hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce sistem de operare foloseste calculatorul principal din dotarea statiei dumneavoastra de radioamator?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 27-noiembrie-2017 si s-a incheiat la 4-decembrie-2017

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (3)  

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2017-11-28 09:17:19 (ora Romaniei)
  • Am votat WINDOWS 10 deoarece este cea mai avansata versiune pe care o am instalata. Dar mai am instalate si versiunile WINDOWS 7 si WINDOWS XP din motive impuse de accesul la utilitarele pe care le detin din vremurile bune. Multe din utilitarele de firmă, cu licență, achiziționate ca bonus sau free odată cu achizitionarea WINDOWS XP, WINDOWS 7 sau echipamente periferice (COREL, CAMTASIA, Movie Maker, Ulead VideoStudio 11, Delphi 7 etc) nu se mai instaleaza sub WINDOWS 10 iar kiturile pentru similarele lor in noile versiuni sunt extrem de scumpe. Exceptie a facut mediul de programare LAZARUS care este free si permite programarea in WINDOWS 10 in mod destul de apropiat cu ce oferea Delphi 7 sau Borland Pascal pentru WINDOS 7 sau WINDOWS XP. Mai exista si un club international al utilizatorilor de LAZARUS unde poti primi sau acorda oricand ajutor punctual.
    Cand ma gandesc cum era acum peste 20 de ani in urma cand, de exemplu, COREL sau Movie Maker faceau parte din kitul rezident in sistemul de operare iar acum acestea costa bani grei vad cum dezvoltari tehnice sau tehnologice, initial puse la dispozitia tuturor si care au dat avant acestui domeniu, sunt coplesite de interese comerciale intru protejarea unor monopoluri care au „mirosit” oportunitatile. 73!

  • Postat de Emil (yo6hem) la data de 2017-11-28 11:22:36 (ora Romaniei)
  • Am votat pentru Linux,windoasele...cer bani la fiecare pas.Si pe viitor o sa merg tot pe sisteme de operare open-source,indiferent de cum se vor numi!

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2017-11-28 15:14:32 (ora Romaniei)
  • Linux ar fi o idee! Mediul LAZARUS ofera mult mai multe posibilitati sub Linux, posibilitati „inerte” sub windows iar softurile realizate ruleaza sub orice sistem de operare, asa cum si cele realizate sub Windows ruleaza si sub alte sisteme precum Vista, Linux etc. Va trebui insa sa fac o evaluare atenta a aplicatiilor facute de pana acum, mai ales a bazelor de date create cu si pentru ele cand se folosesc si alte utilitare ale sistemului de operare. 73!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact