hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cum ati "descoperit" radioamatorismul?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 11-martie-2019 si s-a incheiat la 19-martie-2019

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (9)  

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2019-03-12 08:26:33 (ora Romaniei)
  • Am votat opțiunea 6. Dar am oscilat și între opțiunile 3 sau 4. De fapt sunt legate între ele, daca nu ar fi fost acea permanenta fascinație pentru radio, ar fi lipsit atât căutarea prin cărți sau reviste cât și asocierea cu colegi care sa aibe aceeași preocupare. La început a fost fascinația. 73!

  • Postat de Kuchta Petru (yo8cdq) la data de 2019-03-12 12:57:23 (ora Romaniei)
  • Orientarea spre radioamatorism s-a produs inca din clasele primare cand studiam la biblioteca central Gh. Asachi din Iasi. Aici am putul citi multe carti de electronica (se editau mai multe ca in prezent)de unde am deprins sa citesc o schema si multe notiuni de electronica. Debutul in radioamatorism a fost in anul 1968 cand am obtinut prima autorizatie de radioamator receptor. Tot in aceasta perioada frecventam Radioclubul Judetean Iasi YO8KAE unde am cunoscut meseriasi cu state vechi in domeniu de la care am deprins multe calitati. Am invatat telegrafia acasa dar am avut si mentori precum Dem Dascalu (YO8DD) Costica Balan (YO8BAM)si alti. In armata doar m-am specializat la telegrafie viteza si mi-am clatit ochii privind aparatura de transmisiuni cu care era dotata unitatea militara. Aici trebuie sa recunosc ca am fost si pirat, am folosit pentru scurt timp idicativul lui Zoli YO3RX in benzile de jos telegrafie. Lasat la vatra am continuat activitatea de radioamator obtinand autorizatia de radioamator incepator cu indicativul YO8CDQ, apoi cea de " avansat " si mi-m pastrat indicativul pana in zilele noastre. Mi-a placut aceasta activitate deoarece eram pus mereu in fata unor noutati in domeniu. Stapan pe situatie am abordat concursurile interne si international la care am facut fata cu brio. Marturie sta diplomele si trofeele obtinute la aceste competitii. Cat priveste votul meu la intrebarea saptamanii mi-a fost greu, baleind intre culorile rosu si verde. Am ales verdele deoarece era un capitol maret cu multe necunoscute.

  • Postat de Florin (yo8sde) la data de 2019-03-12 13:07:36 (ora Romaniei)
  • Eu sunt mai tanar radioamator, de 10 ani acusi, si am decoperit radioamatorismul multumita forumurilor si linkurilor de acolo spre youtube.
    Pana la examen, nu am intalnit/cunoscut vre-un radioamator. Documentatia gasita pe internet si site-ul cu teste facut de cei YO6KXP au fost suficiente pentru promovare. Dar o statie PMR aveam din clasa a 6-a, luata in pereche cu un vecin, din alocatie ;)
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Silvius (yo7msg) la data de 2019-03-12 22:10:42 (ora Romaniei)
  • Am citit "Ciresarii" si de atunci mi-am dorit sa imi construiesc un aparat "TFF". Tatal meu avea toata colectia Tehnium, mereu si-a dorit sa devina radioamator, dar nu avea timp. Asa ca am realizat eu unul din visele lui.

  • Postat de Carol (yo5axf) la data de 2019-03-13 08:16:36 (ora Romaniei)
  • A inceput la Casa Pionierilor cu montaje simple de receptoare, apoi acasa cu revista Tehnium si diferite carti. Eram in clasa a 9-a la liceu cand am vazut un afis despre un curs de radio la Clubul Cimentul din Turda - YO5KAV. Acolo l-am cunoscut pe mentorul meu Aurel Boer - YO5AGO, un om deosebit, care mi-a inoculat "microbul" si m-a invatat telegrafie. Inca elev in clasa a 12-a am dat examenul pentru clasa a III-a si am obtinut indicativul actual YO5AXF.

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2019-03-13 09:29:41 (ora Romaniei)
  • Cum am devenit radioamator am scris aici:
    http://yo6ex.blogspot.com/search/label/Cum%20am%20devenit%20radioamator

  • Postat de Nelu (yo3yu) la data de 2019-03-13 17:24:50 (ora Romaniei)
  • Microbul radio mi-a fost ”inoculat” prin 1980 de un coleg de serviciu Costel Trancă YO3SJ.......
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Constantin (yo7fws) la data de 2019-03-16 16:56:30 (ora Romaniei)
  • De radioamatorism am aflat de la un coleg de scoala, dar de radio eram indragostit mult mai de mult. Totul a pornit de la o pereche de galene si o baterie patrata Elba, descarcata.

  • Postat de Cristian Moldovanu (yo4dft) la data de 2019-03-18 20:20:16 (ora Romaniei)
  • În 1976 am fost cu trenul de la Constanța la Satu Mare. Am călătorit în compartiment cu Radu Bratu - YO4HW, care era însoțit de Stelică Limona (viitorul YO4FM) Nu am dormit tot drumul de peste 12 ore (eram un pusti de 13 ani) și l-am ascultat pe nea Radu povestind despre radioamatori, qso-uri, Călărași, armata la transmisiuni, etc. După 12 ore, când am ajuns la Satu Mare, deja vroiam să mă fac radioamator.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact