hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Credeti ca masura luata de Consiliul de Administratie al FRR la sedinta din 7 iunie de a anula rezultatele Campionatului National de Unde Scurte Radiotelegrafie a fost o decizie buna?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 11-iunie-2006 si s-a incheiat la 18-iunie-2006

Dupa cum a informat FRR la ultima emisiune QTC, respectiva masura a fost luata "datorita unor nenumarate disfunctionalitati survenite in randul unor statii din districtele 8, 2 si 7"

15 iunie 2006 - Au fost identificate voturi nelegitime. Rezultatele au fost ajustate corespunzator

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (33)  

  • Postat de Gabi la data de 2006-06-13 11:57:11 (ora Romaniei)
  • Ca si participant la CN sunt mahnit de ceea ce se intampla.De ce sa fiu eu (si restul) penalizat pentru faptele josnice ale altora. Adica nu ati fost in stare sa anihilati (ma refer la CA) filiera yo8/nt si sv si in momentul in care fraudatorul principal a amenintat ca va boicota viitoarele concursuri ati intrat in panica si ati luat o decizie total nelegitima, aceea de a anula intregul concurs. Adica, daca nu eu, nimeni!. In momentul in care singur a recunoscut (in scris pe forum) aceasta era o proba suficienta pentru descalificare. Nu mai spun de logul intarziat. Si pe deasupra si atitudinea sfidatoare.
    Domnilor, Regulamentul CN trebuie ajustat neaparat pentru a nu se mai repeta astfel de fapte. Sustin si eu ideea schimbarii CA care prin aceasta decizie rusinoasa nu numai ca nu a procedat legal dar a facut sa ne si pierdem increderea in ei.
    S-au spus multe pe tema aceasta dar un lucru e sigur: ne-ati facut de rusine!

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2006-06-13 12:31:48 (ora Romaniei)
  • NU a fost o decizie buna. In acest fel concurentii cinstiti au fost pusi in aceiasi oala cu hotii. Cerem "desecretizarea" numelor celor care au fraudat CN si eliminarea lor din clasament. Alltfel va vetzi trezi la urmatorul CN cu mai nimic participare. Consiliul de Adm. FRR este doar o umbra a ceeace ar trebui sa fie.

  • Postat de Ovidiu la data de 2006-06-14 14:23:17 (ora Romaniei)
  • Am votat NU....! De altfel, C.S.M. Resita, structura sportiva din care fac parte a contestat la Comisia de apel a FRR aceasta decizie a Consiliului de Administratie! Sunt curios daca si alte structuri sportive au depus contestatie???!!! Asteptam raspunsul comisiei de apel! 73 Ovidiu - YO2DFA

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2006-06-14 23:41:42 (ora Romaniei)
  • In urma cu multi ani, pe cind eram tinar si entuziast (fraier - pentru cunoscatori) participam la aproape toate concursurile din 80m romanesti, centrale sau locale. Intr-o duminica am lucrat intr-un concurs RTTY. Am fost in total 6 statii, am lucrat fiecare cu fiecare. Punctajul nu putea fi decit egal. Si totusi a aparut un clasament cu locuri 1,2,3 etc, cu punctaje diferite. A fost ultima data cind am mai lucrat in concursuri YO.

  • Postat de Adrian Voica (yo2bpz) la data de 2006-06-11 09:20:57 (ora Romaniei)
  • Desi in raspuns am spus "da" (neavand o alternativa de mijloc), nu as fi chiar atat de transant!
    Pentru mine este totusi un semnal ca ceva se misca.Am sesizat pe mai multe ori ( La Simpo Lugoj 2002, Simpo Pecica 2004 si in YO/HD Antena, nu am reusit in "Radiocomunicatii si Radioamatorism") marile nereguli din concursurile interne ( cine ne poate convinge ca cei care le practica aici nu le "experimenteaza" si in unele concursuri internationale?), constatate direct ca si organizator si arbitru verificator la "Ziua Telecomunicatiilor" ( care din 2003 devine "Ziua Telecomunicatiilor Fair Play").
    Si nu este vorba de folosirea unui kW, ci de nereguli care tin de mentalitate, de bun simt!
    Nu stiu cati organizatori de concursuri au descalificat in ultimii ani statii din concurs. Noi am facut-o de doua ori ( in 2003 si in 2005).
    Despre toate acestea, cititi zilele urmatoare pe aceasta pagina, materialul care se afla de catva timp la Ciprian ( si care a promis ca il va publica) "Despre spiritul fair play si concursurile de radioamatorism"
    Asteptam sa mai vedem si de la altii reactii la aceste practici imorale , dar toti s-au obisnuit cu "penalizarile" care nu fac nici rau nici bine, nu supara pe nimeni, nu iti aduc dusmani, ba dimpotriva prieteni ("eu am incercat, nu s-a putut,nu s-a putut, poate la anul!).
    Dar sa se intample acest lucru tocmai la un Campionat National...

  • Postat de disfunctionalitati ? asa se cheama acu ? la data de 2006-06-11 15:47:55 (ora Romaniei)
  • Atunci cind arbitrul nu fluiera corect pe teren, huiduie spectatorii iar jucatorii se iau pina la urma la bataie.Mai ales in concursurile nationale sau patronate de FRR respectarea regulamentului scris cit si a celui "nescris" - fair play- ar trebui sa devina un titlu de onoare si poate una din ratiunile de existenta a FRR.La UUS 2005 a fost un inceput timid,dar pisica moarta a fost ingropata discret,duhoarea ei stingindu-se in frigul iernii.Probabil ca nu a deranjat pe cine trebuia sau a deranjat niste oameni moi sau prea ingaduitori.La US au fost deranjati mai multi "lei cu parul sur" si rezultatul a fost mai percutant.Deci,ce astepta marea masa YO demult, de ani buni, uite ca s-a intimplat.Felicitari celor care au avut taria, barbatia sa ia taurul de coarne!!!
    Concluzie : O sa bubuie forumul de comentarii anticontra,polemici gen YO3-YO5, o sa iasa la inaintare citiva "pamfletari" sa unga clanta cu magiun,dar poate ca in final lucrurile se vor urni.Toata lumea va avea de cistigat :FRR va arata ce exista si hazarel pentru baietii buni,dar si coji de nuci pentru baietii rai.Daca tot se zdrangane principiul ca Federatia tine de sport si face sport, atunci sa si fluiere!! Toate sporturile au arbitrii,sa-i vedem in piine si la sportul radio !!Cine doreste sa fenteze la infinit pe principiul ca "noi suntem smecheri, restul sunt fraieri",undele radio nu au urme de var, sa nu participe la concursurile nationale,sa faca alte concursuri etc...

  • Postat de Dan la data de 2006-06-11 16:01:14 (ora Romaniei)
  • Campionatul National a fost intrerupt (anulat) probabil numai in perioada razboiului.
    Nu aceasta era decizia pe care o asteptam. YO9CWY CONTESTA DECIZIA. Nu inteleg de ce am fost pedepsit EU. Ce principicii de Drept s-au aplicat? Asa numeste CA fraudele, "disfunctionalitati"? Este un caz clar de complicitate a CA.
    Anularea unui Campionat National, caz de o gravitate extrema, ar fi trebuit sa fie urmata, in mod firesc de DEMISIA Consiliului de Administratie.

    Ni se cere sa facem propuneri de Regulament... Hi!!!! Regulamentul este foarte bun, dar nu avem un organizator in stare sa gestioneze situatia.

    Este un caz tipic: avem fraude, dar nu avem fraudatori. Nu s-a putut imparti cascavalul si s-a anulat campionatul...
    In ce tara din lume se mai intampla asa ceva?
    -------- Mai mare rusinea ----------

  • Postat de Romeo la data de 2006-06-11 16:52:25 (ora Romaniei)
  • Cu alte cuvinte... "daca jucaria nu poate fi a mea, o iau eu si voi plecati acasa!". La asemenea hotarare asteptam un anunt oficial de genul "Prin hotararea CA nr... din data... in temeiul articolului nr......(care o fi ala? din statutul FRR". Din pacate din ce am inteles eu din statut, hotararea poate fi contestata la comisia de apel numai de mebrii, adica de cluburi. Deci, ramane cum am stabilit. Pana la o publicare ramane doar folclor, cel putin pentru mine. N-am auzit nimic de raportul de arbitraj. 73

  • Postat de ghita la data de 2006-06-12 09:06:37 (ora Romaniei)
  • Am votat cu "nu"!. Treba este prea serioasa ca sa o tratam cu semnaturi anonime. Ar fi benefic ca cei care intervin sa fie in cunastinta de cauza si sa se semneze (vorba cuiva: poate cei care au votat sint de la radiogoniometrie). 73! de yo8krr.

  • Postat de Mihai la data de 2006-06-12 10:53:35 (ora Romaniei)
  • Decizia CA este nelegala deoarece incalca
    atributiile CA prevazute in Art. 68 din Statutul FRR. Mai mult decit atit, in Regulamentul Campionatului National nu este prevazuta validarea rezultatelor de catre CA. Asteptam cu interes publicarea Procesului Verbal, cu mentionarea temeiului legal in care CA a luat o astfel de decizie si a modului in care au votat, nominal, fiecare dintre membrii CA prezenti la sedinta. Macar asa vom sti cine si in ce fel ne reprezinta. 73!

  • Postat de EMIL la data de 2006-06-12 10:57:30 (ora Romaniei)
  • Decizia mea veche de a NU lucra in nici un concurs este confirmata de aceasta hotarire.Prea multi nu respecta regulile jocului.Dela aceiasi vechi rechini mereu abonati la primele locuri pentru justificarea titlurilor obtinute ,la lupii tineri,practicarea smecheriei a devenit sport! Este furt si trebuie penalizat dur!Radioamatorismul nu este obligatoriu.Cunosc multi dintre noi pe care i-a luat gura pe dinaite povestind cum au aranjat legaturi.Si nu uitati QRP-ul din coada unora!Daca QTC-ul lui YO3APG vine cu 59+40, in concursuri aud statii cu 59+40,+50 din Y04, YO8, YO9!Smecherii ,primi, vor cere solutii.Ele exista berechet chiar acum. Daca printe cititori se vor gasi unii jigniti care se vor jura ca sint lacrima cristi,i-i asigur ca-i respect atit cit este respectat un hot.

  • Postat de Alex (yo9hp) la data de 2006-06-12 11:46:30 (ora Romaniei)
  • Mihai,
    Asa este, CA nu trebuie neparat sa valideze rezultatele concursului, dar constituie cadrul legal in care se pot analiza contestatiile legate de desfasurarea unui concurs organizat chiar de FRR. Daca ne referim la Regulamentul CN, ar trebui insistat pe respectarea termenului legal de trimitere a fiselor. Cred ca la CA s-a prezentat si un al doilea clasament, continand numai logurile sosite in termenul regulamentar. Nici acesta nu a fost luat in considerare. Asteptam detalii de la participantii la CA.
    73, Alex

  • Postat de Disfunctionalitati la data de 2006-06-12 18:13:49 (ora Romaniei)
  • De acord cu domnul Mihai! Dar cum "si-a permis" C.A. sa analizeze intreg Campionatul de U.S.? Citez Art 68 care arata obligatiile si drepturile C.A. Art.68 Consiliul de Administratie al F.R.R. are urmatoarele atributii: Aproba statul de functii si organigrama federatiei; Asigura aplicarea planurilor si a programelor de activitate si a hotararile adunarii generale, precum si respectarea, de catre toti membrii federatiei, a statutului si regulamentelor acesteia; Aproba cu titlu provizoriu afilierea sectiilor de radioamatorism la federatie si le prezinta spre aprobare Adunarii Generale care hotareste afilierea definitiva; Aproba fuziunile si schimbarile de denumire ale sectiilor; Aproba componenþa comisiilor si colegiilor centrale ale federatiei, si modificarile ulterioare în componenta acestora; Aproba proiectul bugetului de venituri si cheltuieli ºi analizeazã, trimestrial, executia acestuia; Aproba transferurile si dubla legitimare a sportivilor, în conformitate cu prevederile regulamentelor federatiei; Aproba calendarul competitional intern ºi internaþional; Aproba regulamentele de organizare si desfãºurare a competiþiilor interne ºi masurile organizatorice pentru desfãºurarea actiunilor internationale organizate in Romania; Aprobã conceptia de selectie, pregatire si participare in competitii a sportivilor de performanta, precum si sistemul de norme si cerinte pentru toate categoriile de sportivi; Aprobã, in baza propunerilor formulate de Colegiul de Antrenori componenta loturilor nationale, structura colectivelor tehnice si planurilor de pregatire precum si obiectivele de realizat; Aprobã mandatul reprezentantilor federatiei, in vederea participarii la reuniunile forurilor internationale la care este afiliata, precum si obiectivele de realizat; Analizeazã activitatea desfasurata si rezultatele obtinute in competitiile internationale cu obiectiv si concluziile de la reuniuni, pe baza rapoartelor prezentate de conducatorii delegatiilor si colectivelor tehnice; Propune candidatii federatiei pentru a fi alesi, cooptati sau numiti in Organismele internationale; Aproba, anual, lista arbitrilor de nivel national si propunerile pentru promovarea arbitrilor internationali; Organizeaza indrumarea si controlul activitatii colegiilor si comisiilor centrale, precum si a sectiilor din cluburi si la nivelul asociatilor judetene de radioamatorism afiliate, in conformitate cu Regulamentul de organizare si functionare al federatiei; Solutioneaza, ca ultima instanta pe filiera organelor sportive, litigiile care apar intre membrii federaþiei sau intre aceºtia si organismele federatiei. Hotarârile Consiliului de Administratie sunt definitive si executorii; Convoacã Adunarea Generala a federatiei, propune ordinea de zi materialele ce urmeaza sa fie prezentate; Propune Adunarii Generale acordarea titlului de „Presedinte de onoare“ si „Membru de onoare“ al federatiei; Propune acordarea titlurilor de „Maestru al Sportului“, „Maestru emerit al sportului“ si „Antrenor Emerit“, in conditiile indeplinirii cerintelor stabilite prin normativele in vigoare; Se preocupa de atragerea de fonduri pentru activitatea federatiei, din alte surse decat cele bugetare; Aproba sanctiunile propuse de Comisia de disciplina, inclusiv in cazurile de dopaj, in conformitate cu reglementarile interne si internationale; Decide in orice problema privind activitatea de radioamatorism, in conditiile respectarii Statutului ºi a regulamentelor proprii, Aproba norme financiare proprii, privind drepturile de deplasare si recompensele pentru sportivi,antrenori, alte cadre tehnice, in concordanta cu normele legale; Indeplineste orice alte atributii prevazute in statut sau stabilite de adunarea generala; Hotararile Consiliului de Administratie intra in vigoare la termenele stabilite Nu scrie nicaieri ca valideaza rezultatele unui campionat national! Au fost contestatii scrise? Atunci C.A, trebuia sa le rezolve, dar nu sa anuleze un campionat National! Daca aceasta a fost singura solutie, desi ilegala, atunci C.A. anula Campionatul si-si depunea demisia in corpore pentru nerespectarea statutului F.R.R. Eu asa vad situatia! Dar nu am auzit de nici o demisie! Sunt curios care este parerea Organului caruia F.R.R. este subordonat? (Ministerul Sportului, Regia de sport, sau ce denumire are in momentul de fata!)

  • Postat de marius la data de 2006-06-12 12:10:30 (ora Romaniei)
  • ceva se intimpla, am mai trimis un comentariu si nu a aparut,nu pot relua,dar in mare nu sunt de acord cu decizia,se sfideaza eforturile si munca multora,nu dau nume dar sa formezi o echipa(buna),sa i-ti iei liber citeva zile si sa pleci in locatie de concurs este un efort pt. oricine,nu mai mentionam munca celor care au studiat log cu log,eu unul nu renunt dar pacat,nu?!?73 de yo7hhi ... -.- . .

  • Postat de Disfunctionalitati la data de 2006-06-12 13:40:57 (ora Romaniei)
  • De acord cu domnul Mihai! Dar cum "si-a permis" C.A. sa analizeze intreg Campionatul de U.S.?
    Citez Art 68 care arata obligatiile si drepturile C.A.

    Art.68 Consiliul de Administratie al F.R.R. are urmatoarele atributii:
    Aproba statul de functii si organigrama federatiei;
    Asigura aplicarea planurilor si a programelor de activitate si a hotararile adunarii generale, precum si respectarea, de catre toti membrii federatiei, a statutului si regulamentelor acesteia;
    Aproba cu titlu provizoriu afilierea sectiilor de radioamatorism la federatie si le prezinta spre aprobare Adunarii Generale care hotareste afilierea definitiva;
    Aproba fuziunile si schimbarile de denumire ale sectiilor;
    Aproba componenþa comisiilor si colegiilor centrale ale federatiei, si modificarile ulterioare în componenta acestora;
    Aproba proiectul bugetului de venituri si cheltuieli ºi analizeazã, trimestrial, executia acestuia;
    Aproba transferurile si dubla legitimare a sportivilor, în conformitate cu prevederile regulamentelor federatiei;
    Aproba calendarul competitional intern ºi internaþional;
    Aproba regulamentele de organizare si desfãºurare a competiþiilor interne ºi masurile organizatorice pentru desfãºurarea actiunilor internationale organizate in Romania;
    Aprobã conceptia de selectie, pregatire si participare in competitii a sportivilor de performanta, precum si sistemul de norme si cerinte pentru toate categoriile de sportivi;
    Aprobã, in baza propunerilor formulate de Colegiul de Antrenori componenta loturilor nationale, structura colectivelor tehnice si planurilor de pregatire precum si obiectivele de realizat;
    Aprobã mandatul reprezentantilor federatiei, in vederea participarii la reuniunile forurilor internationale la care este afiliata, precum si obiectivele de realizat;
    Analizeazã activitatea desfasurata si rezultatele obtinute in competitiile internationale cu obiectiv si concluziile de la reuniuni, pe baza rapoartelor prezentate de conducatorii delegatiilor si colectivelor tehnice;
    Propune candidatii federatiei pentru a fi alesi, cooptati sau numiti in Organismele internationale;
    Aproba, anual, lista arbitrilor de nivel national si propunerile pentru promovarea arbitrilor internationali;
    Organizeaza indrumarea si controlul activitatii colegiilor si comisiilor centrale, precum si a sectiilor din cluburi si la nivelul asociatilor judetene de radioamatorism afiliate, in conformitate cu Regulamentul de
    organizare si functionare al federatiei;
    Solutioneaza, ca ultima instanta pe filiera organelor sportive, litigiile care apar intre membrii federaþiei sau intre aceºtia si organismele federatiei. Hotarârile Consiliului de Administratie sunt definitive si executorii;
    Convoacã Adunarea Generala a federatiei, propune ordinea de zi materialele ce urmeaza sa fie
    prezentate;
    Propune Adunarii Generale acordarea titlului de „Presedinte de onoare“ si „Membru de onoare“ al federatiei;
    Propune acordarea titlurilor de „Maestru al Sportului“, „Maestru emerit al sportului“ si „Antrenor Emerit“, in conditiile indeplinirii cerintelor stabilite prin normativele in vigoare;
    Se preocupa de atragerea de fonduri pentru activitatea federatiei, din alte surse decat cele bugetare;
    Aproba sanctiunile propuse de Comisia de disciplina, inclusiv in cazurile de dopaj, in conformitate cu reglementarile interne si internationale;
    Decide in orice problema privind activitatea de radioamatorism, in conditiile respectarii Statutului ºi a
    regulamentelor proprii,
    Aproba norme financiare proprii, privind drepturile de deplasare si recompensele pentru sportivi,antrenori, alte cadre tehnice, in concordanta cu normele legale;
    Indeplineste orice alte atributii prevazute in statut sau stabilite de adunarea generala;
    Hotararile Consiliului de Administratie intra in vigoare la termenele stabilite
    Nu scrie nicaieri ca valideaza rezultatele unui campionat national!
    Au fost contestatii scrise?
    Atunci C.A, trebuia sa le rezolve, dar nu sa anuleze un campionat National!
    Daca aceasta a fost singura solutie, desi ilegala, atunci C.A. anula Campionatul si-si depunea demisia in corpore pentru nerespectarea statutului F.R.R. Eu asa vad situatia!
    Dar nu am auzit de nici o demisie!
    Sunt curios care este parerea Organului caruia F.R.R. este subordonat? (Ministerul Sportului, Regia de sport, sau ce denumire are in momentul de fata!)

  • Postat de Adrian (yo5bfj) la data de 2006-06-12 13:55:21 (ora Romaniei)
  • Am votat "NU" pentru ca : a) nu este legal; b) nu este drept ca efortul participantilor onesti sa fie anulat de cei care fura; c)CA fiind reprezentantul tuturor trebui sa se gandeasca la cei multi si onesti si sa-i sanctioneze pe cei care fura. Cer CA sa faca publice in cel mai scurt timp, concret, motivele si pe cei din CA care au votat pentru anularea rezultatelor acestui concurs.

  • Postat de Cucubau la data de 2006-06-13 07:55:33 (ora Romaniei)
  • CEL MAI SINISTRU CA pe care am putut sa avem de cand exista FRR! DEMISIA!!!!!!!!!!!!

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2006-06-13 10:02:31 (ora Romaniei)
  • O PALMA ZDRAVANA data in obrazul radioamatorilor telegrafisti YO. Cu mult timp in urma vedeam filme, sau citeam in romane, cum in vestul salbatic, cand aparea un hot, sareau pe cai barbati puternici si cinstiti, fara sa mai astepte nici-o hotarare a CA. Si-l fugareau pe hot zile intregi si nu se lasau pana nu-l prindeau si-l atarnau de o creanga!
    Va rog, faceti in asa fel ca sa nu ajunga la urechile nevestei mele aceasta hotarare a CA. Isi va pierde si ultimul respect pe care il mai are pentru aceasta pasiune a mea !

  • Postat de Petrica YO8RIJ la data de 2006-06-13 11:15:05 (ora Romaniei)
  • ...CA-ul ia unele hotarari "dupa ureche". Anularea unui CN se face in baza unor probe constituite in contestatii in acest caz sau proces verbal de constatare ale arbitrilor. nicaieri nu apare o notificare in acest sens din parte celor in cauza. nu se poate anula un CN doar pentru ca ceva "nu a mers bine" pentru unii. ceilalti participanti cu ce sunt vinovati? cred ca sunt vinovati pentru simplu fapt ca au fost corecti. Domnilor lasati pe cei care sunt onesti sa concureze si eliminatii pe cei care nu respecta regulamentul de concurs (termen depasit de expediere a fiselor, procesul verbal al arbitrilor, sesizari ale participantilor). cu siguranta nu e asa de greu de facut asta. propun o intocmire a "listei negre" a fiecarui concurs in baza contestatiilor si sesizarilor expediate la organizatori si afisarea lor pe sit-ul acesta. in plus aceeasi lista neagra sa fie afisata si dupa expirarea termenului de preschimbare a autorizatiilor. asa vom vedea cu cine mergem inainte si cine nu mai e interesat de radioamatorism, pentru a nu ne incurca prin trafic si concursuri inutil.
    cu stima ! 73 de yo8rij

  • Postat de Ligian la data de 2006-06-12 20:28:33 (ora Romaniei)
  • Nu am votatat nici cu DA nici cu NU. Am citit mesajele postate si am cautat pe pagina oficiala a FRR sa vad pdv oficial al CA. Nu am gasit nici un comentariu (poate nu am stiut unde sa caut...) Care este pozitia oficiala a FRR (sau a C.A.)facuta public? Pacat, numarul QSO-urilor facute in lb romana este in scadere, in concursuri nr statiilor participante YO se reduce de la an la an. Sunt prea multe concursuri prost organizate si girate de FRR numai din dorinta bolnava de a avea un calendar competitional incarcat.Cu permisiunea dvs fac un apel la CA al FRR:NU CREDETI CA ACTIVITATEA DVS SI FELUL TENDENTIOS DE ABORDARE AL DIFERITELOR SUBIECTE DUC LA RETROGRADAREA RADIOAMATORISMULUI YO ATAT CA SPORT COMPETITIONAL CAT SI CA HOBY ?

    73 de YO7GNL

  • Postat de Alex YO9HP la data de 2006-06-13 00:07:26 (ora Romaniei)
  • Mihai, Asa este, CA nu trebuie neparat sa valideze rezultatele concursului, dar constituie cadrul legal in care se pot analiza contestatiile legate de desfasurarea unui concurs organizat chiar de FRR. Daca ne referim la Regulamentul CN, ar trebui insistat pe respectarea termenului legal de trimitere a fiselor. Cred ca la CA s-a prezentat si un al doilea clasament, continand numai logurile sosite in termenul regulamentar. Nici acesta nu a fost luat in considerare. Asteptam detalii de la participantii la CA. 73, Alex

  • Postat de Vasile (yo5fmt) la data de 2006-06-13 01:54:43 (ora Romaniei)
  • Este ABERANT !!!CA a ales calea cea mai josnica de a transa problemele care se pare ca sau ivit in CNUS.In loc sa faca publice numele si indicativele celor pe care i-au prins cu mata in sac au preferat sa arunce la gunoi munca celor cinstiti !!!Iar daca nu au avut probe impotriva hotilor sa taca dracului din gura,nu sa hotareasca fel de fel de "metode" de a stopa necinstea in afara oricaror regulamente.Si de acuma cum o sa fie???Fiindca necinstiti au fost totdeauna si in mod sigur vor mai fi!Si atunci de acum incolo vor anula fiecare concurs???Doar pe baza de "disfunctionalitati" ?Fara un motiv palpabil?Fara o lista de nereguli si de vinovati dovediti? Din pacate pe siteul oficial al federatiei nu se sufla un cuvant despre toate astea...sau la qtc 3apg a vrut sa spuna de fapt altceva....si noi nu am inteles...Daca Vasile a grait despre o hotarare valida a CA atunci acest colectiv ar trebui sa-si dea urgent DEMISIA !!Iar daca de bunavoie nu o fac ,noi ,cei pe nedrept descalificati va trebui sa actionam pentru a-i indeparta din acest for.73de yo5fmt

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2006-06-15 09:34:12 (ora Romaniei)
  • Comentariu asupra unor masuri dispuse de CA al FRR din data de 7 iunie 2006

    Absenta din mediul de informare electronica a detaliilor de la sedinta CA din data de 7 aprilie 2006 in urma careia s-a hotarat anularea unei sanctiuni aplicate unui concurent intr-un campionat de US si anularea rezultatelor unui concurs national ma determina sa postez o serie de comentarii.

    Inainte, insa, voi face o cat se poate de scurta paranteza referitoare la anumite principii care ghideaza activitatea de control si de aplicare a sanctiunilor in cadrul unei organizatii.

    In primul rand, dreptul, ca institutie fundamentala ce guverneaza viata sociala, actioneaza pe doua planuri.
    Primul este cel substantial, de fond, unde se stabileste cine are dreptate si cine nu.
    Al doilea, la fel de important, este cel formal, adica suma normelor care trebuie respectate in cursul activitatii de stabilire a dreptului substantial.
    Bunaoara, ca sa dau un exemplu (destul de dureros pentru multi romani) Dl.X se hotaraste brusc sa isi creasca nivelul de trai si incepe sa isi bage mainile pana la cot in averea altuia. Legea prevede o sanctiune pentru aceasta fapta reprobabila. Dar tot legea este cea care spune ca nu putem sa mergem la Dl.X sa ii tragem una in freza la drum de seara! Fapta se cere probata, se cere instrumentata intr-un anumit fel, dupa reguli precise, astfel incat, la final, vinovatia D-lui X sa fie clara si sa ii fie respectate si drepturile. Discutabil, veti spune, dar, asa merg lucrurile in zona dreptului.

    Acum, cu speranta ca cei care citesc aceste randuri au dobandit cateva cunostinte minim necesare despre cum functioneaza sistemul legal, voi trece la concret.

    Din formularea Statutului FRR si din prevederile Legii nr.69/2000 cu modificarile si completarile la zi, rezulta urmatoarele:

    FRR reprezinta organul suprem pe ramura de radioamatorism sportiv, cu atributii in organizarea, indrumarea si controlul activitatii de radioamatorism precum si reprezentarea radioamatorilor pe plan international.
    Organizare=emiterea de reglementari cadru pe care organizatiile de radioamatori membre FRR trebuie sa le respecte pentru a fi reprezentate de FRR
    Indrumare=sprijin prin consiliere asupra problemelor curente legate de activitatea de radioamatorism sportiv
    Control=urmarirea respectarii reglementarilor interne si legale de catre organizatiile sportive de radioamatori, membre a FRR.
    Reprezentare=mandat, adica FRR, pe baza mandatului acordat de membri, vorbeste in numele organizatiilor care o alcatuiesc. Mandatul este acordat prin Hotarare AGA si este dus la indeplinire prin organele de conducere reprezentativa, adica CA si Consiliul Director.

    Cu privire la constatarea abaterilor, stabilirea vinovatiei, aplicarea sanctiunilor si contestarea masurilor, Statutul FRR este plin de prevederi contradictorii, dupa cum urmeaza:

    Iata atributiile Comisiei de Apel

    Art.82. Comisia de apel se alege de cåtre adunarea generalå prin vot deschis si este constituitå din presedinte si 2 membri, alesi din rândul radioamatorilor cu mare experientå în activitate, cu prestigiu si conduitå moralå ireprosabilå.
    Din comisia de apel nu pot face parte radioamatori aflati la conducerea sectiilor sau ai organelor de conducere ale federatiei.
    Comisia de apel judecå apelurile introduse de membrii federatiei împotriva hotårârilor pronuntate de colegiile si comisiile centrale, precum si pe cele ale Asociaţiilor judetene.
    Comisia de apel poate hotârî aplicarea oricårei sanctiuni, cu exceptia radierii din activitatea sportivå. Hotârârile ei sunt executorii.
    In cazuri exceptionale, pe baza unor probe noi, hotârârile comisiei de apel pot fi revizuite de Consiliul de Administraţie, hotârârea acestuia fiind definitivå.

    Atributiile CA-extras din articol, sunt doar cele care privesc atributiile pe linie de disciplina sportiva
    Art.68 Consiliul de Administratie al F.R.R. are urmatoarele atributii:
    Asigura aplicarea planurilor si a programelor de activitate si a hotararile adunarii generale, precum si respectarea, de catre toti membrii federatiei, a statutului si regulamentelor acesteia;
    Aproba regulamentele de organizare si desfăşurare a competiţiilor interne şi masurile organizatorice pentru desfăşurarea actiunilor internationale organizate in Romania;
    Solutioneaza, ca ultima instanta pe filiera organelor sportive, litigiile care apar intre membrii federaţiei sau intre aceştia si organismele federatiei. Hotarârile Consiliului de Administratie sunt definitive si executorii;


    Abaterile disciplinare
    Art.117 Competenta solutionarii abaterilor disciplinare si sanctionarii celor in cauza revine:
    În prima instanta comisiilor si colegiilor centrale ale federatiei.
    Consiliului de Administratie al federaţiei în cazul contestatiilor.
    Art.118 Consiliul de Administratie este ultima instanţă de recurs, deciziile sale fiind definitive si executorii.
    Art.119 Consiliul de Administratie este in măsura sa confirme, sa infirme, sa modifice sau sa anuleze deciziile instantelor disciplinare, precum si sa adopte hotarari proprii in legatura cu acestea potrivit prevederilor regulamentare.

    Litigii sportive
    Art.120 În cazul unor litigii de natură sportivă cu F.R.R. sau cu membrii acesteia, rezolvarea lor se va face în primă instanţă de: Consiliul de Administraţie, Comisia de Apel, iar în caz de nerezolvare acestea se pot rezolva urmărind procedurile legale.
    Art.121 Membrii afiliati federatiei si reprezentantii lor, trebuie sa respecte cu strictete deciziile luate de organele de jurisdicţiei ale federatiei sau de Consiliul Director.

    Comisiile centrale
    Art.81. Comisiile si colegiile centrale sunt formate din:
    - presedinte;
    - secretar;
    - membri;
    Comisiile si colegiile pot fi coordonate de unul sau doi membri din Consiliul de Administraţie. De asemenea, unii membri ai Consiliul de Administraţie pot coordona si douå sau mai multe comisii sau colegii centrale. Pentru îndeplinirea atributiilor sale, Colegiul de Administraţie la propunerea preşedinţilor, aprobă componenta colegiilor si comisiilor centrale, ca organe de lucru consultative specializate pe diferite domenii de activitate.
    Consiliul de Administraţie poate revoca membruii acestor comisii sau colegii centrale pentru abateri sau lipså de activitate.

    Sanctiunile
    Pentru formele asociative-membri ai FRR
    Art.114 Măsurile disciplinare aplicabile structurilor sportive afiliate la F.R.R. sunt:
    a). Avertisment.
    b). Amenda.
    c). Suspendarea temporara din activitate.
    d). Anularea rezultatelor obtinute in concursuri.
    e). Excluderea din competitiile in curs sau viitoare.
    f). Anularea afilierii sau radierii din evidentele federatiei.
    g). Confiscarea bunurilor care au prejudiciat partea vătămată.

    Pentru persoanele fizice-care? s.n
    Art.115 Masurile disciplinare aplicabile persoanelor fizice sunt:
    a). Avertisment.
    b). Amenda.
    c). Suspendarea temporara din activitatea interna si/sau internationala.
    d). Suspendarea definitiva din activitatea sportiva.
    Art.116 Masurile disciplinare pot fi cumulate si se aplică o singură sancţiune pentru fiecare abatere în parte.


    Am rearanjat articolele din Statut care reglementeaza modul in care se primeste si se solutioneaza o contestatie, pentru a reliefa contradictiile care duc la confuzii si inadverdente. Aceste prevederi contradictorii sunt acum mai usor de observat si nu intentionez sa le dezvolt intrucat nu mai au nevoie de comentarii in aceasta faza!

    O contestatie referitoare la rezultatele unui concurs presupune, in opinia mea, existenta unui regulament de concurs clar si cat mai usor de interpretat, fara echivoc.
    Acest regulament trebuie sa cuprinda, pe langa reglementarile specifice concursului organizat, mentiuni referitoare la:
    -Persoanele sau organizatiile caruia ii sunt aplicabile prevederile regulamentului;
    -Organul care are in atributiuni constatarea abaterilor;
    -Definitia precisa a abaterilor (adica ce fapte pot fi calificate ca abateri disciplinare sau de la regulamentul de concurs)
    -Termenul in care se afiseaza rezultatele;
    -Termenul in care se contesta rezultatele si cine poate contesta;
    -Dovezile care sunt cerute pentru analizarea contestatiilor;
    -Documentul care rezulta in urma analizei contestatiei si modul in care acest document este comunicat contestatorului;
    -Organul care realizeaza controlul solutiei contestatiei (asa numitul “apel”), termenul in care se poate contesta aceasta prima decizie, documentul care rezulta in urma deciziei date in apel;
    -Sanctiunile care se pot aplica in cazul abaterii.

    Lista de mai sus nu epuizeaza elementele necesare iar prezenta acestora nu este obligatorie in regulamentul de concurs. O parte din ele pot fi cuprinse si in Statutul FRR. Pentru o solutionare cat mai corecta, insa, este de recomandat ca ele sa fie cuprinse in regulamentele de concurs. Argument: Modificarile la Statut se pot face doar in AGA, dupa o procedura destul de greoaie in timp ce regulamentul de concurs ia nastere la initiativa comisiei de specialitate si este supus aprobarii CA, deci, o procedura mai supla si mai adaptiva (cel putin teoretic).

    Mai trebuie spus ca orice solutie pronuntata de organele FRR in urma aplicarii unei sanctiuni este supusa controlului instantei judecatoresti. Acest control este riguros si ia in consideratie atat aspectele de fond cat si cele de ordin procedural respectate sau incalcate in aplicarea relglementarilor interne ale FRR.

    In cadrul Sedintei CA al FRR din data de 7 iunie 2006, mi-am exprimat opinia juridica cu privire la contestaia formulata de YO5AVN impotriva unor sanctiuni aplicate pentru incalcarea unor prevederi din regulamentul unui concurs intern.

    Am aratat in acea sedinta ca, dincolo de existenta sau inexistenta incalcarii, Federatia ar fi trebuit sa constate si sa sanctioneze fapta, cu respectarea unor proceduri si cu redactarea unor documente din care sa rezulte ce s-a constatat, cum a fost cercetata abaterea, cum a fost ascultat cel in cauza.
    Or, toate aceste minime masuri au fost facute intr-un mod cel putin ambiguu, fara ca cele constatate sa fie retinute in niste documente clare.
    Am mai aratat ca atat aplicarea sanctiunii cat si modificarea ei au fost facute oarecum arbitrar.
    In cazul in care YO5AVN s-ar fi adresat instantei, cu certitudine sanctiunea dispusa de FRR ar fi fost desfiintata fara nici o sansa, cu consecinte destul de grave pentru credibilitatea, si asa destul de sifonata, a FRR.
    Am propus si o solutie, respectiv anularea de catre CA a sanctiunii aplicate lui YO5AVN, din considerente ce tin exclusiv de procedura. Acest lucru inseamna ca, din pricina ambiguitatii statutului FRR si a prevederilor regulamentare, precum si a modului in care a fost solutionata contestatia introdusa de un participant la concurs, sanctiunea a fost aplicata incorect.
    Primul motiv cred ca este cel mai important in acest lant cauzal si, marturisesc, si mie ca jurist imi este greu sa propun o modalitate de solutionare cat mai corecta in contextul statutului…

    In ceea ce priveste anularea rezultatelor CN US CW, lucrurile stau in mare masura in acelasi registru de ambiguitate si de confuz.

    Adrian Florescu
    YO3HJV




  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2006-06-15 09:58:34 (ora Romaniei)
  • Materialul este postat si in format pdf aici: http://www.esnips.com/web/frr

  • Postat de ghita la data de 2006-06-15 12:11:54 (ora Romaniei)
  • Se pomeneste in text ceva despre AGA !. Ce inseamna?.Tot juridic vorbind, cei care se simt lezati, pot sa se adreseze forului superior, adica ANS ?. Mni tnx, 73! de yo5cln.

  • Postat de marius la data de 2006-06-15 14:00:35 (ora Romaniei)
  • nu stiu de ce si cum dar am reusit sa votez cu NU de mai multe ori-PRIETENI STIU DE CE-73de yo7hhi

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2006-06-15 20:49:28 (ora Romaniei)
  • Ptr. Ghita YO5CLN: AGA inseamna Adunarea Generala. Al doilea "A" mi-a scapat, ca o inertie de la adunarile generale ale societatilor comerciale! Scuze!
    In principiu, totul este contestabil la instanta de judecata.
    Dar, ma intreb eu: Daca si in practicarea unui hobby se ajunge la "cremenal", incotro ne indreptam?!?
    In fine...
    Este in lucru proiectul noului statut al FRR, este deshisa discutia pe forum-ul special creat pentru asta, din pacate, evenimentele ultimei sedinte m-au luat si pe mine prin surprindere! Nu ma asteptam ca deznodamantul sa soseasca atat de repede (adica efectul incalcelilor si balbelor continute in statut, lipsa de preocupare atat a asociatiilor afiliate la FRR cat si a structurilor din FRR pentru seriozitate).
    Mi-am propus sa nu aduc critici ci sa propun masuri.
    Tot ce va pot spune este ca lucrez la aceste modificari, din pacate singur, caci majoritatea eclor care ar trebui sa se preocupe de soarta radioamatorismului-adica insisi radioamatorii, se tin departe si se irosesc in tot felul de sfade.
    Materialele sunt postate aici: http://www.esnips.com/web/frr Principiile de reorganizare, propunerile de restructurare, iar forum-ul dedicat discutiilor este aici: http://radio-gear.info/smf/index.php

  • Postat de Vasile (yo5fmt) la data de 2006-06-15 22:40:05 (ora Romaniei)
  • Adrian,nu ambiguitatile(care asa cum ai aratat exista destule si pe care speram sa le elimini ...ca doar de aceea te-am votat in aprilie cu "doua maini")ci nerespectarea absoluta a prevederilor Statutului si a Regulamentului CNUS a dus la aceasta stare!Si bineinteles lipsa de verticalitate a celor care s-au lasat intimidati de un membru al CA care era el insusi in culpa...si ca atare nu avea nici un drept statutar sa deschida gura!!!Cei care au votat cu el probabil s-au gandit ca data viitoare cand ei vor face la fel vor fi sustinuti la randul lor!!!Spiritul de gasca...dar in sensul negativ al expresiei!!!

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2006-06-16 00:53:33 (ora Romaniei)
  • Vasile, nu stiu daca si care sunt interesele subterane pentru ca nu m-au "pasionat", ca sa zic asa...
    Dar, sa stii, ca si cineva animat de bune intentii ar putea sa incalce cu brio statutul... Pur si simplu, nu iti da voie sa nu il incalci! Si asa incepe totul, de cele mai multe ori! Cu o incalcare in scop "constructiv"... Apoi, aceasta incalcare devine practica si de aici pana la invocarea ei pentru a justifica si alte incalcari (cu sau fara intentie rea) nu mai e decat un pas...
    Divaghez un pic: Ma intristeaza faptul ca prea putini sunt interesati de niste schimbari reale si drastice!
    Ma intorc la modificarile la statut... Sper sa le primiti bine, doar ca mai dureaza nitel... Sper ca in maxim o saptamana sa pot scoate la iveala varianta completa si sa o dezbatem.

  • Postat de Mihai la data de 2006-06-16 10:18:31 (ora Romaniei)
  • Ma gindeam eu ca subiectul o sa stirneasca mare interes. Dar a se ajunge la incercarea de falsificare a sondajului (vezi in partea de sus a paginii) mi se pare prea de tot. Deduc ca sint interese mari in joc, care depasesc habby-ul sau sportul, cum vreti sa-l numiti, si ajung in sfera economicului. E foarte grav! 73!

  • Postat de Mihai la data de 2006-06-16 10:20:46 (ora Romaniei)
  • Scuze pentru degetele neindeminatice, este desigur vorba de hobby si nu de "habby". 73!

  • Postat de Yura la data de 2006-06-16 13:18:05 (ora Romaniei)
  • S-a falsificat sondajul.
    Iei era 83 la 83 si azi......este o "mica" diferenta.
    Ar trebui sa se explice de ce.Nu pur si simplu taie de colo si pune dincolo....hi.
    Daca se fenteaza "systemul" webmasterul ar trebui sa il faca mai performant ca sa nu mai fie "fentat" (systemul sau webmasterul).
    73 la toata lumea.

  • Postat de Alex (yo9hp) la data de 2006-06-17 07:55:07 (ora Romaniei)
  • Este un simplu sondaj de opinie si nu vad ce "interese" mari ar implica, in afara de schimbul de opinii si cuantificarea opiniilor pro sau contra. Dar sunt amici de-ai nostri care se distreaza votand de mai multe ori, ceea ce nu este fair-play (ca tot vorbim de sportivitate). Din explicatiile lui Ciprian prezentate la sondaje anterioare, am inteles ca de la acelasi IP nu se poate vota de mai multe ori in aceeasi zi, dar se poate vota din nou in zile diferite. Webmaster-ul are totusi posibilitatea sa corecteze abuzurile participantilor la sondaj. Cred ca asa se explica anomaliile in afisarea numarului de votanti. Sper ca Ciprian sa revina cu mai multe detalii. 73, Alex

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact