hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Obisnuiti sa participati in Campionatul national de radiotelefonie pe unde scurte al Romaniei organizat de Federatia Romana de Radioamatorism?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 3-octombrie-2016 si se gaseste in aceasta pagina

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (10)  

  • Postat de Viorel Cornescu la data de 2016-10-04 22:06:09 (ora Romaniei)
  • Particip la acest campionat din 1982, in 1984 am luat Locul I la categoria juniori clasa III-a fiind atunci invitat la sedinta FRR din primavara unde am fost premiat, acest fapt m-a motivat am participat dea lungul anilor luand locuri fruntase dar campion nu. Tot mai sper, poate anul acesta cine stie cu toate ca la vremean respectiva ave-am un TRS HOMO MADE YO7CJB ,iar acum un KENWOOD !!!

  • Postat de Tic la data de 2016-10-05 09:01:20 (ora Romaniei)
  • O intrebare simpla ...de 10 puncte !!!
    Daca 70% dintre noi nu sint interesati de acest campionat, pentru cine se organizeaza el?
    Cred ca pe undeva este o mare problema, care se tot coace de ceva vreme. Cind s-o termina de copt....ramine de vazut.

  • Postat de Nic la data de 2016-10-07 11:44:39 (ora Romaniei)
  • @YO7CJB Felicitari. Nu renunta ca nu se stie niciodata. Propagation be with you !

    @YO8RFS Este organizat de FRR doar pentru cei din cluburile afiliate. Firesc, logic si normal. Moral? Nu stiu ...

  • Postat de Adam Grecu la data de 2016-10-09 10:04:33 (ora Romaniei)
  • @YO8RFS,
    Intrebarea ta poate este de 10 punte, insa raspunsul ar trebui punctat, nu intrebarea - asa este obiceiul.
    In fine, fiind vorba de Campionatul national organizat de FRR, regulile le stabileste organizatorul, nu participantul, care daca vrea participa, daca nu - treaba lui.
    De fapt si de drept, cam stiu unde „bate” comentariul tau, dar hai sa vedem ce putem face noi „afiliatii”, cum putem imbunatati activitatea in asa fel ca aceasta competitie sa fie cat mai atractiva - ca stim cu totii - ce-a fost a fost, nu mai putem intoarce timpul...
    Pentru cei mai tineri - nici „inainte” nu era grozav, dar parca emulatia era alta. Si atunci unii plecau (fugeau) de la serviciu numai sa ajunga repede acasa sa porneasca agregatele si sa participe in concurs.
    Si atunci se cam stiau castigatorii si ce nu participam?
    Aaaaa, acum suntem mai multe organizatii, dar nu sunt si membri ai unui club afiliat. Bun, sa-si faca clasamentul lor si daca sunt interesati sa organizeze si ei un concurs cu reguli proprii, sa testeze „piata” si vom vedea unde ne adunam.

    PS. Comentariul meu nu este adresat neaparat pentru YO8RFS a carui activitate o stimez si o apreciez.
    Adam - YO8BIG, Iasi

  • Postat de Alin Bur la data de 2016-10-09 15:31:43 (ora Romaniei)
  • Mie mi se pare prea complicat :
    Controale: un cod din 6 cifre care se formează astfel: Primele trei cifre reprezintă numărul de ordine al legăturii,
    începând cu 001, în continuare de la o etapa la alta. Următoarele trei cifre se transmit gen ștafeta. La prima
    legătura din concurs grupul de trei cifre se formează astfel: cifra din indicativ, urmata de vârsta operatorului în ani
    împliniți. La legătura următoare, se transmite grupul de trei cifre (ultimele trei) de la legătura anterioara. Exemplu,
    pentru un operator din districtul 5, în vârsta de 42 de ani:
    TX RX
    Legătura 1: 001542 001934
    Legătura 2: 002934 001756
    Legătura 3: 003756 002444
    Legătura 4: 004444 004718
    Legătura 5: 005718 006971
    Nu exista multiplicator.

    Se putea mult mai simplu

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2016-10-09 15:56:44 (ora Romaniei)
  • @Alin Bur YO2MNZ: De altfel, tot radioaul acesta este foarte complicat. Acest sistem de controale a fost conceput ca sa mai ingreuneze frauda. Dar cum stim cu totii, usile si incuietorile nu sunt puse pentru hoti, ci pentru a nu le deschide vantul ! Cu programul hamware al lui George-YO9HSW, este foarte usor de lucrat. Multumesc George ! Este radio, deci eu particip. Chiar daca nu mai sunt sportiv afiliat. Sa vina arbitrul si sa ma dea afara din concurs ! 73s ! Mircea = yo4si.

  • Postat de Alin Bur la data de 2016-10-09 16:36:07 (ora Romaniei)
  • Aveti dreptate ,,, nu m-am gandit la lucrul asta..

    73

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2016-10-09 18:45:32 (ora Romaniei)
  • "Asa se caleste otelul"....in competitiile astia de :casa" intre prieteni multi primesc o pasiune pentru aceasta parte a radioamatorismului cu preocupari asa de multiple ca concursurile unde se poate testa pe "viu" o idee sau alta de tehnica adoptata sau inventata la antene etc. Acum ca are dificultati cu cifrele,....d,aia suntem sa le invingem, daca vrem, daca nu.....aia este. De altfel si la mdodificarea regulamentelor de US "sufla vanturi noi, sa avem rabdare. Mircea - nu te da nici un arbitru afara de pe teren, dar daca nu vrei sa faci parte de nici-o organizatie de "radioscamatori" inseamna ca nu vei intra in clasamentul celor care organizeaza concursul. In viitor daca cineva are vointa, poate organiza un clasament chiar din celor care nu sunt afiliati FRR. Suntem o familie care a crescut iar nu e nici-o problema daca din aceasta mare familie si altii faca "casa", nu neaparat e obligatoriu "casa FRR", ramanem tot "frati" care ne respectam intre noi. 73 de yo5ajr Miki

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2016-10-09 20:36:22 (ora Romaniei)
  • Un atlet sau un canotor poate inregistra un timp de record mondial de unul singur. Un aruncator de sulita la fel. Ca nu se omologheaza asta e alta poveste. Dar un radioamator singur ? Ar da apel doua ore si ar face zero puncte ! Deci e nevoie de cat mai multi prezenti in banda pentru a-si arata pregatirea. Indiferent de apartenenta. Daca doreste medalii sa se inscrie intr-un club afiliat organizatorului. Totusi sunt foarte bune medaliile si diplomele astea. Cei care ne considera dusi cu capul, pentru ca vad cata energie consumam umbland mereu pe acoperisuri sau catarati prin copaci, isi mai schimba parerea despre noi. Eu zic sa veniti sa participati ! Sa vedeti ce interesnta este propagarea chiar la distante mici in YO. 73s ! Mircea = yo4si.

  • Postat de Sandy (yo3nd) la data de 2016-10-10 14:00:46 (ora Romaniei)
  • Cred ca toti aveti dreptate[hi],sa nu gresim insa luand ca referinta raspunsurile date aici....nu toti hamii raspund la intrebare,deci procentul se refera strict la cei care au raspuns aici !Asa ca sa nu facem judecati de valoare judecand superficial , 73'

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact