hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Intentionati sa participati in concursul international CQ World-Wide WPX a carui etapa in telegrafie se va desfasura in perioada 28-29 mai 2016?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 23-mai-2016 si s-a incheiat la 31-mai-2016

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (9)  

  • Postat de Cezar la data de 2016-05-24 22:40:44 (ora Romaniei)
  • Foarte interesant. 2/3 au spus "NU". Din pacate, esantionul e de doar 69 de votanti, asa ca e greu sa extrapolezi rezultatele. Si daca pana acum sunt doar 69 votanti, e evident cat de mult interes exista pentru concursuri :)

    Gresesc?

    73! de Cezar, YO3FHM

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2016-05-25 14:14:24 (ora Romaniei)
  • Eu cred ca sunt prea multe concursuri, nationale, europene, mondiale, aniversare etc, nu numai la radioamatorism ci si in alte sporturi si fiecare alege sa participa functie de interes, timpul liber, starea echipamentului etc. O situatie mai clara ar rezulta daca s-ar pune o intrebare de genul "la cate concursuri participati intr-un an?" cu intervale sub forma "sub 5, intre 5 si 10, intre 11 si 15, intre 16 si 20, peste 20". 73!

  • Postat de Mugurel la data de 2016-05-25 15:24:43 (ora Romaniei)
  • Prea putin probabil sa fie o masura in ceea ce priveste interesul fata de concursuri, mare parte dintre votantii cu NU pot fi din cei care nu lucreaza in cw sau lucreaza putin dar nu in concursuri.73, yo8rhm

  • Postat de Alex (yo9hp) la data de 2016-05-25 16:58:28 (ora Romaniei)
  • Anul trecut au trimis log la acest concurs 83 de participanti din YO. Asa ca nu toti contestmen-ii sunt interesati si de sondaje. In ultimii ani, la marile concursuri CQWW/CQWPX au participat aproximativ 80-100 de radioamatori YO, de obicei ceva mai multi in SSB decat in CW. Sfatul meu pentru acest weekend: chiar daca aveti antene modeste si 100 W (sau chiar QRP), lansati apel. Datorita retelei CW SKimmer/RBN veti avea surpriza unui pile-up de cateva minute sau zeci de minute. Intentionez sa operez numai ziua, la SOA-ALL-HP. Succes tuturor! Alex YO9HP

  • Postat de Morel (4x1ad) la data de 2016-05-25 20:27:47 (ora Romaniei)
  • @YO3FHM: Cezar, pentru un sondaj reprezentativ cu o eroare de +/-3% si o probabilitate de 95%, la un grup de cca. 4000 (3900 indicative autorizate ANCOM si inca 100 de participanti din strainatate) esantionul teoretic ar trebui sa aiba 843 de participanti. Daca restrangem la 2000 de radioamatori YO activi, esantionul teoretic ar trebuie sa aiba 696 de participanti (la 1000 trebuie 516 participanti in esantion) Spun teoretic, deoarece nu numai marimea esantionul conteaza ci si omogenitatea lui ca si alte date cu care nu vreau sa plictisesc pe nimeni. Marimea esantionului are semnificatie doar daca toti subiectii din universul sondajului au sanse egale de a fi alesi in esantion. In cazul de fata avem de a face doar cu grupul cititorilor acestui site, in mod specific cei interesati de concursuri. Astfel ca trebuie sa luam rezultatele sondajelor de pe http://www.radioamator.ro la adevarata lor proportie si semnificatie, adica cu ingaduinta si simt al umorului fara sa tragem concluzii radicale despre o chestiune sau alta. De altfel N2YO ne reaminteste delicat acest lucru in deschiderea tuturor sondajelor saptamanale.


    73 de Morel, 4X1AD ex.YO4BE

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2016-05-26 03:18:52 (ora Romaniei)
  • Esantionul participantilor nu este ales pe baze stiintifice. Este grupul de utilizatori ai acestui site care decid sa voteze si au o gama larga de trasaturi fara vreo afinitate cu un domeniu, un interes, o afiliere, varsta, profesie sau alti parametri. Cat de reprezentativ este acest esantion pentru intreaga comunitate de radioamatori, este un subiect de dezbatere care nu cred sa ofere un raspuns cert. Prin urmare procentele din grupurile care prefera sau nu acest concurs trebuie interpretate cu prudenta. Mai intesanta ar fi nu valoarea procentuala propriu-zisa, ci variatia acesteia in timp, tinand cont ca sondajul a fost administrat anual. Daca admitem ca esalonul este din punct de vedere statistic acelasi (ca distributie) in fiecare an, putem sa vedem modul in care a oscilat interesul radioamatorilor pentru acest concurs (CW) si sa gasim vreo tendinta pentru a anticipa ce se va intampla in viitor:

    Anul DA%

    2016 31.4%

    2015 24.7%

    2014 29.3%

    2013 32.1%

    2011 26.6%

    2010 32.1%

    2009 33.0%

    La prima vedere, interesul celor care prefera acest concurs nu a variat prea mult in ultimii ani si nu cred ca se poate vorbi de o crestere sau o descrestere.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2016-05-26 03:31:37 (ora Romaniei)
  • CQ WPX este unul din cele mai preferate conteste. De multi ani particip dar in cat. SOSB CW 160m. Numarul de participare este destul de mare fiind un contest alert si de durata. Din cluburile afiliate FRR eu am nr.de legitimare 787 iar daca este real, suntem cca. 900 de legitimati. Este mai mult de cat semnificativ nr. scazut de participare daca FRR, respectiv MTS ne considera "sportivi". Dincolo de controversata calitate de "sportivi" insa suntem radioamatori cu multiple orientari in acest hoby dar eficienta si nivelul tehnic al antenelor, al aparaturii, al pasiunii un factor important este si rezultatul obtinut in conteste, rezultat in care indiferent de preocuparile preferate cu totii avem un aport. Succes tuturor participantilor. 73 de Miki

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2016-05-26 14:36:46 (ora Romaniei)
  • Pai cum adica ? In cele 48 de ore, sa nu dau drumul la statie ? Benzile vor fierbe de indicative care mai de care mai haioase. Sunt curios, cum va merge banda de 10 metri. Cat de mare va fi zgomotul in banda de 160 metri. Voi intalni si anul acesta indicative cunoscute din ultimii ani ? Cu care sa ma salut doar cu un tit-tit ! In mod sigur cei ce vor performanta se vor bucura timp de o secunda ca ma pun in log. Voi face parte din marea masa a participantilor care vor face posibila performanta celor foarte bine dotati. Propagarea sa fie cu noi ! 73s ! Mircea = yo4si.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2016-05-26 16:47:28 (ora Romaniei)
  • Da Mircea. Noul regulament prevede ca cei care ravnesc la top sa lucreze cu CAT, astfel in log apare si frcventa QSO - urilor, mai mult, trebuie sa inregistreze fisier MP3 exact ce aude la ambele urechi (noroc ca avem doar doua mai mari sau mai mici...) - asa ca - dotati-va. incet incet nu se mai pune problema de fraudari. Succes in contest 73 de Miki

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact