hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Intentionati sa participati in Campionatul Național de Unde Scurte Multiband al României YO DX HF Contest, care se va desfasura in perioada 29-30 august 2015?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 24-august-2015 si s-a incheiat la 31-august-2015

Concursul in acest an se desfasoara pe baza unui regulament modificat. Radioamatorii neafiliati la FRR pot participa la orice fel de categorie doresc (inclusiv multi-operator), insa clasamentul acestora va fi separat. Regulamentul actualizat se gaseste la aceasta adresa.

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (17)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-08-24 22:05:44 (ora Romaniei)
  • Chiar la inceputul acestui sondaj discrepanta intre "DA" si "NU" mi se pare destul de mare. Acest fenomen datoreaza in mod sigur "politicii" CA al FRR care refuza ori ce dialog cu radioamatorii simpli (doar cu entitati - adica cluburi. O geselnita blestemata) Acum Ovidiu manat de cele mai bune intentii si la care cred ca doare aceasta divizare nemiloasa (dar legala din pdv.MTS - ului orb) a dosrit sa mai amelioreze "dihonia" furisata in radioamaorismul Roman, doar ca trebuia (iar conform MTS) sa opereze cu 6 luni inaintea concursului. Parerea mea ca daca onor guvernantii dau "ordonante de urgenta",(chiar si in scopuri mai putin nobile), ar cuveni sa acceptam ceva pozitiv chiar daca incalca regula MTS. Ori cum o luam CA al FRR iar a demonstrat ca doare in "bascheti" soarta FRR, a demonstrat ca nu are capacitatea de a prevede ceva din timp, doar carpeli - dar aceasta "carpeala" incearca sa mai "anestezieze" despartirile intre frati in aceas familie - Radioamatorismul!

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2015-08-25 16:39:44 (ora Romaniei)
  • YO8SSB, o sa operez de la NEAGRA SARULUI, pe indicativul meu personal in YO DX HF. Sper intr un concurs reușit, mult vin la rece si o poveste spusa la gura sobii impreuna cu Ghita - YO8CLN. Mult succes in concurs tuturor participantilor!

    73 de YO8SSB!

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2015-08-25 19:33:54 (ora Romaniei)
  • Impreuna cu yo8cln dar numai la vin si gura sobei! Asa cum i-am raspuns invitatiei lui Ciprian , tnx, yr8d si yo8cln nu vor participa la acest concurs.73 ! de yo8cln.

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2015-08-25 23:04:47 (ora Romaniei)
  • La gura sobei s-au facut cele mai multe planuri de viitor care prind contur la YR8D si nu numai. Conducerea F.R.R prin ceea ce face, aduce un mare deserviciu radioamatorilor YO, faza cu legitimatia de membru , cu ingradirea anumitor drepturi a radioamatorilor afiliati sau neafiliati nu-i chiar corecta si este la limita legii. F.R.R cheltuie bani publici, oare pe ce? Pentru promovarea concursului YO DX HF cati bani a bagat F.R.R ? Asteapta doar rezultate de la echipa nationala, dar nu face nimic ... doar asteapta !!! Secretarul general nu are nimic de spus, implicare zero!
    YO3CZW, pentru noi cei multi ce faci concret? Toti cresc ca si valoare, iar noi nu suntem in stare sa punem un soft in functiune pentru a corecta un log. La cnuus , toata lumea trimite loguri, dar nimeni nu stie daca au ajuns la cine trebuie. Ciprian a facut promovare masiva pentru YO DX HF, iar altii... acum culeg roadele, cum a scris ceva de rau Ciprian, imediat nu a mai fost bun!

    73,Lucian!
    YO8SSB

  • Postat de Pit la data de 2015-08-26 17:48:41 (ora Romaniei)
  • Intrebarea este simpla
    Da, Nu, Nu stiu inca.
    Am citit pe un blog ca YO8SSB este pe post de "repetor". Oare atunci cand cele scrise incepe cu "De unde mi-a venit ideea..." este propriul sau repetor?? Daca incepea cu "ne-a venit" poate il credeam!

  • Postat de yo8ssb (yo8ssb) la data de 2015-08-26 21:44:58 (ora Romaniei)
  • Pit - crede si nu cerceta! YR8D este proiectul lui Ghita - YO8CLN si a dat roade! El baga bani, nu asteapta bani de la nimeni! Cred ca-i mai bine sa te opresti aici! Deja-i prea mult! Nu i treaba ta YR8D. Daca doresti sa te implici, baga bani si pe urma poti comenta cat doresti! In rest ...numai bine!

  • Postat de Pit la data de 2015-08-27 09:08:04 (ora Romaniei)
  • In fine apare adevarul! Jos palaria in fata lui YO8CLN. Care este rolul tau aici? Ai bagat bani si tu? Cat % din ceea ce este in folosinta?
    Imi pare rau. dar se pare ca uneori trebuie sa fi adus cu picioarele pe pamant! Eu nu am nimic cu YR8D. Am cu YO8SSB care incearca sa-si insuseasca realizarile lui YR8D!

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2015-08-27 09:13:22 (ora Romaniei)
  • Pit tu stii care este rolul intr-o echipa? Cu mine nu poti sa ai ceva, punct! eu nu ma caciulesc la nimeni pentru o canistra de benzina si cateva tiparituri pentru frr! si tu stii ce spun!

  • Postat de Pit la data de 2015-08-28 09:50:38 (ora Romaniei)
  • Scuze Ciprian!...............Buna dimineata Lucian!
    O echipa este una care are teluri comune. Aici vad ca echipa are sarcini diverse. Unii cu bani, alti cu rezultatele. Scuze Ghita! Dar asa se vede. Vad pana la urma cat de mic esti! Cat despre ce vrei sa "spui" mi se pare hilar! Mai sapa!

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2015-08-28 10:31:14 (ora Romaniei)
  • YO3JW - nu cred ca mai am ceva de spus, informatiile mele sunt ffff clare! In cel mai scurt timp posibil depun hartiile necesare impotriva celor care conduc acum FRR-ul!
    Nu ma vad pentru doi lei de la federatie si nici nu merg cu mila prin sat dupa benzina sa pot iesii la YOFF!

  • Postat de Vasile la data de 2015-08-29 12:26:12 (ora Romaniei)
  • Ma mir ca webmesterul lasa asemenea comentarii si nu le sterge !" Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si la ....obiect " HI !
    Balacareala ca la usa cortului !
    Eu am zis ca voi participa dar nu stiu la ce categorie !Am timp 30 de zile sa ma lamuresc !
    Urez succes celor care vor fi activi si vor reprezenta ROMANIA !
    73 Vasile !

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2015-08-29 13:46:40 (ora Romaniei)
  • Intrebarea este bine pusa. A participa si a concura sunt doua notiuni diferite. Dar concurentii au nevoie de participanti. Cat mai multi ! Eu nu mai concurez de cativa ani. Nu ma mai tin balamalele !... Dar imi face mare placere sa particip. Vad ca este furtuna magnetica. Hai sa vedem ce mai face draga de ea IONOSFERA ! Succes tuturor ! Mircea = yo4si.

  • Postat de Septy la data de 2015-08-29 14:31:34 (ora Romaniei)
  • Mai e jumatate de ceas si incepe concursul :) La mine nu "vine" nimeni. Antena modesta un dublu dipol dar totusi propagare 0. Sper ca dupa ce incepe concursul sa se mai anime treburile.

    Bafta!

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2015-08-30 15:25:12 (ora Romaniei)
  • Gata ! S-a terminat si YODXHF 2015 ! Am mancat si am dormit normal. Doar ca nu am iesit deloc din casa. Am auzit multe statii YO. In prima zi furtuna magnetica si-a spus cuvantul. In 21, 2 legaturi si in 28, zero ! Astazi, duminica, s-au deschis putin.
    Satisfactie mare ca l-am lucrat pe Ciprian N2YO in 14 si 21. Iata summary:

    Band QSOs Pts DXC

    3.5 71 296 22

    7 110 472 27

    14 128 616 35

    21 67 328 25

    28 11 44 7

    Total 387 1756 116

    Score: 203,696

    Antena, o caricatura de FD4 in zig-zag.

    Sper ca am dat bucurie o fractiune de secunda fiecarui corespondent. 73s !
    Mircea = yo4si

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2015-08-30 15:28:45 (ora Romaniei)
  • Valeu cum a iesit Copy/Paste !! Daca aveti timp va descurcaati voi ! Hi !

  • Postat de Mugurel la data de 2015-08-30 16:08:30 (ora Romaniei)
  • Da, s-a terminat. A fost frumos, lejer. Am fost surprins sa vad foarte multe statii YO pe cluster. Ma gandeam intr-un moment de respiro ca ce ar fi daca macar 2/3 din numarul lor ar fi prezente la marile concursuri internationale. Propagare in 10m foarte slaba. Poate adminul va gasi un loc pe site unde sa se poata impartasi impresiile dupa acest concurs. Pana la CQ WW Contest ne auzim, o parte din noi, in concursurile VHF/UHF...

  • Postat de Vasile la data de 2015-08-31 13:06:43 (ora Romaniei)
  • Da,s-a terminat,FRR-ul nu a facut mai nimic pentru mobilizare,am participat....nu am concurat !
    In 21 si 28 nu am gasit pe nimeni !
    73 si la anul ....mai bine !

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact