hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Care este principalul mod prin care sprijiniti clubul de radioamatori la care sunteti afiliat, in afara de plata cotizatiei?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 14-martie-2016 si s-a incheiat la 21-martie-2016

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (4)  

  • Postat de Cristi la data de 2016-03-14 18:24:09 (ora Romaniei)
  • Am votat Intr-un alt fel deoarece nu exista alta metoda de a vota mai multe variante, in cazul meu primele trei variante. Sunt sigur ca mai exista multi care sunt in aceeasi situatie asa ca ar trebui sa fie un raspuns ca la chestionarele auto. Primele 3 variante.

  • Postat de CORNESCU VIOREL la data de 2016-03-16 17:30:24 (ora Romaniei)
  • Sant de acord cu CRISTI YO8DHD,eu cred ca un bun radioamator trebuie sa fie neaparat afiliat unui club si sa se integreze in el,cu bune si cu rele, sa nu cauti sa gasesti chichite la membrii, iar daca nu iti place comportamentul la unul din membrii, s-au la unii din membrii ce conduc vremelnic clubul sau Federatia la care este afiliat clubul sa cauti sa te achiti corect de obligatiile ce iti revin , fiinca cei din frunte sant pusi vremelnic acolo si vor fi schimbati cu timpul. Si la noi la TARGU JIU sant radioamatori unii chiar activi care curios vin si la sedinta de inceput de an, si din discutii crezi ca i-ai castigat ca membri, s-au au activitate radioamatoriceasca dar nu sant membri ai clubului. Chiar nu se poate intelege situatia pentru cativa lei pretul unei stcle de bere sa nu fi membru la clubul la care vi la sedinta si de care te leaga amintiri din tinerete ! . Daca nu i-ti convine situatia te poti implica sa o schimbi in bine,spune ce trebuie facut sa mearga activitatea mai bine dar sa fi totdeauna Gica contra nu cred ca este constructiv . Eu am luat lucrurile asa cum sant si am cautat sa particip la toate activitatiile ce implica clubul PANDURII TARGU JIU care de bine de rau a mai sustinut activitatea radioamatorilor cat s-a putut , dar ce sa-i faci daca se schmba conducerea de 3 ori pe an ? noi ar trebuii sa fim uniti si sa nu fim dezbinati, parca am fi niste lupi singuratici.Avem toti aceeasi pasiune care ar trebuii sa ne uneasca.73! ,YO7CJB, Op VIOREL.

  • Postat de Mugurel la data de 2016-03-19 09:26:12 (ora Romaniei)
  • Acelasi lucru, primele trei. Foarte adevarat ce spune YO7CJB, daca toti membrii unui club s-ar implica si ar sprijini, fiecare dupa puterile lui, acel club cu totul ar arta situatia cluburilor din tara. Din fericire, la Radioclubul din Botosani se intampla lucrul acesta. 73, YO8RHM

  • Postat de Gheorghe Oproescu (yo4bkm) la data de 2016-03-19 20:04:59 (ora Romaniei)
  • Despre club, si DA si NU, sunt si bune, sunt si rele, cum scrie YO7CJB. Clubul este o asociere de pasionati care trebuie sa respecte, totusi, anumite reguli, nu ale unui club concret care pot fi subiective fiind facute de oameni, ci ale pasiunii care ne aduna. Fiind vorba de un club tehnic (as spune chiar si stiintific), nu unul politic sau de idei abstracte, una din reguli ar trebui sa fie ca adevarurile nu se stabilesc cu majoritate de voturi, aici conteaza ce spune specialistul chiar daca se afla in minoritate. Activitatea de radioamator este azi foarte diversificata, de la constructii la trafic de placere sau concursuri, trecand prin studii (de ex. urmarirea propagarii), trafic digital, EME, trafic pe sateliti, radioaastronomia etc. De aici o a doua regula, niciuna din aceste preocupari nu trebuie apreciata subiectiv, dupa sentiment, unde de obicei se respinge ce nu se intelege. Toate sunt la fel de importante, pentru oricare din ele se munceste la fel de mult si se consuma aceeasi pasiune. Chiar daca nu aduc trofee sportive servesc radioamatorismului. Amplificarea exclusiva a meritului sportiv pana la eclipsarea celorlalte activitati produce de multe ori izolarea altor preocupari, interesul individului pentru club scadede si se ajunge in criza. O alta situatie apare cand clubul - ca forta juridica - nu face nimic pentru protejarea radioamatorului, chestiunea cu antenele doare cel mai tare, dar mai sunt si altele precum poluarea in radiofrecventa, de ce sa seveasca radioamatorul un club inert? Dar, daca nici performante sportive nu se ating (la urma urmei titlurile de campion sunt mult mai putine decat numarul radioamatorilor) iar altele sunt ignorate, ce se va intampla cu acel club? Nu este suficient sa cotizezi, sa donezi bani, echipamente, literatura sau sa participi la sedinte, trebuie sa ai si ceva satisfactii morale, pe masura efortului depus si care este vizibil, sa vezi ceva sprijin legislativ. In astfel de conditii este greu de adunat si sudat o echipa de pasionati pana la orgoliu in specializari diverse, metodele coercitive sunt valabile numai in situatii de mare nevoie sau de criza, pentru care Napoleon spunea ca prefera, in razboi, o turma de oi condusa de un leu in loc de o turma de lei condusa de o oaie. Numai ca nu ne uneste un razboi ci un spirit liber unde pasiunea nu are limitari. Si, poate este bine, poate este rau, nu-mi dau seama, radioamtorism se face azi la fel de comod si individual, poate si ca reactie a neimplicarii cluburilor in apararea intereselor radioamatorilor, fiecare si le apara pe cont propriu. Poate gaseste cineva care este situatia radioamatorilor afiliati in alte tari, eu stiu ca in DL nu era mult mai buna ca la noi. 72!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact