso-uri ideale, strict tehnice. Repetorul de pe Semenic este populat mai ales de radioamatori pensionari din Timisoara, Resita si imprejurimi. Nu toata lumea e nascuta pentru performanta. Peste tot se vorbeste in acelasi fel. La ora asta majoritatea radioamatorilor este echipata cu aparatura de fabrica, asa ca discutiile despre constructii, purtatoare, etc, sint tot mai putine si e de inteles. Nu cred ca in alte zone sau tari se intimpla altfel. Echolink-ul este o raritate pe R1x, nu este conectat permanent. Si in fond exista multe alte "rusini" ale Banatului sau Romaniei pe care le vad strainii cind intra in tara, nu e prima comunicatia pe repetoare.

  • Postat de Sandu la data de 2006-07-19 10:12:21 (ora Romaniei)
  • Din KN05os in conditii de propagare foarte buna 7....8 repetoare din YO,HA,YU cu o antena verticala 5/8 aprox. 4..5m. pe un bloc cu 4 etaje puterea 10W.

  • Postat de Costi la data de 2006-07-19 15:31:51 (ora Romaniei)
  • Presupun ca intrebarea "Cate repetoare de radioamatori sunt relativ usor accesibile din zona in acere locuiti?" se refera la 2m si 70cm band. Socotesc ca se poate aminti si de repetoarele din 10 m band.Fara a avea expierenta va pot sugera sa cititi: http://www.thiecom.de/10mlist.htm
    Despre repetorul R1x- de pe Semenic exista doar cateva informatii pe: http://www.qsl.net/yo2bzv/r1x_repetor_2_m.htm
    73,s Costi, yo2bzv

  • Postat de yo2swl la data de 2006-07-19 19:20:15 (ora Romaniei)
  • Felicitari Vali pentru ca spui lucrurilor pe nume !
    Ca situatia de pe repetorul yo2b nu este singulara, n-ar trebui sa incante pe nimeni, dimpotriva…. Regretabil este si faptul ca ce-i carora li se datoreaza genul de trafic radio auzit pe repetor, sunt incurajati de altii,care-i apreciaza ca spirituali, cu dezvoltat simt al umorului (ca apanaj al inteligentei ?!), ca atotstiutori, ca talentati in a face versuri (in realitate jalnice incercari, hi)…. Nu-i mai incurajati si apoi asculta cum se desfasoara in trafic, rivalizand cu alte grupuri satirice popularizate la tv, cu limbaj de mahala, gen V.M. !
    In orice domeniu al radioamatorismului ai activa (nu numai pt. cei care fac performanta !)
    trebuie respectat regulamentul, pe langa normele elementare de bunsimt care trebuie sa caracterizeze reletiile interumane.
    Referitor la ultima afirmatie a lui yo2dno- cred ca mai potrivit ar suna asa : la cate “rusini”…………n-ar trebui sa mai contribuim si cu ce-a amintita mai sus !
    Mai am cel putin o nelamurire : cand cei de la Serviciul de monitorizare al IGCTI Timisoara, au ascultat ultima data in 145637,5Mhz ?…..(poate dupa ce citesc acesta pagina …..)
    Intrucat nu doresc sa polemizez cu nimeni, semnez cu yo2swl

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2006-07-19 22:13:05 (ora Romaniei)
  • Poate nu era aici locul pentru polemici tip "forum", dar daca au pornit... N-am zis ca e un motiv de mindrie traficul de pe Semenic, dimpotriva. Asa e, poezii de-a dreptul imbecile (din pacate aplaudate de destinatari), discutii puerile, parca din zi in zi mai iesite in porumb. Nu mai vorbesc de siluirea sistematica a limbii romane, chestie care ma deranjeaza pina la ficati, hi. Voiam sa subliniez doar ca nu e dracul chiar asa negru. Oamenii sint inofensivi, uneori simpatici. Inainte de a da cu barda, sa ne aducem aminte de Tavi de la Arad (si nu e singurul), de concursurile cistigate prin telefon,la "masa verde" sau anulate, etc, etc... Astea nu sint nascute din naivitate sau virsta inaintata. Astea sint adevaratele rusini de care ar trebui sa ne lepadam. Si cite ar mai fi de spus. De-aia cred ca nu era cazul sa sarim la gitul unor discutii nevinovate ale unui grup de batrini care se simt bine ca se mai intilnesc in inca o dimineata. Cred ca IGTTI asculta repetorul de o vesnicie, probabil insa acolo se stie ca repetoarele de radioamatori nu sint militarizate si ca cenzura in 2006 are un caracter mai relaxat. Cit priveste curajul de a semna cu pseudo-indicative...

  • Postat de Sandu la data de 2006-07-20 11:42:45 (ora Romaniei)
  • Intrebare: Cate repetoare de radioamatori sunt relativ usor accesibile din zona in CARE locuiti? cred ca lumea a inteles gresit intrebarea si nu e vorba de cum si ce se vorbeste,
    pana acum nu am auzit nici o interventie pe repetorul 1X referitor la subiectele mult discutate sau convine aceasta situatie??
    speram sa nu fie oglinda radioamatorismului YO2.

    cu stima YO2LIZ.

  • Postat de emilian la data de 2006-07-20 15:39:54 (ora Romaniei)
  • nici un repetor,deoarece cand ai nevoie de el se face trafic agricol...intensiv si extensiv...cei din port/mobil nu pot sa-l acceseze

  • Postat de Adrian Voica (yo2bpz) la data de 2006-07-22 10:07:40 (ora Romaniei)
  • Lasand la o parte aspectul "anecdotic" al folosirii repetoarelor, este totusi de necontestat faptul ca sunt coloana vertebrala a unei retele (sau pseudoretele) de urgenta, ca la necaz si cei care scriu, si cei care asculta poezii vor lasa la o parte gluma si vor fi radioamatori si oameni de nadejde!
    Ceea ce ma intriga cel mai mult( e drept, este destul de tardiva mahnirea mea) si poate ca este si vina noastra ca nu am "ripostat" atunci cand se putea - si daca se putea?) este taxa PROHIBITIVA de autorizare a unui repetor!!!
    Pai cum e posibil ca, cunoscand utilitatea civica a unui repetor de radioamatori ( sau poate cei care au elaborat Regulamentul sa nu o cunoasca?!?), cunoscand faptul ca pentru multe se platesc locatii, chirii si energie electrica, sa impui o taxa de autorizare de 110 RON ( dubla ca la statii de club si de aproape patru ori mai mare ca la o statie individuala)?. RCJ Hunedoara care are pe teritoriu 5 repetoare ar trebui sa cheltuiasca intreaga suma din cotizatii (singurul venit cert pentru anul asta) pentru autorizarea repetoarelor, si nu stiu daca i-ar ajunge!).
    Intrebarea este categoric retorica, deoarece ma indoiesc ca cineva dintre cei cu putere de decizie ar avea curajul ( si interesul!) sa propuna vreo modificare.
    Altfel, numai de bine si hai sa ne auzim cat mai des pe repetoare. Este o dovada clara ca ele FUNCTIONEAZA si ca pot fi folosite in folos public la nevoie!

  • Postat de Dori la data de 2006-07-22 21:43:33 (ora Romaniei)
  • Doar daca si numai daca, a-ti sesizat la intrebare au raspuns peste 200 de vizitatori a-i site-ului, deci radioamatori. Dintre acestia doar cei din regiunea YO2 au postat comentarii, pro sau contra.Doar doua persoane au avut de criticat ceva una dintre ele adica YO2LDC o respect ptr. asumarea raspunderii fata de propria opine, pentru celalalt radioamator o informatie se asculta R1X de cine trebuie si o instiintare de ultima ora Tov. N.C. a murit recent acum 16 ani. Cine are o opinie sa aiba si curajul de a nu o semna ANONIMA. Cu respect si sincere urari de 73 tuturor celor care au scris s-au vor citi comentariile YO2UU.

  • Postat de Antal la data de 2006-07-22 23:56:11 (ora Romaniei)
  • Pe repetorul de pe Semenic am intrat de vreo 2 ori in ultimul an. Subiectele dezbatute ma cam depasesc. Nu ma pricep nici la agricultura, nici la cresterea caprelor. Insa atata timp cat discutiile se desfasoara pe un ton civilizat, n-am absolut nimica impotriva, indiferent care ar fi subiectul lor. Si oricum gradul de ocupare al repetorului este mult sub 50%, asa ca este loc si pentru alte teme. Aspectul pozitiv al faptului ca repetorul este folosit chiar si pentru QSO-uri agricole este ca in permanenta este cineva pe receptie, aspect foarte important intr-un eventual caz de urgenta.

  • Postat de Sandu la data de 2006-07-23 10:08:09 (ora Romaniei)
  • Intrebare: Cate repetoare de radioamatori sunt relativ usor accesibile din zona in care locuiti?
    si ce si cine discuta pe aceste repetoare ?

    CRED CA ASA TREBUIA SA FIE INTREBAREA ALFEL COMENTARIILE SUNT INAFARA SUBIECTULUI.

  • Postat de Sandu la data de 2006-07-23 10:09:09 (ora Romaniei)
  • Intrebare: Cate repetoare de radioamatori sunt relativ usor accesibile din zona in care locuiti?
    si ce si cine discuta pe aceste repetoare ?

    CRED CA ASA TREBUIA SA FIE INTREBAREA ALTFEL COMENTARIILE SUNT INAFARA SUBIECTULUI.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact