hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cum apreciati proiectul Statutului Federatiei Romane de Radioamatorsim care a fost trimis membrilor pentru analiza?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 7-septembrie-2015 si s-a incheiat la 14-septembrie-2015

Intrebarea acestei saptamani a fost sugerata de YO5AJR. Proiectul noului Statut al Federatiei Romane de Radioamatorism se gaseste la aceasta adresa.

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (13)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-09-07 10:34:37 (ora Romaniei)
  • Wow....Ciprian. Cred ca culoarea verde trebuia schimbat cu culoarea portocalie. Culoarea verde este culoarea sperantei. Asa...."Ogni speranta" este pierduta....hi. Dar si trist :((((

  • Postat de Vasile la data de 2015-09-08 15:22:15 (ora Romaniei)
  • Interesanta si inspirata intrebare saptamanala ! Imi place culoarea VERDE !
    Ce voce calda avea Andi la transmiterea QTC-ului !
    Ce voce familiara avea Vasile Ciobanita cand se contra cu Misa inainte de transmiterea QTC-ului!
    Ce voce are actualul....a inceput sa devina aroganta !Mai cu seama cand a transmis Regulamentul Concursului "National" !
    Deci de ce sa ma intereseze acest material,cand cel care transmite acum se comporta ca un mare BOS !Iar continutul QTC-ului...este f.slab !
    Sper ca numarul celor placuti impresionati de culoarea verde sa fie....cel putin 500 !
    Sa auzim de bine !
    73 Vasile !

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-09-08 15:54:03 (ora Romaniei)
  • Vasile - acesti alesi din pacate nu au inima si se incadreaza perfect in - "Altitudinea schimba atitudinea" - dar despre ce fel de altitudine vorbim? Wax. Eu nu am fost la simpo dar multi mi au relatat ca SG. Marius se plimba p,colo ca "Majestatea Sa", e drept ca cam singur. Culoarea verde din postari cu STATUT in mod cert reprezinta indiferenta de care dau dovada majoritatea radioamatorilor, (ma indoiesc ca macar 20% din radioamatorii au studiat proiectul Statut ca cei de la YO5KUC)FRR a pierdut definitiv increderea majoritatii si al draq de greu ar putea recastiga - aproape ca imposibil. Doar un "seizm" al afiliatilor in care in modul imperios si in unison ar demite actuala CA al FRR ar mai putea face ceva dar lucru draqului ca parca nu ai pe cine pune in loc. Sansa unica de a mai indreta ceva au pierdut definitiv din momentul eludarii "Petitiei", al "Scrisorilor deschise" si in general prin ne comunicare cu membrii, incalcand propriul STATUT in vigoare. Statutul in sine ne coroborat cu Regulamentul de Functionare al FRR si cu actuala CA nu are nici un sorti de izbanda. Asta va spune "mosul". Avand in vedere letargiile generalizate "partida" este definitiv pierduta iar FRR este condamnat la o agonizare cu deznodamant fatal din pacate - spun pentru ca eu tin la FRR ca entitate in care odinioara am avut personalitati marcante, radioamatori "pur sange"de care cu totii aducem inca aminte.
    73 de Miki

  • Postat de Mihai la data de 2015-09-08 16:15:37 (ora Romaniei)
  • Vox Populi, Vox Dei! Cred ca partea verde, cu procentul corespunzator, este al celor care tac si fac, satui de dicutii intre parti mai mult sau mai putin surde.

  • Postat de Vasile la data de 2015-09-09 04:27:38 (ora Romaniei)
  • 124 votanti,pana la ora actuala,care nu doresc sa comenteze !Nu vor sa-si asume riscul !Sunt f.curios cati asculta QTC-ul !Eu nu mai ascult,deoarece am participat la Camp.Nat....am trimis logul dar nu stiu daca a fost "primit" cu toate ca nu sunt concurent !Miki are curajul de a comenta,de a scrie articole care ar trebui sa ne trezeasca din apatie !
    73 Vasile !

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-09-09 11:17:15 (ora Romaniei)
  • Nu curajul ne lipseste. Lipseste combativitatea, iubirea semenilor, iubirea conceptului de nobilitatea a radioamatorismului, unitatea atat de semnificativ demonstrat in povestea lui "Mos Ion Roata". Daca vorbim de curaj, in mod cert exista si frica. Nu vad motivul fricii. Exista o legitate universal si vesnic valabila: "Apa trece - pietrele raman". 73 tuturor de yo5ajr Miki

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-09-11 08:23:38 (ora Romaniei)
  • Nu pot sa ma abtin de a semnala un aspect mai mult de cat curios dar axplicabil. La ora actuala din 183 de votanti doar de la DOI radioamatori a aparut comentarii (exceptand autorul....hi) Daca nici acest aspect nu demonstreaza "pulsul" radioamatorilor - mai ales cei din cluburile afiliate FRR, atunci ce ar mai fi de explicat? Gasiti singur raspunsul! Raspunsul - va rarantez ca este mai mult de cat edificator pentru CA al FRR! 73 de Miki

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2015-09-11 13:13:37 (ora Romaniei)
  • Din partea Clubului YO6KNX am trimis modificarile solicitate pentru statut, mai ales la partea de cuvinte si expresii pentru inlocuirea "membrii" cu expresia " cluburi afiliate". Asa ca am votat al doilea punct. Cei ce au citit cu atentie proiectul de statut au observat ca el este pentru o Federatie Sportiva, prin urmare FRR devine o asociatei de cluburi sportive , asa cum sunt cele afiliate la alte federatii (gimnastica, fotbal, hambal, baschet, tenis de camp, box, etc). Deci vom avea in viitor FRR care se va ocupa de cluburi sportive si respectiv "alte asociatii" ( ARR, SRR, ARER, etc) care se vor ocupa de alte domenii ale radioamatorismului ( concursuri, expeditii , activitati tip SOTA, IOTA, YOFF, OIR, formarea radioamatorilor receptori, tehnica specifica noilor domenii de telecomunicatii via satelit, EME, aurora, baloane si rachete de mare inaltime, drone, etc.). Prin urmare este necesar ca sa existe o reprezentare a Romaniei in fata altor Asociatii internationale (IARU, ARRL, DARC, alte federatii) si deci va fi nevoie de o noua structura din care sa faca parte cate un reprezentant al fiecarei asociatii nationale de radioamatorism cu minim 100 de membrii activi.

    Aceasta este parerea mea, ea poate fi buna sau nu, timpul ne va spune. Cred ca radioamatorismul inseamna mai mult decat o activitate sportiva, hobby sau divertisment, el poate fi o cale de comunicare si prietenie intre radioamatorii din YO si din strainatate. Astept convocarea unei Adunari Generale Extraordinare pentru discutarea si votarea noului statut sportiv al FRR.

  • Postat de Lingvay Iosif la data de 2015-09-12 12:24:12 (ora Romaniei)
  • Curioasa explicatia" pentru o Federatie Sportiva, prin urmare FRR devine o asociatei de cluburi sportive , asa cum sunt cele afiliate la alte federatii (gimnastica, fotbal, hambal, baschet, tenis de camp, box, etc). Se pare ca se insista la interpretarea "ad literam" a "sportivismului" neglijand complect laturile creative, novatoare, tehnice ... si nu in ultimul rand patriotice si de solidaritate a adevaratei activitati de HAM RADIO (recomand "creatorilor" care se pare ca au multe idei, dar nu sunt toate bune = ca macar prima pagina - pagina de garda sa citeasca din ARRL HAND BOOK). Poate, la repetate recititiri vor reusi sa inteleaga pentru ce anume ar trebui facut un statut - care terbuie sa fie SCURT, CONCIS si LA OBIECT!.

  • Postat de Gheorghe Oproescu-Tavi (yo4bkm) la data de 2015-09-12 15:17:09 (ora Romaniei)
  • Inca mai am cateva luni de licenta, asa ca pot scrie. Simpatica chestiunea cu "balonul radioamatorilor de emisie", parca asa s-ar traduce cu o oarecare aproximatie fonetica si de argou "hambal", nu-i asa YO6CUF? Am fost si eu membru al DARC pana au crescut prea mult cotizatia pentru straini iar eu devenisem pensionar si stiu sigur ca este club national (se traduce "radioclubul amatorilor germani"), nu este asociatie internationala desi ... nu i-ar fi stat rau. Si, din cate stiu, ARRL ar insemna "American Radio Relay League", adica o asociatie nationala. Sic tranzit...!

  • Postat de Eliodor Tanislav la data de 2015-09-13 19:10:52 (ora Romaniei)
  • La redactarea unui statut trebuie tinut cont in primul rând de legislatia in domaniu, care are texte imperative si obligatorii. Astfel, Legea educatiei fizice si sportului prevede:
    art. 21, pct. 1, lit. e "in sensul prezentei legi sint considerate structuri sportive federatiile sportive nationale".
    art. 22 "structurile sportive sint constituite in scopul organizarii si administrarii unei activitati sportive" ( deci si federatiile).
    art.36, pct. 2 "pentru o ramura de sport se poate constitui, in conditiile legii, o singura federatie sportiva nationala".
    art. 37 contine atributiile federatiilor sportive nationale, obligatorii pentru oricare federatie sportiva si care ar trebui sa se regaseasca in statutele proprii;
    art. 38 "federatiile sportive nationale se pot afilia la federatiile sportive internationale , cu avuzul Ministerului Tineretului si Sportului" (IARU nu este federatie sportiva internationala)
    art. 39 "federatiile sportive nationale au organisme proprii de administrare si organizare proprii.
    Prin urmare, ţinând cont de dispozitiile legii federatia ar trebui sa numeasca Federatia Româna de Radioamatorim Sportiv, asa cum sint denumite si alte federatii nationale, spre exemplu : Federatia Romana de Automobilism Sportiv, Federatia Romana de Tir Sportiv, Federatia Romana de Pescuit Sportiv, Federatia Româna de Dans Sportiv si altele, pentru ca daca nu este federatie sportiva nu mai poate fi finantata de Ministerul Tineretului si Sportului pentru activitate sportiva.
    Am prezentat aceste dispozitii ale legii pentru a nu se gresi in viitor si a da nastere unor confuzii.

  • Postat de Gheorghe Oproescu-Tavi (yo4bkm) la data de 2015-09-13 19:44:39 (ora Romaniei)
  • Se pierde din vedere si faptul ca foarte multe radiocluburi de drept privat, care s-au infiintat in locul vechilor radiocluburi, sunt declarate in statut ca sunt cluburi sportive. Am fost membru fondator al actualului club brailean in locul vechiului radioclub judetean cu statia colectiva YO4KAK si imi amintesc ca la redactarea statutului clubului s-a impus din partea FRR sa apara denumirea de club sportiv pentru a se afilia la aceasta, alta solutie nu exista. Acum, aceste cluburi ar trebui sa-si reconsidere statutele daca vor sa aibe legaturi institutionale cu IARU, chiar si indirecte prin unele asociatii nationale. In fapt, fiind de drept privat, au executie bugetara proprie si nu au obligatii fata de FRR ci numai fata de proprii membri. Daca vor continua sa ramana cluburi sportive vor trebui sa-si regandeasca intreaga activitate, sa aibe instructori, antrenori, arbitri, plan de competitii etc, ca la orice club sportiv si sa intre in clasamente valorice (categorii, ligi etc) numai pe baza rezultatelor sportive.

  • Postat de Eliodor Tanislav la data de 2015-09-13 21:48:04 (ora Romaniei)
  • Continuând cu dispozitiile Legii educatiei fizice si sportului nr. 69/2000 la art. 35 se prevede: "Federatiile sportive nationale sunt structuri sportive de interes national, constituite prin asocierea cluburilor sportive si asociatiilor judetene si ale Municipiului Bucuresti, pe ramuri de sport".
    Prin urmare, un radioamator care este legitimat ca sportiv la un club sau asociatie sportiva, ce sint afiliate la F.R.R., are calitatea de radioamator sportiv, iar cel care nu este membru la o asemenea structura sportiva este un radioamator autorizat de ANCOM si nu face sport. Deci, F.R.R. nu este o organizatie nationala a tuturor radioamatorilor autorizati in România, ci doar o structura sportiva, conform legii, a radioamatorilor sportivi. Asadar, achiesez la ideea dlui. Oproescu, de reconsiderare a unor radiocluburi si se vede tot mai imperios necesar constituirea unei organizatii nationale a tuturor radioamatorilor, sportivi sau nu. Asocierea este un act de vointa unilaterala si libera , fara sa poata fi impusa de cineva. Si atunci va exista si o legatura institutionala cu IARU, deoarece se va putea indeplini obiectivele din statutul IARU de la art. 1 pct. 2

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact