hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ati facut vreodata parte dintr-o echipa participanta la un concurs radio international major (ex. CQ WW DX, WPX, ARRL International DX, IARU etc.)?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 28-martie-2016 si s-a incheiat la 4-aprilie-2016

Intrebarea acestei saptamani a fost propusa de Morel 4X1AD

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (8)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2016-03-29 19:43:18 (ora Romaniei)
  • Hai sa sparg ghiata. De si distinsul nostru prieten, Morel se refera la marile conteste in US, paleta posibilelor raspunsuri sant mult mai largi. Daca in US in mare majoritatea contestelor poti participa de acasa in pijama, la cele de UUS de multi ani se deplaseaza la locatii favorabile UUS, ori aceste pregatiri si deplasari, tabara etc. se facea organizate in grupuri in care fie care avea sarcina lui. UUS eminamente o activitate in grup dar nu e o regula totusi. Omenirea a trecut fazele de dezvoltare dificile datorat unirii in triburi. Dupa ce triburile si ele au fost vulnerabile au aparut lideri care au incercat sa uneasca si triburile, formand un popor care avea sanse mult mai mari de supravietuire. In noi, oamenii moderni au ramas instinctul de a se simte mai in siguranta - trib, formatii, prieteni, cluburi etc. Uitati-va cand se face un foc de tabara seara - cu totii se aduna acolo din instincte mostenite, depanand povesti si planuri. Oamnii cu frustrari (sau jigniti profund de nulitati)de obicei devin lupi singuratici dar in esenta sunt figurile triste ori cate eforturi fac (si chiar notabile) sa ajunga la "prada" de care apoi nu se mai bucura la aceas intensitate ca un grup sau colectiv dupa "vanatoare". In anii 60 cand tanar fiind am fost invitat de multe ori la cate o "vanatoare" in UUS ca "Polnii Den" etc, am fost extrem de mandru si recunoscator pentru acest gest la cei mai in varsta, de si stiam ca am fost pe rol de serpas sau cel mult operator CW. Am ramas cu amintiri de ne uitat. Organizatorul IARU de la noi in fie care an face eforturi de a aduna a incropi echipele HQ pentru un target comun si zau ca de multe ori are parte chiar de umilinta cand grupuri cu reale posibilitati, cu operatori de prima clasa din vari motive refuza a face parte din lotul national. El nu poate recurge la o selectie certa si pragmatica pe baza de rezultate a anilor anteriori - face ce poate, apoi apar micile rautati aruncate pe seama celor care au asumat un rol in echipe HQ de parca suntem triburi beligerante si nu al aceluias natiune a radioamatorilor. Pentru cei care au preferat "culoarea verde" - In anii dictaturii cand nu ai avut drept la un pasaport, radioamatorismul a reprezentat un fel de libertate virtuala in care ori de cate ori participai la activitati intenationale ai avut un sentiment de "sac" (azi se foloseste degetul mijlociu in vertical)la adresa atotputernicilor ca sfidezi cortina lor de fier cu undele tale de radio. Era un fel de mic joc intre David si Goliatul opresiv. Azi nu mai avem Goliat? 73 de Miki

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2016-03-30 09:20:12 (ora Romaniei)
  • Goliat , cel adevarat a disparut dar , au ramas "copilasii " lui ,mult mai multi si mult mai rai ! Au niste calitati de nimic in sensul ca folosesc principii gen " cine nu este cu noi este impotriva noastra " si inca o problema alor , neavind singe in instalatie (scuze pt. termeni) nu au curajul sa te combata si ii ameninta pe cei care sint cu tine ! Cit despre IARU si hq , numai de bine. (faceti o analiza reala si adevarata si dupa aia trageti concluzii) 73 ! de yo8cln.

  • Postat de YO2DFA la data de 2016-03-31 21:35:14 (ora Romaniei)
  • HI! "Pe vremuri" când eram în C.A. am încercat să fac o echipă reprezentativă pentru concursul ucrainenilor ..... Să nu zic de eșecurile pentru IARU..... Majoritatea erau interesați de propria performanță! Sper ca Adrian YO3APJ să găsească modalitățile de convingere, sau .... (nu găsesc alt sinonim)! Îi doresc mult SUCCES!
    73 npentru toți! YO2DFA

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2016-03-31 21:59:53 (ora Romaniei)
  • YO8KRR/YR8D - A.S DORNA DX GRUP, este o echipa care functioneaza, chiar daca sunt orgolii personale, normale la firea umana, YO8CLN stie sa tina echipa unita!

    73 de YO8SSB!

  • Postat de Gheorghe Oproescu (yo4bkm) la data de 2016-04-01 10:36:55 (ora Romaniei)
  • Adica, sa inteleg si eu, echipa vasleste bine. Felicitari! GL & 73!

  • Postat de Petrica la data de 2016-04-02 15:51:09 (ora Romaniei)
  • A face parte dintr/o echipa presupune multe chestii de finete! Nu e cazul la o echipa de tipul hq de la noi sau ca sa fiu concret nu e cazul sa vorbim de o echipa in sensul real al cuvantului cand ne referim la hq yo. Pana in prezent acea echipa munceste muuult dar din pacate serveste doar interese minuscule de grup si nu de echipa si nu reprezinta ceea ce ar trebui sa reprezinte pentru radioamatorii YO. Oricum lucrurile se vor schimba! Pentru alte concursuri nu prea au fost semnalate echipe serioase, doar "de antrenament"! HI!

  • Postat de Adam Grecu la data de 2016-04-03 21:04:03 (ora Romaniei)
  • Cei care ma cunosc, pot sa confirme faptul ca am fost si am ramas adeptul participarii la competitii radioamatoricesti, interne si internationale, pe echipe sau "single" si am raspuns cu DA la invitatiile organizatorilor, mai ales la Campionatul IARU in formula HQ.
    Cei care au scris inaintea meau au remarcat faptul ca nu este nici vorba de o selectie adevarata, insa ca sa fii invitat sa faci parte din echipa, trebuie sa ai niste atuuri si nu este neaparat sa fii superoperator, dar ai poate alte calitati ca de exemplu o baza de concurs bine dotata aparatura si antene, se stie, da?
    In fine, am discutat despre concururi in US, unde la noi, in competitiile interne troneaza ideea de "echipe formate din doi operatori" - ori, se stie ca chiar la ce-a mai banala competitie, de obicei participa mai muti operatori. Ce sa mai vorbesc de campionatele nationale, ori de YO DX... In mod sigur numarul coechipierilor este mai mare, insa de ce este tabu sa-i treci macar in lista largita de operatori? Drept sa va spun nu am ineles acest aspect niciodata. Sunt convins ca va uitati la fotbal: o echipa castiga campionatul si este premiata intreaga echipa, cu rezerve, cu antrenori si ce mai au ei pe-acolo - dar la noi nu!
    Ce ar costa federatia sa acorde putina atentie si celor care au tras de ancore, s-au cocotat pe acoperisuri, au asigurat buna functionare a echipamentelor inainte, in timpul si dupa concurs?
    Daca ducem discutia la UUS, intrebarile au o greutate si mai mare. Cum dracu sa ajungi pe munte sau pe un motz de deal in doi oameni? La acest capitol de UUS, cei de la Iasi nu am avut pretentii la medalii (cu mici exceptii), insa de obicei echipa care a facut deplasarile la locul de concurs a fost compusa din cel putin 5-6 radioamatori si drept sa va spun, doar entuziasmul si dragostea pentru radio a facut ca oamenii acestia sa-si lase serviciul 3-4 zile, sa-si puna auto la dispozitie, sa cheltuie o suma importanta din bugetul propiu...
    Cum va spuneam, la alte sporturi se poate, la noi - NU!
    La intrebare pusa am raspuns cu DA. Am participat de zeci si zeci de ori, mai ales la sectiunea de CW si daca va mai fi cazul, adica daca o sa mi se propuna sa particip o sa o fac cu toata placere, desigur alaturi de colegii mei din Iasi, ca revin, nu poate yo8big sa participe asa de capu' lui, singur.
    Nu am neglijat nici participarile individuale la US sau de QRP.
    Cu toata dragostea, Adam din Iasi.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2016-04-04 14:29:11 (ora Romaniei)
  • Cat se poate de Corect draga Adam. Ma subscriu. In ultimii ani FRR parca "manageriaza" cu miserupism participarile la marile conteste, chiar si IARU. Nu asteptam premii, distinctii, chiar avem un fel de mandrie launtrica ca reprezentam YO cu echipe HQ si dam din noi ce e mai bun din sentiment pur radioamatoricesc dar ne doare indiferenta si chiar aprecierile rautacioase pentru un gest asumat din inima pentru o colectivitate condusa (in totdeauna vremelnic) de FRR. Dupa IARU din 2015 nu am vazut postat nici macar o analiza pertinenta, pragmatica si sincera privind minusurile si plusurile fara de care nu putem trage concluzii reparatorii. Tot cu t oata dragostea YO5AJR Miki

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact