hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Intentionati sa participati in concursul international CQ WW DX, etapa de telegrafie, care se va desfasura in perioada 24-25 noiembrie 2018?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 19-noiembrie-2018 si s-a incheiat la 27-noiembrie-2018

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (6)  

  • Postat de Stefan (yo7nsp ) la data de 2018-11-20 18:00:39 (ora Romaniei)
  • Succes participantilor

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2018-11-22 12:20:38 (ora Romaniei)
  • Consider ca rezultatele intrebarilor de acest gen ca si cel actual, formeaza o oglinda imaginara - oglinda in care se reflecta tendintele generale a radioamatorilor - in acest caz in domeniul marilor si serioase conteste in care putem verifica propriile posibilitati, tehnice, fizice, psihice, dar la urma urmei e o distractie nemaipomenita laolalta cu toata "indeletnicirile" cu o paleta atat de larga a radioamatorismului. 73 de Miki

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2018-11-22 15:16:55 (ora Romaniei)
  • Dr Miki, cred ca mai pot adauga ceva la sinteticul dar cuprinzatorul tau comentariu, ceva ce a face parte din larga paleta a preocuparilor noastre inca din 1928, cu 90 de ani in urma: "The Radio Amateur is FRIENDLY, He/[She] operates slowly and patiently when requested; offers friendly advice and counsel to beginners; kind assistance, cooperation and consideration for the interests of others. These are the marks of the amateur spirit." Valabil chiar si cand se afla in competitie. 72, 73!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2018-11-22 22:31:38 (ora Romaniei)
  • Cu foarte multi ani in urma, cei batrani mi-au spus sa urmaresc acest concurs, chiar daca nu particip. Ca este un adevarat fenomen. Ca statiile sunt atat de multe ca nu mai au loc in portiunea traditionala CW. Recoamnd chiar necunoscatorilor de CW. Incercati sa recunoasteti doua-trei cifre. Sau pe toate. Sunt doar zece. S-ar putea sa inceapa sa va placa... Hi ! In 48 de ore e timp berechet. 73s !

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2018-11-26 03:02:19 (ora Romaniei)
  • De o ora s-a terminat acest mare contest. Am lucrat cu echipa din Vaslui - eu doar pe 160m. La a doua noapte a fost o propagare de zile mari. Banda fierbea de participare mare. De aceasta data am lucrat cu indicativul YR100R..... ca sa demonstrez ca schimbarea unui indicativ la 2 litere nu e decat un moft - nici de cum nu este un handicap daca ai sufix cu 3 litere. Totusi, am observat ca unii parteneri grabiti nu verifica corect ce aud si din aceasta cauza dupa 500 de QSO iar ma chemau pentru ca nu au copiat corect indicativul meu lung la prcedentul QSO. Asa ca am mai facut dublele la insistente....hi. A fost o distractie superba culegand indicative exotice, rar posibil in zilele de - toate zilele...hi. Am bucurat de indicative YO care ma mai chemau - surpriza mare de YO4SI Mircea, care vinea bomba cu antena lui "Zig Zag". Pacat ca echipa incropita de la Vaslui nu a reusit sa exploateze 80m pe masura propagarii. Ultima noapte a fost dominat de un QRM atmosferic de descarcari ciudate in acest anotimp dar totusi se mai putea lucra cu continantul american dar cu greu si cu JA. Domnul "dr. Murphi" nu putea sa nu lipseasca nici de la mine din schack dar a vizitat si Vasluiul, provocand probleme tehnice....hi. Nu stiu de ce nu se mai pensioneaza.....! 73 tuturor de yo5ajr Miki.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2018-11-26 23:13:05 (ora Romaniei)
  • Miki draga ! De ceva timp sunt si posesorul unui fir lung de 41 metri peste bulevard. L/4 in 160 metri. Zig-zagul m-a uimit in 14 MHz, cand duminica la stingerea benzii ma auzeau americanii de parca eram cu kilowatul si cu antena beam. Banda de 10 metri moarta. Dar doua legaturi. M-am bucurat ca m-ai salutat ! 73s !

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact