hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Intentionati sa participati in Campionatul mondial HF IARU in urmatorul weekend (13-14 iulie 2019)?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 9-iulie-2019 si s-a incheiat la 16-iulie-2019

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (10)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2019-07-09 18:54:58 (ora Romaniei)
  • Dorinta mea ar fi sa participe cat mai multi din YO. Prin asta sprijina si echipele HQ, dar....dragoste cu sila...nu se poate!
    Bafta tuturor. 73 de Miki

  • Postat de Mihai (yo3gcl) la data de 2019-07-09 22:45:02 (ora Romaniei)
  • Un început bun ar fi, ca cei care doresc sa participe, sa invite
    1-2 radioamatori din cercul de cunoscuți.Cu un pic de mobilizare, se pot strânge mai mulți participanți decât la concursurile obisnuite.
    Sper ca propagarea sa ne ajute!
    Sa ne auzim (cu) bine!
    73!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2019-07-11 14:58:11 (ora Romaniei)
  • "Mobilizarea" trebuie sa vina de la sine si nu fortuit. Este semnificativ culoarea verde....Denota ca in YO ponderea radioamatorilor sant constructori, cecetatori, iubitoti de mese rotunde, digitalisti etc. dar nu contestmani. Si asta spune ceva in psihologia maselor. (poate suntem prea imbatriniti?) Nu am amintit de cei care sunt vanatori de DX, o parte din ei se ragasesc la culoarea orange :((( Cert este ca nu ne poate atribui epitetul de "natiune sportiva"... HI. 73 de Miki

  • Postat de George (yo4aac) la data de 2019-07-11 20:40:27 (ora Romaniei)
  • Miki,nu trebuie sa fi neaparat contestman pentru a face un mic efort odata pe an pentru a sprijini echipa nationala YR0HQ!Haideti sa vedem cate satatii din DL sustin in CM HF IARU,DA0HQ,si sa urmam exempul lor!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2019-07-11 22:53:38 (ora Romaniei)
  • Yeah - George ... you have the absolute right - dar la noi, "merge si asa." Suntem si poate inca multa vreme ramanem al naibii de divizati si mancati de orgolii chiar cand reprezentam prefixul YO.
    In rest..."sa traim bine". 73 de Miki
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Stefan (yo5pbw) la data de 2019-07-12 14:40:42 (ora Romaniei)
  • Anul acesta, din motive tehnice, nu voi participa in cadrul echipei YR0HQ.. Cu toate acestea ma tenteaza o participare `hobby` cel mai probabil in portabil si evident low power. CATEGORIC am sa fac legaturi cu echipa reprezentativa YO in toate benzile (si la ore de trafic minim pt ei).. Macar cu atat sa ajut. 73 si propagarea fie cu voi ! ;)

  • Postat de Stefan (yo5pbw) la data de 2019-07-12 14:47:33 (ora Romaniei)
  • LE: MUSAI :) sa-mi exprim inca o data parerea de rau ca nu s-a putut organiza in ANUL CENTENAR (2018) o echipa YR0HQ = CUM NU S-A MAI VAZUT... (cu cele mai mari eforturi financiare / umane) .. dar na, poate se va putea face asta in vreo editie viitoare.. :)

  • Postat de Milan (yo8bdw) la data de 2019-07-12 18:13:08 (ora Romaniei)
  • Sustinerea prin qso-uri efectuate cu echipa YR0HQ este simbolica si cu valoare de sustinere morala. Cca 5000 radioamatori YO daca ar lucra toti din callbook ar da urmatoarele puncte : 5000 x 6 benzi x 2 qso (unul CW, unul SSB = 1punct aceeasi zona ITU)= 60.000 puncte. daca nu am gresit calculul. In top 15 se discuta de peste 10 milioane de puncte , punctajul adus de statiile YO poate "salta" statia YR0HQ cu max. 1 loc.Pentru actuala formula a echipei YR0HQ este momentul de a da un semnal de competenta si organizare. Vreme buna fara descarcari electrice, propagare buna si succes participantilor !
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Stefan (yo5pbw) la data de 2019-07-13 13:02:52 (ora Romaniei)
  • Treaba cu sustinerea nu este chiar asa cum a expus-o colegul Milan (8BDW).. In situatia cu totul exceptionala in care 5000 de indicative romanesti ar face QSO cu YR0HQ (si pe fiecare banda x2), ar rezulta 60000 de QSO, ceea ce reprezinta de 4 ori nr total al legaturilor realizate de echipa !!!! Iar nr de puncte generate in legaturi urmeaza sa fie inmultit cu nr de multiplicatori (ITU + HQ) total. Deci sa ne mai gandim putin la `simbolismul` sustinerii :)) Dealtfel una din echipele care a si experimentat sistemul `sustinerii interne` a fost DA0HQ (care a si castigat competitia) 73!

  • Postat de Razvan (yo9irf) la data de 2019-07-13 19:18:10 (ora Romaniei)
  • Scazand balizele, repetoarele si indicativele individuale expirate, sunt cam 3500 de radioamatori autorizati in datele ANCOM, din care probabil vreo 2000 activi. Din astia, probabil 1000 au statii HF operationale pe macar jumatate din benzi. Dupa ce ii scazi pe cei care au o aversiune naturala fata de asocierea FRR & concursuri (istoricul de mediocritate si frauda, n-are sens sa detaliem, sa speram ca se repara) mai raman cateva sute, din care participa cei care nu au altceva mai bun de facut. Vreo 200 statii in total ?

    Din fericire au trecut vremurile cand performanta sportiva se facea cu forta, elevii lucrau la camp si productia la hectar se umfla din pix, totul pentru a parea in fata lumii ca suntem mai mult decat suntem. Realitatea e ca in 2019 AD sunt lucruri in radioamatorism mult mai atractive decat sa zici "59" doua zile la rand, iar interesul reflectat de sondajul asta e de fapt normalitatea.

    Pentru comparatie, in Germania "care a si castigat competitia" sunt aproape 100.000 radioamatori autorizati. S-ar putea ca mobilizarea sa aiba vreun impact daca ai de 30 ori mai multi oameni dar cu siguranta nu prea important, avand in vedere diferenta de punctaj.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact