hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: In ce masura apreciati ca Federatia Romana de Radioamatorism reprezinta si apara interesele radioamatorilor din Romania?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 2-aprilie-2006 si s-a incheiat la 9-aprilie-2006

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (24)  

  • Postat de Adrian Mocanu la data de 2006-04-03 00:21:59 (ora Romaniei)
  • Va intreb cine oare ne-a obtinut dreptul de a fi QRO, cine ne ajuta sa ne pastram liceenta, desi uitam constant sa o platim la timp, si cine ne uneste daca nu ACEASTA federatie. Va intreb cine credeti ca ne apara interesele daca nu ACEASTA federatie? Toate cele bune YO3GSM - un radioamator care ii apreciaza si ii stimeaza pe oamenii din ACEASTA federatie!

  • Postat de David Moldovan la data de 2006-04-02 21:36:19 (ora Romaniei)
  • Singurul serviciu pe care mi-l face FRR este acela de birou de QSL-uri unidirectional. Celelalte doua: revista si QTC-ul sunt pentru suflet. 73 de YO5BTZ!

  • Postat de David Moldovan la data de 2006-04-03 23:19:15 (ora Romaniei)
  • Stimate prietene si coleg de hobby, Adrian: d-ta te guduri pe langa FRR sau porti capul pe umeri ca sa nu-ti ploaie in gat? Sau poate ambele!
    Afla de la mine daca inca nu stii ca la istorica negociere cu IGCTI-ul (de asta toamna) s-au cedat 100MHz din cei 150MHz ai benzii de 2,4GHz si sarmanii amatori din YO au ramas cu doar 50 MHz de banda pe cand toata Europa are banda de 2,4GHz intacta. Si asta tocmai in aceasta perioada cand au inceput sa apara si in YO componente si subansamble cu care s-ar putea face ceva practic in aceasta banda. Te rog sa ma scuzi ca am fost cam "dur" la inceputul comentariului cu toate ca secretarul federal ne-a rugat cu mai multe ocazii sa nu fim jignitori pe acest site. 73 de David, YO5BTZ!

  • Postat de Marin la data de 2006-04-04 00:36:42 (ora Romaniei)
  • Poti sa fi QRO ( preocupare pricipala ) dar sa fi operator este mai dificil. Aici Nu te ajuti decat TU Insuti, precum la pastrarea licentei. Daca nu poti, sa-ti porti de grija singur, atunci este nevoie de asistenta si ajutor,pentru Plata la timp , doar este Grija altora ! Constant, Da.

  • Postat de Mihai la data de 2006-04-05 18:11:36 (ora Romaniei)
  • Pentru DAVID: te rog frumos sa ne dai amanunte despre negocierea de care vorbesti. Nu am stiut ca spectrul este negociabil. Poate ca s-au obtinut alte concesii, cum ar fi banda de 7.1-7.2 MHz?? Cine a negociat?

    Pe de alta parte, ca raspuns general, cred ca a trecut vremea in care asteptam "sa ni se dea", "sa fim ajutati". Acum este vremea in care trebuie sa ne ajutam singuri. Sigur ca FRR are multe minusuri in activitate, insa atita vreme cit noi ceilalti stam pe margine comentind, si asteptam ca cineva "sa faca", nu vom ajunge prea departe. Pina acum am vazut un singur fel de atitudine la sedinte si chiar pe acest forum: fiecare are cite o opinie de forma "ar trebui sa se faca... asa si asa". Cine "sa se faca" ? NOI sa facem, sau si mai bine: eu voi face.

    73 Mihai, YO3CTK

  • Postat de Mitra Leontin la data de 2006-04-05 14:26:27 (ora Romaniei)
  • Personal eu consider ca FRR mai are
    un rol f. important in activitatea noastra.
    Descentralizarea in acest domeniu nu va duce la nimic bun. Viitorul ne va da dreptate ! Leo.

  • Postat de victor la data de 2006-04-05 19:42:50 (ora Romaniei)
  • ar trebui sa fie reprezentantul nostru in toate !! sa fie echidistant, corect si cu coloana vertebrala dreapta!!!, dar este asa intotdeauna ???, pe unii ii apara ??, altora le da in cap ?? amestecandu-se in treburile lor??, impunandu-se sau pur si simplu ii ajuta sa se "desfiinteze", exercitand ptresiuni indirecte asupra lor: alta data ajutand raspandacii sa-si faca treaba -vezi QTC-eurile transmise = o fi oare asa??.
    legea lustratiei cred ca ar fi binevenita si la noi! acesta cred ca este doar un alt aspect.
    referitor la aspectul cu igcti cred ca mai sunt si alte aspecte de elucudat pe care le las la latitudinea celor mai informati de cat mine !
    recititi regulamentul si spuneti de ce este nevoie ca pentru indicative speciale sa se ceara acordu "unei asociatii nationale" ???

  • Postat de Pit, yo3jw la data de 2006-04-06 09:40:51 (ora Romaniei)
  • Referitor la banda de 2,4 GHz
    Aici nu a fost loc de negociere. Conform TNABF in zona 2300-2400 MHz amatorii nu au "aplicatii" in YO. De aceea nu s-a dat. Pentru a avea acces in zona data este necesar a se face demersuri la MCTI pentru obtinerea accesului in zona data. De asemenea si in 7,1-7,2 MHz. Trebuie "armonizata" legislatia europeana cu cea nationala. Trebuie cerut si facut presiuni (loby). A aparut banda de 3GHz. Va trebui sa se foloseasca. Trebuie introdus in Regulamentul YO VHF UHF SHF contest !
    Sa speram ca vom avea participanti. Poate ar fi bine sa apara producatori de astfel de echipamente in YO! 73 Pit
    PS YO3HJV trebuie ajutat. Inca vrea! Daca va vedea ca nu este sprijinit e posibil sa se lase, ca si multi dintre noi care doar privim, privim, privim...... La Adunarea generala am solicitat reprezentantilor Dvs. ca toate solicitarile catre FRR sa se faca numai in scris. Nu telefon, nu radio. Acestea nu lasa urme....

  • Postat de Sandy (yo3nd) la data de 2006-04-06 22:10:53 (ora Romaniei)
  • Nu am de ales,trebuie sa incep cu un apel/mesaj catre YO5BTZ care incalca fara motiv[neinformat total dar jigneste prea usor]una din regulile de baza ale radioamatorilor:cea a bunei cuvinte!Cum poti sa folosesti asa exprimare domnule,ca prieten nu-ti pot spune ?!Nici nu stii cine este YO3GSM si ce face el dar il jignesti inadmisibil!Trebuia sa atace FRR ca sa-ti faca pe plac?Nu-ti place FRR,inscrie-te in alta asociatie, fa dumneata alta mai buna,noua[sau unora dintre noi]ne place asta.Pit te-a lamurit cum a fost cu 2,4GHz....ce te faci acum cu cele spuse mai sus?
    Daca posezi "fair play", cere-i scuze celui pe care l-ai jignit numai pentru ca n-are parerea dumitale!Chiar daca FRR nu ar fi aparat banda de 2,4 GHz si ar fi pierdut o bucata din ea,nu numai asta face FRR.Oare cati "sarmani"r-amatori se mai plang de banda de 2,4GHz? Este usor sa-ti doresti ceva sau sa zici ca asa ar fi bine[YO3CTK are perfecta dreptate} dar sa nu te implici direct.Doresc sa va spun ca eu apreciez munca FRR,daruirea multor r-amtori care isi sacrifica timpul si banii pentru o pasiune comuna.Revenind la YO5BTZ,jignindu-l pe Adrian,ne-a jignit pe toti cei care gandim si credem ca el!YO3GSM este asistent la fac.de Electronica/calculatoare,este cel care lucreaza acum la realizarea retelei de calculatoare necesara Echipei Nationale la C M IARU.El este cel care raspundede tot ce tine de soft/hard la YO3KPA !Este pacat ca tocmai lui, un tanar atat de modest si cu atat de mult bun-simt sa i se intample asa ceva.Eu unul ii cer scuze in numele celui care l-a jignit ! 73' Sandy

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2006-04-05 22:17:00 (ora Romaniei)
  • http://radio-gear.info/smf/index.php?topic=2.new#new
    Salut!
    Dupa cum poate ati auzit, la recenta sedinta am fost cooptat in Consiliul de Administratie, fara drept de vot, in vederea unei incercari de imbunatatire a activitatii federatiei, sub aspectul optimizarii unora dintre prevederile statutare.
    As dori sa va cer sprijinul in incercarea mea de a scoate la lumina actiunile FRR si de a imbunatati prezenta in "piata".
    Pentru inceput, va voi ruga sa urmariti proiectele ce le propun la adresa indicata ceva mai sus.
    Deocamdata acel forum nu are un continut demn de a fi debatut, urmand ca, in functie de timpul disponibil, sa il "incarc" si cu materialele concrete care acum sunt doar pe hartie.
    Cu stima,

    Adrian YO3HJV

  • Postat de muntean ioan-jim la data de 2006-04-06 22:11:30 (ora Romaniei)
  • am incercat si eu sa-mi exprim opinia ,dar apare erorr 1069 ! mesajul catre ciprian nu pleaca !

  • Postat de muntean ioan-jim la data de 2006-04-07 06:35:59 (ora Romaniei)
  • sorry !
    dr om ciprian
    multumesc pentru raspuns , dar tot nu merge !
    am postat ,la sondajul de opinie , pe a 3-a optiune si tot asa apare : eroare cod 1069.

  • Postat de Ciprian Sufitchi (n2yo) la data de 2006-04-07 08:11:44 (ora Romaniei)
  • Am gasit motivul acelei erori. V-am explicat intr-un mesaj pe adresa personala. 73s de Ciprian N2YO

  • Postat de Dan swl. la data de 2006-04-07 08:39:02 (ora Romaniei)
  • "Nu-ti place FRR,inscrie-te in alta asociatie..."-Domnul Sandy,Dvs pretindeti buna cuviinta din partea altora. Foarte bine, dar cu "indemnul" de a parasi federatia cum ramane? Cat priveste rezultatul sondajului;45, 52 si intr-o mica masura 78(!) va poate spune ceva.
    73 Dan

  • Postat de David Moldovan la data de 2006-04-07 12:39:42 (ora Romaniei)
  • Respecte Sandy, mi-am cerut iertare imediat dupa ce am jignit. Dupa felul in care a scris comentariul nu pare a fi cadru didactic, si apoi ce daca este asistent? Daca ar fi fost paznic n-ar fi fost obligatoriu sa-mi cer scuze? Oare altii n-au facut munca pentru obste, fiecare dupa pregatirea profesiunala si dupa pricepere?..............Crezi ca eu nu pot canta in struna federatiei?.........."Federatia e-n toate, E-n cele ce sunt Si-n cele ce maine vor rade la soare!".....In legatura cu banda de 2,4GHz, va rog pe toti care ati amintit aici de ea, sa recititi Regulamentul de radiocomunicatii privind serviciul de amator din 1992.....In incheiere vreau sa va spun ca primul meu comentariu n-a vrut sa defaimeze FRR si nici sa arate cititorilor ca eu as vrea ca FRR sa-mi faca cine stie ce servicii. Am pretentia ca Biroul de QSL-uri din YO sa functioneze in ambele sensuri deoarece YO nu este SV2/A. Chiar daca revista va apare mai rar, chiar daca QTC-ul va fi transmis de YO3ND sau de altcineva care ar putea sa-l inlocuiasca pa YO3AC (fie-i tarana usoara!), chiar daca se va pune o cutie a milei la fiecare simpozion sau alta intalnire radioamatoriceasca, Biroul de QSL-uri trebuie sa functioneze in ambele sensuri! Fiecare din noi isi aminteste cu cata nerabdare a asteptat primele QSL-uri. As mai avea multe de spus dar le las pentru QSO-uri pe benzile de radioamatori cu conditia sa nu mi se mai puna purtatoare de cineva din YO3 care nu are alta ocupatie decat sa puna purtatoare atunci cand cele auzite nu-i plac urechilor lui. 73 de la David YO5BTZ

  • Postat de Sandy (yo3nd) la data de 2006-04-07 15:04:55 (ora Romaniei)
  • David, de data aceasta sunt alaturi de tine in cele scrise,73' Sandy

  • Postat de Francisc Grünberg la data de 2006-04-07 15:17:03 (ora Romaniei)
  • "La Adunarea generala am solicitat reprezentantilor Dvs. ca toate solicitarile catre FRR sa se faca numai in scris. Nu telefon, nu radio. Acestea nu lasa urme...."
    Pacat ca nu s-a facut si precizarea ca FRR ar fi obligata sa dea si raspunsuri acelor solicitari... Sa fim seriosi: in decurs de 15 ani am adresat secretarului general circa 100 de pagini de corespondenta oficiala - in majoritate in chestiuni de interes general - la care nu am primit NICI UN SINGUR RAND DE RASPUNS. Aviz celor care lucreaza la noul statut: o institutie care se respecta si care se vrea respectata raspunde petitiilor, sesizarilor celor pe care are pretentia sa-i reprezinte. Este nu numai o chestiune elementara de bun simt, dar si o obligatie care timp de 16 ani a fost tratata cu totala lipsa de responsabilitate. Cu regret, YO4PX

  • Postat de muntean ioan-jim la data de 2006-04-07 18:27:42 (ora Romaniei)
  • dr om ciprian
    pe adresa personala nu e nici o explicatie
    de la n2yo ! sper sa mearga de aici incolo !
    cu bine.
    yo6aji

  • Postat de Marian - YO7CEG la data de 2006-04-07 23:32:20 (ora Romaniei)
  • Nu stiu cum o fi la Altii, dar Stiu cum este la Noi.Cred ca fiecare avem o viziune diferita despre anumite forme de organizare printre care si cea in discutie aici.In Tari puternice, cu radioamatorism la fel, acolo sunt destul de multi radioamatori care NU sunt membrii la o Asociatie.Oare de ce?! Banuiesc ca multi care se considera membrii unei organizatii nu au studiat sau retinut cate ceva din Statut! Oare cu simpla Cotizatie Platita devenim membrii undeva !? Adevarat, aceasta este dovada Apartenentei si simtim nevoia sa apartinem de o entitate sau " Grup de Interese " dar Interesele trebuie sa Ne fie Bine reprezentate de Organizatia respectiva, in mod corect si echidistant, in fata tuturor si intre toti membrii,cea ce este departe de realitate! Probat de mine, pot sa exemplific ... Organizatia Trebuie sa fie un Catalizator. Dar de la Teorie la Practica este cale Lunga si Intortocheata ! Si din Pacate realitatea este alta, indiferent care ar fi cauzele. Un singur lucru este Esential: DREPTUL la LIBERA ASOCIERE ! In democratie, NU te Poate OBLIGA NIMENI sa faci Parte dintr-o organizatie, indiferent care ar fi aceea. Este un DREPT CONSTITUTIONAL ! Te asociezi daca vrei si consimti la acest lucru. Cu cine doresti ! Este adevarat, Singur - este greu, Independenta este frumoasa dar are costurile sale.Mari! Este la fel de Adevarat ca Numai Impreuna vom Reusi...dar...A fost abolita vechea prevedere( din vechiul regulament ex.RSR) care prevedea Obligativitatea , ca ptr. a deveni radioamator trebuia sa fi membru al unui club apartinand de FRR. Pe stil Nou, acest fapt, nu a convenit, pierzandu-se din organizare si clienti, lucru recunoscut cu regret de cei cu optiuni colectiviste. ACUM, Impreuna, inseamna ALTCEVA...mai ales NEimpus ! Trebuie sa vedem altfel Lucrurile, dar usor-usor sa facut demersuri-loby- si sau strecurat si obtinut, cateva concesii, chestiuni in Noul Regulament,despre care la anumite solicitari, sa depinzi de colectiv,de recomandarile acestuia ! din care poate nu vrei sa faci parte ! Se vede de la distanta ca este cusuta cu ata alba, de catre "democratii originali" . Curat-Murdar, asa arata acele"Reglementari" unele deja sesizate aici.Referitor la acestea Institutia care a Reglementat s-a..."inapoiat"...si este Pacat, deoarece Judecam si Gandim " retro" in loc sa privim si sa actionam Direct si in "Sens Unic" =>INAINTE !.

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2006-04-08 09:47:03 (ora Romaniei)
  • Marian, asocierea este benefica din punct de vedere al respectarii drepturilor specifice. Noi, radioamatorii, avem o serie de drepturi. Acestea pot fi restranse sau extinse in functie de felul in care reusim sa le impunem. Asocierea la FRR este obligatorie pentru cei care doresc sa participe la concursuri deoarece, radioamatorismul a fost asumat (nu impus) ca sport. Fiind sport, se supune prevederilor legii sportului, cu bune si cu rele. Nimic nu ne impiedica sa ne redefinim optiunea asumata initial! Apartenenta la o asociatie este benefica si prin aceea ca se pot organiza diverse servicii colective accesibile astfel mai multor radioamatori-Birou QSL, de exemplu.
    Demersul de reforma trebuie dezbatut de cat mai multi radioamatori, fie afiliati sau independenti. Astfel se poate realiza ceva mai apropiat de dorinta a cat mai multi.
    Rugamintea mea: Cei care doresc sa contribuie la modernizarea FRR cu sugestii, dezbateri pe propuneri, sa participe la discutiile initiate pe acest site: http://radio-gear.info/smf/index.php
    intrucat deja am inceput sa postez acolo diferite materiale, schite de organigrama care se cer dezbatute. Cred ca discutiile generaliste sunt ok dar trebuie si ceva concret.
    73 de YO3HJV, Adrian

  • Postat de Vasile (yo5fmt) la data de 2006-04-08 18:03:52 (ora Romaniei)
  • Marian,yo7ceg,te rog sa recitesti cu atentie NOUL regulamentul de radiocomunicatii de amator din Romania-nu exista absolut nici o prevedere care sa-ti limiteze sau sa depinzi in ceva de colectiv(doar cand operezi statii colective ai ceva obligatii fata de statie).Asa ca observatiile "curat murdar" la care te referi nu prea au suport!73,Vasile YO5FMT

  • Postat de Marian - YO7CEG la data de 2006-04-08 23:29:50 (ora Romaniei)
  • Vasile-YO5FMT, am obiceiul ( nu stiu daca este bine...?!) ca atunci cand afirm ceva, mai ales in scris, o fac documentat si justificat, cu argumente si probe.Referitor la Regulamentul actual(stim ce pasiuni a starnit)Eu consider ca este foarte bun, modern, flexibil, aproape perfect. L-am citit atent! Sigur ca nu mi-a scapat nimic, asa Banuiesc...dar Exista Ceva in sprijinul celor sustinute de mine, un lucru pe care-l consider foarte SLAB, referitor la ce am spus mai sus, despre Conditionarea...Colectivista...Toti Cetatenii trebuie sa aiba Drepturi egale, Constitutional-DA ?! De ce a trebuit sa se faca Articol Special in Regulament, referitor la obtinerea unui indicativ cu 2 litere, in sufix !? Sunt acestea deosebite, speciale ?! Radioamatorii mai vechi le-au obtinut firesc, Normal. Alocarea indicativelor a evoluat iarasi firesc, este bine, a crescut numarul nostru, asa speram... dar actualmente daca exista o solicitare de astfel de indicativ, cu asffel de SUFIX,( la Speciale la Fel )indiferent de motiv, Regulamentul te trimite la Situl Internet al IGCTI, la Cererea model-Tip, care printre altele necesare iti solicita o " recomandare din partea unei asociaþii de radioamatori de nivel naþional " ! Ce ma fac daca sunt Independent si nu sunt Inregimentat la nici o asociatie ? Nu am o asfel de sansa, similar cu alt cetatean care poate intruni aceasta conditie. Cred ca toti cetatenii trebuie sa aiba sanse egale, fara disciminari! Aici este curat-murdarul de care pomeneam. Daca totusi am recomandarea, cine hotareste ca asociatia este de nivel national si in ce fel ! Cine face clasificarile( Nu sportive)!? Este clar, Trebuie sa ne facem membrii de partid, daca dorim sa mergem mai departe si sa obtinem ceva. Intradevar, aceasta "lucratura" slaba nu a fost inclusa in regulament, ar fi contravenit cu ce am mentionat, dar se mentin acele formulare,cereri tipizate, care par a Nu fi concepute de institutia ce reglementeaza activitatea noastra.Personal cred ca pe Site se poate pune orice, este doar informativ.Valoare legala au materialele postate acolo, doar daca sunt publicate in M.O. Daca aceste Cereri-model, Tipizate, NU sunt incluse in actualul regulament,( cum erau trecute in cele anterioare ) acestea sunt ILEGALE, ramand la stadiul de asa zis reglementari interne, valabile datorita unor demersuri facute, ptr. a mentine unele privilegii, valabile doar unora dintre noi, din Colectivul nostru, al organizatiei de baza ! Ramane cum am stabilit.Tot asa!

  • Postat de Gabi la data de 2006-04-13 16:16:17 (ora Romaniei)

  • Sondajul fiind incheiat la 9 apr - nu m-ai pot sa votez - as fi votat pentru FRR. Se pare ca majoritatea radioamatorilor YO apeciaza pozitiv activitatea FRR. PENTRU FRANCISC...in primul rand multumesc pentru info-urile postate de dvs. pe acest site. Eu am apelat o singura data prin mail la FRR, referitor la perturbatile produse in benzile de radioamatori de retelele de calculatoare si catv din orase si am primit un raspuns prompt de la Vasile:
    "Buna
    Multumesc pentru mesaj.
    Va fi abordat subiectul in Adunare, dar voi propune sa revenim. Sunt si allte
    sesizari relativ la BBPL/PLC si TVI in bbanda de 2m.
    Din pacate suntem foarte putini.
    Stiu ca esti foarte ocupat dar as rea sa ramanem in legatura caci avem nevoie
    de ajutor.
    73 si numai bine. Cu respect
    Vasile YO3APG"

    Are dreptate...sunt(em) putini care chiar vrem sa ne implicam...prefaram sa asteptam cf. "muieti is posmagii" dintr-o poveste de gradinita.
    Cu stima,
    Gabi

  • Postat de Dan-swl la data de 2006-04-14 16:19:22 (ora Romaniei)
  • "Se pare ca majoritatea radioamatorilor YO apeciaza pozitiv activitatea FRR".Ar fi corect sa citim, distinse coleg rezultatul sondajului:Total voturi=208, Intr-o mare masura=54 voturi,intr-o oarecare masura=62 voturi si intr-o mica masura=92 voturi. Pai cum stam cu aprecierea pozitiva?
    -"muieti is posmagii?" ar fi justificata cu ceva concret, altfel dl Gabi ne aflam putin in treaba.73

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact