hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: La cat se ridica in medie pe an cheltuielile specifice activitatii de radioamatorism pe care o desfasurati?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 10-august-2015 si s-a incheiat la 17-august-2015

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (4)  

  • Postat de Rares la data de 2015-08-11 11:06:36 (ora Romaniei)
  • Electronica ?....e o chestie..ca si nevasta...Daca o lasi..te lasa!..he..he..si cinta melodia aia...Baga bani...baga bani !!
    73!

  • Postat de Gheorghe Oproescu-Tavi (yo4bkm) la data de 2015-08-11 12:18:18 (ora Romaniei)
  • Radioamatorismul a ajuns un hobby de lux. In urma cu 50 si mai bine de ani nu prea am vazut evaluari pe baza "cati bani ai investit in radioamatorism" ci mai mult pe baza "ce ai obtinut in radioamatorism". Pentru ca rezultatele se bazau in cea mai mare parte pe ce facea radioamatorul cu mana lui, constructii noi, adaptari si extinderi de aparatura ieftina. Acum gaseste contra cost statii, PA-uri, antene, rotoare. Asta este veacul in care traim, in orice primeaza "investitia si profitul" de natura materiala, chiar si in hobby. Sa se ajunga cu aceasta moda si in sfera sentimentelor? Acum cca 50 de ani, un renumit profesor din politehnica bucuresteana (Emil Botez) explica incantat la curs ce bine va fi cand vom trai intr-o lume unde totul va fi complet automatizat. O studenta a intrebat: dar dragostea, domnule profesor? La care a raspuns, cu umoru-i carcateristic "nu, asta se va face tot manual!", cu multiplele-i intelesuri. Dar, din ce vad acum, incep sa ma indoiesc. 73!

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2015-08-11 13:17:19 (ora Romaniei)
  • Socotind doar cheltuielile (fara nici-o investitie), curent electric, internet, expeditii QSL si alte maruntisuri, cam 600-650 lei/an.

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2015-08-12 22:41:41 (ora Romaniei)
  • CHELTUIELILE SE REFERA EFECTIV LA CHIRIE SPATIU PENTRU ACTIVITATE, EXPEDIERE QSL-URI IN TARA SI STRAINATATE, TIPARIRE DE QSL-URI, BENZINA LA MASINA PENTRU DEPLASARI IN YOFF, SOTA SAU OIR, TEAVA PENTRU ANTENE, ANCORE, CABLU ANTENA, SARMA PENTRU ELEMENTE ANTENE FILARE (DIPOL DE REGULA), MANCARE, CAZARE LA PENSIUNI, CUMPARARE DE CORTURI, SALTELE, SACI DE DORMIT, ANTENE DE 2 M SAU 70 CM PORTABILE, ALTELE. EU PERSONAL CHELTUI CAM 1500-2000 EURO / AN, DECI CIRCA 7500-10000 LEI/ AN. Satisfactia este enorma prin qso-urile facute, dar si prin excursiile la care particip cu placere. La 59 de ani parca ma simt la fel de tanar ca si acum 35 de ani. Azi m-am intors din expeditia WFF din sudul Transilvaniei. Pe langa rezervatiile din care am lucrat, am avut ocazia sa vad Parcul de DINOZAURI de la Hateg, Lacurile de acumulare si hidrocentralele de pe Strei, Cetatile dacice de la Costesti (Blidaru -din timpul lui Decebal, Costesti-din timpul lui Burebista, Sarmizegetusa Regia-capitala statului dac al lui Decebal). Saptamana trecuta am fost in YOFF 015 -Platoul Bucegi si am revazut monumentele Babele si Sfinxul, Crucea Caraiman si Releul Costila. Apoi am coborat la Lacul Bolboci, Padina si pestera Ialomitei din rezervatia muntilor Leaota.
    Deci merita sa faci niste investitii si sa vezi atatea lucruri frumoase din tara noastra.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact