hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cat de pregatit sunteti din punct de vedere tehnic pentru a activa intr-o retea de urgenta in cazul unei calamitati naturale, cand caile de comunicatii normale sunt intrerupte?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 7-august-2017 si s-a incheiat la 15-august-2017

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (8)  

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2017-08-08 10:58:01 (ora Romaniei)
  • Se impun mai multe nuantari. In primul rand ce inseamna ca „sunt pragatit cu tot ce este necesar”. Ce include acest lucru? Sa fie vorba de echipamente pe US cat si pe UUS (care din benzi, chiar toate?), fixe, mobile si portabile, calculator pentru modurile de lucru digitale (care?) plus mijloc de transport? La fel trebuie definit ce inseamna „partial pregatit”. In plus, la categoria „complet pregatit” trebuie obligatoriu cunoscute practicile de operare in situatii de urgenta, detine vreo autoritate astfel de practici, in afara de cele traduse de YO4PX (practici international valabile) si puse la dispozitia autoritatilor dar si a radioamatorilor? Mai cred ca un verdict privind starea de pregatire a fiecaruia trebuie dat in urma participarii fie la aplicatii (cate au fost organizate si evaluate?) fie, Doamne fereste, la situatii reale. 73!

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2017-08-08 16:57:24 (ora Romaniei)
  • Toata lumea are un echipament radio, fix, portabil, o antena, un pc, intrebarea mea este: dupa doua zile de necaz.....cati radioamatori sunt capabili sa-si mai asigure energia electrica necesara pentru echipamentele radio?
    YO8SSB

  • Postat de YO3ITI la data de 2017-08-10 01:21:22 (ora Romaniei)
  • Complet pregătit: echipamente + generator + cel puțin cinci navete de bere; în caz că nu-ți funcționează sculele te poți face oricând mangă bine fiind știut că, astfel, treci mai ușor de orice calamitate. Vezi "Cutremurul" de Zoscenko: http://sandualexandru.blogspot.ro/2015/10/cutremurul.html

  • Postat de TAVI la data de 2017-08-10 11:22:01 (ora Romaniei)
  • Dupa ce un meteorit sau atacul nuclear ne loveste , nu stim cine mai scapa dar cine mai ramane aduna ramasitele tehnologiei si incepe o noua experienta intr-o noua lume.Unde nu ai ce vedea decat chinurile renasterii din cenusa. Si sa traiesti regretele,, Ce am avut si ce am ajuns,,Si lumea urmeaza traseul ciclic. Incepe epoca de piatra. In timp ce deasupra ,superelitele lumii dau roata in ,, OZN,, urile eterne.

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2017-08-10 15:24:56 (ora Romaniei)
  • Dacă este cazul să ajungem la sindromul drobului de sare (de la Creangă citire), înseamnă că nimic nu mai are rost și trebuie să ne lăsăm în mâinile fatalității. Asta ar însemna să nu mai fie tratate nici bolile din moment ce oamenii tot mor, să nu se mai progreseze în niciun domeniu din moment ce totul va dispare cândva, să nu mai fie salvați vecinii când o alunecare de teren le amenință viața, să nu se mai acorde ajutor celor inundați sau înzăpeziți pentru că peste un secol, un mileniu, acești năpăstuiți oricum nu vor mai exista. Dar, dacă am fi noi în locul lor? O zi salvată din viața cuiva în pericol sau o suferință curmată este un câștig mai mare decât toate comoarile de pe lumea asta. Atât pentru cel năpăstuit, cât și pentru omenire, pentru că dă speranțe tuturor. Speranța moare ultima și asta a făcut să se treacă peste toate momentele grele din istoria omenirii sau a fiecăruia dintre noi. 72!

  • Postat de VIOREL CORNESCU la data de 2017-08-11 19:40:07 (ora Romaniei)
  • Se pot face multe comentarii asupra dotarii cu aparatura si antene bune capabile de o legatura radio corespunzatoare care sa fie de ajutor autoritatilor competente de a lua hotarari de acordarea ajutoarelor in caz de necesitate.Eu cred ca in asemenea situatie ori ce ajutor este bine venit, cand sistemele de transmisiuni clasice nu sant in functiune,atunci un echipament de radioamator ori care ar fi el dar care sa fie independent de sursele de energie clasice,retelele electrice,poate salva vieti si rezolva problemele de moment pana la stabilizarea situatiei ivite la momentul 0 .Cu ani in urma participam la un concurs de 48 ore, sa luat curenul electric de la retea cateva ore, dar un radioamator prevazator cu o baterie de 180 Amp,in tampon cu sursa de alimentare a transceiverului, am continuat cu 100 watts concursul pana la restabilirea retelei, acum mai exista si surse de alimentare alternative care rezolva situatia energiei electrce.Un alt avantaj al amplasamentelor de radioamator fixe si chiar mobile sau portabile este ca se gasesc raspandite pe intreg teritoriul ROMANIEI,in localitati si locuri de unde pot transmite situatiile create si nevoile de materiale, medicamente si tot ce este necesar inclusiv evacuari urgente de persoane aflate
    in siuatii critice. In concluzie radioamatori prin spiritul de FAIR PLAY ce ne caracterizeaza, pot fi de un real ajutor semenilor nostri aflati in situatii critice.Cam asa cred eu ca voi fi de ajutor semenilor mei.Multumesc celor ce au avut placerea de a citi expozeul meu.73! si 88! YO7CJB, Op.VIOREL.

  • Postat de Robert Dima la data de 2017-08-11 21:38:33 (ora Romaniei)
  • la momentul actual detin urmatoarele:
    TRX yaesu ft-817, all band all mode, antena verticala HomeMade pentru banda de 20m impreuna cu o antena Diamond X1 allband de la 80m pana la 70cm dar si antena baston dualband 2m/70cm, acumulator Li-Ion 11,1v 4400ma, Panou solar 10W cu tot cu controler de incaracare; Rucsac impermeabi in care imi incap toate pentru un transport facil. Din acest punc de vedere, ma consider pregatit cu tot ce este necesar. 100% autonom.

  • Postat de Mihai (yo3hui) la data de 2017-08-14 12:50:19 (ora Romaniei)
  • Am votat parțial că sunt pregătit.Poate mai repede din mobil să asigur și eu acolo unde este cazul la rețeaua de urgență.Dar o mica remarca am de făcut.Din păcate trăim în România și nu în SUA.Deci nu prea se potrivește mentalitatea de acolo cu cea de aici!! Cand a colaborat ISU cu radioamatori ? Care sunt canalele de urgență în Romania cu autoritățile ? Noi ne chinuim sa ne păstrăm antenele și alți au alte interese !! Deci in concluzie vom vedea ce va urma.73

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact