hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Sunteti membru al Federatiei Romane de Radioamatorism?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 9-aprilie-2006 si s-a incheiat la 15-aprilie-2006

Pentru clarificare, articolul 18 din Statutul FRR prevede:
Art. 18 - La Federatia Româna de Radioamatorism se pot afilia structurile sportive cu personalitate juridica legal constituite si recunoscute oficial, respectiv cluburile persoane juridice de drept privat, cluburile persoane juridice de drept public si Asociatiile Judetene de Radioamatorism si a Municipiului Bucuresti.
Cu alte cuvinte, pentru ca o persoana fizica sa fie membra a FRR, acea persoana trebuie sa fie membra a unui club afiliat la FRR

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (14)  

  • Postat de yo2bzv la data de 2006-04-09 09:28:56 (ora Romaniei)
  • Moral si sentimental DA. Din pacate nu am unde plati vreo taxa la radioclub (conditie obligatorie ptr a face dovada ca esti MEMBRU).La prima vedere definitia de membru nu spune mult, unde nu sunt membri nu-i asociatie, unde nu sunt asociatii nu-i federatie...(inteleg federatie ca un intreg, aici, si nu numai for diriguitor..).RCJ YO2KAB devine, se pare, istorie. 73's, Costi

  • Postat de muntean ioan-jim la data de 2006-04-09 13:01:13 (ora Romaniei)
  • federatia este necesara ,dar cea din prezent e departe de ceeace ne asteptam de la ea. daca la competitiile specifice participa 1-2 la suta din
    statiile autorizate ,e si asta un raspuns la activitate federatiei.

  • Postat de Tony la data de 2006-04-09 21:42:07 (ora Romaniei)
  • Da,sunt membru al Radioclubului din Bucuresti YO3KAA...Am in posesie si un carnet de membru...din 1985...73!

  • Postat de Gabi la data de 2006-04-09 22:35:45 (ora Romaniei)
  • Ma consider membru al FRR. Am fost membru al Radioclubului YO4KCA pana s-a desfiintat apoi 2 ani membru la YO3KWA pana a plecat Dl.Ionita (3JT), acum nu mai sunt membru cotizant nicaieri. Astept sa apara un club care la care sa functioneze si serviciul de QSL-uri pentru a plati o taxa pentru ca pt. mine altceva nu poate face un club...73

  • Postat de Ovidiu Ratiu la data de 2006-04-10 08:51:11 (ora Romaniei)
  • Sunt membru al Radioclubului Judetean Hunedoara YO2KAR din 1998.
    Nu tineam foarte tare sa intervin dar am citit mai multe comentarii potrivit carora un radioclub nu poate face altceva decat serviciul QSL.As ruga pe cei care au scris sa detalieze ce ar mai dori sa faca un radioclub pentru dansul nu doar afirmatii de genul "Astept sa apara un club la care sa functioneze si serviciul QSL-uri pentru a plati o taxa pentru ca pt. mine asltceva nu poate face un radioclub".
    Un radioclub ar trebui sa reprezinte interesele membrilor acestuia dar membrii ar fi bine sa-si faca cunoscute aceste dorinte. Prin afirmatii ca cele de mai sus nu cred ca vom face nici un pas inainte.

    Toate bune de la YO2LSK Ovidiu Ratiu.
    73!

  • Postat de Mircea Grecu la data de 2006-04-10 10:50:03 (ora Romaniei)
  • Nu sunt membru de club, in consecinta nu sunt nici membru al federatiei! De altfel daca mergeti pe situl YO4KCA (situl exista, clubul a fost desfiintat) veti observa ca din aprox. 200 de membri (pe vremuri, obligatoriu) astazi toti nu mai sunt membrii de club sau de federatie- exita totusi cateva exceptii: cei care sunt membrii la YO4KRB (unde taxa de inscriere este de 1 milion lei iar taxa lunara de membru este de 200 mii lei...) si care are, daca nu ma insel, 11 membrii si ar mai fi membrii ai altor cluburi - la Tulcea, Bucuresti etc.-oricum pot fi numarati pe degetele de la o mana...In concluzie, rezultatul sondajului va fi eronat, in aceeasi situatie fiind multi care, precum se observa, inca se mai considera membrii federatiei, fara a fi membrul vreunui club...

  • Postat de Tony la data de 2006-04-11 10:38:53 (ora Romaniei)
  • Un Radioclub,pe langa menirea sa de a forma radioamatori,si a trimite QSL-uri,ar putea sa initieze un program de ajutorare a tinerilor radioamatori in procurarea de componente electronice,si de ce nu,statii de emisie-receptie pentru radioamatori...73!

  • Postat de Dan la data de 2006-04-11 13:53:18 (ora Romaniei)
  • A fii radioamator este un hoby si este o activitate individuala.

  • Postat de Emi la data de 2006-04-12 11:57:18 (ora Romaniei)
  • FRR se pare ca se ocupa de radioamatorism doar ca sport nu ca si hobby. Astfel o asociatie non-profit (ONG)care are ca scop sprijinirea radioamatorismului dar care nu are acreditare ca si club sportiv nu poate fi membra a federatiei. Personal propun modificarea articolului 18 din statutul FRR, in sensul acceptarii si a ONG-urilor ce sprijina radioamatorismul, adica "legalizarea" radioamatorismului si ca hobby.

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2006-04-12 16:16:53 (ora Romaniei)
  • Din felul in care este redactata Legea sportului, rezulta ca se pot afilia la FRR (care este infiintata pe aceasta baza) doar forme asociative cu caracter sportiv. Ina mai sap sa vad daca se poate feca ceva in sensul afilierii si a formelor asociative fara caracter sportiv. Folosesc sintagma "forme asociative" intrucat Legea sportului defineste "Asociatia" ca fiind FARA persoanlitate juridica iar OG26/2000-care se ocupa de asociatiile nonprofit defineste "asociatia" ca avand persoanlitate juridica. De aici apar si niste confuzii deseori.
    Emi(L), daca doresti sa participi la dezbateri pe marginea felului in care FRR trebuie sa "renasca", te invit pe acest forum: http://radio-gear.info/smf/index.php?PHPSESSID=b7915db224ceef09e5314c1b3438be1e&

  • Postat de Gabi la data de 2006-04-12 20:04:03 (ora Romaniei)
  • Pentru Ovidiu, yo2lsk: dupa cum ai enuntat chiar dumneata "un radioclub ar trebui sa reprezinte interesele membrilor acestuia dar membrii ar fi bine sa-si faca cunoscute aceste dorinte" mi-am facut cunoscuta dorinta PERSONALA. Nu vad ce v-a deranjat la faptul ca astept de la un radioclub sa aiba si serviciul de QSL. Mai spuneti ca "...ce ar mai dori sa mai faca un radioclub pentru dansul...", deja cred ca mi-am exprimat dorinta.
    Consider "atacul" dvs. nefondat.
    Dupa cum am mai spus, am fost membru al radioclubului YO3KWA timp de 2 ani cat a functionat serviciul de QSL platind o taxa de club si pentru QSl-uri iar eu am reprezentat clubul in competitiile la care am participat deoarece era cel mai apropiat de mine ca locatie. Momentan acest radioclub trece prin niste restructurari, daca va relua serviciul de QSl ma voi inscrie iar. Orice alt comentariu va rog sa-l faceti in privat.
    73 de Gabi

  • Postat de ghita la data de 2006-04-13 11:25:47 (ora Romaniei)
  • Exista o mare problema aici!. Citind postarile de aici si din alte dati, legate de acest subiect, veti observa ca o serie de nume sonore din radioamatorism au probleme legate de afiliere, oameni care si-au dedicat o viata pentru aceasta pasiune sau tineri care si-au facut un hoby, ignorind telefonia mobila sau chat-ul pe internet.Problema invocata este ca nimeni nu incearca sa rezolve situatia invocind mereu o lege care a fost facuta cu "dedicatie".Un exemplu ar fi momentul in care a intervenit un interes, un vicepremier a reusit sa modifice aceasta lege, bineinteles fara vreun efect favorabil pt. noi!. In momentul elaborarii statutului FRR am propus sa nu se faca restrictii in ceea ce priveste afilierea, bineinteles fara nici un rezultat, interesele in directia "sportului" fiind mult mai puternice. Modificari nu pot interveni atita timp cit o mare masa de amatori (neplatiti) creaza facilitati la doi-trei profesionisti (platiti). 73! de yo5cln.

  • Postat de Marian - YO7CEG la data de 2006-04-16 05:18:41 (ora Romaniei)
  • Referitor la Procente Sondaj, despre calitatea celor care au votat, conform cu subiectul de fata, cred ca cei care au votat NU ( cu ambele variante mentionate ) au votat SIGUR si in Deplina Cunostiinta de Cauza cu pozitia lor, dar printre cei DA, se afla foarte multi care sunt Membrii VIRTUAL ( precum este si organizatia din care fac parte ) ptr. ca "suna si da bine", dar carnetele de membru, cele vechi, noi nu stiu daca au aparut, banuiesc ca nu sunt stampilate si vizate,la zi...Altfel, calitatea de Membru si Vechimea, nu se pune ptr. acesta activitate sportiva. Ptr. Ceilalti este Activitate sau ocupatie Hobby, pe cont propiu, deci este clara incurcatura..! Hi...Hi...! Tuturor numai MAXIME !

  • Postat de Alexandru la data de 2008-08-18 00:18:00 (ora Romaniei)
  • ce inseamna 73?

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact