hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: In ce relatii sunteti cu vecinii dumneavoastra pe chestiunea antenelor?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 13-martie-2017 si s-a incheiat la 20-martie-2017

Intrebarea acestei saptamani a fost sugerata de Morel 4X1AD

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (9)  

  • Postat de Toni la data de 2017-03-13 22:18:28 (ora Romaniei)
  • Nu mai am vecini , dupa ce le-am bruiat tv -urile seara de seara la dx si-au luat lumea-n cap , prin Spania , Italia ,si vecini adevarati mi-au ramas la 3,8 mhz , ZL1IU , JA5AQC ,alaturi de toti cei care vin cu semnale mici de la capatul lumii , poti sa vezi pe youtube cum vin seara pe la mine ,, vecinii,, mei.(da pe youtube doar atat ,,ZL1IU,,)Pe o antena banala , pe transceivere antice...mi-am facut vecini adevarati...hi, hi...

  • Postat de Emil (yo6hem) la data de 2017-03-14 08:21:33 (ora Romaniei)
  • Intrebarea este interesanta dar cred ca ar trebui un pic mai precis formulata;adica in sensul ca exista doua categorii de vecini,cei de la bloc si cei de la casa.Diferentele sunt destul de mari intre cele doua categorii si nu prea merg puse la un loc.

  • Postat de Petrica la data de 2017-03-14 08:50:05 (ora Romaniei)
  • Cand am constatat ca vecinii devin prea interesati de tribanderul de pe terasa blocului mi-am adus aminte ca in viata ai posibilitatea sa iti alegi vecinii ca dealtfel si prietenii si imediat am aplicat aceasta invatatura! In acest moment nu am vecini care sa ma sicaie dar am locul ideal pentru a ridica antene si pentru a face radioamatorism! Am descoperit ca totul depinde de ce si cat de mult iti doresti! 73!

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2017-03-14 12:41:48 (ora Romaniei)
  • Asa e , este mare diferenta intre a sta la casa si curte de 2-3000 mp , cu distante mai mari intre case si a sta la bloc unde ai ca presedinte sau admin un mos comunist care vede peste tot spioni americani, hi ! Dupa reabilitarea blocului la mine nu mai are nimeni access la terasa , mai ales ca este si perioada de garantie si daca se strica ceva sa nu fie scoasa lucrarea din garantie, asa ca solutia este antena intre blocuri , intre balcoanele superioare contra unui vin bun sau o palinca adevarata hi !. Dar atentie ca inca sunt “aerieni “ si operatorii de cablu , o perioada pana intra in pamant cu cablurile , hi ! sit e mai poti incurca in cablurile lor . La curte este altceva , acolo vecinii nu sunt interesati de ceea ce faci tu in curte iar daca vad o antena mare te lasa in pace si esti pentru ei “securistu’ “ sau “ omul care cauta extraterestrii”, lol !

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2017-03-14 15:54:17 (ora Romaniei)
  • Am făcut trafic de la bloc cca 36 de ani. Nu deranjam recepția TV decât la emisiunile transmise din LZ care aveau nivel redus, la limita păstrării sincronizării imaginii (locuiam pe atunci la Pitești, eram YO7BKM). Am fost reclamat, inspectat inclusiv de miliție, dar am scăpat ușor: m-am obligat în scris, în toate procesele-verbale încheiate la fiecare inspecție, să nu deranjez nicio recepție TV sau radio care se face pe bază de abonament plătit. Și cum nimeni nu plătea abonament în Bulgaria, iar Europa Liberă nu spunea nimeni că ascultă (pe UL sau UM nu deranjam) am avut câștig de cauză. Am venit apoi prin 1990 la Brăila, tot la bloc. Începuse TV pe cablu, antena mea (LW) trecea cam la 5 m de cablul de distribuție programe al firmei Cony-Sat aflată la parter și nu preturba nimic, verificat chiar de firmă, este drept că nu depășeam 80 W și totul era reglat la fix. S-au produs odată perturbații la ei, într-un concurs, au venit să mă controleze, am închis stația și perturbațiile continuau, de vină a fost un alt HAM din apropiere care lucra cu enorm de multe spletere și cu antene improvizate, care treceau tot peste un cablu Cony-Sat. Am avut și eu liniște în bandă indicând firmei cine este cel care perturbă, l-au „potolit” ei. După un timp cei din blocul de peste drum, unde era celălalt capăt al antenei, mi-au desfăcut-o (dreptul lor!) dar nici pe blocul meu (P+7) nu am avut voie să o pun, chiar dacă XYL-ul era administrator. Din 2005 am mutat echipamentele la țară, casele sunt rare, nu există cablu TV, toți locuitorii au antene satelit și este OK. Ca să nu inventeze cine știe ce cu „securistu” sau „martianu” i-am invitat de câteva ori la o țuică și o probă de trafic, atât cu YO să înțeleagă și ei, dar și în străinătate. Niciodată nu am mai avut vecini atât de buni.

  • Postat de Nic la data de 2017-03-15 12:14:10 (ora Romaniei)
  • Am locuit la bloc si nu am avut niciodata probleme cu vecinii (bloc de locuinte de serviciu mapn; de, avantajul macaroanelor pe maneca HI). La casa am avut, pe la inceputurile mele in radio, o intamplare tragico-comica. Foloseam un VS1AA si unuia din vecini i se stingea TV-ul la emisia mea. Dupa ce m-a amenintat cu toporul (pe bune) am inteles ca trebuie sa fac ceva. Si cum se apropia CM de fotbal din SUA, i-am aruncat o cutiuta magica in curte. Rezultatul a fost clar. Dupa ce a schimbat mai multe antene si zeci de metrii de coaxial, cred ca a schimbat si televizorul. Razbunarea pentru faza cu toporul a fost DULCE. Noroc ca, intre timp, s-au consumat bateriile de la "magic box". Si totul a revenit la normal. Fireste, si eu am schimbat antena.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2017-03-16 12:49:43 (ora Romaniei)
  • Aceasta tema de fapt contine o mare si infinata diversitate a intamparilor din viata radioamatorilor. Ar merita ca cineva sa le aduna cazurile cele mai hazlii int-o carte pentru posteritate. Prietenul meu (SK) YO5YJ din Sighet in anii 70 a construit un final cu 4XRL12P35, fider scarita la antena. Babele din vecini seara de seara se adunau la barfe pe o banca in fata casii (p,atunci nu era Facebook)iar una povestea ca de cand vecinul a pus acea scara pentru gaini, pe ea in fie care noapte frig dintii vipla din gura. La capitolul "dulce razbunare" eu am introdus un paiangen in LNC - ul vecinului - ba avea ba nu avea imagine la TV, pe deasupra pe sestache am si plimbat un magnet permanent odata in fata ecranului care a redat toata gama de culori al curcubeului iar dupa "consilierea specialistilor" pana la urma a schimbat TV. Cazul cu biserica din vecini am mai relatat, cand duminica in timpul slujbei la care parintele vorbea la enoriasi prin microfon in loc de vocea lui se auzea un oracait (lucram SSB in 20m)in urma caruia babele au fugit afara cu baticurile ravasite pe cap discutand speriati ca popa e "bantuit" de diavol. Pana la urma m-am inteles cu parintele ca in timpul slujbei sa fiu STB, ba mi a dat si un litru de vin de calitate, cadou recunostinta.

  • Postat de Gabi la data de 2017-03-17 22:02:55 (ora Romaniei)
  • La adresa actuala locuiesc de 12 ani si ma inteleg bine cu vecinii. Pana sa fie 'aleasa' o noua conducere a asociatiei de propietari (de vreo 3 ani), am avut acces pe terasa fara probleme. Actuala conducere a hotarat ca pe terasa nu trebuie sa fie nici o antena (de fapt doar eu aveam antene - vertical multiband si dipoli inverted V).
    Drept urmare am dat jos antenele sub atenta supraveghere a 'presedintei de bloc' si a doi membrii din 'comitetul de bloc'. Cei trei au stat cu mine pe terasa blocului pana am dat antenele jos. Le era frica sa nu distrug izolatia terasei desi, pentru constructia antenelor, nu am batut nici macar un cui pe terasa (am folosit pentru ancorare piroane existente/lasate in pereti de cei de la cablu TV).

    Am incercat sa le explic sefilor din bloc ce este radioamatorismul dar unul mi-a taiat-o scurt: acum nu mai este nevoie de radio fiindca exista telefoane mobile. Un singur locatar care locuieste la ultimul etaj avea probleme cu antenele mele: omul, un tanar in varsta de vreo 30 de ani, imi zicea ca antenele mele il iradiaza :)
    Prostul are mintea odihnita si nu trebuie sa-l contrazici...

    Ca radioamator am folosit numai antene construite de mine (verticale sau filare): de la simpli dipoli pana la longwire de 63m suspendat intre doua blocuri la etajul 10, windom intre blocuri sau delta loop vertical full size pentru banda de 80m. Acum am un bat de undita la fereastra de la etajul 6 si o antena end fed half wave de 23m montata ca slooper de la etajul 6.
    Propagare sa fie fiindca ma descurc (modest) si cu antenele actuale.

  • Postat de PAUL la data de 2017-03-18 08:36:26 (ora Romaniei)
  • Varianta albastra; vecinii mei sunt cei mai fericiti, mai ales cand ploua cu traznete pt ca, zic ei, ii feresc de fulgere.HI

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact