hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ati primit vreodata reclamatii pentru perturbari ale programelor de TV sau de radio din partea unui vecin?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 11-iunie-2019 si s-a incheiat la 18-iunie-2019

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (4)  

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2019-06-11 20:56:45 (ora Romaniei)
  • Am avut alta situatie fata de variantele de raspuns oferite. Cand locuiam la Braila antena mea - LW, 42 m - trecea la maxim 8 metri de o statie de distribuire TV prin cablu - CONY SAT, intr-un bloc alaturat - si la 2-3 metri de cablul de plecare din aceasta. Un alt HAM aflat la cca 300 de metri de mine lucra cu sute de Watt pe o antena improvizata care trecea si ea pe langa cablul statiei TV amplasat pe stalpii de iluminat, perturba pe mai multi dintre noi, inclusiv reteaua TV prin cablu. Responsabilul CONY SAT, electronist de meserie, care stia preocuparile mele m-a interpelat de cateva ori, chiar dusmanos, pana ce, intr-un concurs, l-am cautat si l-am invitat la statia mea. I-am aratat ce perturbatii aveam eu in receptor dupa care am scos statia din priza si am decuplat antena - sa fie sigur ca nu mai emite - si l-am rugat sa dea telefon la operatorul de tura din statie, a aflat ca perturbatiile continua. Puteam sa ma fac ca nu cunosc sursa de perturbatii dar, deoarece respectivul HAM deranja si pe altii fara sa-i pese de observatiile pe care le primea, i-am aratat responsabilului CONY SAT de unde lucreaza, lasand in seama lui rezolvarea problemei. Care chiar a rezolvat-o. Si nici eu nu am mai primit observatii nemeritate.
    73!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2019-06-12 23:14:03 (ora Romaniei)
  • Tema este foarte vasta - cred ca cazuri interesante au fost cu sutele. Si eu am avut cateva in cei peste 50 de ani dar cel putin una a fost inedit. Vecinul de vizavi era o biserica. Duminica cand mai lucram pe 14 Mhz in SSB "intram" in instalatiile de sonorizare al preotului care tinea slujba. La un moment dat cand lucram in SSB si am uitat spre biserica, vedeam ca multa lume - mai ales femei varstnice ies in curtea bisericii, alertati si discutand speriati, facand des cruci si uitand spre cer. Dupa doua zile m-a vizitat preotul si m-a rugat ca in timpul slujbei sa ma abtin de indeletnicirile mele diavolesti. SSB - ul meu a provocat un oracait goaznic in sistemul de amplificare al preotului iar mai ales babele s-au ingrozit auzind transformare vocii preotului in ceva satanic. Am facut "targul" cu preotul dar am mai pus cateva filtre in amplificatorul bisericii. inclusiv pe alimentare si astfel nu am mai semanat groaza intre enoriase cu batic. 73 de Miki "Pace tuturor pre cum si in mediul de propagare al radiofrecventelor".".

  • Postat de Razvan (yo9irf) la data de 2019-06-13 13:56:51 (ora Romaniei)
  • Nu pot sa nu observ ca YO4BKM a primit voturi negative pentru ca "l-a spus" pe celalalt radioamator. Unii probabil considera ca e normal sa ii deranjezi pe altii sau sa ascunzi cand altii o fac, dar mie mi se pare o marlanie. Fiecare e responsabil pentru perturbatiile pe care le creaza si ar trebui sa le elimine, iar restul n-ar trebui sa il ajutam sa se ascunda ci sa il ajutam sa le rezolve. Foarte bine ai facut, Tavi.
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2019-06-14 10:47:31 (ora Romaniei)
  • TNX YO9IRF si celor care au apreciat comentariul meu, dar si celor care au dat vot negativ, inseamna ca l-au citit si le-a starnit interesul.
    Este adevarat ca unii considera ca este normal sa deranjezi incalcand regulamentele si bunul simt sau sa ascunzi abaterile altora chiar si cand ai de suferit direct din partea lor. L-am intrebat pe un prieten avocat cum isi explica gestul un talhar prins asupra faptului si dus la judecata. Mi-a spus ca i-a intrebat si el pe cei pus sa-i apere ce cred despre fapta lor, a primit un raspuns de genul "stiu ca nu-i bine sefu', da' nu-i normal sa fie asa?". Perceptia unora este sa trateze anormalitatea ca ceva normal, din moment ce sunt si altii care procedeaza la fel, in toate planurile sociale. In bransa noastra am avut multe ocazii sa aud lucruri grave, chiar de pe vremea inceputurilor mele, m-a surprins neplacut incercarea unei statii din Algeria sa faca apel in 20m si, la repetatele sale apeluri, se raspundea cu injuraturi, maraieli, semnal de sstv, bineinteles ca toate anonime, aproape zece minute. Pe cand eram in Pitesti, tot ca tanar incepator cu decenii in urma, s-a intamplat ca unul din radioamatorii pitesteni sa aibe o emisiune atat de rea in CW pe 3,5 MHz incat se auzea si in unde medii, eram la un prieten HAM si il ascultam amandoi intr-un radio Albatros. Cand cineva i-a cerut sa faca QRT si s-a comentat asta in club, unii au fost cuprinsi de o mare indignare, cum sa-i ceri, dom'le omului sa faca QRT? Este adevarat ca pe atunci nu existau echipamente ca azi, se lucra adesea cu HM, dar nu era o scuza.
    Sunt obisnuit cu "dislike", nu poti fi in asentimentul unanim dar imi asum raspunderea pentru ce fac, nu arunc cu pietre din spatele gardului. Pentru ca asa-i normal, dupa parerea mea. Cazul de care am relatat in primul comentariu se refera la un radioamator provenit din randul profesionistilor ca fost radist in marina si care a condus cluburi si cercuri de radioamatori, i se mai atrasese atentia ca are o emisiune deranjanta, stia ce face dar, cat timp nu intervenise o autoritate mai convingatoare, isi vedea linistit de trafic, pana ce am fost pus in situatia sa platesc eu pentru el. 72!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact