hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Care este, in opinia dumneavoastra, varsta optima pentru un copil pentru a incepe sa descopere tainele radioamatorismului?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 10-septembrie-2018 si s-a incheiat la 17-septembrie-2018

Intrebarea a fost propusa de Petrica YO9RIJ

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (3)  

  • Postat de Gheorghe Oproescu Tavi (yo4bkm) la data de 2018-09-11 08:40:34 (ora Romaniei)
  • Daă este să mă orientez după experiența trăită cu decenii în urmă de radioamatorii maturi de azi, aș fi fost tentat să aleg votul majoritar acum, între 7-10 ani sau chiar până la 14 ani. Dar, dacă mă orientez după nivel de înțelegere pe care îl au copii de azi, cum văd deja la nepoți și la tovarășii lor de joacă, care la 4-6 ani butonează tablete sau alte jocuri electronice, care se implică în activități artistice sau sportive, care vorbesc deja o limbă străină, care citesc cursiv înainte de 7 ani, am votat la grupa de vârstă 4-6 ani. Acest interval este ocupat deja de o serie de gadgeturi care formează deprinderi ce vor ocupa o pozitie prioritară supra altora pentru care copilul ar putea avea înclinații necultivate, ceea ce ar face ca radioamatorismul să cadă pe un loc secundar, cu efecte negative asupra performanțelor mai târziu, când ar putea deveni interesant și atractiv. 73!

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2018-09-13 23:32:08 (ora Romaniei)
  • Trebuie lasat sa butoneze chiar pana la 4 ani. Cu emisia blocata. Doar in difuzor. Nivelul mare in casti este periculos. Am votat la coloana verde. Atunci va realiza ca este un miracol. De la coardele lui vocale la antena si urechile corespondentului. Si sa fie foarte atent la scoala sa ajunga sa inteleaga acest miracol. 73s !

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2018-09-15 14:07:28 (ora Romaniei)
  • Ca si mr. Zukkerberg care a declansat mania Facebook pentru "Big Brother", si Joe Taylor a scos dopul din sticla din care a iesit un spirit rau dar care ademeneste o mare parte din tineret - tineret care cu mici exceptii "soarba" cu frenezie cultura si "inteligenta" din ifonurile fara sa aprecieze citititul din carti, aprofundarea cunostintelor prin studii temeinice. Si iata ca poate nici Orwell nu a prevazut era cand PC - urile discuta intre ei fara asistenta umana. E trist ca ori ce in care nu dai inima, pasiunea si sufletul. 73 de Miki

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact