hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Statia dumneavoastra de radioamator produce sau sufera de interferente locale?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 3-ianuarie-2016 si s-a incheiat la 11-ianuarie-2016

Intrebarea a fost sugerata de Morel 4X1AD

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (13)  

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2016-01-03 09:05:43 (ora Romaniei)
  • Cred ca ar fi fost util si optiunea: "Nu am nici o idee, dar nimeni nu a reclamat"

    La Multi Ani!

  • Postat de Paul la data de 2016-01-03 11:12:37 (ora Romaniei)
  • 145750 aud atat la qth cat si in toate localitatile prin care mobilez, sunetul la PrimaTV

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2016-01-04 06:37:30 (ora Romaniei)
  • @YO2MPG: Este frecventa sunet pentru canal de cablu S06.Apare din cauza unei proaste izolatii a distributiei CATV in zona.

  • Postat de Emil (yo6hem) la data de 2016-01-04 08:02:58 (ora Romaniei)
  • Folosesc antene monoband,bine acordate+filtre,ca atare nu produc nici un fel de interferente.Pot confirma ca pe 145.750mhz sunt probleme aproape in toate zonele unde este CATV;firmele au folosit cablu din cel mai ieftin cu atenuare mare si ecranare slaba.Pentru a compensa neajunsul au marit nivelul semnalului pe cablu in nestire si astea sunt rezultatele.Vom scapa pana la urma, cand va ajunge peste tot fibra optica...

  • Postat de Vasile la data de 2016-01-04 21:53:37 (ora Romaniei)
  • Statia mea nu "sufera" saraca de nimic...intrucat locatia "posedata" de mine....de la intrebarea de acum o saptamana,este la curte si am antene bine degajate !CATV-ul de pe strada nu ma deranjeaza !
    LA MULTI ANI....celor care comenteaza !

  • Postat de Vasile la data de 2016-01-05 07:34:02 (ora Romaniei)
  • Nu stiu daca "scula" mea produce sau nu INTERFERENTE !Deasemeni antenn INV V 2 x 60 m !
    Functionez cu numai 100W out !HI !
    Sper ca IC 7600 HF +6m este o scula buna,din acest pct de vedere!
    In dec 1989 am fost "vizitat" de SECU ( 2 colegi cu autorizatie din Ploiesti )+ DRTV Buc ca sa mi se ia autorizatia....pentru ca "bruiam" C5 si C11 Bulgari TV !Eram la Ploiesti str.Gh.Dimitrov ! HI !
    Eu aveam atunci un dipol,bine degajat pt 80m,un capat la +36m pe un bloc cu 10 nivele ....iar celalalt capat intrun plop din incinta unei scoli de langa mine !In plus aveam baloon si colegii din Ploiesti,spuneau ca ma aud slab !
    Deci este interesanta aceasta intrebare a saptamanii....dar din pacate nu cunoastem repercursiunile asupra ....vecinilor !HI !
    Sper ca nu sunt motive...pt stergerea "comentariului " ! HI !
    LA MULTI ANI...dragi colegi de QSO din 3705 !
    73 Vasile !

  • Postat de Andrei Buta la data de 2016-01-05 16:43:02 (ora Romaniei)
  • Salut , si LA MULTI ANI !!!!!
    Cred ca nu este radioamator care nu a creat macar o data perturbatii,unii o sa recunoasca dar cei mai multi ...nici usturoi nu au mincat nici gura nu le miroase... O data il necajam, fara sa vreau, pe YO6QW Nea Victorin utind pe masa un griddip metru exact pe 7.050MHz care avea ca oscilator o lampa noroc ca am deschis statia si am auzit comentariul lui.... da nu va pot zice ce zicea !!!!Alta data cind nu am cuplat antena si "emiteam" numai cu transmachiul ma auzeam in centrala termica si nu e gluma ca pot sa va spun cum au sarit la mine doua doamne care au facut de asemenea declaratii belicoase ..
    73 la toata lumea !!!!

  • Postat de Marian - la data de 2016-01-06 15:25:13 (ora Romaniei)
  • 1. Receptia unor posturi straine in tara noastra, folosind spectrul radio national, Nu beneficiaza de protectia radioreceptiei, legal si logic, nu-i asa ?
    2. Centrala termica care facea receptii de radiomator, era centrala de apartament sau de cartier ? functiona cu gaz natural sau cu lemne ? o conditie trebuie sa existe pentru rezonanta acesteia cu statia de radioamator :) hi ! pe mine m-au deranjat foarte puternic, micile alimentatoare - in comutatie - de la providerul de internet, urmat de cel de la routerul propiu din casa, cu toate ca era produs de renumita fima C_ _ _ O, insa cu noroc in identificare si mult fler, precum si cu ajutor material radioamatoricesc, le-am rezolvat ! Va doresc tuturor, Succes in Toate cu Receptie Clara si Linistita - 73 !

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2016-01-08 04:03:33 (ora Romaniei)
  • Dupa "Marele bummm" in 89 multi s-au napustit dupa second hand - uri in DL si alte tari mai la West aducand printre altele tone de televizoare. Si vecinul avea una in barul de langa mine pe care mereubruiam, chiar si cu tocatorul manual de carne. Suparat, intr-o noapte in LNC - ul antenei de sat. am strecurat un paianjen (traieste mult) TV - ul in pricina era disecat de "specialisti" s elimina un defect aleator si misterios. Nu au reusit doar sa strice de tot nepretuitul TV spre bucuria mea de "traficant" in 40m. Vs. de mine o biserica unde popa modernizat cu un "handsfree" tot second hand tine litania enoriasilor. Cand am lucrat pe 20m in SSB cuvintele sfinte s-au transformat in oracait, croncanit lugubru si inspaimantator, babele mai ca nu lesinau de metamorfozarea vocala de "Scaraoskhi" a parintelui. Dupa multa vreme s-a transpirat ca cutiile mele sunt de vina iar parintele a incheiat un targ cu mine ca in timpul slujbei sa stau in stendbay. Am acceptat pt.pace. Dar oare cine nu are asemenea povesti si mai si? 73 de Miki

  • Postat de nic la data de 2016-01-08 17:55:21 (ora Romaniei)
  • Eu nu prea am cu se ma "mândresc" HI. La imensa putere de qrp nu reușesc nici macar sa deranjez propriul tv. Totuși am pațit-o si eu. Operam statia de club (yo4kcc, asta acum fro 20 de ani) si nu știam eu atunci ce si cum se întâmpla când ai un ft250 si o antena vs1aa. Cert este ca m-am trezit cu un vecin (locația clubului la acea data era dintr-un cartier de case) care ma amenința fioros cu un topor pentru ca televizorul "nu mai vedea deloc" si asta din cauza emisiei mele. Norocul meu a fost ca eram in uniforma si asta l-a mai domolit. Oricum, a urmat CM de fodbal din USA si tzaranu a tot schimbat antene si cablu coaxial la greu (stiu eu de ce HI). Probabil a schimbat si tv-ul. Fotbal cred ca doar prin vecini caci bateria la jucăria pe care i-am aruncat-o pe casa a ținut vreo 2 luni. Razbunarea e DULCE.
    La multi ani

  • Postat de Marian la data de 2016-01-09 19:28:09 (ora Romaniei)
  • Cand am instalat prima mea antena terestra (delta loop 80m) din motive evidente YO4AIP(SK) mi-a spus sa fac colac coaxialul de alimentare si sa-l las AFARA, la loc vizibil, macar o spatamana, doua. Nu a fost nevoie de atat, la nici 2 ore dupa ce am terminat montarea m-am trezit la usa cu o "doamna" foarte vocala, care cu o mana in sold si alta indreptata spre tavan tuna si fulgera precum ca din cauza mea nu-si mai poate urmari telenovela preferata!!! Nu am inteles niciodata pe deplin fenomenul insa in respectiva locatie "antena satelor" (153KHz) se auzea pe fundal in mai tot spectrul HF, probabil a treia armonica se mixa pe IF 455KHz a celor doua statii radio pe care le posedam la vremea respectiva. Am banuit ca tabla de pe acoperisul blocului meu avea de-a face cu fenomenul deoarece in blocul de peste drum era inexistent. Nu stiu daca zgomotul RF se califica la termenul de interferente radio dar imi amintesc cum intr-o seara de iarna, cand tot cartierul a ramas in pana de curent si am alimentat statia din bateria masinii... ce curata era banda de 80m si cum la revenirea curentului pur si simplu mai mult de jumatate din statiile active au disparut!!! La polul opus, dupa o mai lunga lipsa de acasa, la revenire am descoperit ca pustii din cartier folosisera antena mea pe post de suport pentru cablurile retelelor de internet sau jocuri in retea, atat de la moda prin anii 2000. La nici 15 minute dupa ce am bagat 150W in antena, m-am trezit la usa cu un pustiulica cu ochii iesiti din orbite, ca maica-sa sta in genunchi si se roaga sa scape de spiritele rele care vorbeau in difuzoare chiar si dupa ce taica-sau scosese "busoanele" din tablou...

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2016-01-10 09:59:19 (ora Romaniei)
  • 64.4% dintre radioamatori au o situatie imbucuratoare. Nici nu "polueaza" dar nici nu sunt "poluati". Probabil locuiesc la tara, pentru ca, la oras, e un zgomot radioelectric de toata frumusetea... :-)

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2016-01-10 21:53:40 (ora Romaniei)
  • Eu folosesc HamSphere si nu sunt interferat desi mai fac cateodata TVI la Netflix-ul vecinilor. Glumesc, nu interferez si nu sunt interferat pentru ca nu am statie! Iarasi glumesc. Statia mea e la tara unde nimeni nu stie ca este interferat desi becurile cu senzor se aprind prin case. Nu glumesc.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact